22.05.2023, 13:48

Baza poslovne suradnje za poduzetnike koji traže međunarodne partnere

Poduzetnik ste i želite prošiti poslovanje izvan Hrvatske? Želite ponuditi svoje proizvode ili usluge međunarodnim klijentima ili surađivati na razvoju proizvoda s nekom inozemnom institucijom? Potrebna vam je specifična tehnologija ili ekspertiza koju ne možete pronaći u Hrvatskoj? Želite se prijaviti na međunarodni partnerski projekt, poput Eurostarsa, i potreban vam je inozemni partner? Odgovor na vaša pitanja potražite u našem novom blogu.

Enterprise Europe Network (EEN) može vam pomoći u potrazi za pravim međunarodnim partnerom te da svoje poslovanje proširite i na inozemstvo. Mreža vam može pomoći da pronađete pravog partnera(e), na primjer da:

· distribuirate svoje proizvode u inozemstvu
· pristupite novim tržištima i promovirate nove tehnologije na globalnoj razini
· pronađete tehnologiju koja vam je potrebna za pokretanje inovacija u vašem poslovanju
· surađujete u istraživačkim i razvojnim projektima

Baza poslovne suradnje

EEN upravlja najvećom europskom internetskom bazom poslovne suradnje koja sadrži tisuće poslovnih, tehnoloških i istraživačkih profila tvrtki te istraživačkih i razvojnih institucija. Baza se sastoji od 5 vrsta profila tvrtki:

1) Poslovne ponude
2) Poslovni zahtjevi
3) Tehnološke ponude
4) Tehnološki zahtjevi
5) R&D zahtjevi

Profile možete pretraživati po veličini tvrtke, vrsti partnerstva koje tražite (komercijalni ugovor, ugovor o eksternalizaciji (outsourcingu), ugovor s dobavljačem, ugovor o ulaganju te ugovor o suradnji na istraživanju i razvoju), fazi razvoja proizvoda ili usluge, tehnološkim i tržišnim ključnim riječima, kao i državama. Pretražite poslovne ili akademske partnere za proizvodnju, distribuciju, zajednički razvoj i opskrbu vaših proizvoda, ideja i usluga. Tvrtke se predstavljaju bez navođenja svog imena, dakle, predstavljate se prema proizvodu ili usluzi koju nudite ili tražite. Pregledajte trenutne poslovne profile na: baza poslovne suradnje.

Obratite nam se ako pronađete zanimljiv profil, a EEN savjetnici će izvršiti iskaz interesa na svojoj EEN platformi. Kad dobiju odgovor svojih EEN kolega, javit će vam se te ćete uskoro dobiti direktan kontakt s navedenom tvrtkom. Do tog trenutka nećete znati o kojoj je tvrtki riječ, svog ćete novog partnera pronaći pomoću opisa iz njegova profila. Za više informacija o ponudi/potražnji poslovne suradnje javite se na een@hgk.hr, a za informacije o tehnološkoj suradnji javite se na een@hamagbicro.hr


Izrada poslovnog profila

EEN savjetnici mogu objaviti vaš profil ponude ili potražnje za bazu poslovne suradnje. Trebat ćete ispuniti obrazac koji vam dostave, a možete dostaviti i slike ili video materijale za koje smatrate da bi vas mogli što bolje predstaviti inozemnom tržištu. Profili se objavljuju na engleskom jeziku. Za izradu profila, obratite se jednom od EEN partnera iz našeg hrvatskog konzorcija.

Pristup EEN savjetnicima je jednostavan. Odaberite savjetnika prema vašem gradu i regiji ili prema uslugama koje pružamo: https://www.een.hr/hr/kontakti. Možete nam se obratiti i na opće mailove EEN partnera:

· Hrvatska gospodarska komora: een@hgk.hr
· Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije: een@hamagbicro.hr
· Tehnološki park Varaždin: info@techpark.hr
· Step Ri: step-ri@uniri.hr
· Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu: een@unist.hr
· TERA Tehnopolis: ured@tera.hr


Sektorske grupe

Osim baze poslovnih profila, EEN savjetnici sudjeluju u radu sektorskih grupa. Sektorske grupe EEN-a međusobno povezuju stručnjake iz različitih industrijskih sektora kako bi pružili stručnu pomoć poduzetnicima. Postoji ukupno 15 različitih sektorskih grupa:

· Aerospace and Defence
· Agri-Food
· Construction
· Cultural and Creative Industries
· Digital
· Electronics
· Energy-Intensive Industries
· Health
· Maritime Industries and Services
· Mobility-Transport Automotive
· Proximity and Social Economy
· Retail
· Renewable Energy
· Textiles
· Tourism

Sektorskih grupe su posebno pogodno mjesto za traženje odgovarajućih partnera EEN klijentima. Na sastancima sektorskih grupa EEN savjetnici razmjenjuju zanimljive profile te pronalaze moguće partnere svojih klijenata. Tako smo, na primjer, nekim našim klijentima već pronašli partnere za prijavu na međunarodne programe poput EUREKE i Eurostarsa. Pogledajte naše uspješne priče na: https://www.een.hr/hr/uspjesne-price

Kako započeti suradnju s EEN-om?

Da bi vam pomogao u uspješnom izlasku na međunarodno tržište i pronalasku inozemnog partnera, EEN-savjetnik će:

· sagledati vaše potrebe i ciljeve
· procijeniti jeste li spremni za međunarodna partnerstva
· savjetovati vas kako se bolje pripremiti za internacionalizaciju (vidi 'Savjeti za međunarodni rast')
· identificirati najbolji način za vas da pronađete partnera koji odgovara vašim potrebama

Stručnjaci EEN-a će umjesto vas tražiti potencijalne partnere, štedeći vaše vrijeme i novac. Oni će:

· stupiti u kontakt s pravim stručnjacima
· iskoristiti mrežnu bazu podataka poslovnih prilika EEN-a
· predložiti vam sudjelovanje u međunarodnim događanjima za pronalaženje partnera i trgovinskim misijama

Iskoristite naše 15-godišnje prisustvo u poduzetništvu, veselimo se svakom novom EEN klijentu! Posjetite nas na: www.een.hr