Energetski Summit Trebinje 2022

Energetski summit "SET - TREBINJE 2022" je međunarodni summit i ovogodišnji slogan je "Energetska budućnost Zapadnog Balkana". Summit će se održati 16., 17. i 18. ožujka 2022. godine u Trebinju. Osim stručnih panel rasprava uključivat će B2B sastanke između sudionika u okviru projekta Enterprise Europe Network.

Ovaj stručni događaj kroz panel diskusije pokriva tematske cjeline: tranzicije i dekarbonizacije energetskog sektora u regiji, stanje na energetskom i balansnom tržištu električne energije, sigurnost opskrbe plinom i naftom, energetska učinkovitost, važnost obnovljivih izvora energije, pametne mreže i nadolazeća tema - mobilnost u našim krajevima.

Prema službenim podacima, posljednja dva Summita uključivala su preko 1000 sudionika u dvoranama i preko 25000 online sudionika, što je impresivan broj za prve dvije godine.

Sudionicima ovogodišnjeg summita nudi se da na najbolji mogući način predstave projekte koje provode u regiji.

Summit će se održati u Domu kulture Trebinje, u skladu s važećim Covid-19 mjerama. Summit će se organizirati hibridnom obliku s izravnom prisutnošću panelista, moderatora, sponzora i gostiju u dvorani te online prisutnošću sudionika iz cijele regije.

Energetski samit Trebinje međunarodno je priznat događaj, o čemu svjedoči i potpisana izjava o zajedničkoj organizaciji Summita s Tajništvom Energetske zajednice Europske unije.

Panelisti će biti vodeći stručnjaci, sveučilišni profesori, predstavnici industrije i znanstveno-istraživačkih instituta koji će raspravljati o aktualnim dostignućima u području elektroenergetskih sustava u regiji.

Više informacija, prijave i program možete pronaći na stranicama Summita: 

Lokacija