NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 

Dragi čitatelji i poduzetnici,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u novom broju EEN Newslettera za rujan!

VIJESTI

Jesenski ciklus Male škole poduzetništva za žene 

U jesenskom periodu održat će se 2 ciklusa Male škole poduzetništva za žene: početni i napredni modul.

Novih 25 polaznica Škole priprema se za ulazak u poduzetništvo, a Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža u suradnji s Međunarodnom mrežom poslovnih žena će im taj put olakšati u novom ciklusu Male škole poduzetništva za žene - početni modul (4-25.9.2019.)

Odlični dojmovi svih uključenih u ovaj projekt motivirali su nas da organiziramo još jedan početni modul Škole gdje će polaznice doznati što im je sve potrebno za pokretanje i unaprjeđenje biznisa. Od birokratskih procedura poput prikupljanja potrebne papirologije, biranja imena firme i odabira knjigovodstvenog servisa do konkretnih tržišnih vještina poput formiranja cijene, otvaranje weba, javnog nastupa i marketinga. Napredni modul će se održati u razdoblju od 9.-30.10.2019. Na našoj će web stranici een.hr uskoro biti otvorene prijave za napredni modul, a program možete vidjeti na POVEZNICI.


Otvoreni poziv za europske poslovne mreže (EBN)

Otvoreni poziv za europske poslovne mreže (EBN) pokrenut je 22. srpnja i bit će otvoren do ponedjeljka 4. studenog 2019.

Mala i srednja poduzeća koja su se registrirala na portalu BEE NET mogu započeti svoj put kako bi postali EBN!

Jednom kada se registriraju, putem web platforme, tvrtke će imati mogućnost povezivati se s drugim tvrtkama koje imaju iste ciljeve te će moći razmjenjivati ideje i stvarati timove.Više informacija putem poveznice

Otvoren je novi Poziv: Jačanje održivog razvoja turizma i kapaciteta turističkih MSP-ova

Objavljen je poziv za podnošenje prijedloga „Jačanje održivog razvoja turizma i kapaciteta turističkih MSP-ova transnacionalnom suradnjom i prijenosom znanja (COS-TOURCOOP-2019-3-01)“ u okviru radnog programa COSME za 2019. godinu.

Cilj:
- jačanje transnacionalne i prekogranične suradnje kako bi se omogućio održivi rast malih i srednjih poduzetnika u turizmu
- poticanje kapaciteta i vještina malih i srednjih poduzeća za istraživanje i prihvaćanje rješenja koja bi poboljšala njihovo održivo upravljanje i održivost turizma općenito
- poticanje inovativnih rješenja za održivi turizam kroz međusektorsku suradnju

Više informacija putem poveznice.


DOGAĐANJA U MREŽI

Poslovni razgovori iz područja obrambene industrije;18.-19. rujna u Finskoj

Glavni cilj događanja je okupiti tvrtke i regionalne organizacije kako bi imali prilike razgovarati o mogućnostima koje nudi Europski fond za obranu kao i drugi programi namijenjeni razvoju obrambene tehnologije u područjima komunikacija, simulacija, modeliranja i virtualne obuke.


Ovo dvodnevno događanje uključuje seminare, poslovne B2B razgovore i posjet središnjici Kainuu Brigade. Više informacija o samom događanju, programu i upute za prijavu možete pronaći na web stranici događanja https://defence-technologies-matchmaking.b2match.io/

 

Konferencija Rješavanje prepreka u kružnom gospodarstvu i B2B poslovni razgovori, Norveška, 24.-25.9.2019.

Konferencija Rješavanje prepreka u kružnom gospodarstvu i B2B poslovni razgovori, organiziraju Innovation Norway, nacionalna agencija i razvojni fond i Europska poduzetnička mreža 25. rujna, u Oslu.

Konferencija i B2B razgovori namijenjeni su isključivo tvrtkama koje imaju konkretnu projektnu ideju i koje su zainteresirane za sudjelovanje na skupu u cilju pronalaženja norveškog partnera sa stručnim znanjem ili tehnologijom za realizaciju projekta kojime bi aplicirali za sredstava u okviru poslovnog programa Poslovni razvoj, inovacije i MSP u Hrvatskoj.
Organizator će provesti evaluaciju prijavljenih tvrtki (prioritet imaju mali i srednji poduzetnici) i povratno izvijestiti o prihvatljivosti sudjelovanja na poslovnom skupu i mogućnosti dobivanja financijske potpore za troškove putovanja, a predviđeno je sudjelovanje 8 (osam) relavantnih hrvatskih tvrtki.

Registracija i više informacija putem poveznice.

Marketplace Austria Food 2019, Beč, 1.10.2019.

Marketplace Austria je ekskluzivna prilika za kupce hrane i pića, da posjete Austriju i upoznaju se s dobavljačima i proizvođačima. 


Događaj je otvoren za kupce hrane i pića te stručnjake iz sektora maloprodaje i veleprodaje širom svijeta. Ovo je fantastična prilika za kupnju novih proizvoda, upoznavanje s dobavljačima i razmjenu ideja s donositeljima odluka iz cijelog svijeta. 

Više informacija na poveznici.

Drugi Regionalni poslovni forum, Novi Sad, 1.-4.10.2019. - B2B

Ovo događanje pruža dodatnu podršku tvrtkama u pronalaženju inozemnih partnera na Forumu u obliku unaprijed dogovorenih B2B poslovnih razgovora. Sudionicima se nudi opcija da odaberu razgovor s potencijalnim poslovnim partnerima prema vlastitim potrebama i informacijama o partnerovom poslovanju i interesima.

Sektori koji će biti zastupljeni su:
 
• Poljoprivreda i hrana
• Metaloprerađivačka industrija
• Automobilska industrija
• ICT
• Turizam

Registracija, program i više informacija putem poveznice

POSLOVNE PONUDE I POTRAŽNJE IZ BAZE

U ovom broju smo za vas izdvojili nekoliko zanimljivih ponuda, a ostale prilike za suradnju možete pretražiti u Bazi koja se nalazi na našoj internet stranici ili putem linka: BAZA

Nadalje, kada nađete profil tvrtke za koji mislite da biste mogli ostvariti poslovnu suradnju, molimo da na mail mkovacevic@hgk.hr (za poslovnu suradnju) ili na lada.benzonkrsnjavi@hamagbicro.hr (za tehnološku suradnju) pošaljete upit/mail.

Vaš upit/mail mora sadržavati sljedeće podatke:  

1. Šifru profila (POD reference)
2. Informacije o Vašoj tvrtki
3. Što Vaša tvrtka traži/nudi
4. Kontakt informacije

PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE    

za više informacija pošaljite mail s potrebnim podacima (gore navedenim) na: mkovacevic@hgk.hr

PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail na: ivan.podrug@hamagbicro.hr

BRLT20190809001 - Tvrtka iz Litve se bavi proizvodnjom organske hrane za pse. Tvrtka traži proizvođače sušenog mesa, povrća i voća s kojima bi sklopila ugovor o proizvodnji. Sušeno meso koje tvrtka traži: zečetina, divlje ulovljena riba (bakalar, skuša, losos), divljač (fazan, patka). Potencijalni partner mora imati farmu sa slobodnim uzgojem i životinjama se ne smiju davati antibitioci ili hormon rasta. Voće i povrće mora biti 100% organsko.
TRPL20180621001 - Poljska tvrtka traži tehnologiju automatizacije za sanitarije. Poljska tvrtka djeluje gotovo 10 godina u industriji kupaonskog namještaja i pokućstva. Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju sanitarija (umivaonika i kupaonskih ormarića). Oni žele obnoviti / nadograditi svoj proizvodni proces koji trenutno koriste radnici. Tvrtka želi biti učinkovitija i povećati svoje proizvodne kapacitete te traži rješenja i stručnjake koji bi joj pomogli u postizanju tog cilja. Sa potencijalnim partnerima žele potpisati sporazum o uslugama. Rok: 19.2.2020.
BRDE20190813001 - Vodeći njemački izdavač online igara traži programere multiplayer igara koji su zainteresirani za komercijalizaciju svojih proizvoda. Nude ugovor o distribuciji. Tvrtka sa sjedištem u Njemačkoj i na više lokacija širom svijeta, zainteresirana je za kontakte s programerima igara koji bi htjeli objaviti svoje online igre na platformi tvrtke. Tvrtka na svojoj platformi već nudi 30 besplatnih online igara.  TRNL20190805001 - Multinacionalna tvrtka medicinskih uređaja sa sjedištem u Nizozemskoj traži materijal vrlo niskog trenja na unutarnjoj površini u medicinskim kateterima. Nizozemski proizvođač medicinskih proizvoda sa sjedištem po cijelom svijetu traži alternativu za politetrafluoroetilen (teflon) za stvaranje super niskog trenja unutarnje površine u isporuci katetera. Traženo rješenje treba biti jeftino i mora zadovoljiti stroge medicinske zahtjeve. Tvrtka traži suradnju s industrijskim partnerima ili skupinama za istraživanje i razvoj te predviđa ugovor o licenciranju ili ugovor o tehničkoj suradnji.
BRFR20190322001 - Francuska tvrtka traži podugovaratelje u sektoru električnih pogona i elektromagnetskih rješenja. Ova tvrtka prilagođava proizvode s različitim opcijama prema potrebama kupaca i želi proširiti svoja rješenja i stručnost. Francuska tvrtka koja predlaže visoke tehničke usluge i stručnost u sektoru elektromagnetske, toplinske i mehaničke analize i dizajna konvencionalnih i nekonvencionalnih elektromotora, pogona i generatora, traži podugovaratelje u Europi s komplementarnim proizvodima, znanjem i rješenjima.  TRIL20180808001 - Izraelska tvrtka nudi analizu podataka o genomu kako bi pronašla nove lijekove i nove svrhe postojećeg lijeka te žele potpisati sporazume o zajedničkom ulaganju i tehnološkoj suradnji. Izraelska tvrtka želi sporazume o zajedničkom ulaganju i tehnološkoj suradnji sa partnerima koji mogu omogućiti velik broj ljudi / subjekata na kojima je vršeno istraživanje vezano uz genome. Ispitanici koji su imali specifična oboljenja / bolesti također su interesantni za analizu podataka kroz razvijeni program s ciljem brzog otkrivanja pravila koja postoje između gena koji kodira protein i bolesti. Ta pravila bi mogla ukazivati na odgovarajuće lijekove. Rok:  25.2.2020.
BRPL20190808001 - Poljska tvrtka, koja proizvodi voćne sirupe i bezalkoholna pića, traži dobavljače sokova, sastojaka organskih sokova i sokova koji nisu iz koncentrata. Ova je tvrtka osnovana 1981. godine i od tada je postala jedan od najvećih proizvođača koncentriranih sirupa u Poljskoj. Trenutno se žele usredotočiti na klijente koje zanimaju ekološki proizvodi i općenito vrlo zdrav stil života. Zbog toga bi željeli nadopuniti svoj asortiman organskim sokovima i sokovima koji nisu iz koncentrata. Svi proizvodi trebaju biti u velikoj ambalaži: bačve od 200 litara, spremnici od 1000 kg, sanduci u slučaju svježeg voća i povrća. Ne zanimaju ih gotovi proizvodi i vlastiti brand-ovi. Tvrtka nudi ugovor o proizvodnji.TRES20190616001 - Španjolsko javno tijelo traži razvoj platforme e-infrastrukture za praćenje okoliša. Španjolsko javno tijelo traži industrijske partnere ili istraživačke institucije koje mogu razviti i primijeniti e-infrastrukturu s mogućnošću prostorne integracije i upravljanja nekoliko mrežnih podataka o okolišu koji dolaze s platformi za internetsko pohranjivanje i drugih izvora informacija. Ovaj cloud based system će pohranjivati, upravljati, održavati i pružati mogućnosti iskorištavanja prikupljenih podataka. Traže se partneri za sporazum o tehničkoj suradnji.
BRRU20190819001 - Ruski distributer traži proizvođače kemikalija za kućanstvo, higijenskih sredstava, opreme za čišćenje te nudi ugovor o distribuciji. Prema ugovoru, ruska tvrtka će putem svojih distribucijskih mreža u svim ruskim regijama prodavati inozemne proizvode stranih partnera. Ruska tvrtka planira da će minimalna narudžba biti jedna paleta. O uvjetima suradnje detaljnije će se raspravljati nakon prvog dijaloga sa stranim partnerima. TRBE20190724001 - MSP iz Bruxellesa koji u ponudi ima tanke fleksibilne solarne module traži tvrtku koja može pružiti indukcijsku / lasersku tehnologiju za razvoj bežičnih solarnih modula. MSP sa sjedištem u Bruxellesu želi proširiti svoje aktivnosti na području solarne energije sa razvojem bežične solarne ploče. Žele sklopiti sporazum o suradnji u istraživanju s tehnološkim partnerom koji može ponuditi laserske ili indukcijske tehnologije. Ideja je da se iste integriraju u ćelijski dio solarnih modula za pokretanje električnog dijela fotonaponske tehnologije.
BRPL20190808003 - Poljski uvoznik vina i hrane traži dobavljače vina iz kartonske ambalaže te nudi ugovor o distribuciji. Tvrtka sa sjedištem u Poljskoj, specijalizirana za uvoz i distribuciju vina u kartonskoj ambalaži u potrazi je za suradnjom s dobavljačima tih proizvoda (proizvođači vina, distributeri vina, proizvođači hrane). TRNL20190808001 - Nizozemska međunarodna tvrtka za zemaljske usluge u zračnoj luci i rukovanje zračnim teretom traži rješenja za smanjenje intenzivnog fizičkog rada i provedenog vremena u stavljanju mreža za Unit Load Devices. Nizozemska tvrtka, specijalizirana za usluge zemaljskog i zračnog tereta s najvišim stupnjem sigurnosti i globalno standardiziranim postupcima, traži rješenje za svoju jedinicu za zračni teret u kojoj se još uvijek ručno stavljaju mreže i zatvaraju Unit Load Devices. Kako bi umanjili fizički rad i provedeno vrijeme, bez gubitka usklađenosti s radom, tvrtka traži automatizirano tehničko rješenje kroz zajedničku suradnju ili kao partner u okviru ugovora o uslugama ili tehničkoj suradnji.
BOES20181130001 - Španjolska sportska tvrtka koja proizvodi i dizajnira proizvode za košarku, nogomet, odbojku, rukomet i druge sportove, traži distributere i / ili zastupnike. Tvrtka traži partnere koji mogu promovirati proizvode tvrtke na osnovu ugovora o zastupanju. Za ugovore o distribuciji, tvrtka traži partnera koji je spreman povećati svoj portfelj u timskim proizvodima. Ovaj partner može biti distributer koji je dobro povezan sa sportskim trgovinama / sportskim klubovima ili tvrtka koja već distribuira sportske proizvode. RDFR20190709001 - Eurostars: Francuski tehnološki centar i francuski MSP koji radi na istraživanju i razvoju traže MSP partnere kako bi razvili i poboljšali novi materijal od keramike i polimera za 3D ispis. Francuski tehnološki centar i francuski MSP za istraživanje i razvoj traže istraživačke i industrijske partnere (MSP) koji se žele pridružiti njihovom konzorciju. Oni razvijaju projekt za poziv Eurostars u rujnu 2019. godine, fokusiran na razvoj i doradu inovativnog materijala za 3D ispis na osnovi keramike i polimera. Materijal će biti isplativiji, a svojstva će biti usporediva s trenutnim stanjem tehnike. Traženi partneri će se upoznati sa 3D tiskanjem i materijalima za ispis.   Rok za iskaz interesa: 5.9.2019. Rok za prijavu: 12.9.2019.
BOME20190725001 - Crnogorski proizvođač dimljene ribe i specijaliteta traži partnera prema ugovoru o distribuciji ili ugovoru o zastupanju. Tvrtka želi proširiti svoju inozemnu prodaju. Tvornica je opremljena modernom tehnološkom opremom za proizvodnju kvalitetnih ribljih proizvoda, može proizvesti do 10 tona mjesečno. Kvaliteta proizvoda udovoljava najvišim standardima, što potvrđuje i certificiranje proizvodnje prema međunarodnom standardu HACCP. Tvrtka želi sklopiti sporazum o distribuciji s uvoznicima, izvoznicima, trgovcima na veliko ili velikim trgovačkim lancima koji se pretežno bave ribljim proizvodima i koji će prodavati tvrtkine proizvode na tržištu. RDUK20190710001 - Tvrtka sa sjedištem u Londonu traži partnere za aplikaciju na Horizon 2020 kako bi razvili Next-Generation Internet. Platforma iz Ujedinjenog Kraljevstva koja razvija decentralizirani Next-Generation Internet (NGI) traži partnere s iskustvom, projektima i idejama za aplikaciju na H2020 EIC Accelerator (SME Instrument) radi sklapanja sporazuma o istraživačkoj suradnji. Aplikacija će tražiti niz decentraliziranih tehnologija za dobrobit pojedinaca i brzu digitalizaciju industrije.
BOJP20190605001 - Japanska tvrtka traži zastupnike i distributere za njihov certificirani organski čaj. Tvrtka proizvodi osam originalnih mješavina zelenog čaja koje se miješaju sa biljem. Miješanje zelenog čaja s biljem rijetko je u japanskoj industriji zelenog čaja. Japanska tvrtka traži uvoznike i distributere u svim zemljama EU, po mogućnosti partnere koji su već uspostavili prodajnu mrežu ciljanim krajnjim korisnicima kao što su ljubitelji čaja, trgovci hranom, robne kuće, trgovine organskim proizvodima itd. Idealni partner trebao bi imati iskustva u uvozu japanske hrane i organskih proizvoda, jer je to prvi put da japanska tvrtka izvozi svoje proizvode. Idealni partneri trebali bi biti u mogućnosti preuzeti prodaju, promociju i distribuciju tvrtke koja svoju marku čaja nudi u svakoj zemlji ili regiji. TRES20190717002 - Španjolsko javno tijelo traži sustav kontrole rasvjete na cestama. Španjolsko javno tijelo traži industrijske partnere ili istraživačke institucije koje mogu pružiti sustav kontrole pametne rasvjete koji će se primjenjivati na cestama. Taj bi sustav trebao biti u stanju integrirati različite tehnologije i rješenja rasvjete (tradicionalne i inovativne) te doprinijeti energetskoj učinkovitosti kroz prilagodbu potrošnje energije zahtjevima i specifičnostima mreže regionalnih cesta. Traže se partneri za sklapanje sporazuma o tehničkoj suradnji.
BRRO20190822002 - Rumunjski trgovački lanac traži dobavljače nišnih parfema. Rumunjski lanac trgovina, specijaliziran za maloprodaju alkoholnih pića, slatkiša, kave i duhana, želi isprobati tržište nišnih parfema s ciljem proširivanja svog asortimana proizvoda. Tvrtka želi stvoriti luksuzno iskustvo u trgovini, kombinirajući alkoholna pića s parfemima, stoga traže sporazume s dobavljačima parfema. Tvrtka traži dobavljače koji mogu pružiti proizvode i know-how u području nišnih parfema. Tvrtku uglavnom zanimaju arapski parfemi, s orijentalnim notama, ali i poznate nišne marke.
TRUK20190718001 - Traže se novi softverski alati i proizvodi za programere i administratore baza podataka. Srednje velika tvrtka iz Istočne Engleske raste na međunarodnoj razini u segmentu alata za Microsoftovu podatkovnu platformu. Želja im je razviti portfelj s trenutno dostupnim alatima i proizvodima, ali i naprednijim tehnologijama za daljnji razvoj. Vrsta suradnje će varirati ovisno o stupnju razvoja i prirodi partnera; isključujući istraživačku suradnju, ali može uključivati sporazume o trgovini, zajedničkim ulaganjima, licencama i tehničkoj suradnji.