Kalendar događanja
Vijesti iz mreže
Prije 3 danaTransformirajte svoje poslovanje s ADMA TranS4MErs: Iskoristite Potencijal Digitalne Transformacije Prije 15 danaKrenula prijava za EDUpaket „5 u 1“ – jedna ulaznica pet zanimljivih programa „Platiš 1, dobiješ 5“ Prije 27 danaINDUSAC - opportunities for companies 25. ožujka 2024Pokrenimo se zajedno kroz podršku inovacijama i industrijskoj tranziciji u zemljama Podunavlja 12. ožujka 2024Bez kompromisa za inovativno, sigurno i zdravo radno okruženje 7/24!BUDI UZOR®/INOVA® 2020. „PROBLEM = PRILIKA“
Ovogodišnja međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova® održana je od 11. do 13. studenoga i znatno se razlikovala od svih dosadašnjih izložbi. Izložba je bila u potpunosti digitalizirana te smo je ove godine odlučili posvetiti proizvodima i uslugama koje ne samo da osiguravaju egzistenciju, već olakšavaju život i poboljšavaju njegovu kvalitetu. Hrana i zdravlje su posebno važni, ali nismo ograničeni na to, sve što olakšava život u uvjetima onemogućenog kretanja je prihvatljivo.
Sve prijavljene inovacije objavljene su na službenoj stranici Izložbe te je u tijeku njihova promocija, a ocjenjivanje je trajalo do 6. studenoga 2020. godine.
Programski sadržaj bio je posebno zanimljiv trećeg dana Izložbe, u petak, 13. studenoga 2020. godine, kada je organizirano online natjecanje u pisanju poslovnih planova Budi uzor®. Učenici i studenti su svoje poslovne planove napisali uz pomoć I-Dare e-alata za pisanje poslovnih planova te uz pomoć svojih mentora. Finalisti su u sklopu virtualne platforme izložili svoje poslovne planove žiriju, koji je odluku o pobjedniku donio isti dan. Pripremni treninzi i radionice s finalistima održani su prije finala, a svečana dodjela nagrada nakon finala i Izložbe će se održati sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama.
Ovogodišnji GRAND PRIX za najbolji poslovni plan osvojila je studentica Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Ika Josipa Liptak s poslovnim planom Proizvodnja maslaca i prerađevina od oraha i bundevinih sjemenki.
Drugo mjesto osvojila su dva poslovna plana: studentica Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Ana Malešević, s poslovnim planom Proizvodnja ulja i čaja od industrijske konoplje i poduzetnički tim „ARHITECTI“ iz Obrtničke škole Požega s poslovnim planom Arhitecti.
Također, treće mjesto osvojila su dva poslovna plana: poduzetnički tim „EBISU“ iz Obrtničke škole Požega s poslovnim planom Ebisu te student Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Kruno Mak, s poslovnim planom Lactose free grčki jogurt sa komoračem i malinama.
Sve novosti o ovogodišnjoj izložbi pratite na TERA web i Facebook stranici.