29.01.2020, 11:14

EIT Food Awareness Day, Koprivnica

“Pokrenite svoje inovativno i konkurentno poslovanje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“ naziv je EIT Food Awareness Day događanja koji je TERA Tehnopolis d.o.o., EIT Food HUB za Hrvatsku, organizirala 23. siječnja 2020. godine u Koprivnici, u suradnji s EUVITA klasterom, na Sveučilištu Sjever. 

Radionici su prisustvovali predstavnici TERA Tehnopolis d.o.o., direktor prof.dr.sc. Ivan Štefanić te stručna suradnica Ivana Dumančić, mag.oec., koji su prisutne upoznali s Programom te mogućnostima koje im pruža. Pored toga, predstavljeni su i ostali projekti TERA Tehnopolis koji sudionicima nude različite mogućnosti, ovisno o njihovom području interesa: Europska poduzetnička mreža (EEN), Erasmus za mlade poduzetnike, KETGATE i KET4CleanProduction. Radionici je prisustvovao i mr.sc. Zvonimir Novak  iz EUVITA klastera te izv. prof.dr.sc. Bojan Šarkanj, pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever.

Glavni cilj ovog događaja je podizanje svijesti relevantnih nacionalnih dionika o aktivnostima EIT zajednice te o mogućnostima suradnje. Na događaju se raspravljalo o raznim temama, a najviše je bio usmjeren na razvoj kreativnog mišljenja te poboljšanje praktičnih i inovativnih poduzetničkih vještina. Pored toga, sudionici događaja su naučili nešto više o novoj industriji i bioekonomiji, zatim prilici za novi razvoj prvenstveno mladih osoba kao pokretača inovacija te značaju međusektorske/interdisciplinarne suradnje kroz internacionalizaciju poslovanja. Sudionici događaja su bili studenti te poduzetnici koji posluju u odgovarajućim sektorima. Za osvježenje su posluženi proizvodi poduzetnika Pavice Varge i OPG Alojs Jug kojima je TERA Tehnopolis pomogla u brendiranju i zaštiti proizvoda za konkuriranje na EU tržištu.

Svi koji su zainteresirani uključiti se u EIT Food aktivnosti, mogu kontaktirati Teru Tehnopolis putem e-pošte: ured@tera.hr, broja telefona 031 251 000 ili na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.