NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 

DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u novom broju newslettera Europske poduzetničke mreže - EEN!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI         

VIJESTI IZ MREŽE         

PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


Nadolazeća događanja u mreži

7. ožujka 2018. - Seminar Kako poslovati s arapskim zemljama

Hrvatska gospodarska komora kroz projekt Europska poduzetnička mreža i u suradnji s Arapskim centrom za poduku i savjetovanje organizira seminar Kako poslovati s arapskim zemljama – program edukacije arapske poslovne kulture i etike Seminar će se održati u srijedu, 7. ožujka, u 9 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori (Rooseveltov trg 2, Zagreb).

Edukacija o arapskoj poslovnoj kulturi i etici pruža mogućnost za stjecanje znanja radi uspješne provedbe poslovnog plana u međukulturalnom okružju. Različitim poslovnim procesima pristupa se na različite načine, a za usklađeno poslovanje i njegovu učinkovitu provedbu potrebno je znanje, uvid i spoznaja o kulturnom, religijskom i svakodnevnom različitom postavljanju tržišne platforme.

Cilj je edukacije prenijeti vještine samostalnog poslovanja s arapskim poslovnim partnerima te osvijestiti potreban pristup različitosti u poslovanju.

Kotizacija: 200,00 kn

* kotizacija uključuje radne materijale te ručak i osvježenje u pauzama

Prijaviti se možete najkasnije do utorka, 6. ožujka, do 12 sati 

Više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici.


12. -13. ožujka 2018. - Poslovni susreti FOOD BUSINESS MEETINGS 2018 u sklopu sajma prehrambenih delikatesnih proizvoda TAVOLA, Kortrijk, Belgija

Sajam TAVOLA U Belgiji je ključno mjesto za susret profesionalaca u području delikatesnih prehrambenih proizvoda. Posjet sajmu je isključivo namijenjen profesionalnim posjetiteljima. U okviru sajma, Europska poduzetnička mreža organizira poslovne sastanke pod nazivom Food Business Meetings 2018  koji se održavaju 12. i 13. ožujka. 

Tijekom poslovnih susreta pruža Vam se mogućnost upoznavanja novih poslovnih partnera, širenja poslovne mreže, razmjena iskustva i tehnologije te upoznavanje s novim trendovima i inovacijama u prehrambenoj industriji. Kupci će na temelju profila proizvođača izabrati one s kojima se žele susresti. Proizvođači prehrambenih proizvoda u aplikaciji za sastanke mogu označiti kupce s kojima se žele susresti, ali ne mogu im slati zahtjev za sastanak. Kupci mogu pregledavati profile proizvođača i slijedom interesa slati poziv za sastanak. 

Registracija za sudjelovanje počinje 12. veljače, sudjelovanje je besplatno, međutim samo će sudionici s dogovorenim sastancima moći sudjelovati na događanju čime ostvaruju i besplatnu ulaznicu za sajam. Iako je događanje besplatno, napominjemo da organizator u slučaju kasnog otkazivanja (3 dana prije događanja) ili nedolaska na događanje naplaćuje 100 EUR.

Više informacija vezano uz navedeno događanje dostupno je na sljedećem linku: https://www.b2match.eu/foodbus...


16. ožujka 2018. - Poslovni razgovori na međunarodnoj konferenciji "LEAP SUMMIT" u Zagrebu

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI) Europskom poduzetničkom mrežom (EEN) te Europskom komisijom Vas poziva na B2B razgovore koji će se održati u sklopu međunarodne konferencije “LEAP Summit” u Zagrebu 16. ožujka 2018. godine .

Ovaj B2B događaj okupit će tvrtke iz sektora kreativne industrije i ICT-a, a otvoren je za sve koji žele stvoriti nove suradnje sa stranim partnerima i pronaći nova tržišta. Uz mogućnost dogovaranja sastanaka sa drugim tvrtkama (matchmaking of companies), sudionici će moći dogovoriti sastanke i sa pojedincima, studentima i stručnjacima različitih područja u ICT-u i kreativnoj industriji kako bi pronašli vještine i osobe koje im nedostaju u timu i u projektima na kojima rade (matchmaking of skills). 

LEAP Summit je trodnevna konferencija (15. do 17. ožujka 2018.) koja okuplja više od dvije tisuće ljudi iz 35 zemalja. Uz više od 60 vodećih govornika iz različitih polja, cilj Summita je razvoj vještina budućnosti te edukacija o informacijskim tehnologijama, poduzetništvu i modernim trendovima. Svake godine na LEAP Summitu uključeno je više od 60 vodećih govornika iz različitih područja, paralelne pozornice i programi, različite radionice te natjecanja za sudionike.

Sudjelovanje na B2B razgovorima i LEAP Summitu je besplatno.

Više informacija na sljedećoj poveznici: https://leapsummit-face-to-fac...


10. travnja 2018. - Međunarodni B2B sastanci Mostar 2018

U okviru Međunarodnog gospodarskog sajma u Mostaru 10. travnja 2018. godine Europska poduzetnička mreža organizira B2B sastanke Mostar 2018. Mostarski sajam je, po broju izlagača i posjetitelja, zasigurno najuspješnija sajamska izložba u Bosni i Hercegovini.

B2B sastanci su jedinstvena za prilika pronaći dobavljače, kupce, partnere ili samo jednostavno poslovne kontakte koji će otvoriti nove poslovne horizonte u smislu prekogranične suradnje s Bosnom i Hercegovinom i regijom Zapadnog Balkana. Organizator događanja je Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak iz BiH.

Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža je suorganizator B2B sastanaka gdje će sudionici imati priliku čuti i o EU programu Obzor 2020 (Instrument za SME) te o uslugama internacionalizacije poslovanja koje nudi Europska poduzetnička mreža (EEN).

Fokus je na sektorima: ICT, industrijska proizvodnja i prehrambena industrija. 

Mjesto održavanja: Prvi kat - Paviljon 1 sajma u Mostaru

Vrijeme održavanja: 10. travnja 2018. s početkom u 15,00h

Sudjelovanje je besplatno.

Registracija je otvorena do 5. travnja, a registrirati se možete, kao i vidjeti ostale sudionike putem poveznice PRIJAVA

Više informacija dostupno je na poveznici http://mostar.talkb2b.net/ 


23. – 27. travnja 2018. - Poslovni sastanci u okviru sajma HANNOVER MESSE

Od 23. do 27. travnja 2018. godine u okviru jednog od najznačajnijih međunarodnih industrijskih sajmova HANNOVER MESSE održavaju se međunarodni poslovni susreti između tvrtki posjetitelja i izlagača. U okviru ovog sajma je u zadnjih 13 godina organizirano više od 20.000 poslovnih sastanaka između više od 3000 tvrtki.

Sajam HANNOVER MESSE je usmjeren na široki raspon djelatnosti: istraživanje i razvoj, industrijska automatizacija i IT, industrijska opskrba, inženjerstvo i srodne usluge te energetika i tehnologije zaštite okoliša. Sudjelovanje na poslovnim sastancima pružaju mogućnost susreta s novim potencijalnim poslovnim partnerima te pristup novim proizvodima i tehnologijama.

Više informacija o događanju dostupno je na poveznici: http://www.een-matchmaking.com/hannovermesse2018 

Napominjemo da se nakon 1. ožujka naplaćuje kotizacija za sudjelovanje na poslovnim sastancima – 119 EUR po tvrtki te 75 EUR za dodatnog predstavnika tvrtke.Vijesti iz mreže

Novi EU natječaj: Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP-ova

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP-ova namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MSP) za poboljšanje njihova poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti početnim ulaganjima u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava s rokom prijave od 3. travnja do 28. prosinca 2018. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 200 milijuna kuna. Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000,00 kuna, a ukupna potpora ne može iznositi više od 15.000.000, kuna.

Cilj je poziva jačanje regionalne konkurentnosti MSP-ova razvojem identificiranih strateških djelatnosti industrije. Svrha je Poziva poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti MSP-ova koji djeluju u identificiranim prihvatljivim djelatnostima. Potiču se ulaganja u kapacitete MSP-ova početnim ulaganjima u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica. Poticanjem aktivnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost i učinkovitim pozicioniranjem malog i srednjeg poduzetništva u globalnim lancima vrijednosti omogućit će se razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. odnosno iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Natječajnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici


Predstavljen Fond Europskog gospodarskog prostora Norveške za regionalnu suradnju

Dana 24. siječnja 2018. godine u prostorijama Norveške kuće u Bruxellesu predstavljen je novi Fond Europskog gospodarskog prostora (Norveške, Islanda i Lihtenštajna) za regionalnu suradnju. Fond u iznosu 34,5 milijuna eura podržava suradnju u obliku razmjene znanja, razmjene dobre prakse i izgradnje kapaciteta.

Cilj Fonda je jačanje prekogranične i transnacionalne suradnje između tri država donatora, petnaest država članica EU koje su korisnice fonda Europskog gospodarskog prostora i deset država koje nisu EU članice (Albanija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Moldova, Crna Gora, Rusija, Srbija, Turska i Ukrajina).   U prvom pozivu za dostavu projektnih prijedloga s rokom za prijavu do 1. srpnja 2018., određena su sredstva u iznosu od 15 milijuna eura (očekivana vrijednost projekta je minimum 1 milijun eura). Početak provedbe je planiran za 2019.   U sklopu Fonda za regionalnu suradnju financira se pet prioritetnih područja:

Pravila, procedura i sve druge informacije vezane uz  Fond za regionalnu suradnju i prvi poziv dostupni su na sljedećim poveznicama:


Završena edukacija trenera inovativnog poduzetništva u okviru projekta I-DARE

Projekt prekogranične suradnje I-DARE prije svega ima za cilj educirati trenere za pisanje inovativnih i tehnološki baziranih poslovnih planova te razvijanja njihovih poslovnih i financijskih vještina. Nakon uspješno provedenog „train the trainer“ treninga, sudionici će izraditi vlastiti poslovni plan i postati certificirani treneri inovativnog poduzetništva. Treneri nakon toga provode edukaciju u pisanju poslovnih planova za zainteresirane sudionike kojima se pruža prilika za sudjelovanjem u finalu Projekta. U finalu će svaki finalist, u sklopu trominutne prezentacije, prezentirati svoj poslovni plan pred članovima žirija sastavljenim od profesora, bankara, ekonomista i poduzetnika. Sudionici imaju priliku svoj poslovni plan iskoristiti za pokretanje vlastitog posla, što je i sam cilj projekta I-DARE.

Hrvatski sudionici u Projektu su: Strukovna škola Virovitica, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Gimnazija Gaudeamus, Tehnička škola Županja, Strukovna škola Vukovar, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Poljoprivredni fakultet Osijek i Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru. Metodologija prema kojoj su se proveli treninzi za obrazovanje trenera u pisanju poslovnih planova se temelji na metodologiji „Inovativnog3 poduzetništva“ definiranoj u priručniku koji je napisan za potrebe Projekta. Metodologija je već testirana i koristi se u natjecanju u pisanju poslovnih planova Budi uzor®. Ovakav pristup se pokazao izuzetno uspješnim u praksi, obzirom da je na natjecanju Budi uzor® kroz 13 godina organiziranja sudjelovalo više od 1.500 studenata. 

Sudionici poslovne planove izrađuju uz pomoć aplikacije za pisanje poslovnih planova koja je također izrađena za potrebe projekta I-DARE. Aplikacija predstavlja edukativni alat za lakšu izradu poslovnog plana uz mentoriranje svakog sudionika. Sudionik može u isto vrijeme pisati više poslovnih planova koje može preuzeti u bilo kojem trenutku i koristiti ih neovisno o aplikaciji. Izrada financijskog dijela poslovnog plana je posebno olakšana jer unosom pojedinih iznosa aplikacija sama izračunava financijske projekcije poput računa dobiti i gubitka. Finalno izlaganje najboljih poslovnih planova mađarskih i hrvatskih sudionika je planirano za studeni ove godine. 

Projekt financira Europska unija iz Programa suradnje Interreg V-A Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.


Novi H2020 projekt na osječkom sveučilištu

Ključne razvojne tehnologije (KET) pružaju prednost malim i srednjim poduzetnicima u pogledu povećanja njihove produktivnosti, učinkovitosti i tržišnih udjela. U cilju omogućavanja pristupa tehnološkim uslugama za čistu proizvodnju, mreža KET tehnoloških centara, u okviru projekta KET4CleanProduction, malim i srednjim poduzetnicima pruža podršku u cilju razvoja infrastrukture ključnih razvojnih tehnologija i usluga na europskoj razini. Osim KET tehnoloških centara, podršku pružaju i potporne institucije koje su članice Europske poduzetničke mreže.

Obzirom na nejednakost KET europskih tehnoloških centara, Projekt pruža mogućnost prekogranične suradnje u cilju pokrivanja specifičnih potreba malih i srednjih poduzetnika za uvođenje tehnologije čiste proizvodnje.

Nakon pilot faze projekta, mreža se povećava dodavanjem 17 KET tehnoloških centara te 21 EEN konzultanta kako bi dosegla kritičnu masu implementacije tehnologije čiste proizvodnje kod malih i srednjih poduzetnika. Projektom će se dodjeljivati financijske potpore malim i srednjim poduzetnicima u cilju poticanja uvođenja tehnologije čiste proizvodnje uz podršku KET tehnoloških centara i EEN konzultanata. Projekt financira Europska unija kroz program Obzor2020: H2020-INNOSUP-2016-2017.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u Projektu mogu iskazati svoj interes putem e-pošte ured[at]tera.hr, broja telefona 031 251 000 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje

Ponude / Potražnje poslovne suradnje   
Upit uputite na ibobek@hgk.hr
Ponude / Potražnje tehnologije   
Upit uputite na 
Lada.BenzonKrsnjavi@hamagbicro.hr
BRMK20171115001 Makedonska konditorska tvrtka traži dobavljače sirovina
Makedonski proizvođač slatkiša koji već 16 godina posluje na nacionalnom tržištu te proizvodi sve tipove slatkiša različitih sastojaka i okusa (sendvič biskvite, kekse od meda, čajne i kekse od đumbira), traži proizvođače mlijeka u prahu, permeata sirutke, palminog ulja i kakao praha, za suradnju u sklopu sporazuma o proizvodnji. Makedonska tvrtka osnovana je 2001. godine i trenutno proizvodi vrhunske konditorske proizvode uglavnom za domaće tržište, ali i za nekoliko zemalja u regiji i Europi. 
RDKR20171201001 - [EUROSTARS2] Korejska tvrtka traži partnere za razvoj integrirane platforme za analizu korištenjem blockchain tehnologije za spriječavanje cyber napada i upravljanje prijetnjama IoT (Internet of Things ) uređajima

Korejska tvrtka specijalizirana za procjenu IT sigurnosti i sigurnosnih rješenja temeljenih na Cloud sistemu, priprema prijedlog projekta za EUROSTARS2 natječaj. Projekt se odnosi na daljnji razvoj i dizajn integrirane analize platforme koja bi mogla spriječiti i upravljati cyber napadima korištenjem blockchain tehnologije u Claudu. Traže se pouzdane tehnološke tvrtke, sveučilišta ili instituti koji se bave Cloud sistemima da se priključe projektu.
Rok za prijavu projekta je 28. kolovoza 2018.
BRFI20170223001 Finska inženjerska radionica traži dobavljače kuglastih ventila i pneumatskih aktuatora (pogona)
Finska tvrtka traži nove dobavljače kuglastih ventila, pneumatskih aktuatora (pogona) i graničnih sklopki. Tvrtka je također zainteresirana za pronalaženje europskog kooperanta za proizvodnju metalnih vrpci. Partner bi trebao biti pouzdan u isporukama i iskusan na terenu. Sustavi i ventili obično se koriste u elektranama, postrojenjima za paru i toplu vodu, industriji celuloze i papira, metalurškoj industriji i postrojenjima za spaljivanje otpada. 
RDES20180124001 - [H2020-SC1-BHC-23-2018] Španjolska tvrtka traži partnere s ekspertizom u analizi bio markera i farmakoekonomici, proizvođače prirodnih prehrambenih dodataka te IT programere za aplikacije namijenjene zdravlju.
Španjolska tvrtka specijalizirana za projektiranje i upravljanje strateškim kliničkim ispitivanjima piše prijedlog projekta za natječaj H2020-SC1-BHC-23-2018. Cilj projekta je procijeniti učinkovitost određenog prirodnog spoja kao dodatka prehrani u smanjenju nuspojava povezanih s liječenjem raka. Tvrtka traži partnere koji imaju ekspertizu u analizi biomarkera i farmakoekonomici, proizvođače prehrambenih dodataka te IT programere s iskustvom kreiranja aplikacija u području zdravlja, također traže koordinatora projekta.
Rok za prijavu projekta je 18. travnja 2018.
BRNL20171206001 - Dizajnerski studio iz Nizozemske traži suradnju s proizvođačem malih ukrasnih predmeta od porculana
Dizajnerski studio iz Nizozemske traži proizvođača porculana koji može proizvesti male porculanske posude za cvijeće. Trenutno studio surađuje s malim lokalnim proizvođačem, ali zbog ograničenog kapaciteta proizvodnje, tvrtka želi istražiti mogućnost novih suradnji s proizvođačima porculana u EU. Proizvodi tvrtke mogu se opisati kao skulpture visoke kvalitete, napravljeni za međunarodni, high-end segment tržišta. Tegle su dostupne u 3 različite visine (17, 22 i 27 cm) te 5 različitih boja visokog sjaja. Posude su izrađene od (obojenog) porculana, s prozirnom glazurom visokog sjaja. Partner bi trebao biti u stanju proizvesti porculanske posude korištenjem odljeva i ručnog rada. 
RDKR20180131001 - Eurostars2: Traže se partneri (tvrtke ili istraživački instituti) za razvoj uređaja za dijagnostiku Parkinsonove bolesti
Korejska tvrtka specijalizirana za razvoj i proizvodnju dijagnostičke opreme traži partnera za projekt Eurostars2. Projekt je usmjeren na razvoj dijagnostičkog uređaja za Parkinsonovu bolest, te se traže tvrtke i  istraživački centri koji imaju stručnost u dijagnosticiranju Parkinsonove bolesti ili se bave medicinom. Rok za iskaz interesa je 15. kolovoza 2018. Rok za prijavu projekta na Eurostars2 natječaj je 15. rujna 2018.
BRFR20180115001Tvrtka iz Martiniquea traži europskog partnera za proizvodnju edukativnog materijala i prilagođenih igračaka
Izdavač edukativnih proizvoda s Martiniquea traži CE-certificiranog proizvođača igračaka u Europi. Proizvodni program uključuje puzzle, domino, igre na ploči i igraće karti za djecu dobi 0-6 godina, izrađene od drveta i kartona, ilustrirane motivima karipskog otočja (životinje, biljke, krajolici, poznate osobe…). Svrha proizvoda je osigurati djeci metode učenja u skladu s karipskom kulturom. Tvrtka želi smanjiti trošak proizvodnje te traži proizvođača koji može isporučiti robu adekvatne kvalitete i konkurentne cijene. 
RDES20171222002 - Španjolski institut za istraživanje traži partnere (tvrtke i istraživačke institucije) s ekspertizom u hidrogenizaciji procesa CO2 i pretvorbom metanola u benzinske procese kako bi zajedno prijavili prijedlog projekta (CE-SC3-NZE-2-2018)
Španjolski tehnološki centar priprema prijedlog projekta (H2020-CE-SC3-NZE-2-2018) koji za cilj ima razvoj novih bifunkcionalnih katalizatora na temelju metalnih Nano oksida kao i poboljšanih i prilagođenih zeolita koji će se koristiti u procesu pretvorbe CO2 u tekuća goriva. Centar traži tvrtke ili istraživačke institute koji rade na području transformacije CO2 u metanol i na pretvorbi metanola u benzin. Rok za prijavu projekta je 06. rujan 2018.

BRFR20180220001 - Francuski zanatski studio traži podizvođača za stolarske radove u zemljama Istočne Europe
Francuski MSP koji se bavi dizajnom, kreiranjem i izradom malog kućanskog tapeciranog namještaja poput otomana i nogu za stolice traži podproizvođača iz Istočne Europe koji bi proizvodio drvene okvire u okruglim i pravokutnim oblicima, kao i drvene noge za stolice. Francuska tvrtka proizvodi vlastite dizajnerske otomane od drvenih okvira obučenih u tekstilno i /ili vuneno tkanje. 
RDES20180215001 - H2020-ICT-26-2018-2020: technology providers sought for an AI (Artificial Intelligence) on-demand platform
Španjolska tvrtka koja se bavi robotikom priprema prijedlog projekta za natječaj H2020-ICT-26-2018-2020 "Artificial Intelligence“ (AI). Cilj projekta je stvoriti europsku AI-on-demand platformu s ciljem mobilizacije europske AI zajednice koja bi omogućila poduzetnicima pristup ekspertizi, znanju, algoritmima i alatima za uspješnu primjenu AI s utjecajem na tržište. Traže se tvrtke koje se bave pružanjem tehnoloških usluga vezanih za AI (Artificial Intelligence). Rok za prijavu projekta je 17. travnja 2018.
BRNL20180102001 - Nizozemski distributer traži inovativne proizvode za proširenje ponude u području higijene i dezinfekcije
Tvrtka sa sjedištem u Nizozemskoj snažno je povezana s mrežom mikrobiologa, organizacijama koje se bave prevencijom infekcija te profesionalcima za čišćenje objekata. Njihovi kupci uglavnom su iz zdravstvenh ustanova te onih koje se bave dugoročnom njegom, a tvrtka je od 2015. aktivna kao međunarodni konzultant i prodajni agent. Potencijalni partneri su dobavljači ili proizvođači higijenskih i/ili dezinfekcijskih (srodnih) proizvoda koji žele prodati svoje proizvode i rješenja putem distribucijskog partnera u Nizozemskoj.
TRBE20171108001 - Belgijska tvrtka je u potrazi za isplativom tehnikom kojom bi se razvio kućanski uređaj za hidroponsku akvakulturu (aquaponics)
Dva belgijska poduzetnika razvili su prototip za opremu za akvaponike koji se prodaju za urbano kućanstvo, ali žele smanjiti troškove proizvodnje. Aquaponics ili hydroponic aquaculture podrazumijeva uzgoj povrća i biljaka u simbiozi s akvakulturom. Razvijena oprema treba biti poticajna za lokalnu održivu proizvodnju hrane na razini kućanstava. Tvrtka traži partnere s kojima bi sklopili ugovor o tehničkoj suradnji ili komercijalni ugovor s tehničkom pomoći.
BRRO20180110001 Rumunjski trgovački agent traži opremu za preradu voća i povrća 
Rumunjska tvrtka traži proizvođače opreme za preradu voća i povrća te nudi svoje usluge kao distributer ili komercijalni agent. Tvrtka traži industrijske partnere koji rade u sektoru prehrambene tehnologije. Specifično područje njihove djelatnosti trebalo bi biti proizvodnja tehnologije prerade voća i povrća. Potencijalni partneri su proizvođači tehnologija proizvodnje sokovate tehnologija prerade voća i povrća koji imaju cijelu proizvodnu liniju ili samo određeni dio/opremu/strojeve. Tehnologija je namijenjena malim postrojenjima za preradu jer mnogi poljoprivrednici u Rumunjskoj razvijaju svoje male proizvodne linije. Suradnja se može ostvariti kroz sporazum o komercijalnom zastupanju ili o distribuciji.
TRES20180115001 - Španjolski start-up traži inovativna IT rješenja kako bi poboljšalo svoju logističku platformu za isporuku pošiljaka svojim klijentima
Španjolski start-up razvio je inovativnu digitalnu logističku platformu koja optimizira isporuke klijentima u posljednjoj fazi procesa (the last mile). Kako bi poboljšala svoju tehnologiju, tvrtka je u potrazi za integracijom inovativnih komplementarnih IT add-on rješenja: Distance matrix builders, route optimizers, AI (Artificial Intelligence), big data, machine learning, and IoT applications. Tvrtka taži partnera za potpisivanje licenčnog ugovora.
BRPL20180202001Traže se proizvođači anodiziranih aluminijskih listova 
Tvrtka iz sjeverozapadne Poljske koja je već 15 godina aktivna u industriji za životinje, radi povećanja konkurentnosti traži proizvođače anodiziranih aluminijskih listova za izradu identifikacijskih oznaka za kućne ljubimce. Listovi trebaju imati sljedeće dimenzije (u mm): 1000x500x1 (dužina, visina i širina) te anodizirani sloj debljine 15-18 μm. Traženi su listovi sa zlatnim, zelenim, crvenim, mornarsko plavim i ljubičastim anodnim slojevima, a tvrtka nudi suradnju i ugovor o proizvodnji. Očekuje se da će partner godišnje osigurati oko 500 listova u 2-3 pošiljke
TRUK20180201001 - Tvrtka iz Velike Britanije je u potrazi za baby video monitorima izrađenim u Europi
Tvrtka iz Velike Britanije specijalizirana za proizvode za bebe traži tvrtku koja proizvodi baby video monitore koji rade putem wi-fi-ja. Monitor bi trebao biti u mogućnosti komunicirati s različitim  mobilnim uređajima koji roditeljima omogućavaju direktni video i zvučni nadzor bebe u svakom trenutku. Tvrtka dosadašnju paletu proizvoda nastoji proširiti inovativnim rješenjima, a od partnera/proizvođača žele ugovoriti isporuke u „white label“ obliku. 
BRNL20180212002 -  Nizozemski uvoznik, dobavljač i veletrgovac kvalitetnih srednjoistočnih i mediteranskih prehrambenih proizvoda nudi distribucijski ugovor
Nizozemski uvoznik, dobavljač i veletrgovac kvalitetnih bliskoistočnih i mediteranskih prehrambenih proizvoda zainteresiran je za zastupanje prehrambenih proizvođača. Tvrtka je poznati dobavljač na nizozemskom tržištu za supermarkete, delikatesne dućane, restorane i ugostiteljske objekte, s 25-godišnjim iskustvom i mrežom klijenata te su želi proširiti poslovne aktivnosti. Tvrtka trenutačno distribuira mediteranske delikatese, kavu, čaj, masline, suho voće, bezalkoholna tropska pića, začine i arome, vrhunsko maslinovo ulje i slastice (halva, marmelade, paste od sezama i melase). 
TRFR20171214001 - Francuska tvrtka traži partnere za razvoj tehnika montaže drvnih materijala 
Francuska tvrtka, iz zrakoplovne domene, traži partnera za razvoj tehnika montaže i tehnologija drvnih materijala za razvoj prototipa ekološki prihvatljivog inovativnog tipa zrakoplova. Tvrtka je spremna potpisati ugovor o tehničkoj suradnji s partnerima iz industrije, istraživačkim ustanovama i tvrtkama.


BRUK20180202001 - UK tvrtka traži europskog proizvođača grijaćih kabela za ručnike
Tvrtka iz Velike Britanije specijalizirana za kupaonsku opremu, vodeći dizajner i proizvođač vrhunskih kupaonica, zainteresirana je za nabavu niskonaponskih kabela snage 12 V. Budući da radi na razvoju novih proizvoda te trenutno širi svoju maloprodajnu mrežu, za potrebe razvoja traži dugoročnu poslovnu suradnju s tvrtkom koja može isporučiti nisko voltažne kabele (12V) za grijane vješalice ručnika. 
TRES20151223005 - Španjolska traži opremu za glazuru voća krioprotektantima
Španjolska tvrtka specijalizirana za preradu voća za industrijsku uporabu, čija je glavna djelatnost aseptička obrada i očuvanje voća, od nedavno je u svoju lepezu proizvoda uključila Individuallyo Quick Frozen (IQF) način prerade voća pomoću kriogene tehnologije. Tvrtka je zainteresirana za nabavu opreme za čišćenje voća krioprotektantima te traže partnere u industriji zainteresirane za potpisivanje komercijalnog ugovora s tehničkom suradnjom.