27.03.2020, 13:56

EIT Digital objavljuje poziv na natječaj “EIT Digital Venture Program” otvoren do 26. travnja 2020.

Talent je podjednako rasprostranjen po svijetu, ali mogućnosti nisu. Poduzetnici imaju prirodan nagon za suprotstavljanje normama i pronalaženje vlastitog puta. EIT Digital vjeruje u inovatore koji imaju za cilj uništiti barijere i promijeniti industriju, bez obzira odakle dolaze. Kroz Venture program ulažu u pojedince koji možda dolaze i sa lokacija koje nisu uobičajene, ali imaju snagu postati budući globalni poduzetnici. 

EIT Digital Venture Program nudi priliku poduzetničkim timovima iz 20 europskih zemalja da ostvare financijsku potporu do 25.000 eura  u razvoju svog minimalno održivog proizvoda (MVP – Minimum Viable Product), od briljantne ideje iz područja digitalne - industrije, tehnologije, dobrobiti, financija ili gradova, do pokretanja tvrtke u manje od godinu dana i pronalaska prvog investitora.

Tko se može prijaviti?

- Multidisciplinarni timovi od najmanje dvije osobe s inovativnom poslovnom idejom, Proof of Concept (PoC) ili prototipom iz područja digitalne industrije, digitalne tehnologije, digitalne dobrobiti, digitalnih financija ili digitalnih gradova.

- Fizičke osobe (pojedinci koji čine timove od najmanje dvije nepravne osobe)

- Državljani bilo koje od sljedećih 20 zemalja: Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Cipra, Češke, Estonije, Sjeverne Makedonije, Grčke, Malte, Crne Gore, Latvije, Litve, Poljske, Portugala, Srbije, Slovačke, Slovenije, Rumunjske i Ukrajine. 

Maksimalan iznos financiranja je 25.000 eura kroz tri faze. 

Kako dobiti 25.000 eura?

Program započinje dvodnevnim bootcampom, nakon čega slijedi osmotjedna faza pred-akceleracije u sklopu koje  se provodi trening kod pet regionalnih partnera u Grčkoj, Latviji, Poljskoj, Portugalu i Sloveniji za stjecanje poduzetničkih vještina te znanja potrebnih za razvijanje i finaliziranje MVP-a. Za prvu fazu razvoja i finalizacije MVP-a dodjeljuje se 5.000 eura. Timovi koji uspješno završe program, uključe se na vrijeme i predstave snažan MVP kvalificiraju se  za prvu tranšu Finalne nagrade u iznosu od 10.000 eura. U trećoj fazi, prvih 10 pothvata iz svih regija koji su primili prvu tranšu „Finalne nagrade“ i koji su pronašli investitora do 30. studenog 2020., dodijelit će se dodatnih 10.000 eura.

Detalje o programu i natječaju, kao i pojašnjenja svake od tri faze programa, možete pronaći na poveznici.

Prijava putem poveznice.

Uvjete za prijavitelje iz Hrvatske možete pronaći putem poveznice.