Seminar - Prodaja rješenja

Vodeći pristup prodaji složenih proizvoda i usluga
Četvrtak, 18. svibnja 2023. od 9:30 do 15:30 sati

“Prodaja rješenja“ predstavlja svjetski standard osobne prodaje na zahtjevnim tržištima softwarea, projektantskih, savjetodavnih i financijskih usluga, odnosno sve B2B prodaje složenih proizvoda i usluga. Skraćuje dugotrajne kupoprodajne procese, povećava uspješnost prodaje i pogodna je za one koji nisu prodavači ili „ne vole prodavati“ – projektanti, odvjetnici, programeri, inženjeri, bankari, liječnici…

Ako klasična prodaja ne daje rezultate…

Kod proizvoda i usluga koji su „skupi“, teški za opisati, neopipljivi ili dugog i zahtjevnog ciklusa prodaje, velika je vjerojatnost da uobičajenim prodajnim postupcima ne samo da nećemo postići željene rezultate, već možemo i umanjiti šansu za uspjeh.

Nova pravila za uspjeh

„Prodaja rješenja“ revolucionarno mijenja pravila uspješne prodaje: “…ne treba odgovarati na svaki upit… nema popusta bez ustupka… samo ona/onaj s novcima je kupac… bez kontrole nema prodaje… panika (kupca) je znak uspjeha…“

Primjenom „Prodaje rješenja“ skratit ćete dugotrajne kupoprodajne procese, povećati uspješnost prodaje, ali i uštedjeti vrijeme koje trošite na manje izgledne poslove. Objektivna analiza i selekcija kupaca omogućit će vam da projekte i ponude pišete samo za izgledne kupce, realna procjena vjerojatnosti uspjeha i vrijednosti posla olakšat će vam donošenje odluke treba li odustati ili nastaviti, priprema prezentacija bit će vam lakša, a pregovaranje i zaključivanje prodaje brže i učinkovitije.

Na razini poduzeća „Prodaja rješenja“ pruža priliku za jednostavno i sustavno prenošenje znanja, iskustva i dobitnih postupaka između prodavača te edukaciju i „aktiviranje“ novih prodavača. Pored toga „Prodaja rješenja“ temeljni je prodajni pristup za upravljanje ključnim kupcima (Key Account Management) i customer-centric poslovanje.

Ako niste „pravi“ prodavač…

Seminar „Prodaja rješenja“ namijenjen je osobama zaduženim za prodaju u tvrtkama koje pružaju složene usluge ili su odgovorni za ugovaranje složenih B2B poslova, a u osnovi nisu prodavači: inženjeri, projektanti, savjetnici, programeri, odvjetnici, bankari, liječnici itd.
Seminar daje alate za poboljšanja poslovnih rezultata i iskusnih prodavača i voditelja prodaja koje se temelje na osobnoj prodaji, članovima uprava zaduženim za prodaju i marketing te odgovornima za ostvarivanje prodajnih rezultata i razvoj prodajnih i marketinških aktivnosti.

Seminar je namijenjen osobama zaduženim za prodaju koje u osnovi nisu prodavači, ali i svim prodavačima, komercijalistima i osobama koje rade u prodaji poduzeća.

Više informacija i prijave na sljedećoj poveznici.

Lokacija