29.06.2020, 14:36

Međunarodni online b2b sastanci: Go Global – Go Virtual

Novi projekt HGK: Internacionalizacija poslovanja u novom globalnom okruženju – online b2b sastanci u organizaciji HGK.

U svrhu podizanja i jačanja međunarodnih poslovnih aktivnosti hrvatskih tvrtki Hrvatska gospodarska komora započinje s projektom Online b2b sastanci za hrvatske tvrtke i njihove inozemne partnere Go Global - Go Virtual, a uz podršku Europske poduzetničke mreže – EEN.

Cilj ove inicijative je pružiti podršku hrvatskim gospodarstvenicima za nastavak međunarodnih aktivnosti u novom globalnom poslovnom okruženju, za što je HGK osmislila online platformu preko koje se mogu virtualno povezati s poslovnim partnerima na inozemnim tržištima od njihovog interesa. 

Nakon provedene ankete odabrana su tržišta i sektori u kojima članice vide najviše mogućnosti za unaprjeđenje i razvoj novih poslovnih aktivnosti s naglaskom na izvoz.  Tržišta koja će biti obuhvaćena projektom Go Global – Go Virtual:

 1. Slovenija, 2. srpnja 2020.
 2. Rusija
 3. V4 (Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka)
 4. Austrija
 5. Njemačka 

Prvi ciklus online b2b sastanaka za hrvatske tvrtke organiziramo s njihovim partnerima iz Slovenije 2. srpnja u suradnji s Gospodarskom zbornicom, a fokus je na odabrane sektore:

 • industrija plastike i gume,
 • obnovljivi izvori energije i oprema za OIE,
 • sektor sekundarnih sirovina, skupljanje i prerada,
 • električna i elektronička industrija,
 • poljoprivreda,
 • prehrambeno prerađivačka industrija,
 • arhitektonski poslovi i projektiranje,
 • COVID-19 zaštita- povezani proizvodi i oprema.

Pozivamo hrvatske tvrtke da se prijave na b2b sastanke sa slovenskim tvrtkama putem naše platforme Go Global - Go Virtual  u kojoj mogu detaljno navesti svoju djelatnost i interes za poslovanje s partnerima iz Slovenije. Prijave su otvorene od 10. lipnja do 2. srpnja 2020., a sudjelovanje je besplatno. 

Prijava na platformu (putem preglednika Google Chrome) omogućuje izradu profila tvrtke, pretraživanje slovenskih partnera i mogućnost direktnog poziva na online razgovore, a omogućena je i komunikaciju putem poruka. Sustav platforme šalje obavijesti direktno svim prijavljenima o iskazanim interesima za b2b sastancima, čije termine zajednički određuju gospodarstvenici iz zainteresiranih tvrtki. 

Pristupite platformi Go Global - Go Virtual i iskoristite nove poslovne mogućnosti koje vam ovaj projekt nudi u povezivanju s inozemnim tvrtkama.