Digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru

TERA Tehnopolis d.o.o. zajedno s partnerima posljednjih mjeseci provodi analizu ekosustava u sklopu projekta ”Podrška poljoprivredno-prehrambenim zajednicama i mrežama u jugoistočnoj Europi kroz razvoj usluga o kvaliteti hrane i sljedivosti uz pomoć blockchain tehnologije“, financiranog iz projekta SmartAgriHubs programa Obzor 2020.

Konzorcijski partneri u suradnji s proizvođačima provode analize za specifične proizvode poput jaja, crne slavonske svinje, jabuka, vina i avokada. Kako je projekt usmjeren na digitalnu transformaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora s naglaskom na sljedivosti hrane uz pomoć blockchain tehnologije, za svaki od navedenih proizvoda bit će implementirani svi elementi tehnološkog plana, koji će pokazati izvedivost i prednosti za svakog dionika.

S tim u vidu, željeli bismo najaviti radionicu koja će se održati 14. rujna 2022. godine, a na koju su pozvani svi proizvođači hrane koji se žele upoznati s razvijenim alatom putem kojega će moći prikupiti informacije cjelokupnog lanca nabave te ih na jednostavan način prikazati krajnjem kupcu.

Sve zainteresirane pozivamo da nam se jave na adresu e-pošte ured@tera.hr te rezerviraju svoje mjesto na radionici.

Dodatne informacije kao i program radionice stižu uskoro! Sve novosti o projektu pratite na ovoj poveznici.

*SmartAgriHubs je projekt koji financira Europska unija kroz instrument financiranja Obzor 2020 koji okuplja konzorcij od preko 164 partnera u europskom poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Projekt ima za cilj digitalizirati europsku poljoprivredu promicanjem ekosustava poljoprivrednih inovacija posvećenim izvrsnosti, održivosti i uspjehu. Služi i kao katalizator za inovacije u pametnoj poljoprivredi. Prihvaćanjem i promicanjem europskih inovacija u poljoprivredi i IT-u, SmartAgriHubs proširuje digitalna rješenja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i pomaže poljoprivrednicima i njihovim poduzećima da postignu stvarne i ostvarive rezultate.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Research and innovation programme under grant agreement № 818182

Lokacija