24.11.2022, 15:06

3. natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava programa Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa "Business Development and Innovation Croatia", za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth), objavljen je 23. studenoga 2022. godine, i bit će otvoren do 31. siječnja 2023. godine do 14:00 sati.

Program se financira iz norveške darovnice, te je dio financijskog mehanizma europskog gospodarskog prostora (EEA - European Economic Area) i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants).

Područja koja se mogu financirati ovim programom odnose se na inovativne tehnologije, procese i usluge, održivi razvoj poslovanja, "ozelenjivanje" postojećeg poslovanja i poslovnih procesa kao i razvoj i implementaciju inovativnih proizvoda i usluga. Projektne aktivnosti moraju biti dovršene do 30. travnja 2024. godine.

Iz ovog programa u razdoblju 2014. – 2021., hrvatskim privatnim tvrtkama za financiranje njihovih projekata iz navedenih područja dodijeljeno je više od 19 milijuna eura, a u trećem pozivu hrvatskim poduzetnicima je na raspolaganju nešto više od šest milijuna eura.

Detaljnije informacije dostupne su ovdje.