30.03.2023, 08:33

Ostvarite pristup najvećoj mreži zajednica inovacija!

EIT Jumpstarter je pred-akceleratorski program namijenjen znanstvenicima, istraživačima i inovatorima iz sektora zdravstva, poljoprivrede, sirovina, energije, urbane mobilnosti, proizvodnje i digitalnih tehnologija te područja u sklopu inicijative novog europskog Bauhausa koji svoju inovativnu ideju žele plasirati na tržište i razviti poslovne vještine za upravljanje vlastitom start-up tvrtkom. Program je usmjeren na prijavitelje iz zemalja Srednje, Istočne i Južne Europe, a dosad je omogućio pokretanje 70 start-up tvrtki i obučio više od 750 istraživača, znanstvenika i stručnjaka.

EIT Jumpstarter spaja kreativnu zajednicu, napredno znanje i iskustvo, stručne trenere i mentore te pruža pristup europskoj mreži zajednica inovacija Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT). Cilj je programa EIT Jumpstarter nositeljima inovativnih ideja pomoći da svoje ideje pretvore u održivo poslovanje.

Ovaj program inovatorima i poduzetnicima pomaže izgraditi održive poslovne modele na temelju inovativne ideje, provjeriti održivost ideje te registrirati tvrtku, a sve uz potporu vrhunskih stručnjaka i kreativne zajednice.

Tijekom osmomjesečnog programa sudionici će pronaći i potvrditi najbolji poslovni model za svoju inovativnu ideju. Program obuke temelji se na metodologiji „lean startup” iz Silicijske doline prilagođenoj europskom okruženju, a polaznici će učiti o temama kao što su: kako poboljšati svoju ponudu, segmentacija tržišta, dodatna vrijednost za kupca, financije, osnove ulaganja, pravne osnove poslovanja.

Sudionici programa primit će financijsku potporu za troškove putovanja i smještaja, a najbolji timovi u svakoj kategoriji imat će priliku osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 10.000 eura!

EIT Jumpstarter vrlo je selektivan natjecateljski program, a sudjelovanje u njemu otvara vrata prema europskim tržištima i povezuje najbolje timove sa sedam velikih industrijskih partnera EIT-ovih zajednica inovacija.

Važni datumi:

Rok za prijavu poslovnih ideja: 16. travnja 2023.
Odabir ideja i poziv na sudjelovanje u radionicama: svibanj 2023.
Radionice će se održavati online u svibnju i lipnju 2023.
Zajednički trening: od srpnja do rujna 2023.
Veliko finale: studeni 2023.

Prijavite se do 16. travnja 2023. godine!

Za više informacija možete kontaktirati TERA Tehnopolis d.o.o., EIT Food Hub za područje Republike Hrvatske, na broj telefona 031 251 002, putem e-pošte na ivona@tera.hr, osobnim dolaskom na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek ili putem naše kontakt forme.