09.07.2009, 10:30

Nove usluge CORDIS-a za zemlje Zapadnog Balkana

CORDIS, glavni web portal EU za istraživanje i razvoj objavio je još jednu novost - od sada na njihovim stranicama možete pronaći deset novih Nacionalnih usluga - za Albaniju, BiH, Island, Lihtenštajn, Crnu Goru, Rusiju, Srbiju, Švicarsku, Makedoniju i Ukrajinu.

Nacionalne usluge pružati će informacije o nacionalnim politikama i okvirima za istraživanje u zemljama članicama Europske Unije, zemljama kandidatkinjama, pridruženim zemljama te zemljama koje imaju potpisan Sporazum o znanstvenoj i tehnološkoj suradnji. Osim toga, na ovim stranicama možete pronaći i najnovije vijesti sa područja istraživanja kao i aktivnosti trenutnih i prethodnih predsjedavatelja Vijećem EU.

Sve ove informacija mogu se pronaći na CORDIS-ovim Internet stranicama, u dijelu „go local":
http://cordis.europa.eu/national_service/home_en.html gdje u desnom dijelu možete pronaći linkove za nacionalne usluge svake pojedine pridružene članice EU, pretraživati bazu projekata, rezultate tehnoloških ponuda kao i adrese nacionalnih kontakt točaka i zahtjeve za potražnjom partnera za određene projekte.

U cilju promoviranja CORDISO-ovih Nacionalnih usluga te proširivanja vijesti o istraživanju i razvoju u našoj zemlji diljem cijele Europske istraživačke zajednice, zainteresirani slobodno mogu poslati bitne informacije o svojim istraživačkim projektima, rezultatima i događanjima na slijedeću adresu:
 opoce-cordis-marketing@publications.europa.eu