NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 

DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u novom broju EEN Newslettera za ožujak!

VIJESTI IZ MREŽE

Ponovno kreće ciklus radionica Mala škola poduzetništva za žene, početni modul

Hrvatska gospodarska komora – Europska poduzetnička mreža Hrvatske i Međunarodna mreža poslovnih žena organiziraju novi ciklus radionica na temu MALA ŠKOLA PODUZETNIŠTVA ZA ŽENE, početni modul.

Cilj ovih radionica je pružiti sadašnjim i budućim poduzetnicama nova znanja i vještine u kreiranju vlastitog poduzeća. Žene koje će tek krenuti u poduzetništvo, dobit će pregled informacija i praktičnih savjeta koje su im potrebne za tako veliki korak. Žene koje su već vlasnice tvrtki i potrebna su im neka nova znanja i vještine dobit će savjete kako da budu još bolje u svom poslu.
Više informacija putem poveznice.

Također, napredni modul Male škole poduzetništva za žene će početi 3.4.2019. Prijave će biti objavljene na www.een.hr i putem Facebook stranice Europske poduzetničke mreže Hrvatske.

THINGS+ – stvaranje novih usluga u poduzećima čije se poslovanje temelji na proizvodima

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je objavio javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u šestomjesečnom programu interaktivnih radionica, edukacija i savjetovanja usmjerenom na razvoj usluga u proizvodnim poduzećima.Program je namijenjen malim i srednjim poduzećima koja žele inovativnim uslugama nadopuniti svoju ponudu i podići vrijednost svojih proizvoda, što može rezultirati većim prihodima, manjim rizikom poslovanja, povoljnijom strukturom troškova, većom vrijednosti ponude te izlaskom na nova tržišta.

Mala i srednja poduzeća koja će sudjelovati u programu će:

Sudjelovanje u programu je besplatno odnosno poduzeća će dobiti nefinancijsku (de minimis) potporu u vrijednosti 19.200,00 kn po poduzeću, a broj polaznika je ograničen.

Prijave su otvorene do 15. ožujka 2019. godine.
Više informacija putem poveznice.


Poziv na dostavljanje projektnih prijedloga za Program LIFE za 2019. godinu

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike provodi Projekt Jačanje kapaciteta za nacionalnu kontakt točku za Program LIFE od studenog 2015. godine. U sklopu provedbe projektnih aktivnosti, provedene su brojne edukacije o Programu LIFE.
Objava poziva u 2019. godini najavljena je za početak travnja 2019.

Novost od prethodne godine je prijava u dvije faze:

I) dostava koncepta projekta (rok: lipanj 2019.),
II) dostava cjelokupne prijave (rok: siječanj 2020.)

Više informacija putem poveznice.
Operativna skupina za nacionalne opskrbne lance

Ideja povezivanja ekoloških proizvođača i velikih kupaca u Hrvatskoj je poprilično stara. Osim svega nekoliko priča o uspjehu, ideja do sada nije bila toliko uspješna. Grupa predanih ljudi to želi promijeniti osnivanjem Operativne skupine za nacionalne opskrbne lance koja je održala inicijalni sastanak u Zagrebu 1. veljače 2019. godine.

Inicijatori ideje su udruge koje okupljaju eko proizvođače i proizvođačka organizacija EKOGOS, a TERA Tehnopolis i Hrvatska gospodarska komora podržavaju inicijativu kroz projekt Europska poduzetnička mreža (EEN) i ORGANIC BRIDGE. Sastanku su nazočili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

Svi prisutni su se složili da je nužna suradnja i poduzimanje zajedničkih mjera za značajniji razvoj ekološke proizvodnje i prodaje na području RH, stoga je dogovoreno da se krene u osnivanje nacionalnog opskrbnog lanca eko proizvodima kroz objedinjavanje ponude i razvoj zajedničke logistike.

Ukoliko se želite pridružiti ovoj skupini, kontaktirajte:
tel: 031 251 000
email: lidija@tera.hr


Povezivanje malih i srednjih poduzetnika s vodećim istraživačkim centrima kroz projekt KET4CleanProduction

TERA Tehnopolis d.o.o. u okviru programa Obzor 2020 provodi projekt KET4CleanProduction. U okviru ovog projekta nudi se mogućnost povlačenja 50.000 EUR bespovratnih sredstava (70% ukupne vrijednosti projekta i maksimalno 50.000 EUR) za financiranje istraživačko-razvojnih aktivnosti malih i srednjih poduzeća (MSP) u području čiste proizvodnje. 

Vlastiti udio sufinanciranja MSP-a može osigurati kroz plaće svojih djelatnika ili dostatnu proizvodnu infrastrukturu. Postupak same prijave na natječaj je jednostavan i temelji se na izradi Tehnološke ponude po uzoru na projekt Europska poduzetnička mreža (EEN). Više informacija o mogućnostima financiranja istraživačko-razvojnih aktivnosti kroz projekt KET4CP možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Promotivni video možete pogledati na sljedećoj poveznici.Hrvatski klijenti na B2B poslovnom susretu Ključne razvojne tehnologije u Veneciji

U cilju ostvarivanja međunarodne suradnje i umrežavanja u području ključnih razvojnih tehnologija, pronalaska partnera u područjima istraživanja i razvoja u ovom području te mogućnosti širenja poslovanja na međunarodno tržište, hrvatskim klijentima je pružena prilika za poslovne pregovore unutar bilateralnih poslovnih susreta koji su održani 31. siječnja 2019. godine u Veneciji. 

Poslovni susret se organizirao u okviru projekta KETGATE te od strane Europske poduzetničke mreže, a glavne teme susreta su upravo ključne razvojne tehnologije koje uključuju: nanotehnologiju, napredne materijale, biotehnologiju, napredne sustave proizvodnje, fotoniku i mikro-nanotelektroniku. Svim sudionicima je pružena prilika za partnerstvo u rješavanju izazova korištenjem KET tehnologija i usluga razvojno-tehnoloških organizacija.

TERA Tehnopolis je, kao suorganizator poslovnog susreta te hrvatski konzorcijski partner projekta KETGATE, organizirala sudjelovanje četiri hrvatska klijenta na poslovnom susretu: Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Bor-plastika d.o.o., Energetski institut Hrvoje Požar i iCat d.o.o.

DOGAĐANJA

Voogle konferencija 2019,  Hrvatsko narodno kazalište, Varaždin, 28.3.2019. 

U sklopu teme konferencije „Catalyze Croatia“ održat će se predavanja, natjecanje za najbolju poduzetničku ideju i poslovni sastanci namijenjeni poduzetničkoj, startup i akademskoj zajednici.
Ovogodišnje izdanje Voogle konferencije ugostit će uspješne poslovne ljude iz poduzetničkog ekosustava Chicaga čime se nastavlja uspješna suradnja i dijeljenje iskustava između Varaždina i Chicaga. Više informacija o sadržaju konferencije dostupno je putem poveznice.

Službena web stranica konferencije je voogleconference.com
Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.

U sklopu konferencije održat će se i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju gdje će 10 odabranih finalista prezentirati svoju poduzetničku ideju pred stručnim odborom, a jedan od njih ponijet će laskavu titulu „Voogle startup godine“. Pobjednik natjecanja ulazi u Voogle accelerator koji osigurava financijska sredstva od 10.000€, intenzivan mentorski program i pristup kanalima za internacionalizaciju poslovanja.

Međunarodni poslovni sastanci (B2B) održavat će se po „speed dating“ principu u novom formatu i novom okruženju koncertne dvorane HNK.

B2B poslovni razgovori u sklopu South East Europe Women Leadership Summit-a 2019, Sarajevo, 5.4.2019.

U sklopu „ South East Europe Women Leadership Summit  2019“  održat će se i unaprijed dogovoreni poslovni razgovori. Program predviđa održavanje panel rasprave s posebnim osvrtom na izazove ženskog vodstva u poslovanju, ulogu žena u upravljanju, kao i razmjenu iskustava iz zemalja u regiji o budućnosti obrazovanja.

Glavni sektori koji će biti zastupljeni na događanju:
- poljoprivreda i prehrambeni sektor,
- sektor prerade metala,
- sektor turizma,
- građevinski sektor,
- drvni sektor,
- IT sektor,
- obnovljiva energija itd.

Registrirati se možete, do 28.3.2019., putem poveznice.

Nedolazak prijavljenih sudionika na poslovne razgovore, bez prethodnog otkazivanja do 28.3.2019., naplaćuje se 100 eura.


Međunarodni B2B susreti, Mostarski sajam 2019, Mostar, 9.4.2019.

Međunarodni B2B susreti Mostar 2019 na Mostarskom sajmu jedinstvena su prilika za pronaći dobavljače, kupce, partnere ili naprosto nove poslovne kontakte koji će otvoriti nove poslovne horizonte u smislu prekogranične suradnje s Bosnom i Hercegovinom i regijom Zapadnog Balkana.   

Kao sudionik imat ćete također priliku čuti pojedinosti o mogućnostima financiranja kroz programe EU (COSME, Horizont 2020/SME Instrument) te o uslugama za razvoj i internacionalizaciju poslovanja koje nudi Europska poduzetnička mreža (EEN).

Registrirati se možete, do 8.4.2019., putem poveznice.
Više informacija putem poveznice.


B2B poslovni razgovori u sklopu RENEXPO® sajma, Beograd, 25.4.2019.

Međunarodni posrednički događaj (B2B poslovni razgovori) održat će se tijekom 6. Međunarodnog sajma obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, upravljanja vodama i otpadom (RENEXPO®). Poslovni razgovori održat će se 25. travnja 2019. godine u Belexpocentru, Beograd.

RENEXPO® u Beogradu je najznačajniji sajam ove vrste na području Zapadnog Balkana, predstavljajući 120 međunarodnih izlagača, 2000 profesionalnih posjetitelja, 800 sudionika konferencije. Ovaj dvodnevni trgovinski i konferencijski program okuplja relevantne stručnjake, donositelje odluka i tvrtke, pružajući idealnu platformu za istraživanje poslovnih prilika, uspostavljanje partnerstava, dobivanje vrijednog uvida u različita područja razvoja u Srbiji i šire.

Obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, upravljanje vodama i gospodarenje otpadom su prioritetna područja za gospodarski razvoj i međunarodnu suradnju. Stoga je događaj podržan od strane relevantnih institucija i industrijskih udruženja.
Međunarodna industrija ima priliku upoznati strateške partnere, trgovce i potrošače s cijelog područja Zapadnog Balkana, kao i promovirati svoje proizvode, tehnologije i usluge u 100% profesionalnoj i poslovnoj publici.

Do 12.4.2019.: Online registracija tvrtki (izrađujete i svoj profil suradnje) putem poveznice.
Više informacija putem poveznice.


AgroB2B@Fair, Novi Sad, 11.-17.5.2019.

Na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu,  EEN Srbija i ove godine organizira B2B poslovne susrete, pod nazivom AgroB2B@Fair, koji se održava u razdoblju od 11.-17.5.2019.

Poljoprivredni sajam je najveća takva manifestacija u ovom dijelu Europe i okuplja veliki broj izlagača, posjetitelja i sadržaja. Više informacija putem poveznice.


B2B Torino modni susret 2019, Torino, 27.6.-3.7.2019.

Organiziran od strane Unioncamere Piemonte kao član Enterprise Europe Network (EEN), koji pruža podršku malim i srednjim poduzećima olakšavajući stvaranje međunarodne suradnje među sudionicima, tvrtkama, stručnjacima i kupcima, B2B poslovni razgovori će se realizirati u Palači svjetla u srcu grada Torina.
Događaj je otvoren za sve one koji rade u modnom sustavu i zainteresirani su za stvaranje međunarodne suradnje.

Tvrtka mora izraditi svoj online profil, opisujući svoju djelatnost, oblik suradnje koji traži ili nudi te potencijalnog poslovnog partnera. Što detaljnije izradite svoj profil, imate više mogućnosti da će ostale prijavljene tvrtke tražiti sastanak s Vama. Registracijski  obrazac objavljuje se u on-line katalogu tako da sudionici mogu odabrati potencijalnog partnera za pregovaranje. 2-3 dana prije početka događanja svaka tvrtka dobiva svoj individualni raspored poslovnih razgovora

Koja je prednost poslovnih razgovora?
- Konkretne poslovne ponude
- Pronalazak međunarodnog partnera za nove projekte
- Sudjelovanje na B2B razgovorima se ne naplaćuje
- Personalizirani raspored poslovnih sastanaka
- Kontakti s odabranim poslovnim partnerima na osnovi objavljenih profila i traženih sastanaka
- Ušteda vremena i novaca u potrazi za partnerima 

Više informacija o događanju i poveznica za prijavu uskoro na našim mrežnim stranicama.

POSLOVNE PONUDE I POTRAŽNJE IZ BAZE

Vaš upit/mail, vezan za ponude i potražnje iz baze mora sadržavati sljedeće podatke: 

1. Šifru profila (POD reference) 
2. Informacije o Vašoj tvrtki 
3. Što Vaša tvrtka traži/nudi 
4. Kontakt informacije

PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE    

za više informacija pošaljite mail s potrebnim podacima (gore navedenim) na: mkovacevic@hgk.hr

PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail na: ivan.podrug@hamagbicro.hr

BOIE20190104001 - Irska krojačka tvrtka, koja nudi potpuno prilagodljivu, visokokvalitetnu talijansku odjeću, u potrazi je za distributerom ili franšiznim ugovorom za svoje proizvode. Ova irska tvrtka proizvodi visokokvalitetna odijela, košulje i kapute izrađene po mjeri i potpuno prilagodljive prema zahtjevima kupaca. Tvrtka se nalazi u Irskoj, a proizvodnja se odvija u Italiji. Tvrtka posluje od 2013. godine te kreira potpuno prilagodljiva odijela i drugu odjeću. Proizvodni kapacitet tvrtke je 500 odijela tjedno.RDBG20190214001 - Traže se klasteri, nevladine organizacije, javna tijela s ekspertizom u području inovacija / obrazovanja. Bugarska istraživačka organizacija koja radi na području inovacija razvija prijedlog za dunavske programe. Cilj im je pružiti skup društvenih i inovativnih usluga za višu razinu odaziva. Partneri moraju imati stručnost i know-how u području usluga podrške inovacijama, kao i u području obrazovanja i osposobljavanja, ICT-a, upravljanja ljudskim resursima itd. Preferirani partneri su klasteri, nevladine organizacije, javna tijela i drugi s ekspertizom relevantnom za realizaciju projektnih aktivnosti: mapiranje postojećih / potrebnih kompetencija i usvajanje niza inovativnih alata za interakciju, razmjenu znanja i prikupljanje novih vještina; izgradnju virtualne platforme za usklađivanje potreba za obukom s pružateljima socijalnih usluga; organiziranje i održavanje niza radionica i seminara za razmjenu ideja, podupiranje stvaranja platforme i vrednovanje sadržaja koji se na njoj prenosi.
Rok za podnošenje prijedloga:  04. ožujka 2019.
Rok za iskaz interesa:  08. ožujka 2019.
BRHU20190124001 - Mađarska općina, koja proizvodi sok od jabuke, traži dobavljača jabuka iz Hrvatske. Potražnja za njihovim proizvodima je u velikoj mjeri u porastu, stoga im trebaju novi dobavljači jabuka kako bi mogli proizvoditi dovoljno. Mađarska općina, s manje od 2000 stanovnika, počela je proizvoditi sok od jabuke 2015. godine. Njihov je cilj proizvesti kvalitetan 100% sok od jabuke. Da bi se zadovoljila rastuća potražnja na tržištu, potrebno je povećati proizvodnju, zato žele pronaći nove dobavljače jabuke. Najbolja sorta jabuke za izradu soka je “Gala”, ali ih zanimaju i druge sorte. Narudžbe će biti sezonske, jer prije svega žele proizvoditi sok od svježeg voća.
- Razdoblje 1. srpanj-studeni,
- Razdoblje 2. prosinac-svibanj.
RDBE20190206002 - Traže se akademski partneri za program TRANSFORMATIONS 17-019. 
Međunarodna mreža za suvremene izvedbene umjetnosti sa sjedištem u Bruxellesu traži sveučilišta s ekspertizom u društvenim promjenama i procesima. Cilj projekta je razviti paneuropske pristupe za razumijevanje i procjenu utjecaja umjetničkih praksi koje se bave društvenim izazovima. Novost i utjecaj projekta je razvijanje paneuropskog pristupa u prikupljanju, razumijevanju i procjeni utjecaja umjetničkih praksi koje se bave društvenim izazovima. Cilj projekta je razraditi inkluzivne i pravovremene okvire politike, relevantne za multidisciplinarnost rada čiji je cilj donijeti društvene promjene. Projekt stoga želi proizvesti smjernice o tome kako se uključiti u društveno utjecajne prakse.
Rok za podnošenje prijedloga: 14. ožujka 2019.
Rok za iskaz interesa:  14. ožujka 2019.
BRUK20190222001 - Tvrtka iz Velike Britanije traži partnere za proizvodnju električnih bicikala i komponenti prema ugovoru o proizvodnji. Ova tvrtka aktivna je u prodaji i distribuciji raznih marki i vrsta bicikala. Traže proizvođače pod ugovorom o proizvodnji koji mogu proizvesti i sastaviti električne bicikle za prodaju u Velikoj Britaniji. Cijene bicikala bi se trebale kretati između 300 - 700$. Također, tvrtka traži dobavljače koji mogu isporučiti ove bicikle, bez robne marke jer bi ih tvrtka željela prodavati pod vlastitom robnom markom. Neke dodatne mogućnosti prilagodbe bile bi idealne kako bi se njihov proizvod više razlikovao od drugih na tržištu. RDFR20181220001 - Francusko poduzeće traži partnere u mikrobiologiji i urbanoj poljoprivredi za razvoj inovativnog WC-a. Cilj projekta je razvoj suhih toaleta u poljoprivrednim zgradama, a traže se partneri u području mikrobiologije i urbane poljoprivrede uz sporazum o istraživanju i razvoju. Tvrtka radi na inovativnom projektu, s ciljem razvoja suhih WC-a bez mirisa, dobro integriranih u prizemne zgrade. Štoviše, cilj tvrtke je razviti suhe otpadne vode u resurse za urbanu poljoprivredu i vrtlarstvo, izbjegavajući korištenje kemijskih gnojiva. Cilj faze je pronaći tehnička i dizajnerska rješenja te izraditi prototip.   Traže se različiti partneri poput: - tvrtki s vještinama strojarstva za rad na prijenosu fekalnih tvari u zgradu podruma; - zadružnih stambenih staništa za testiranje projekta; - privatnih laboratorija ili tvrtki s vještinama mikrobiologije; - tvrtki u području urbane poljoprivrede s vještinama agronomije za rad na zdravstvenim pitanjima, očuvanju i prehrambenoj kvaliteti.
Rok za podnošenje prijedloga:  03. travnja 2019.
Rok za iskaz interesa:  20. ožujka 2019.
BRMK20171115001 - Makedonski proizvođač konditorskih proizvoda traži dobavljače sirovina. Tvrtka je dobro zastupljena na nacionalnom tržištu i posluje već više od 16 godina. Proizvodi tvrtke uključuju sve vrste slatkiša s različitim vrstama sastojaka i okusa. Za svoj proizvodni proces, tvrtka traži proizvođače: mlijeka u prahu, permeata sirutke i kakao praha kako bi sklopili ugovor o proizvodnji. Tvrtka je osnovana 2001. godine te proizvodi najkvalitetnije konditorske proizvode, uglavnom za domaće tržište, ali jedan dio i za nekoliko zemalja u regiji i Europi. RDLV20190217001 - Traže se partneri za terenska ispitivanja kompozitnih materijala u slanoj vodi i maglovitim uvjetima. Sveučilišni istraživački institut iz Latvije razvio je kompozitni materijal na bazi recikliranog termoplastičnog polimera (kao vezivo) i inertnog punila. Cilj projekta je pokazati da je materijal prikladan za upotrebu u slanim sredinama. Tijekom projekta bit će ispitana promjena svojstava materijala zbog dugotrajnog izlaganja okolini koja sadrži sol. U slučaju uspjeha materijal će biti certificiran za uporabu u moru i na moru. Traže se partneri za koordinaciju projekta, terenska testiranja, certificiranje materijala i predlaganje područja primjene.  
Rok za podnošenje prijedloga:  15. ožujka 2019.
Rok za iskaz interesa:  29. ožujka 2019.
BRDE20190206002 - Njemačka tvrtka, koja se bavi proizvodnjom bilja i začina, traži ugovor o proizvodnji. Tvrtka, kjoja djeluje u prehrambenom sektoru i specijalizirana je za proizvodnju začina i začinskih mješavina, traži proizvođače začina i bilja kako bi sklopili ugovor o proizvodnji. Proizvodi trebaju biti visoke kvalitete i bio-certificirani. RDTR20190121001 - Tvrtka radi na stvaranju nove tehnologije za daljinsko upravljanje košnicama pomoću aplikacije za pametne telefone. Trenutno traže partnere za razvoj cloud sustava za IoT aplikaciju i IOS i / ili Android telefonske aplikacije. Posebnost koja karakterizira ovu novu tehnologiju, osim ostalih, bit će razvoj dubokih algoritama kako bi se utvrdio rizik od kojeg će se košnica srušiti. Softverski izlaz će biti jednostavan i olakšati pristupačno sučelje za prosječnog pčelara bez upotrebe kabelskog interneta. To će biti značajno poboljšanje u odnosu na druge tehnologije pametnih košnica koje se trenutno nalaze na tržištu EU. Traže se partneri za razvoj sučelja, koje nije potpuno i ne uključuje značajku dubokog učenja. 
Rok za podnošenje prijedloga:  30. travnja 2019.
Rok za iskaz interesa:  03. lipnja 2019.
BRFR20190219001 - Francuska tvrtka traži prirodne i mirisne svijeće kako bi sklopila ugovor o proizvodnji. Tvrtka stvara i distribuira mirisne i dekorativne svijeće za francusko tržište. Tvrtka traži partnera kako bi proizvela 100% prirodne svijeće uglavnom od biljnog voska. Izrađivat će se tri vrste svijeća s privatnom etiketom: lučice, stup svijeće i ravne svijeće s određenim rasponom boja i mirisa. Predložen je ugovor o proizvodnji s dugoročnim partnerom. Potencijalni partner mora biti u stanju proizvesti jednu ili više vrsta navedenih svijeća:
1 - Lučice: promjer 37 do 39 mm - visina: 13 do 16 mm - vrijeme gorenja 3:30h do 4:30h
2 - Stupne svijeće: promjer 40 do 70 mm - visina: 50 do 200 mm
3 - Ravne (kućanske) svijeće: promjer 18 do 22 mm - visina: 180 do 210 mm
Tvrtka će dostaviti mirise potencijalnom partneru.
TRLT20190130001 - Zahtjev za neinvazivnu tehnologiju otkrivanja otpada. Javna organizacija u Litvi traži tehnologiju koja omogućuje otkrivanje skrivenog otpada u zemlji pomoću neinvazivnih metoda. U idealnom slučaju organizacija traži licencu za tehnologiju. Sve veća zabrinutost zbog zaštite okoliša identificirala je jaz u aktivnom praćenju kvalitete zemljišta. Trenutno korištene metode invazivnog uzorkovanja su neučinkovite jer su skupe i dugotrajne. S ciljem da ovaj proces učini što učinkovitijim, organizacija traži tehnologiju koja će omogućiti praćenje i otkrivanje nezakonitih odlagališta otpada u prirodnom okruženju. Idealno bi tehnologija omogućila praćenje velikih područja u jednom trenutku kako bi se otkrile različite otpadne tvari i izradilo izvješće o tome. Zbog ograničenja resursa organizacija traži razvijenu tehnologiju za ugovor o licenciranju, ali bi se razmotrilo i partnerstvo za razvoj istraživanja.
BRCZ20190131001 - Češka tvrtka za skladištenje i trgovinu traži proizvod za distribuciju na češkom tržištu. Češka tvrtka iz regije Olomouc, koja djeluje na području skladištenja i trgovine traži partnera kojeg će zastupati na češkom tržištu. Tvrtka traži proizvod koji može distribuirati prema komercijalnom ugovoru ili ugovoru o distribuciji. Češki partner može osigurati: 
- skladištenje i distribuciju proizvoda
- prodaju proizvoda na češkom tržištu
- poslovno predstavljanje stranog partnera na češkom tržištu.
Tvrtka ima petnaestogodišnje iskustvo na češkom tržištu.
TRIT20190211001 - Talijanska tvrtka specijalizirana za proizvodnju brašna traži partnere prema sporazumu o istraživanju i razvoju. Talijanska tvrtka želi povećati proizvodnju brašna koji se koriste u hrani za kućne ljubimce. Tvrtka traži industrijske partnere sa znanjem iz područja životinjskih proteina kako bi pomogla u procesu automatizacije. Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju brašna i želi automatizirati farme osmišljene kako bi insekti bili održivi izvor proteina za budućnost. Cilj tvrtke je stvoriti zatvoreni sustav za uzgoj skakavaca koji će se pretvoriti u brašno za stočnu hranu. Tvrtka traži industrijske partnere kako bi pomogli u procesu proširenja prema sporazumu o istraživanju i suradnji. Idealni partner treba imati iskustvo u prehrambenoj industriji i može koristiti brašno od bjelančevina za proizvodnju prehrambenih proizvoda. Idealni partner također može identificirati u kojim pripravcima se brašno od skakavaca može koristiti kao hranjiva i zamjenska komponenta u tradicionalnim pripravcima.
BRUK20190125002 - Tvrtka iz Velike Britanije traži usluge tvrtke za izradu videozapisa kako bi sklopila dugoročan ugovor o uslugama. Potencijalni partner, koji se bavi video produkcijom, bi proizvodio videozapise za tvrtkinu Facebook stranicu. Facebook stranica će zahtijevati stalne videozapise jer će pokrivati različite teme, što će rezultirati kontinuiranom suradnjom. Videozapisi, proizvedeni u okviru ovog sporazuma, će sadržavati teme koje promiču pozitivnu poruku poput prirode, životinja i tema koje promiču osjećaj dobrobiti. TRBE20181107001 - Tvrtka traži netoksična ljepila za insekte koja se testiraju i šire na specifične materijale (karton / plastika). Tvrtka koja se bavi istraživanjem i razvojem, sa sjedištem u Bruxellesu, specijalizirana za razvoj ekoloških uređaja koji hvataju domaće štetočine, traži netoksično ljepilo za topljenje s visokim ljepilom prilagođenim različitim vrstama kukaca. Ljepila će se testirati na različitim vrstama insekata. Traži se komercijalni sporazum s tehničkom podrškom za širenje ljepila na specifične materijale (karton / plastika). Tvrtka traži različite vrste ljepila prilagođene različitim vrstama kukaca, uglavnom mravima i žoharima. Ljepila moraju biti usklađena s načelima tvrtke da ne koriste sintetičke pesticide. Tvrtka traži dobavljača ljepila koji će zalijepiti ljepila u Belgiju i pružiti tehničku podršku za širenje ljepila na specifične materijale (karton / plastika). U potrazi je za topljenjem ljepila s visokim ljepilom. Partner će pružiti tehničku podršku putem tehničkih smjernica i / ili telefonske službe za pomoć i / ili podrške na licu mjesta kako bi ručno testirao ljepilo.
BRFR20181109001 - Francuski proizvođač ortopedskih proizvoda traži dobavljače visokokvalitetnog tekstila. Francuska tvrtka specijalizirana za proizvodnju i distribuciju visokokvalitetnih ortopedskih proizvoda želi proširiti broj svojih dobavljača. Tvrtka je u potrazi za dobavljačima tekstila s kojima bi skolpila ugovor o proizvodnji. Tvrtka je specijalizirana u elastično kompresijskim proizvodima kao što su steznici (za koljena, zglobove itd.) i ortopedska obuća.  TRUK20190201001 - Tvrtke su u potrazi za novim tehnologijama koje pojednostavljuju izradu, proizvodnju i prestanak obrade poliolefina. Britanska i europska tvrtka zajednički traže nove tehnologije kako bi olakšale poboljšanu proizvodnju i poboljšale funkcionalnost poliolefina i poliola. Materijali moraju imati dokaz o konceptu i trebali bi omogućiti uporabu na tržištima, uključujući građevinarstvo, prehrambenu industriju, zdravstvo, automobilsku industriju. Ovisno o fazi razvoja, sporazumi mogu uključivati licenciranje, zajedničko ulaganje, tehničku suradnju ili komercijalni sporazum s tehničkom pomoći. Traže se novi materijali i metode koje obećavaju pojednostavljenje stvaranja, proizvodnje i završetka obrade, a da se pri tome ne ugroze performanse. Postoji prostor za razvoj novih materijala s namjerom zamjene drva, metala, betona ili stakla.   Polimeri od interesa uključuju: ▪ Materijali na bazi poliolefina (PO)  ▪ Etilen vinil acetat (EVA) i etilen butil akrilat (EBA) ▪ Polietilen - visoka i niska gustoća (HDPE i LDPE / LLDPE) ▪ Polipropilenski (PP) ko-polimeri ▪ Materijali na bazi poliola / glikola
BRSE20190204001 - Švedska trtka traži proizvođača cipela koji može proizvesti zaštitnu obuću izrađenu od lagane, izdržljive polimerne tkanine. Tvrtka je osmislila novu zaštitnu obuću, koja se obuje preko cipela kako bi se zaštitile od loših vremenskih uvjeta. Tvrtka sada traži dobavljača lagane polimerne tkanine i proizvođača obuće kako bi proizveli prvu seriju. Partner ili partneri bi trebali biti voljni raspravljati o svim aspektima obuće koja će se izraditi, uključujući dizajna i odabir materijala, te potpisati ugovor o proizvodnji ili podugovaranju. TRNL20190128001 - Nizozemska multinacionalna tvrtka traži rješenja za novu kemiju koja ne sadrži etikete kako bi sigurno i istodobno kontrolirala sučelje i svojstva fluida. Nizozemska multinacionalna tvrtka je lider u opskrbi specijalnih kemikalija, te opskrbljuje tržišta diljem svijeta. Tvrtka isporučuje bitne kemikalije na mnogim tržištima koja zahtijevaju kontrolu ponašanja na površini i sučelju, reologiju i druga fizička svojstva. Tehnologije koje tvrtka traži trebale bi dopustiti manipulaciju i kontrolu stvari kao što su nano i mikrostrukture, površinska napetost i viskoznost. U konačnici, njihov je cilj isporučiti željene funkcionalnosti korisnika kao što su uklanjanje nečistoća, reologija, poboljšano ponašanje nanosa boje ili žbuke, otpornost na abraziju i još mnogo toga. Tvrtka traži suradnju s partnerima koji mogu pomoći u razvoju bilo koje nove tehnologije ili kemije koja može značajno utjecati i kontrolirati performanse potrošačkih i industrijskih proizvoda. Traže i potpuno nova rješenja ili kemijske građevne blokove, ali i kombinacije kemikalija bez etiketa koje osiguravaju sinergističko djelovanje. Suradnja s partnerima kao što su instituti, sveučilišta i tvrtke bila bi u okviru istraživanja ili sporazuma o tehničkoj suradnji.
VAŽNA NAPOMENA: Ovaj zahtjev za tehnologiju je inovacijski izazov i objavljen je na otvorenoj inovacijskoj platformi od 8. siječnja do 8. ožujka 2019. Postovi na ovoj platformi nisu povjerljivi. Osim otvorenih rasprava na platformi, razmjena povjerljivih informacija omogućit će se na zahtjev. Nakon toga, tvrtka će odabrati mala i srednja poduzeća s kojima bi željeli surađivati u razvoju rješenja. Kada je izazov zatvoren, EOI-i za ovaj zahtjev za tehnologiju će se tretirati na tradicionalan način.