25.01.2021, 08:17

Natječaj digitalne uključivosti vrijedan 2 milijuna eura - Google Impact Challenge

Po prvi puta Google je predstavio natječaj Google.org Impact Challenge namijenjen zemljama srednje i istočne Europe. Javni poziv za podršku organizacijama koje rade na smanjenju digitalnog jaza i promicanju uključivog gospodarskog rasta, osim za 10 zemalja regije otvoren je i za neprofitne kao i profitne organizacije te akademske institucije iz Hrvatske. Putem natječaja, Google će dodijeliti ukupno dva milijuna eura bespovratnih sredstava odabranim sudionicima natječaja iz zemalja regije kako bi pružio podršku njihovim dobrotvornim projektima.  

Cilj ovog otvorenog poziva je financiranje inovativnih ideja koje koriste tehnologije i inovacije kako bi kroz gospodarski oporavak pomogle pojedincima i zajednicama u potrebi. Projekti bi stoga trebali pomoći u premošćivanju digitalnog jaza (digital divide) te izgradnji digitalne ekonomije koja funkcionira za svakoga. Projektna podrška koja se pruža bit će i financijska (u rasponu od 50.000 do 250.000 eura tijekom 12 – 36 mjeseci), ali i u obliku stručne podrške Googlea. 

Prihvatljive organizacije (neprofitne organizacije, tvrtke i akademske institucije) sada se mogu prijaviti za potporu svojim dobrotvornim projektima do 1. ožujka 2021. na adresi g.co/ceechallenge. 

Kako bi pomogli kandidatima u procesu prijave, u nadolazećim tjednima biti će organizirane dvije radionice (2. veljače i 23. veljače).

Prijave za radionice i detaljnije infromacije o natječaju možete pronaći na stranicama Impact Challengea g.co/ceechallenge.

Nagrađeni projekti (korisnici) bit će objavljeni u lipnju ili srpnju.  

Iskreno se nadamo da će projekti realizirani uz pomoć ovoga fonda značajno doprinijeti gospodarskom oporavku i digitalnoj uključivosti Republike Hrvatske.