Inovacije i kava s Petrom Reićem

Od malih startup tvrtki puno puta smo čuli kako je briga o intelektualnom vlasništvu skupa i kako nemaju ni ljudskih ni financijskih kapaciteta za upravljanje intelektualnim vlasništvom te da će se o tim dijelovima poslovanja brinuti jednom kad uhodaju posao i postanu profitabilni. Zašto i na koji način briga o intelektualnom vlasništvu treba biti važna od samih početaka čut ćemo od Petra Reića, splitskog poduzetnika i osnivača startupa Omoguru, u utorak 25. listopada u 15 sati u drugom po redu događanju Inovacije i kava u caffe baru Sveučilišne knjižnice. U neformalnom intervjuu saznat ćete sve o prednostima koje je pravilno upravljanje intelektualnim vlasništvom donijelo njihovom poslovanju, kako uspješno prijaviti i koristiti sredstva projekata, ali i izazovima i najvećim preprekama s kojima su se susreli.

Broj mjesta je ograničen pa požurite s prijavama. Mi vas častimo grickalicama i pićem po izboru. Prijaviti se možete putem poveznicehttps://forms.gle/5okMvJyshCejkk3s9

Petar Reić, komunikolog i osnivač laboratorija za vizualnu komunikaciju OmoLab i startupa Omoguru kroz koji razvija alate koji olakšavaju i poboljšavaju čitanje osobama s teškoćama čitanja. Omoguru mobilnu aplikaciju za čitanje koristi više od 20.000 ljudi koji su preko nje pročitali više od 450.000 stranica. OmoLab s partnerima testira digitalne školske sadržaje za CARNet, a s partnerima iz Velike Britanije, Španjolske, Norveške i Rumunjske rade na standardizaciji i unaprjeđenju detekcije disleksije na području EU-a.

Ciklus radionica i edukacija Inovacije i kava organizira Odjel za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom. Cilj događanja je obuhvatiti različite teme prilagođene za poduzetnike i znanstvenike, ali i studente i širu publiku u neformalnom okruženju ‘uz kavu’ u kafiću. Kako nam je bilo na prvoj kavi možete poslušati u objavljenom podcastu.

Vidimo se na novom druženju!

Lokacija