Bespovratna sredstva za financiranje zaštite intelektualnog vlasništva

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci kao partner u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN) poziva sve zainteresirane da se prijave na virtualni info dan – Bespovratna sredstva za financiranje zaštite intelektualnog vlasništva.

U današnje doba digitalnog poslovanja pristup tuđim informacijama je lako dostupan. Zbog toga je zaštita intelektualnog vlasništva postala jedini zakoniti način da poduzetnici zaštite svoje ideje, djela, proizvode ili usluge.

Primjere takvih djela nalazimo u različitim oblicima grafičkog dizajna na ambalaži, dizajnu proizvoda, tekstovima na web stranicama, uputstvima, mehanizmima djelovanja u proizvodima i drugdje.

Na info danu će biti prezentiran program bespovratnih sredstava u okviru „Ideas Powered for Business“ osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima sufinancirala zaštita intelektualnog vlasništva – žiga, dizajna i patenata.

Program uključuje mogućnost sufinanciranja pred-dijagnostičkih usluga (IP Scan) kojima poduzeća dobiju uvid u potencijalne koristi koje bi im donijela zaštita njihovog intelektualnog vlasništva.

Bespovratna sredstva se dodjeljuju kroz sustav vaučera, a poziv je otvoren do kraja 2023. godine ili do iskorištenja sredstava.

Program bespovratnih sredstava je financiran iz Fonda za mala i srednja poduzeća (SME Fund) pokrenutog u okviru inicijative „Ideas Powered for Business“ koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).

Cilj info dana je upoznati poduzetnike sa sadržajem javnog poziva kako bi mogli procijeniti jesu li kandidati za navedena sredstva.

Seminar je namijenjen malim i srednjim poduzećima.

Više informacija na sljedećoj poveznici.

Lokacija