Mogućnosti financiranja i razvoja inovacija u području urbane mobilnosti

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci u suradnji s EIT Urban Mobility poziva sve zainteresirane da se prijave na info dan „Mogućnosti financiranja i razvoja inovacija u području urbane mobilnosti“.

Urbana mobilnost jedan je od glavnih izazova s kojima se suočavaju gradovi u EU i važna je tema za mnoge građane Europske Unije. Ona je često u raskoraku s mogućnostima gradova i regija, stoga je nužno pronaći nova rješenja, koja bi učinila gradske prostore ugodnijima za život.

Shodno tome glavna tema info dana bit će upravo EIT Urban Mobility – inicijativa Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) koja radi na poticanju pozitivnih promjena u načinu na koji se ljudi kreću po gradovima.

Sadržaj edukacije

Na info danu će biti predstavljen:

- Natječaj Start-ups Investment Open Call 2023 koji nudi financiranje inovacija za poboljšanje urbane mobilnosti u iznosima do 500.000 €. Sljedeći rok za prijavu je 3. svibnja 2023.

- EIT Urban Mobility akcelerator na koji se mogu prijaviti inovacije iz jednog od sljedećih područja: integrirana mobilnost, održiva gradska logistika, pametna infrastruktura, buduća mobilnost ili mobilnost i energije. Prijave za akcelerator su otvorene do 21. travnja 2023.

- Projekt RAPTOR – Rapid Applications for Transport koji se bazira na brzom rješavanju i testiranju potencijalnih rješenja za izazove urbane mobilnosti.

- U projekt se mogu uključiti gradovi koji sa svojim izazovima traže inovativna rješenja za ugodniji urbani život ili poduzetnici koji nude svoja rješenja.

Prijavite se!

Rok za prijavu je 2. travnja 2023. do 12 sati ili do popunjavanja mjesta.

Broj mjesta je ograničen!

Bit ćete pravovremeno obaviješteni o prihvaćanju prijave. Prilikom zaprimanja prijava vodit će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju.

Prijava drugog djelatnika iz iste tvrtke moguća je u slučaju preostalih mjesta.

Više informacija i prijave na sljedećoj poveznici.

Lokacija