Poslovne prilike u EU


Ako ste u potrazi za novim poslovnim partnerima ili želite istražiti mogućnosti zajedničkih ulaganja s drugim europskim tvrtkama, Enterprise Europe Network (EEN) može Vam pomoći. 

Jedna od besplatnih usluga koju nudi EEN / Europska poduzetnička mreža je Baza poslovnih i tehnoloških ponuda i potražnji – BCD (Business Cooperation Database) U Bazi se mogu pronaći proizvođači, distributeri (zastupnici), trgovinski predstavnici ili vanjski suradnici. Ponude/potražnje za suradnjom su vidljive u svim centrima Enterprise Europe Network u 60 zemalja. Sadržaji ponuda ili potražnji su vidljivi na web stranicama partnera, u publikacijama, biltenima idr.

Ovdje smo izdvojili samo kratke sažetke nekih najnovijih objavljenih profila iz Baze koje bi mogle biti od Vašeg interesa 

Ako želite vidjeti ostale aktivne ponude /potražnje, možete sami pretraživati Bazu koju ćete pronaći u rubrici Baza poslovne suradnje.

Ukoliko Vam je neka od izdvojenih ponuda zanimljiva, pošaljite referentnu oznaku na mail: een@hgk.hr nakon čega ćemo zatražiti detaljnije kontakte za moguću suradnju.


ISTAKNUTO


Danski proizvođač brtvi visoke razine sigurnosti (igla i cilindar) za industriju logistike i otpreme traži partnera u Hrvatskoj za proizvodnju određene vrste sigurnosne igle. Trenutno imaju brtve niže kvalitete koji se proizvode u Kini, ali žele preseliti posao u Europu.

Jedini izazov s kojim se susreću su cijene te da bi bili konkurentni u odnosu na kinesku konkurenciju u Europi, trebate postići cijenu od oko 0,08 eura. Kineske brtve niže kvalitete trenutno se izrađuju od čelika, no dobrodošli su svi alternativni prijedlozi (čelik niske kvalitete, otpad itd.). Jedina stvar koju morate uzeti u obzir je da proizvod ne može biti premekan (na primjer olovo) niti prečvrst (trebao bih se rezati rezačem za vijke).

Početni volumen bi bio 100.000 do 200.000 jedinica, s ciljem povećanja poslovanja u roku od 8 - 12 mjeseci na 700.000 - 1 milijun jedinica. Tvrtka već ima etablirano tržište, tako da će hrvatski klijent imati zadovoljstvo steći partnera s kojim će moći stalno poslovati.

Ako ste zainteresirani, javite nam se na mail: een@hamagbicro.hr


PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE

Za više informacija javite se na een@hgk.hr


BRNL20220602014 Nizozemski proizvođač električnih transportnih vozila traži potencijalne partnere za suradnju ili outsorsing. Nizozemska tvrtka je proizvođač električnih transportnih vozila za ljude i robu na svim vrstama terena. Vozila obično imaju maksimalnu brzinu do 60 km/h i domet do 80 kilometara. Tvrtka traži partnere za outsorsing, ali je također zainteresirana za pronalaženje partnera za ulazak u zajedničku suradnju ili čak preuzimanje.

BRNL20220602004 Nizozemski proizvođač opreme i instrumenata za istraživanje tla traži partnere za proširenje svojih proizvodnih kapaciteta vanjskim poduzećem, zajedničkim ulaganjem ili (djelomičnom) preuzimanjem. Tvrtka iz Nizozemske je programer, proizvođač i dobavljač opreme i instrumenata za istraživanje tla na kopnu i moru, pretežno temeljene na tehnologiji Cone Penetration Testing (CPT). Tvrtka je znatno narasla tijekom posljednjih nekoliko godina i sada traži prilike za partnerstvo kako bi proširila svoje proizvodne kapacitete, bilo kroz outsourcing, zajedničko ulaganje ili (djelomično) preuzimanje.

BOUA20220622001 Ukrajinski proizvođač zanatskih drvenih proizvoda, dizajniranog posuđa i kućnih dekoracija traži partnere i distributere u Europskoj uniji. Ukrajinski proizvođač izrađuje niz visokokvalitetnih dizajniranih drvenih kuhinjskih proizvoda, ukrasa za dom za veleprodaju. Tvrtka traži partnere i distributere koji posebno surađuju s trgovinama za dizajn interijera u Europskoj uniji i ugovorima o proizvodnji drvenih proizvoda po mjeri.

BOPL20220623010 Poljska tvrtka koja se bavi uslugama automatizacije i robotike traži nove kupce. Poljska tvrtka koja radi u industriji automatizacije i robotike želi svoje usluge ponuditi novim tržištima. Specijalizirani su za: izradu robotskih stanica za paletizaciju, montažu upravljačkih ormara, servisiranje industrijskih robota, PLC programiranje i izradu vizualizacija za HMI panele te servis asfaltnih i betonskih tvornica.

BOLT20220527002 Litvanski proizvođač ortopedskih proizvoda traži trgovačke posrednike i nudi proizvodnju i podugovaranje. Litvanski proizvođač specijaliziran je za ortopedske proizvode po narudžbi i standardne proizvode, proizvodne usluge i prilagođena rješenja. Tvrtka traži trgovačke posrednike za rad prema ugovorima o trgovačkom zastupstvu i ugovorima o distribucijskim uslugama. Proizvođač bi mogao ponuditi proizvode prema zahtjevima partnera, pa se nudi i ugovor o proizvodnji i/ili podugovaranje.

BRPL20220516008 Poljski proizvođač prirodne kozmetike i svijeća traži dobavljače sirovina. Novi poljski brend iz sjeveroistočne Poljske, proizvođač prirodne visokokvalitetne kozmetike i svijeća, traži suradnju u području opskrbe sirovinama za proizvodnju svijeća poput repičinog voska, eteričnih ulja i mirisnih kompozicija pod ugovorom s dobavljačem.

BOLT20220325001 Litavska logistička tvrtka nudi svoje usluge partnerima prema ugovoru o vanjskom poslovanju. Litvanska tvrtka smještena je 4 km od morske luke Klaipeda i 25 km od međunarodne zračne luke Palanga u Slobodnoj ekonomskoj zoni. Logistički centar nudi svoje skladište, carinsko posredovanje, kompleksne logističke usluge. Litavska tvrtka traži inozemne partnere za rad prema ugovoru o vanjskom poslovanju.

BRSE20220314007 Švedski proizvođač solarne energije traži partnere za zajednički razvoj za velike PV instalacije. Švedski proizvođač solarne energije traži partnere za zajednički razvoj ili kupuje projekte spremne za izgradnju za zemaljske PV-komunalne (solarne ploče) instalacije. Kad bi se pronašao pravi partner, tvrtka bi razmislila o sklapanju komercijalnog ili ugovora o vanjskom poslovanju.

BOSK20220314003 Slovačka reklamna tvrtka specijalizirana za rješenja za dizajn i tisak traži poslovne partnere prema ugovoru o proizvodnji ili outsourcingu. Vodeća slovačka reklamna tvrtka specijalizirana za visokokvalitetne naljepnice, tisak velikih i malih formata te luksuznu ambalažu traži poslovne partnere posebno u Europskoj uniji i Ujedinjenom Kraljevstvu za sklapanje ugovora o proizvodnji ili outsourcingu. Tvrtka ima gotovo 15 godina iskustva u svim različitim segmentima i isporučuje proizvode u reklamne svrhe klijentima u marketingu, hrani, automobilizmu, elektronici i drugim segmentima.

BOES20220311030 Španjolski dizajner i proizvođač spasilačkih dronova za hitne službe traži partnere za sporazum o zajedničkom ulaganju. Ova tvrtka ima sjedište u Valenciji (Španjolska). Njegova glavna djelatnost je projektiranje, proizvodnja i raspoređivanje specifičnih bespilotnih letjelica za upravljanje izvanrednim situacijama i zadaće spašavanja na plaži. Traži partnere u sklopu komercijalnog zastupanja ili ugovora o zajedničkom ulaganju.

BOES20220309031 Španjolska tvrtka specijalizirana za proizvodnju visokokvalitetnih i inovativnih metalik keramičkih pločica traži distributere u Europi. Španjolska tvrtka za proizvodnju visokokvalitetnih pločica s metalik završnim obradama različitih boja, tekstura i veličina za arhitektonsku, stambenu ili komercijalnu upotrebu traži distributere vrhunskih pločica u Europi.

BRAT20220309025 Traži se proizvodnja elemenata od nehrđajućeg čelika 1.4404 / 1.4571 i velikih dimenzija do 700x700x11000 mm. Austrijska tvrtka posluje s oko 80% u globalnoj industriji celuloze i papira. Zahtjev upućuje na tvrtke koje se bave radionicama za nehrđajući čelik, s velikom obradom visoke kvalitete. Inženjering i crteži će biti isporučeni iz njihovih ruku, potrebna je samo proizvodnja.

BRRO20220303017 Rumunjska tvrtka traži proizvođače laminatnih podova, keramičke sanitarije i keramičkih pločica (podnih pločica i fajansa) za ulazak na rumunjsko tržište na temelju ugovora o komercijalnom zastupstvu. Tvrtka se nalazi u sjeveroistočnom dijelu Rumunjske. Zainteresirana je za zastupanje inozemnih tvrtki i razvoj rumunjskog tržišta s različitim modelima laminatnih podova, keramičke sanitarije i keramičkih pločica (podnih pločica i fajansa), temeljem ugovora(a) komercijalnog zastupanja s relevantnim proizvođačima.

BOIT20220225004 Talijanska tvrtka koja proizvodi tjesteninu od spaljene pšenice traži distributere. Mala talijanska tvrtka sa sjedištem u regiji Puglia proizvodi tjesteninu od spaljene pšenice. Ova vrsta pšenice nekada je bila samo ostatak žetve, a sada ima novu funkciju, također zahvaljujući svojim nutritivnim svojstvima. Dobar dio svoje proizvodnje tvrtka izvozi te je u potrazi za distributerima u Europi, kako bi dodatno proširila svoju međunarodnu distribucijsku mrežu.

BOIT20220224020 Talijanska tvrtka specijalizirana za organska gnojiva traži zastupnike i distributere. Ova talijanska tvrtka proizvodi i prodaje organska gnojiva za održivu i organsku poljoprivredu. Tvrtka se fokusira na svestrane i višenamjenske proizvode te ulaže u BIO. Tvrtka nastoji proširiti svoju djelatnost i pronaći nove klijente u inozemstvu, iz tog razloga traži agente i distributere u Poduzeće traži zastupnike/i ili distributere u Europi.

BOIT20220224003 Talijanska tvrtka za proizvodnju maslinovog ulja, džemova i kiselih krastavaca traži distributere u Europi. Talijanska tvrtka je iz južne Italije i proizvodi maslinova ulja, džemove i kisele krastavce. Zahvaljujući pažljivom praćenju kvalitete maslina i faza proizvodnje, tvrtka proizvodi ulje izvrsnih organoleptičkih svojstava, ali i bogatih nutritivnih vrijednosti. Traži distributere u europskim zemljama.

BOIT20220223004 Eko-održiva tvrtka za širenje i unapređenje kulture apulijskog drveta traži komercijalne partnere.  Ova talijanska tvrtka dizajnira i proizvodi elemente namještaja i prva je tvrtka koja kao sirovinu koristi ogromnu raznolikost drvnih vrsta koje nudi Puglia. Tvrtka traži partnere iz EU za suradnju u okviru proizvodnog ugovora.

BOPT20220222024 Portugalska tvrtka traži europske distributere na ekološkim i farmaceutskim tržištima, za brend ekološke robe široke potrošnje, proizvoda za osobnu higijenu/životni stil.  Portugalska tvrtka sa strašću za donošenjem novih ideja koje doprinose boljem svijetu, nudi biorazgradivu i ekološku alternativu tradicionalnoj robi široke potrošnje izrađenoj od plastike, s proizvodima od bambusa, 100% biorazgradivih. Njihova robna marka nudi četkice za zube od bambusa, vate, slamke, konac za zube, konjac spužve, pribor za jelo od bambusa i još mnogo toga. Tvrtka traži europske distributere u farmaceutskim i/ili bioekološkim segmentima

BOIT20220222006 Talijanska zadruga proizvođača vina traži distributere u Europi. Smještena u Apuliji, ova zadruga proizvođača vina proizvodi vrhunsko crno vino, uglavnom "Nero di Troia", staru apulsku sortu grožđa. Tvrtka traži distributere specijalizirane za fine i premium proizvode za horeca i vinoteke u Europi.

BOLT20220222001 Litavska tvrtka traži partnere koji žele prodavati svijeće, mirise za dom, sapun i druge proizvode koje proizvodi litavska tvrtka prema ugovoru o distribucijskim uslugama. Litvanska tvrtka je proizvođač vrlo kvalitetnih i konkurentnih svijeća i kućnih difuzora, tekućih sapuna koji se proizvode u Litvi. Željena suradnja je u sklopu ugovora o distribucijskim uslugama.

BRDE20220214011 Njemačka tvrtka traži kooperanta za metalne komponente filtera u istočnoj Europi ili baltičkim državama. Njemačko malo i srednje poduzeće koje isporučuje filtarske elemente raznim industrijama traži partnere za mala i srednja poduzeća u istočnoj Europi ili baltičkim državama za proizvodnju filterskih elemenata po mjeri kupaca. Niz zadataka savijanja i zavarivanja kao i CNC (kompjuterizirana numerička kontrola) strojna obrada potrebno je izvesti prema specifikacijama njemačke tvrtke. Nudi se dugoročni ugovor o podugovaranju.

BRDE20220214010 Njemačka tvrtka traži suradnike za tokarenje vrhova drvenih pisaćih instrumenata u Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Sjevernoj Makedoniji, Hrvatskoj i Moldaviji. Njemačka tvrtka jedan je od vodećih proizvođača održivih drvenih pisaćih instrumenata za promotivnu industriju. Proizvode visokokvalitetne i prilagođene olovke, drvene olovke, birose, kemijske i mehaničarske olovke. Područje distribucije kemijskih olovaka uglavnom je u Europi. Njihovi klijenti cijene kvalitetu proizvoda s atraktivnim dizajnom, konkurentnu cijenu i pouzdanost isporuke „made in Germany“.


PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE 

Za više informacija javite se na een@hamagbicro.hr

  

RDRLT20220617006 - Litvanska kompanija traži partnerstvo za razvoj in vivo implantabilnog biosenzora arterijskog krvnog pritiska. Litvanska tvrtka specijalizirana za medicinske uređaje traži partnera za izradu implantabilnog prototipa medicinskog uređaja za kontinuirano mjerenje arterijskog krvnog tlaka. Tvrtka je u potrazi za industrijskim R&D partnerima za suradnju.

Rok za iskaz interesa: 30. kolovoza 2022.
Rok za prijavu na natječaj: 31. prosinca 2022.   

TRNL20220615022 - Nizozemska vladina agencija i dio konzorcija pokrenuli su tržišne konzultacije za rješenje za brzo otkrivanje i identifikaciju droga u zatvorima. Nizozemska vladina agencija i dio konzorcija od 4 vladine agencije koje kontroliraju sve zatvore u Nizozemskoj, Grčkoj, Belgiji i Španjolskoj, traže dobavljače inovativnih rješenja za otkrivanje droga. Kako bi pronašli pravu tehnologiju, zajedno s međunarodnim konzorcijem pokrenuli su tržišne konzultacije. Nakon konzultacija provest će se postupak nabave za odabir tvrtki koje će potpisati komercijalni ugovor. Predviđena je testna faza

TRES20220613002 - Španjolska poljoprivredna tvrtka traži nove tehnike za poljoprivredne, ekološke, vlastite proizvode kroz tehničku suradnju ili financijski sporazum. Ova poljoprivredna tvrtka nalazi se u Valenciji (Španjolskoj). Ima više od deset godina iskustva u sektoru poljoprivrede. Uzgajaju svježe i sezonsko voće i povrće temeljeno na modernoj, naprednoj i održivoj poljoprivredi. Jedna od prednosti koje nudi projekt je jačanje odnosa poljoprivrednik-potrošač, tako da se nabava proizvoda vrši izravno. U potrazi su za novim tehnikama uzgoja usjeva za proširenje kroz tehničku suradnju ili financijski sporazum. 

RDRDE20220329009 - Tehnološka tvrtka s vlastitim tehnologijama za proizvodnju amonijaka iz zelenog vodika nudi svoju stručnost u svojstvu partnera za projekte Obzor EuropaTehnološka tvrtka s vlastitim tehnologijama za proizvodnju amonijaka od zelenog vodika, niskog potencijalnog iskorištavanja topline do električne energije i posebnog tvrdog zavarivanja ventila nuklearnih elektrana traži konzorcije. Osim samih tehnologija, spremni smo ponuditi svoju stručnost i iskustvo na području analiza i ispitivanja (računska dinamika fluida i analize čvrstoće metodom konačnih elemenata u kombinaciji s eksperimentalnim rezultatima).

Rok za iskaz interesa: 30. kolovoza 2022.
Rok za prijavu na natječaj: 19. rujna 2022.

TRNL20220504008 - Nizozemski dobavljač prodajnih automata traži održivu ambalažu za kavu i čaj. Tvrtka želi distribuirati svoje proizvode za kavu i čaj u održivijem pakiranju, uzimajući u obzir smjernice kvalitete i sigurnosti hrane. Tvrtka nudi 24-satni pristup najboljem izboru ukusne, kvalitetne i održive kave i čaja u kombinaciji s hranjivim bezalkoholnim pićima i grickalicama. Tvrtka vjeruje da ljudi dobivaju više od života ako dobro jedu i piju. Nude potpuno iskustvo kave s fokusom na održivi učinak, kvalitetu i vitalnost.

TRNL20220512019 – Tvrtka brze hrane traži partnera za proizvodnju neplastične ambalaže za umak. Međunarodna tvrtka brze hrane traži održivi materijal za pakiranje koji je biorazgradiv za svoj širok raspon umaka (npr. kečap, majoneza, slatki čili). Tvrtka traži (razvojne) partnere koji imaju stručnost s inovativnom ambalažom za hranu. Potencijalna rješenja moraju biti skalabilna. Potencijalnim partnerima nude komercijalni ugovor s tehničkom pomoći.

RDRSK20220519001 - Generacijski uravnotežen istraživački tim stručnjaka aktivnih na području vodikovih tehnologija nudi stručnost za sudjelovanje u svojstvu partnera u projektu Obzor Europa. Slovački stručni istraživački tim, koji uključuje 2 mlada doktoranta, 2 inženjera,1 izvanrednog profesora 1 i 2 profesora koji rade na tom području od 2008. godine i rješavaju probleme vodikovih tehnologija u području istraživanja, razvoja i nastave, traži partnere za projekte Obzor Europa CLEAN-AVIATION-2022-01-HER-02, HORIZON-JU-CLEAN-AVIATION-2022-01-HER-03, HORIZON-JTI-CLEANH2-2022-03-01.

Rok za iskaz interesa: 29. lipnja 2022.
Rok za prijavu na natječaj: 19. rujna 2022.

RDRDE20220224009 Traže se partneri za projekt EUROSTARS: Razvoj AI sustava za odabir relevantnih studija i izdvajanje podataka za registraciju kemikalija i proizvoda prema REACH-u. Njemački start-up specijaliziran za istraživanje i primjenu umjetne inteligencije (AI) udružio se s ugovornim laboratorijem, specijaliziranim za (ekotoksikološku) procjenu nanomaterijala kako bi se razvio AI alat za izdvajanje informacija iz dokumenata na prirodnom jeziku (tj. znanstvenih publikacija ili sažetaka). Osim toga, uspostavit će se online baza podataka o ekotoksikološkim krajnjim točkama nanomaterijala.

Rok za iskaz interesa: 14. kolovoza 2022.
Rok za prijavu na natječaj: 14. rujna 2022.

TRFR20220321011 Francuska tvrtka traži ekološke odgovorne dobavljače ili proizvođače plastike i ambalaže. Francuska tvrtka traži ekološki odgovornu ambalažu za svoje različite asortimane proizvoda. Specijalizirani su za dopunsku krmnu smjesu i njihovi proizvodi su: tekućine, pelete, kreme, gelovi, paste i sl. Traže kante, lonce, boce, bačve, tube i šprice u različitim veličinama, od aluminija, reciklirane plastike, biljnog materijala ili bilo kojeg drugog ekološki odgovornog materijala. Tvrtka želi sklopiti komercijalni ugovor s tehničkom pomoći.

TRPL20220318014 Poljski MSP koji proizvodi hipoalergenu kozmetiku  traži proizvođače i organizacije za projektiranje, izgradnju i montažu linije za proizvodnju kozmetike. Oblik suradnje - komercijalni ugovor s tehničkom pomoći. Poljska tvrtka koja proizvodi potpuno veganske, hipoalergenu kreme od 100% pročišćenih ulja, namijenjene posebno zahtjevnim kupcima. Vezano za planiranu automatizaciju proizvodnje izazvane sve većom potražnjom za proizvodima, tvrtka  traži suradnju s projektno-proizvodnom tvrtkom koja proizvodi spremnike i uređaje od nehrđajućeg čelika, koja bi mogla projektirati, izgraditi i montirati liniju za proizvodnju kozmetike s dozirnom pumpom i rashladnim plaštom.

TRSE20220317044 ambalažni materijal 100% bez fosila izrađen od ljuske kakaa, nusproizvoda proizvodnje čokolade. Pogon za proizvodnju čokolade od zrna do pločice u sjevernoj Švedskoj traži  ambalažni materijal 100% bez fosila izrađen od ljuske kakaa, nusproizvoda proizvodnje čokolade. Predviđaju se ugovori o proizvodnji za rješenja spremna za tržište, ali je tvrtka također zainteresirana za tehničke/istraživačke ugovore koji se odnose na još uvijek nedovoljno razvijena rješenja.

TRAT20220317043 Austrijska tvrtka aktivna u prehrambenoj industriji traži rješenja za ekstrakciju i pretvorbu/razgradnju industrijskog plina u bezopasne proizvode. Start-up smješten u regiji Donja Austrija proizvodi i prodaje prehrambene proizvode dobivene preradom sjemenki voća. Traži rješenje za vakuumski kompresor za transport štetne mješavine plinova iz reaktora i korak naknade obrade koji je pretvara u ekološki prihvatljive netoksične proizvode. Dodatni uvjet je da se svi nusproizvodi lako odlažu. Tvrtka traži ugovor o tehničkoj, proizvodnoj ili istraživačkoj suradnji.

TRNL20220317011 Nizozemska tvrtka traži održivi šejker za palačinke. Tvrtka je međunarodna obiteljska tvrtka koja proizvodi i prodaje visokokvalitetne prehrambene proizvode, kap što su proizvodi za pečenje i pizze. Traže alternative za svoj šejker za palačinke koji se još uvijek ne može u potpunosti reciklirati. Stoga tvrtka traži rješenja da njoj šejker za palačinke bude održiviji. Traže se tvrtke u okviru komercijalnog ugovora s tehničkom pomoći ili ugovora o tehničkoj suradnji.

TRPT20220314041 Portugalska tvrtka traži nove partnere koji nude rješenja za upravljanje energijom za sklapanje komercijalnog ugovora. Portugalski MSP s 20-godišnjim iskustvom u tehničkoj analizi, projektiranju, savjetodavnim uslugama krajnjim korisnicima/ulagačima i provedbi upravljanja energijom u zgradama, industriji i logici traži nove inovativne proizvode (kontrolnu opremu i softver, senzore i mjerne uređaje) koje bi mogao dodati u svoj portfelj ponude. Tvrtka traži od privatnih subjekata da sklope ugovor o trgovačkom zastupanju.

TRSE20220304023 Švedska tvrtka koja nudi ortopedske proizvode za životinje traži aplikaciju za skeniranje ozljeda. Švedska proizvodna tvrtka koja nudi ortopedske proizvode za životinje traži aplikaciju razvijenu specifično za skeniranje ozljeda. Učitavanje skenova se vrši ili u uslugu u oblaku ili na server tvrtke. To će skratiti vrijeme od skeniranja do izrade ortoza, što će smanjiti patnju životinja. Tvrtka traži razvojnog programera za aplikacije za Iphone s kojim bi mogla sklopiti komercijalni ugovor s tehničkom pomoći ili ugovor o licenci.

RDRDE20220329009 - Njemačka organizacija traži istraživački konzorcij ili vodećeg partnera za provedbu sufinanciranih akcijskih planova za međusobno povezivanje inovacijskih ekosustava (HORIZON-EIE-2022-CONNECT-02-01). Njemački „laboratorij sljedeće ekonomije“ zainteresiran je za pridruživanje konzorcijima za projekte koji doprinose održivoj transformaciji u Europi. Željeli bi pridonijeti dugogodišnjoj stručnosti i vještinama svog interdisciplinarnog tima, npr. uz participativne radionice dionika i procese podučavanja za razvoj održivih rješenja ili kvalitativno istraživanje. Trenutno im je cilj: Provođenje sufinanciranih akcijskih planova za međusobno povezivanje inovacijskih ekosustava. Traži se istraživačka suradnja.

Rok za iskaz interesa: 29. travnja 2022.
Rok za prijavu na natječaj: 26. rujna 2022. 

RDRIT20220328049 – Ulaganja u inovacije Strand 1 e 2 - DIGIT (I3-2021-INV1 e I3-2021-INV2) – Talijanski MSP traži partnere za konzorcij za implementaciju inovativnih rješenja za digitalizaciju poslovanja i digitalne usluge. Talijanski MSP, proizvođač hidrauličnih ventila sa sjedištem u sjevernoj Italiji, traži partnere za međuregionalni instrument ulaganja u inovacije (I3). Unutar prijedloga tvrtka namjerava, uz pomoć drugih partnera, nastaviti s dva inovacijska projekta vezana uz digitalni izvoz, metode i procese u tehničkom području. Traženo partnerstvo je sporazum o istraživačkoj suradnji za sudjelovanje u I3.

Rok za iskaz interesa: 30. prosinca 2022.
Rok za prijavu na natječaj: 17. listopada 2022. 

TRNL20220421037 - Nizozemske vodne vlasti traže biološke i kružne alternativne tehnologije za zaštitu obala kanala i jarka. Materijal se mora natjecati s dugovječnošću tvrdog drva (trenutno se koristi). Kako bi bolje razumjeli stanje tehnike, tržište i ideje programera i dobavljača, vlasti traže tvrtke s iskustvom i opsežnim znanjem o najnovijim tehnologijama. Uz unos će biti napisana i objavljena pretkomercijalna nabava. 

TRTR20220419017 Turska tvrtka za istraživanje i razvoj traži partnere za svoj pametni staklenik na temelju financijskog ugovora. Turska tvrtka za istraživanje i razvoj osnovana 2016. razvila je pametni staklenik podržan novim tehnologijama vezanima uz poljoprivredu i pasivne energetske strategije. Tvrtka traži investitore na temelju financijskog ugovora. Idealni partneri bili bi istraživačko-razvojne i poljoprivredne tvrtke posebno iskusne u izgradnji solarnih staklenika. 

TRIT20220419012 – Traže se tehnički partneri za valorizaciju IT vrijednih komponenti i ekstrakciju sekundarnih sirovina za komercijalizaciju. Talijanska start-up tvrtka koja se bavi upravljanjem IT imovinom i otpadom električne i elektroničke opreme (WEEE) na kraju životnog vijeka traži tehničke partnere u proizvodnji elektroničke opreme, proizvođača originalne opreme (OEM) i kemijski sektor za valorizaciju vrijednih komponenti i ekstrakcija sekundarnih sirovina. Moguće vrste suradnje: komercijalni ugovor s tehničkom pomoći i ugovor o tehničkoj/istraživačkoj suradnji. 

TRRO20220418001 - Rumunjski proizvođač kremastih namaza na bazi uljastih plodova traži tehnologiju za automatizaciju procesa proizvodnje (prerada i kuhanje) na temelju komercijalnog ugovora uz tehničku pomoć. Rumunjska tvrtka proizvodi asortiman kremastih namaza na bazi sljedećih uljastih plodova: lješnjaci, pistacija, indijski oraščići, bademi i kikiriki. Proizvodi tvrtke proizvode se poluautomatskim procesima, od visokokvalitetnih prirodnih sastojaka. Cilj tvrtke je utrostručiti svoje proizvodne kapacitete te je stoga zainteresirana za identificiranje nove tehnologije za automatizaciju svojih proizvodnih procesa, odnosno preradu i kuhanje uljanog voća.