26.03.2019, 13:30

Inovacije u zelenoj industriji, digitalizacija i IKT te B2B poslovni razgovori, Oslo,19.3.2019.

U Oslu je 19.3.2019. u suradnji Innovation Norway i Europske poduzetničke mreže organiziran poslovni skup Inovacije u zelenoj industriji, digitalizacija i IKT te B2B poslovni razgovori.

Na poslovnom susretu su sudjelovale tvrtke iz privatnog sektora i istraživačke organizacije kao prihvatljivi partneri u realizaciji razvojnih i inovativnih projekata u područjima:

- razvoja i primjene "zelenijih proizvodnih procesa" automatizacijom, digitalizacijom i robotizacijom industrijskih procesa i tehnologija

- povećanja učinkovitosti proizvodnje i industrije

- interneta stvari, EdTechu, FinTechu, cyber sigurnosti

- razvoju IKT proizvoda, procesa i rješenja

- razvoju ekološki prihvatljivih proizvoda, procesa i rješenja informacijsko-komunikacijskom tehnologijom.

Sudionici skupa su dobili informacije o konkretnim mogućnostima financiranja partnerskih projekata te pronalazak partnera u sklopu poslovnih programa financijskih mehanizama Europskoga gospodarskog prostora (EGP) i Norveške darovnice u Hrvatskoj, Estoniji, Latviji, Litvi, Grčkoj i Poljskoj, Iz Hrvatske je došlo 20tak tvrtki koje su u 20-minutnim sastancima ostvarile brojne kontakte i moguću poslovnu suradnju. 


Detaljnije informacije o programu Poslovni razvoj, inovacije i MSP u Hrvatskoj dostupne su na mrežnoj stranici Innovation Norwaywww.eeagrants.hr.