28.05.2020, 10:36

Održani KETGATE poslovni susreti i pokrenuta mreža za poticanje transfera tehnologije i inovacija

Konzorcijski partneri projekta KETGATE organizirali su druge poslovne susrete, 7. svibnja 2020. godine. Poslovni susreti su se trebali održati u Budimpešti, no suočeni sa situacijom pandemije, organizatori su se odlučili na potpuno virtualno okruženje s unaprijed dogovorenim sastancima putem online platforme.

Osim konzorcijskih partnera, događaju su prisustvovali mali i srednji poduzetnici te predstavnici istraživačkih organizacija iz Srednje Europe. Ukupan broj sudionika je 331, a 18 sudionika bilo je iz Hrvatske. Ukupan broj održanih sastanaka je 301, od čega je 38 sastanaka održano od strane hrvatskih sudionika.

Prije početka poslovnih susreta, održana je svečana konferencija te službeno pokretanje KETGATE mreže u sklopu koje MSP-ovi imaju priliku pronaći i sastati se s odgovarajućim europskim istraživačko-tehnološkim organizacijama, čak i ako se one nalaze u drugoj državi i govore drugim jezikom. 

Održani su B2B poslovni susreti u sklopu kojih su svi sudionici imali priliku jedni s drugima razmijeniti ideje te raspraviti o mogućnostima transfera tehnologije u području ključnih razvojnih tehnologija. 301 održan sastanak dokaz je kako poduzetnici imaju potrebu razgovarati o budućoj ekonomiji, naročito u trenutnim poslovnim okolnostima. U idealnom slučaju, održani sastanci bit će temelj za buduće suradnje koje će potaknuti transfer tehnologije i industrijski razvoj na područjima ključnih razvojnih tehnologija, temelja četvrte industrijske revolucije u Europi.

Posebno raduje činjenica kako se i hrvatska tvrtka, klijent TERA Tehnopolis, konzorcijskog projektnog partnera, uključila u projekt KETGATE te primila potporu od 20.000 eura. Radi se o tvrtki Phoenix d.o.o. iz Orahovice, etabliranom proizvođaču opruga i strojeva za proizvodnju opruga. Tvrtka je temeljem uključivanja u Projekt ostvarila suradnju s istraživačko-razvojnom organizacijom Bay Zoltán Nonprofit Kft. iz Mađarske te u rujnu 2019. godine započela provedbu projekta kojim želi unaprijediti mehanička svojstva alatnih strojeva odnosno njihovu izdržljivost i otpornost. Temeljem navedenog partnerstva objavljena je i priča o uspjehu koja se nalazi na sljedećoj poveznici.

Sve novosti o projektu KETGATE možete pratiti na njegovoj službenoj web stranici te u sklopu newslettera. Deveti broj je objavljen i dostupan na sljedećoj poveznici

Svi koji žele primati novosti o ključnim razvojnim tehnologijama mogu se registrirati za primanje Newsletter-a putem sljedeće poveznice.