18.06.2009, 15:15

Održana prezentacija tehnologije atmosferske plazme

U Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu predstavljena je revolucionarna tehnologija atmosferske plazme:

Plasmatreat - tehnologija pripreme površina s atmosferskom plazmom i
SLE  - tehnologija in-line čišćenja površina vodom


18. lipnja u Vijećnici HGK Zagreb gospodin Joachim Schüssler, iz njemačke tvrtke Plasmatreat predstavio je hrvatskim poduzetnicima, kojih se prijavilo oko 30-ak, razne mogućnosti aplikacije tehnologije u brojnim industrijskim granama.

Na prezentaciji je pokazano kako spajati materijale koji se konvencionalnim metodama teško ili nikako ne mogu spojiti ili za spajanje zahtijevaju agresivne i skupe postupke, kako upotrijebiti jeftinija i/ili ekološki prihvatljivija ljepila, kako zalijepiti bez mehaničke obrade ili parcijalnog  lakiranja UV lakirane ili plastificirane proizvode, kako postići ljepše i homogenije varove  aluminija (vidljivi varovi u industriji namještaja, automobilskoj industriji...)
-          postići dobro prianjanje boja i lakova na zahtjevnim materijalima  (npr. PE, PP u proizvodnji kućanskih aparata) kao i kod tamnih proizvoda  koji imaju mat ili visokosjajnu površinu (sito tisak, tampon tisak, lakiranje)
-          spojiti plastične mase i metale (Al i polimeri)
-          spojiti jeftinije materijale, koji se teže spajaju  nego skuplji
-          oformiti protivkorozivni sloj (Al kućišta motora)

Wolfgang Wiederer iz njemačke tvrtke SLE Quality Engineering predstavio je metodu odstranjivanja nečistoća (npr. ulja ili  emulzija sa proizvoda ) s površine metalnih i drugih proizvoda s „demi-vodom" u zatvorenom sistemu s re-cirkulacijom - bez pomoći kemikalija, sistem kontroliranog podmazivanja alata za oblikovanje, opremu za nanošenje ulja za konzerviranje ležajeva i sličnih metalnih proizvoda.
 
Nakon prezentacija sudionici su imali mogućnost i uživo vidjeti kako izgleda jedan takav uređaj, na kom principu radi i funkcionira, a prezenteri su bili dostupni za sva pitanja naših sudionika.
 
Zanima li Vas više o ovoj tehnologiji, slobodno nam se obratite s Vašim upitima!