DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za travanj!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI
VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI
PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

Nadolazeća događanja u mreži

3. travnja 2017. - Studijski posjet austrijskih tvrtki iz područja tehnologije, zaštite okoliša, graditeljstva i infrastrukture

Od 3. do 4. travnja 2017. u Zagrebu će boraviti austrijska gospodarska delegacija predvođena predsjednikom Koruške gospodarske komore. Delegacija se sastoji od 23 poduzeća iz cijele Austrije, koja su djelatna na području tehnologije zaštite okoliša, graditeljstva i infrastrukture i traže poslovne kontakte u Hrvatskoj. Osim informiranja o projektima iz gore navedenih područja, biti će organizirani poslovni susreti s potencijalnim poslovnim partnerima iz Austrije.


7. travnja 2017. - Poslovni susreti za proizvođače hrane i pića "Tour d' Europe", Palermo, Italija

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom Tour d’Europe koji će se održati 7. travnja u Palermu, Sicilija, namijenjene tvrtkama iz područja prehrambene industrije koje traže kupce za svoje proizvode. DOgađanje je specifično po tome što se prijavljuju kupci i proizvođači, a samo kupci biraju njima zanimljive tvrtke (proizvođače) za poslovne razgovore i bukiraju sastanke. Više informacija o događanju dostupno je na poveznici https://www.b2match.eu/tour-d-europe-palermo2017.


24. - 28. travnja 2017. - Poslovni susreti u okviru vodećeg sajma industrijskih tehnologija Hannover Messe, Hannover, Njemačka

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore u okviru vodećeg svjetskog sajma industrijskih tehnologija Hannover Messe 2017 koji će se održati 24. -28. travnja u Hannoveru, Njemačka. Ovo je najznačajniji industrijski sajam i pokriva vrlo široka područja industrijskih aplikacija. Sudjelovanje na događanju se naplaćuje (izlagači 95 eura, posjetitelji 100 eura) a registracija se vrši na sljedećoj poveznici:
http://www.een-matchmaking.com/hannovermesse2017/Home/Index/1


25. - 26. travnja 2017. - Poslovni susreti B2B Software Days, Beč, Austrija

Udruženje za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore, u suradnji s Trgovinskim odjelom Austrijskog veleposlanstva (Advantage Austria) te Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (EEN) i Eureka/Eurostars programom, organizira posjet hrvatskih informatičkih tvrtki međunarodnoj konferenciji B2B Software Days. Osim konferencije, koja je namijenjena tvrtkama i start-upovima te institucijama za R&D, održat će se i poslovni susreti prvi dan događanja, 25. travnja. Sve informacije o prijavi dostupne su na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/softwaredays2017.


26. travnja 2017. - Poslovni susreti na vodećem događanju za IT industriju u zdravstvu - conhIT 2017, Berlin, Njemačka

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom conhIT Business Meetings 2017 će se održati 26. travnja u Berlinu, u okviru vodećeg događanja namijenjenog IT industriji u zdravstvu - IT conhIT 2017. Predstavnici tvrtki, sveučilišta i istraživačkih instituta koji nude ili traže inovativna rješenja, koji istražuju nove oblike suradnje i potražuju odgovarajuće projektne partnere dobiti će priliku raspravljati o idejama na unaprijed dogovorenim sastancima. Više o događanju pronađite na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/conhit2017.


9. - 10. svibnja 2017. - Poslovni susreti u slopu sajma TUTTOFOOD, Milano, Italija

Europska poduzetnička mreža i konzorcij „Simpler“, organizirati će poslovne susrete (B2B) u sklopu sajma TUTTOFOOD, koji se održava u Milanu od 8. do 11. svibnja. Poslovni susreti će posjetiteljima i izlagačima omogućiti upoznavanje međunarodnih partnera zainteresiranih za uspostavljanje komercijalne i tehnološke suradnje, a prijaviti se mogu proizvođači, veletrgovci, agenti, distributeri, uvoznici i kupci iz sektora prehrambene industrije. Više informacija na sljedećoj poveznici www.b2match.eu/tuttofood2017.


17. - 18. svibnja 2017. - Poslovni susreti "Future of Building", Beč, Austrija

Austrijska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža Austrije organiziraju konferenciju, B2B razgovore i obilazak projekata na temu „Future of Building“, Beč 17. - 18.05.2017. u Austrijskoj gospodarskoj komori. B2B razgovori su namijenjeni tvrtkama koje žele: više saznanja o inovativnim solucijama u zgradarstvu, održivoj obnovi, visoko kvalitetnoj gradnji u Austriji, najnovijim trendovima u tehnologiji; razmijeniti nove projektne ideje, te pronaći poslovnog partnera za nove poslovne prilike. Sudjelovanje je besplatno a prijaviti se možete putem poveznice https://www.b2match.eu/building2017.


Vijesti iz mreže

Produžen rok za prijavu za projekt Ready2GO

Projekt Ready2Go pruža potporu dinamičnim malim i srednjim tvrtkama iz Europe da uspješno krenu u globalne vode. Kao projekt Europske komisije koji je razvio međunarodni konzorcij na čelu s Promos Milan u suradnji s Enterprise Europe Network, Ready2Go je inovativni novi program u kojem će 80 odabranih tvrtki koje u njemu sudjeluju dobiti na raspolaganje potrebne alate koji jamče uspjeh u inozemstvu. Fokus će biti usmjeren na 5 različitih zemalja tj. ciljnih tržišta: Čile, Indija, Kamerun, Kanada i SAD (rezervna tržišta su Argentina i Egipat), a sudionici ne samo da će dobiti uvid u njihove pojedinačne načine rada, već će poduzeti i prve korake u uspostavljanju partnerstava u tim zemljama. Rok za prijavu tvrtki produžen je do 14. travnja 2017.


Projekt CERIecon - Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe

Projekt “CERIecon – Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe”, bavi se izazovom kako učiniti Središnju Europu konkurentnijom kroz unaprjeđenje vještina i poduzetničkih kompetencija na području ekonomskih i socijalnih inovacija. Kroz projekt je planirana uspostava 7 umreženih regionalnih inovativnih ekosustava odnosno centara izvrsnosti (Playpark-ova), po jedan u svakoj regiji projektnih partnera, a StepRi jedan je od partnera u projektu. U sklopu projekta planira se osnovati riječki centar izvrsnosti - Playpark za start-upove, kao jedan od 7 playparkova u Središnjoj Europi.


Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje

Ponude / Potražnje poslovne suradnje
Upit uputite na
jravlic@hgk.hr

Ponude / Potražnje tehnologije
Upit uputite na
dajana.stekovic@hamagbicro.hr

BRPL20170227001 Poljska tvrtka traži stranog proizvođača svih vrsta rezervnih dijelova i opreme za automobile

Poljska tvrtka specijalizirana za veleprodaju i maloprodaju auto dijelova i pribora/opreme, traži stranog proizvođača svih vrsta rezervnih dijelova i pribora/opreme za automobile, koji žele povećati prodaju svojih proizvoda na tržištu Poljske kroz ugovor o distribuciji. Tvrtka nudi široku paletu proizvoda: rezervni auto - dijelovi, opremu za servise automobila, rezervne dijelove za održavanje i viljuškare, ali želi i proširiti paletu proizvoda, stoga traže proizvođače i dobavljače svih vrsta rezervnih dijelova.

RDCY20170127001 EUROSTARS prijava: Volumetrička procjena visoke rezolucije usjeva/žetve

MSP s Cipra traži partnere za razvoj modela „predviđanja žetve“ korištenjem prostorno-vremenske evolucije vegetacijskih pokrova i fotografija iz bespilotnih letjelica i satelita. Prijava će se poslati na Eurostars natječaj (rok: 14. rujna 2017.) i traži partnere za rad na algoritmima modela previđanja te provođenje analize tržišta i razvoj poslovnog modela za komercijalizaciju proizvoda.

BRDK20170309001 Danska tvrtka traži proizvođača vrtnog alata

Danska tvrtka traži proizvođača s iskustvom u proizvodnji visoko kvalitetnog vrtnog alata, s kim bi sklopili ugovor o proizvodnji. Materijali koji bi se koristili za proizvodnju su drvo i nehrđajući čelik, a prva narudžba bi bila u količini od 500 komada, ali bi se taj broj mogao povećati. Važno je da potencijalni partner već ima iskustva u proizvodnji vrtnog alata.

RDTR20170123001 SESAR-VLD1-10-2016: Traže se partneri na području razvoja softvera, dizajna i proizvodnje sustava ugrađenog u mikrokontrolor

Turski MSP specijaliziran za mehanički dizajn, elektroniku, automatizacijske tehnologije i razvoj IT aplikacija, priprema prijavu na SESAR-VLD1-10-2016:Safe integration of drones. Cilj projekta je razviti usluge bespilotnih letjelica za e-identifikaciju i registraciju, nadzor i praćenje, automatske dozvole za let i validaciju plana leta. MSP traži partnere na području razvoja softvera, dizajna i proizvodnje sustava ugrađenog u mikrokontrolor.

BRPL20170220002 Poljski distributer nudi distribuciju proizvođačima konzervirane, smrznute i sušene hrane

Poljska tvrtka traži dobavljača konzervirane, smrznute hrane, sušenog voća i povrća i drugih proizvoda. Tvrtka traži proizvođače, koji su zainteresirani za dugoročnu suradnju na bazi distribucije. Proizvodi od interesa su: smrznuto povrće (grašak, brokula, mrkva, gljive, cvjetača, poriluk, luk, itd.); smrznuto voće (ananas, breskve, mandarine, kivi, trešnje, višnje, maline, kupine itd.); masline; pekmezi (od jagode, crnog ribiza, ananasa, naranče, breskve); konzervirano povrće (bijeli grah, crveni grah, kukuruz, grašak, šparoge, kiseli krastavci, itd.); konzervirano te sušeno voće.

TRKR20170205001 Korejska kemijska tvrtka traži partnera za 1,6 Heksametilen diisocianat

Korejska tvrtka je specijalizirana za proizvodnju kemijskih proizvoda. Tvrtka traži partnerstvo s europskim kemijskim tvrtkama u vezi HMDI (1,6 Heksametilen diisocianat) koji je sirovina za poliizocijanat. Materijal će se koristiti za premaz automobila itd. Specifične vrste suradnje koje tvrtka traži su ugovor o licenciranju i tehnička suradnja.

BRRO20170216001 Rumunjska tvrtka traži partnera za proizvodnju tenisica

Rumunjski tvrtka, specijalizirana za kreiranje brendiranih i promotivnih proizvoda, traži proizvođača obuće – tj. tenisica koje imaju fleksibilan đon izrađen od gume ili sintetičkih materijala, a gornji dio izrađen od tekstila. Djelatnost tvrtke sastoji se od kupnje različitih proizvoda, tiskanju na te proizvode i prodaji svojim klijentima kao brandirane i promotivne proizvoda. Tenisice su dizajnirane za muškarce, žene i djecu. Tip suradnje koji tvrtka traži je podugovaranje kroz proizvodnju malih serija obuće (za početak 50 pari). Poželjno je da potencijalni partner ima vlastiti dizajn i proizvodnju tenisica te da je otvoren za male narudžbe.

TRGR20170214001 Grčka tvrtka traži partnere za surazvoj sustava za potporu odlučivanju (DSS) u svrhu zaštite okoliša na temelju GIS-a i daljinskog očitavanja

Grčki MSP bavi se geo-informacijskim sustavima uz uporabu visoko tehnološke opreme i pristupa. Tvrtka je u potrazi za odgovarajućim tehnološkim partnerima za zajednički razvoj i korištenje sustava za potporu odlučivanju (DSS - decision support system ) u svrhu zaštite okoliša. Tvrtka traži tvrtke, stručnjake za GIS i daljinsko očitavanje za sklapanje tehničkog ugovora. Također je moguć potencijalni istraživački projekt, na kojem su također dobrodošli i istraživači, stručnjaci za navedena područja DSS.

BRRU20170206001 Ruska tvrtka traži proizvođača okova za namještaj

Ruska tvrtka specijalizirana u proizvodnji i distribuciji uredskog i rezidencijalnog namještaja traži proizvođača okova za namještaj i proizvoda za uređenje interijera. Potencijalni partner bi trebao dostavljati visoko kvalitetne okove za namještaje, koje bi ruska tvrtka koristila u svojoj proizvodnji (za stolove, stolice, ormare, itd.).

TRDE20161212001 Traži se građevinska tvrtka i/ili istraživačko-razvojna institucija za istraživanje građevinske tehnologije

Njemački MSP specijaliziran za proizvode i istraživanje u svrhu smanjenja troškova s polimerom modificiranim hidrauličnim vezivima za tehnike poboljšanja tla i stabilizacije tla za ceste traži partnere iz građevinskih tvrtki i/ili istraživačko-razvojnih institucija za daljnju primjenu i razvoj svojih proizvoda. Vrste suradnje mogu uključivati zajedničko ulaganje kao i ugovore o istraživanju i/ili tehničkoj suradnji ovisno o partnerima

BRFR20170301001 Francuska tvrtka nudi zastupstvo proizvođačima prehrambenih proizvoda

Francuska tvrtka, čija je osnovna djelatnost komercijalno zastupanje i prodaja prehrambenih proizvoda stranih tvrtki, nudi komercijalno partnerstvo - zastupstvo. Tvrtka je specijalizirana za prehrambene proizvode namijenjene tzv. masovnom tržištu, kao što su „ready to eat“ proizvodi, grickalice itd. te traže inovativne proizvode koje bi zastupali na francuskom tržištu.

TRES20151223004 Enzimski piling citričnog voća

Španjolska tvrtka specijalizirana je za obradu voća za industrijsku uporabu. Glavna aktivnost tvrtke je aseptična obrada i konzerviranje voća. Nedavno je u asortiman svojih proizvoda uključila brzo smrzavanje pojedinog voća (IQF), uporabom kriogene tehnologije. Zanima je nabava tehnologije koja omogućuje enzimski piling citričnog voća. Traži industrijske partnere koji su zainteresirani za komercijalne ugovore s tehničkom pomoći.

BRRO20170224001 Rumunjska tvrtka traži proizvođača prirodnih prehrambenih proizvoda

Rumunjska tvrtka, specijalizirana u veleprodaji prirodnih prehrambenih proizvoda i „superfood“ proizvoda, traži proizvođače i / ili dobavljače prirodnih prehrambenih proizvoda, koji su u stanju isporučiti veće količine.
Asortiman proizvoda uključuje, ali nije ograničen na, prirodne prehrambene proizvode, kao što su: orasi, sjemenke bundeve, sjemenke suncokreta, suho voće, kakao u prahu, kakao, kakao maslac, agava sirup, javorov sirup, kokosovo ulje, kokosovo šećer itd. Rumunjska tvrtka nudi usluge distribucije.

TRRO20160208002 Traži se potpuno automatizirana tehnologija premaza prahom za vijke i brtve

Rumunjski MSP specijaliziran za čelična rješenja u zgradama traži tehnologiju premaza prahom i pakiranja vijaka i brtvi. Tehnologija treba ponuditi potpuno automatizirano rješenje (montažna traka). Vrsta suradnje vjerojatno će biti komercijalni ugovor s tehničkom pomoći.

BRGR20170313001 Grčka tvrtka traži dobavljača zavjesa i tkanina za unutarnju dekoraciju

Grčka obiteljska tvrtka, osnovana 1963., traži partnere dobavljače zavjesa, tkanine za tapeciranje, plahti, deka i sličnih proizvoda za unutarnju dekoraciju. Tvrtka nudi ekskluzivnu distribuciju proizvođaču koji nudi proizvode koje grčka tvrtka još nema u svom asortimanu.

TRMK20170216001 Traži se potpora ulaganju u poljoprivrednu tehnologiju uz zajedničko ulaganje

Makedonska tvrtka, koja se bavi ekološkom proizvodnjom, traži partnera za potporu ulaganju u tehnologiju za dio proizvodnje koji se bavi proizvodima za poljoprivredu i ekologiju. Ulaganje bi se koristilo za nabavu opreme potrebne za završetak proizvodne linije portfelja proizvoda. Tvrtka je zainteresirana za ugovore o zajedničkom ulaganju.

BRPL20161222002 Poljski distributer traži proizvođače prirodne kozmetike

Poljski distributer prirodne kozmetike i proizvoda za osobnu njegu, zainteresiran je uspostavljanje poslovne suradnje s certificiranim proizvođačima i tvrtkama koje posjeduju nove i inovativne kozmetičke proizvode. Tvrtka obavlja laboratorijsku provjeru svakog proizvoda i temeljito provjerava sastav. Nudi distribuciju proizvođačima čiji proizvodi ne sadrže parafinsko ulje, silikon, konzervanse i paraben.

TRES20151223002 Automatizirani sustav za usmjeravanje i pozicioniranje voća prije punjenja proizvodne linije

Španjolska tvrtka specijalizirana je za obradu voća za industrijsku uporabu. Glavna djelatnost tvrtke je aseptična obrada i konzerviranje voća. Nedavno je u asortiman svojih proizvoda uključila brzo smrzavanje pojedinog voća (IQF), uporabom kriogene tehnologije. Zanima je nabava automatiziranog sustava za usmjeravanje i pozicioniranje voća koje će se automatski rezati. Traži automatizacijske tvrtke za komercijalne ugovore s tehničkom suradnjom.