Webinar: Izvoz u Japan

U suradnji sa Centrom za industrijsku suradnju EU – Japan (EU-Japan Centre for Industrial Cooperation) Hrvatska gospodarska komora organizira u četvrtak, 18. veljače, u 10:30, webinar o izvozu u Japan, s posebnim osvrtom na prehrambeni sektor, japansku poslovnu kulturu i prednosti EPA sporazuma (EU-Japan Economic Partnership Agreement).

Japan je trenutno peto najvažnije izvozno tržište za poljoprivredne i prehrambene proizvode iz Europske unije. U okviru EPA sporazuma, Japan je liberalizirao 87% svih poljoprivrednih carinskih tarifa, a ti proizvodi čine gotovo 90% vrijednosti trgovine EU i Japana. EPA sporazum također prepoznaje i štiti više od 200 zemljopisnih oznaka EU na japanskom tržištu.

Predavači Chieko Nakabayashi i Yvan Van Eesbeek, oboje iz Centra za industrijsku suradnju EU – Japan, predstavit će na webinaru načine i mogućnosti izvoza u Japan za europske tvrtke, a detaljan program i više informacija o predavačima možete preuzeti OVDJE.

Sudjelovanje na radionici je besplatno i održat će se putem platforme Zoom. Radni jezik je engleski.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice: Registration Form for Zagreb, Croatia Webinar on 18 February 2021 | EU-Japan (eu-japan.eu).

Prijave su otvorene do srijede, 17. veljače.

Kontakt
Jelena Dumičić
Tel: +385 1 456 1774
Email: jdumicic@hgk.hr

Lokacija