Business Cooperation in Blue Growth in Europe

Innovation Norway vas poziva da se priključite hibridnom događaju “Business Cooperation in Blue Growth in Europe”, koji će se održati u Ateni, Grčka, 10. i 11. svibnja 2022.

Na događaju će sudjelovati predstavnici dvanaest europskih zemalja, u kojima sektor Plavog gospodarstva (oceani, mora, obale, rijeke i jezera) igra značajnu ulogu, i/ili u kojima postoji ogroman potencijal za daljnji razvoj ovog sektora. To su Hrvatska, Bugarska, Estonija, Grčka, Island, Latvija, Litva, Norveška, Poljska, Portugal i Rumunjska.

Teme o kojima će se raspravljati

Kako stvoriti nove poslovne mogućnosti, kako realizirati nove, inovativne ideje, te kako poslovni subjekti ili klasteri, istraživački instituti i druga interesna udruženja ili institucije mogu surađivati, s ciljem poticanja održivog plavog rasta u Europi samo su neke od tema o kojima će se raspravljati na konferenciji.

Rasprave će biti podijeljene u četiri tematske cjeline:

  • - Pametne luke,
  • - Zeleno bodarstvo,
  • - Plava bioekonomija i proizvodnja algi, te
  • - “Offshore” vjetar.

Relevantni predstavnici iz biznisa i javnih institucija iz zemalja sudionica prezentirati će svoja gledišta ove problematike, ideje i rješenja, a u raspravi će moći sudjelovati i ostali.

Postoji i mogućnost prezentiranja ideje

Ako imate dobru poslovnu ideju, ovo je izvrsna prilika da je predstavite relevantnoj publici. Pripremite „pitch”, kratku video prezentaciju vaše ideje, te u tri minute recite ono najvažnije, a Innovation Norway će je u pauzama između dviju tematskih rasprava predstaviti svima koji će sudjelovati na konferenciji – fizički i virtualno.

Unaprijed pripremljeni „pitch“ potrebno je poslati najkasnije do 2. svibnja 2022., na email adresu hrvatske podružnice Innovation Norway, cro.innovation@innovationnorway.no.

...i pronalaska partnera

Video „pitch” dobra je prilika za pronalazak partnera, otvaranje novih tržišta i slično. No prilika za pronalazak partnera, dogovaranje suradnje i povezivanje među sudionicima i zemljama sudionicama bit će još. Na drugom danu konferencije rezervirana su tri sata za neformalno druženje, odnosno povezivanje sudionika, takozvani match-making.

Više informacija o događaju možete pronaći ovdje, ili na LinkedIn profilu Innovation Norway programa u Hrvatskoj.

Ne propustite priliku prijaviti se za sudjelovanje na stranicama organizatora Innovation Norway.

Zajedno s govornicima za pojedine tematske sesije, predviđeno je 10-tak predstavnika iz Hrvatske. Svaku zemlju na događaju će predstavljati relevantni dionici iz Plavog gospodarstva i pomorskog sektora. Stoga svi koji se prijavljuju za fizičko sudjelovanje, dužni su uz prijavu organizatoru poslati i Iskaz interesa na engleskom jeziku, te objasniti na koji će način svojim znanjem i kompetencijama doprinijeti kvalitetnijoj raspravi o prijavljenoj temi. Iskaz interesa biti će i podloga za odobravanje sudjelovanja (odnosno odbijanje, u slučaju većeg broja prijava ili nerelevantnosti prijave).

Za fizičko sudjelovanje, predviđeno je pokrivanje troškova u iznosu od 1000 eura po sudioniku (lump sum).

Ostali sudionici događaj mogu pratiti preko live streama i B2Match platforme za digitalne događaje prijavom preko gore spomenutog linka.

Lokacija