NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 

Dragi čitatelji i poduzetnici,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u novom broju EEN Newslettera za veljaču!

VIJESTI

Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije 

Republika Hrvatska je 1. siječnja 2020. preuzela predsjedanje Vijećem Europske unije.

Nadovezujući se na predsjedanje Rumunjske i Finske, hrvatsko će predsjedništvo nastojati ostvariti ciljeve utvrđene u zajedničkom programu. Nacionalne vlade država članica izmjenjuju se kao predsjedateljice Vijeća EU, a dužnost predsjedanja prelazi s jedne države članice na drugu svakih šest mjeseci, 1. siječnja i 1. srpnja svake godine. Šestomjesečno hrvatsko predsjedanje pod geslom „Snažna Europa u svijetu punom izazova” temelji se na četirima prioritetima: Europa koja se razvija, Europa koja povezuje, Europa koja štiti i Europa koja je utjecajna, na kojima počiva program hrvatskog predsjedanja Vijećem EU. Više informacija putem poveznice.


Tavola 2020 - bilateralni poslovni susreti u sektoru delikatesne hrane i pića - iskaz interesa

Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU donosi brojne pogodnosti za promociju hrvatskih poduzetnika, kao i mogućnosti njihovog sudjelovanja na različitim prigodnim događanjima u sklopu kojih mogu ostvariti suradnju s partnerima iz cijele Europe. Jedno od takvih događanja je sajam delikatesne hrane i pića Tavola 2020. u sklopu kojega se organiziraju i bilateralni poslovni susreti. Tavola (Kotrijk, Belgija) je mjesto susreta više od 500 različitih proizvođača delikatesne hrane i pića, pretežno iz Belgije, Nizozemske i Francuske. Sajam se otvara 15. ožujka 2020. godine i traje tri dana, do 17. ožujka 2020. godine. B2B poslovni susreti se održavaju u sklopu sajma i to dva dana, 16. i 17. ožujka. Više informacija putem poveznice.


Mogućnost realizacije bespovratnih sredstava u okviru projekta KET4CleanProduction 


Objavljena su posljednja dva poziva za mogućnost realizacije bespovratnih sredstava koju nudi projekt KET4CleanProduction. Rok za prijavu na prvi poziv je 31. siječnja 2020., dok je rok za prijavu na drugi poziv produžen s 29. travnja na 30. lipnja 2020. Svi kvalificirani prijavitelji imaju mogućnost ostvariti bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 50.000 eura. Bespovratna sredstva nude se za projekte transnacionalne suradnje malih i srednjih poduzeća s najmanje dvama tehnološkim centrima (KET tehnološki centri), s posebnim znanjem u području ključnih razvojnih tehnologija (eng. Key Enabling Technologies). Takvim je centrima cilj ugraditi ključne razvojne tehnologije za rješavanje izazova čiste proizvodnje. Nositelj projekta za Hrvatsku je TERA Tehnopolis d.o.o. Više informacija putem poveznice.


Sljedeća misija WCM-a u Japan – poziv za prijave za lipanj

EU-Japan Centre, organizacija EU za unaprjeđenje poslovanja s Japanom, prikuplja prijave za sljedeću WCM (World Class Manufacturing) misiju osposobljavanja u Japanu koja će se održati od 22.-26. lipnja 2020. godine, na temu - kako poboljšati produktivnost i smanjiti troškove u proizvodnji. Program uključuje detaljnu analizu japanske proizvodne metodologije; predavanja, seminare i panel diskusije koje će držati stručnjaci iz japanske industrije; posjete tvrtkama i tvornicama; pripremna izvješća i izvješća nakon posjeta. Program je namijenjen menadžerima iz EU koji rade u proizvodnim tvrtkama. Više informacija putem poveznice.


Održan EIT Food Awareness Day

Pokrenite svoje inovativno i konkurentno poslovanje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru - naziv je EIT Food Awareness Day događanja koji je TERA Tehnopolis d.o.o., EIT Food HUB za Hrvatsku, organizirala 23. siječnja 2020. godine u Koprivnici, u suradnji s EUVITA klasterom, na Sveučilištu Sjever. Predstavnici TERA Tehnopolis d.o.o., direktor prof.dr.sc. Ivan Štefanić i stručna suradnica Ivana Dumančić su prisutne upoznali s Programom EIT Food te mogućnostima koje im pruža. Glavni cilj ovog događanja bilo je podizanje svijesti relevantnih nacionalnih dionika o aktivnostima EIT zajednice te o mogućnostima suradnje. Svi koji su zainteresirani uključiti se u EIT Food aktivnosti mogu pronaći više informacija na poveznici.


Arhitektonski studio u Bruxellesu traži mlade arhitekte za razmjenu u okviru programa EYE

Arhitektonski studio FRAME iz Belgije, u okviru programa Erasmus za mlade poduzetnike, traži mlade talentirane arhitekte koji žele doći na razmjenu te na taj način steći dodatno iskustvo. Erasmus za mlade poduzetnike međunarodni je program razmjene koji omogućuje novim, potencijalnim ili postojećim poduzetnicima odlazak na razmjenu kod iskusnog poduzetnika, koji na taj način steknu potrebno iskustvo i međusobno razmjene znanja. Boravak može trajati od jednog do šest mjeseci. Više informacija putem poveznice.


Sudjelovanje tvrtki iz područja dizajna u WORTH Partnership Project

WORTH Partnership Project, projekt financiran iz sredstava Europske unije, ima za cilj osnažiti transnacionalnu suradnju modnih dizajnera, kreativaca, poduzetnika i tehnoloških tvrtki u stvaranju inovativnih dizajnerskih proizvoda u sektorima mode i tekstila, obuće, krzna i kože, namještaja i uređenja doma, pribora i nakita. Odabrana partnerstva dobit će nagradu u vrijednosti od 60.000 eura. Putem periodičnih natječaja projekt će financirati čak 150 projekata do 2021. godine, a za projekte je bitno sudjelovanje minimalno 2 partnera iz različitih zemalja. Više informacija putem poveznice.


Prilika za tvrtke iz tekstilne i kožne industrije te proizvodnje odjeće i obuće za sudjelovanje u EU

European Light Industries Innovation and Technology (ELIIT) Project je projekt Europske komisije kojem je cilj promicanje suradnje na europskoj razini između malih i srednjih poduzetnika u tekstilnoj industriji, kožnoj industriji, proizvodnji odjeće i obuće te s druge strane pružatelja i vlasnika inovativnih tehnologija. Stvorena partnerstva trebala bi osigurati uvođenje tehnoloških rješenja za poboljšanje produktivnosti, integracije lanca vrijednosti, učinkovitosti resursa te stvoriti nove proizvode i usluge visoke dodane vrijednosti. Kao primjer tehnologija koje bi se mogle primijeniti u europskim tvrtkama u okviru ELIIT projekta ističu se KET tehnologije, digitalne tehnologije, umjetna inteligencija i internet stvari. Putem objava više natječaja kroz projekt će se odabrati 25 partnerstava između malih i srednjih poduzeća koja su aktivna u navedenim sektorima te vlasnika ili pružatelja usluga inovativnih tehnologija. Više informacija putem poveznice.DOGAĐANJA U MREŽI

International HORECA & RETAIL SHOW, Budimpešta, 5.2.2020.

Europska poduzetnička mreža organizira bilateralne razgovore International HORECA & RETAIL SHOW, koji će se održati u okviru Sajma Sirha u Budimpešti, 5. veljače 2020. Događanje je namijenjeno stručnjacima iz regije koji rade u prehrambenoj i ugostiteljskoj industriji na području gastronomije, hotelijerstva, ugostiteljstva, trgovine hranom, pekarskoj i slastičarskoj industriji i mnogim drugim srodnim uslugama. Sudjelovanje na bilateralnim sastancima je besplatno, a više informacija, program događanja kao i upute za prijavu, do 3.2.2020., možete pronaći putem poveznice.


CFS2020, Cyber & FinTech Summit, Haag, 20.2.2020. 

Europska poduzetnička mreža organizira bilateralne razgovore CFS2020match na međunarodnom događanju pod nazivom  Cyber Security & FinTech Technology & Innovation koje će se održati 20. veljače 2020. u Haagu. Svi sudionici iz područja cyber sigurnosti, umjetne inteligencije, cyber sigurnost u FinTech-u i pravljanja podacima i identitetom imat će priliku unaprijed pregledati popis prijavljenih sudionika i ugovoriti 20-minutne sastanke sa predstavnicima tvrtki, znanosti i institucija. Sudjelovanje na bilateralnim sastancima je besplatno, a više informacija, program događanja kao i upute za prijavu možete pronaći putem poveznice.


Poslovni razgovori Futurebuild Matchmaking 2020, London, 4.3.2020.

Europska poduzetnička mreža organizira B2B poslovne razgovore pod nazivom Futurebuild Matchmaking 2020 koji će se održati 4. ožujka 2020. u Londonu. B2B razgovori izvrsna su prilika za stručnjake, dobavljače, izvođače, distributere da otkriju nove i inovativne proizvode i usluge s međunarodnog tržišta i priliku da proizvođači proizvoda, dobavljači usluga, podizvođači upoznaju građevinske stručnjake, poput arhitekata, izvođača i dr. distributera, agenata, trgovaca nekretninama, istraživačkih centara i sveučilišta. Sudjelovanje je besplatno, a više informacija, program događanja i prijavu, do 1.3.2020., možete pronaći putem poveznice.


Poslovni razgovori Co-Matching 2020 u Turskoj, Kocaeli, 19.-20.3.2020.

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom Co-Matching 2020, koji će se održati 19.-20. ožujka 2020. Održat će se bilateralni susreti tvrtki iz područja automobilske industrije, opskrbe, građevinskog materijala, metala, strojeva, plastike i gume, kemije, električne elektronike, energetike, turizma, prehrambene industrije i nekretnina. Događanje je besplatno za sve prijavljene, a više informacija, program događanja i prijavu, do 28.2.2020., možete pronaći putem poveznice


Poslovni razgovori TorinoFashionMatch 2020, Torino, 27.6.-3.7.2020.

Europska poduzetnička organizira poslovne razgovore pod nazivom TorinoFashionMatch 2020 koji će se održati u okviru Torino fashion week-a 27. lipnja-3. srpnja 2020. Ovo događanje će biti jedinstvena prilika da se na jednom mjestu susretnu tvrtke iz tekstilne i modne  industrije, pronađu međunarodne partnere u svrhu ostvarivanja buduće suradnje i jačanja pozicije na stranim tržištima. Također, tvrtke će moći susresti nove dizajnere, modne stiliste, blogere, nacionalne novinare, maloprodajne predstavnike i sudjelovati u 7-dnevnom događanju punom revija i radionica na temu modne industrije Više informacija putem poveznice.POSLOVNE PONUDE I POTRAŽNJE IZ BAZE

U ovom broju smo za vas izdvojili nekoliko zanimljivih ponuda, a ostale prilike za suradnju možete pretražiti u Bazi koja se nalazi na našoj internet stranici ili putem linka: BAZA

Nadalje, kada nađete profil tvrtke za koji mislite da biste mogli ostvariti poslovnu suradnju, molimo da na mail mkovacevic@hgk.hr (za poslovnu suradnju) ili na lada.benzonkrsnjavi@hamagbicro.hr i marija.herceg@hamagbicro.hr (za tehnološku suradnju) pošaljete upit/mail.

Vaš upit/mail mora sadržavati sljedeće podatke:  

1. Šifru profila (POD reference)
2. Informacije o Vašoj tvrtki
3. Što Vaša tvrtka traži/nudi
4. Kontakt informacije

PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE    

za više informacija pošaljite mail s potrebnim podacima (gore navedenim) na: mkovacevic@hgk.hr

PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail na: lada.benzonkrsnjavi@hamagbicro.hr 
i marija.herceg@hamagbicro.hr

BRDK20190130001 – Danska tvrtka traži proizvođača čeličnih nosača oluka izoliranih aluminijem. Tvrtka je osnovana 2014. godine i jedan je od vodećih dobavljača u metalnoj industriji u Danskoj, prodaje maloprodajnom sektoru i profesionalnim korisnicima, veletrgovac je olucima, čeličnim konstrukcijama i uredskim namještajem. Njihov asortiman uključuje nosače za oluke od cinka i čelika, konzole i okove, nosače i druge metalne proizvode za komercijalne prostore, poput stalka za novine. Tvrtka želi pronaći novog (južno) istočnoeuropskog proizvođača nosača oluka i konzola izrađenih od čelika izoliranog aluminijem. Partner treba imati iskustvo u proizvodnji sličnih ili srodnih proizvoda, imati pristup svim materijala tražene kvalitete i biti u mogućnosti organizirati pakiranje i prijevoz u Dansku.
TRSG20191202001 - Vodeće tvrtke traže prijedloge za inovacijski izazov (zdravlje i osobna njega). Lideri industrije sa sjedištem u Singapuru zainteresirani su za partnerstva s pružateljima usluga s odgovarajućim tehnologijama radi zajedničkog uvođenja širokog spektra rješenja u kategorijama zdravlja i osobne njege. Višenacionalno poduzeće je zainteresirano za licenciranje ili komercijalne sporazume s tehničkom pomoći sa startupima, istraživačima te malim i srednjim poduzećima svih veličina.
BRTR20190107001 – Turska tvrtka traži proizvođače seizmičkih izolatora za mostove i zgrade putem ugovora o distribuciji ili ugovora o zastupanju. Tvrtka je jedan od vodećih turskih proizvođača u industriji gume od 1982. godine i želi proširiti svoju paletu proizvoda dodavanjem seizmičkih izolatora u svoj asortiman. Tvrtka proizvodi više od 3600 tona gumenih proizvoda godišnje. Traže partnera koji proizvodi seizmičke izolatore za zgrade i/ili mostove, a trebao bi biti CE certificiran prema EN 15129, EN 1337-3, EN 1337-5 i ASCE standardima te aktivan u međunarodnoj suradnji, i s kojim bi željeli uspostaviti dugoročno partnerstvo s ciljem povećanja svog tržišnog udjela.
TRAT20200103001 - Javno tijelo u Austriji traži ICT rješenja za sigurnost i pružanje informacija u dizalima i drugim javnim mjestima. Austrijsko javno tijelo traži partnere iz industrije, te preferira mala i srednja poduzeća s iskustvom u sustavima dizala koji mogu pružiti sustav za hitne poziv. Novo održivo rješenje sa zaslonom i kamerom također bi trebalo biti u stanju detektirati kritične sigurnosne situacije, spriječiti lažne alarme, nadzirati rad lifta i pružati informacije vezane uz kupca. Od partnera se traži komercijalni sporazum s tehničkom pomoći ili sporazum o tehničkoj suradnji.
BRES20190627001 – Španjolska tvrtka koja razvija prijenosne proizvode za proizvodnju energije traži proizvođače. MSP osnovan 2017. godine razvija modularni sustav za proizvodnju solarne energije, lagan, prenosiv, sklopiv i jednostavan za upotrebu, za stambena i komercijalna okruženja te male tvrtke. Sastoji se od niza modula od kojih svaki sadrži samonosivu strukturu koja uključuje dvoosno solarno praćenje, polu-fleksibilne foto naponske (PV) panele i kompaktnu kutiju koja sadrži pretvarač i bateriju. Tvrtka traži proizvođače visoko učinkovitih solarnih ćelija kao i dobavljače litij (LiFePO4) baterija s mogućnosti modificiranja, putem ugovora o proizvodnji. 
TRSG20191202002 - Vodeće tvrtke traže prijedloge za inovacijski izazov (Infocomm & Electronics). Lideri industrije sa sjedištem u Singapuru zainteresirani su za partnerstva sa start-up tvrtkama, malim i srednjim poduzećima te istraživačima s relevantnim tehnologijama kako bi zajedno inovirali široku paletu rješenja u kategoriji Infocomm & Electronics. Višenacionalno poduzeće je zainteresirano za licenciranje ili komercijalne sporazume s tehničkom pomoći sa startupima, istraživačima (npr. sveučilištima/istraživačkim institucijama) te malim i srednjim poduzećima svih veličina.
BRAT20191210001 – Austrijska tvrtka za trgovinu traži dobavljače sjemenki bundeve u Istočnoj Europi. Tvrtka s preko 20 godina iskustva jedna je od najvećih europskih tvornica ulja s različitim proizvodima od sjemenki bundeve i traži dobavljače sjemena bundeve u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj i Ukrajini za daljnju preradu. Tvrtka isporučuje svoje proizvode velikim europskim trgovačkim lancima te izvozi 85% svojih proizvoda. Stoga trebaju naći nove dobavljače sirovine, visoko kvalitetnih sjemenki bundeve, putem ugovora s dobavljačem. Traženi partner bi trebao biti u mogućnosti isporučiti barem 25 tona sjemenki bundeve vrste Styrian po isporuci.
TRSG20191129001 - Traže se inovativna rješenja za poboljšanje zdravlja kože. Multinacionalna kompanija iz Singapura  koja se bavi robom široke potrošnje traži nove tehnologije i rješenja primjenjiva u području zdravlja kože. Rješenja/proizvodi će uz podršku spomenute kompanije, odnosno zajedničkim razvojem s internim znanstvenim timom te uz pomoć snažne globalne marketinške promocije koju kompanija može pružiti, doći do krajnjih korisnika brže. Multinacionalno poduzeće traži partnerstva za licenciranje ili komercijalne ugovore uz tehničku pomoć među startupima te malim i srednjim poduzećima svih veličina. 
BRRO20200113001 – Rumunjski proizvođač unutarnjih sustava za zasjenjivanje traži dobavljače. Tvrtka posluje od 1994. godine i proizvodi široku paletu proizvoda za zasjenjivanje za stambene i industrijske prostore (rolete, žaluzine i sl.), svaki jedinstveno dizajniran i proizveden tako da se prilagodi specifičnostima određenog prostora. Traže sirovine za svoje proizvode (letvice i tkanine od različitih materijala itd.) i zainteresirani su za suradnju s europskim partnerima u okviru ugovora s dobavljačem, koji na zahtjev trebaju pružiti pojedinosti o odgovarajućem materijalu u pogledu količine, dostupnosti, kvalitete, palete boja, cijene i roka isporuke
TRSG20191202003 - Traže se softverska rješenja za prediktivnu analitiku u slijedu kodova kvara motora. Singapurska multinacionalna tvrtka u području svemirskog inženjerstva i proizvodnje traži tehnološka rješenja u slijedu kodova kvara motora. Većina slučajeva okretanja rampi zrakoplova uzrokovana je greškama u motoru koje se mogu izbjeći pametnim predviđanjima i ranim otkrivanjem. Zainteresirani su za licenciranje ili komercijalne sporazume sa tehničkom pomoći sa startupima te malim i srednjim poduzećima svih veličina.
BRSE20191125001 - Švedski startup traži proizvođača dugmadi za inovativne majice za dojenje putem ugovora o proizvodnji. Glavni proizvod tvrtke je majica za dojenje, inovativnog i jedinstvenog dizajna, zahvaljujući diskretnom rješenju za dojenje bez naramenica. Tvrtka proizvode trenutno prodaje preko internetske trgovine te traži dobavljače gumba za zatvaranje promjera 7 mm u bež i crnoj boji s kojima bi sklopila ugovor o proizvodnji i koji bi za početak mogao isporučiti 2000-3000 jedinica u svakoj boji. Također je važno da proizvođač kasnije može povećavati broj, kao i boje, kako posao bude rastao.
TRNL20200107001 - Traže se rješenja za ubrzanje digitalne pismenosti u obrazovanju. Vodeći IT dobavljač u Nizozemskoj traži inovativna mala i srednja poduzeća te europske startupe koji nude rješenja za ubrzanje i poboljšanje primjene digitalne pismenosti u obrazovanju. Za samostalnost u društvu potrebno je značajno poboljšati digitalne vještine djece i mladih. Suradnja bi bila u okviru istraživanja ili sporazuma o tehničkoj suradnji. Ovaj se zahtjev odnosi na inovacijski izazov objavljen na otvorenoj platformi.
BRBA20181120001 - Bosanskohercegovačka tvrtka nudi distribuciju alarma i nadzornih sustava. Tvrtka je osnovana 1995. godine i bavi se ugradnjom i servisiranjem auto alarma, alarma za objekte, video nadzora, ventilacije, protupožarnih alarma i klimatizacijskih sustava. Tvrtka trenutno traži certificirane dobavljače alarma, video i klimatizacijskih sustava putem ugovora o distribucijskim uslugama. Traženi partneri trebaju biti iskusni na području proizvodnje ili distribucije alarma i klimatizacije, a mogu biti proizvođači i/ili trgovci na veliko alarmnim i klimatizacijskim sustavima. Sva oprema mora biti certificirana i u skladu s navedenim minimalnim tehničkim specifikacijama.  
TRNL20200114001 - Nizozemske multinacionalne tvrtke traže održiva rješenja i tehnologije za smanjenje troškova u ugostiteljstvu i veleprodaji hrane. Dvije nizozemske multinacionalne tvrtke u području ugostiteljstva i veleprodaje hrane žele pridonijeti globalnom cilju smanjenja otpada i emisija. Kompanije žele istražiti inovativne načine logistike povratnih tokova te traže partnere koji bi im pomogli s tehnologijama i rješenjima za smanjenje njihovih troškova distribucije i optimiziranje povratnih tijekova. Spremni su potpisati komercijalni ugovor s tehničkom pomoći.
BRES20191213001 – Španjolska tvrtka traži proizvođače (ljevaonice i/ili kovačnice) specijalizirane za proizvodnju potrošnih dijelova za opremu za zemljane radove za prenošenje dijela svoje proizvodnje. Tvrtka osnovana 1968. godine proizvodi potrošne dijelove za opremu za izvođenje zemljanih radova (građevinarstvo, rudarstvo, bušenje i poljoprivreda) i traži europske tvrtke (primarno u EU) koje se bave lijevanjem i kovanjem, koje bi proizvodile njihove proizvode, u skladu s njihovim standardima kvalitete i uvijek ciljajući na optimizaciju izvedbe. Traženi partneri trebaju imati međunarodno iskustvo i iskustvo u proizvodnji traženih dijelova te su voljni surađivati na osnovu ugovora o outsourcingu. Vrsta dijelova i količine koje će se proizvesti ovisit će o stručnosti i kapacitetu partnera pa će se o tome raspravljati u svakom pojedinom slučaju.
TRAL20190516001 - Proizvođač zlatnog nakita iz Albanije traži tehnološku liniju za obradu zlata i srebra. Albanska tvrtka sa sjedištem u Tirani, koja proizvodi i prerađuje zlato i srebro više od 25 godina, traži partnere koji mogu pružiti najnoviju tehnološku liniju za preradu zlata i srebra.  Očekuju da bi nova tehnologija utjecala na konkurentnost tvrtke, posebice osiguravanjem dizajna i razvoja novih modela nakita s nižim troškovima. Suradnja bi se ostvarila u okviru komercijalnog sporazuma uz tehničku pomoć.
BRUA20190306003 – Ukrajinska tvrtka nudi usluge distribucije proizvođačima boja i lakova. Ukrajinski MSP, osnovan 2004. godine, specijaliziran je za maloprodaju, distribuciju i uvoz proizvoda iz područja građevine, uključujući boje, lakove i ljepila te su jedan od najvećih uvoznika u tom području. Tvrtka prodaje proizvode raznih poznatih marki u vlastitoj trgovini i putem web stranice, a distribucijski centar se nalazi u Kijevu. Tvrtka traži nove proizvođače i dobavljače visokokvalitetnih boja, lakova i ljepila i nude usluge posredovanja u trgovini prema ugovoru o distribucijskim uslugama na ukrajinskom tržištu.
TRGR20190122001 - Grčka tvrtka u području recikliranja i obrade metala traži nove sustave upravljanja energijom za topljenje aluminija. Malo i srednje poduzeće iz Grčke koje proizvodi aluminij preradom otpada spremno je zadovoljiti povećanu međunarodnu potražnju za proizvodima od aluminijskog ingota povećanjem obujma topljenja i manjim troškovima energije. Stoga tvrtka trenutno traži nova energetski učinkovita rješenja za topljenje aluminija. Vrsta partnerstva koja se razmatra je ugovor o tehničkoj suradnji s tvrtkama koje mogu pružiti takvo rješenje.
BOIT20190604001 – Talijanski proizvođač profiliranih pametnih čeličnih stupova za vinograde traži distributere. Tvrtka s četrdesetogodišnjim iskustvom u industriji čelika proizvodi čelične stupove i pribor za vinograde sa snažnom otpornošću na koroziju i mehaničke napone. Njihovu djelatnost karakterizira pažljiv odabir materijala, pogodnih za naprednu mehanizaciju vinograda. Tvrtka traži distributere s kojima bi sklopila ugovor o distribuciji, a koji bi trebali imati iskustva u vinogradarskom sektoru i mogli bi promovirati njihove proizvode tvrtkama koje traže čelične stupove i zainteresirane su za inoviranje i obnovu svojih vinograda kako bi podigle razinu konkurentnosti.
TRKR20200103001 - Korejska tvrtka koja je globalni proizvođač obloženih cijevi i priključaka te pametni pružatelj usluga, traži usluge IT tvrtke specijalizirane za dizajn digitalnog blizanca proizvodnje. Korejski proizvođač cijevnih obloga prva je tvrtka koja je u Koreji proizvela cijevi i priključke. Svoje poslovanje razvili su na temelju posebnih znanja i iskustva u tvrdom i pokrivnom zavarivanju. Kako bi povećali efikasnost proizvodnje i svoje uobičajeno proizvodno mjesto pretvorili u pametnu tvornicu, traže IT tvrtke specijalizirane za dizajn digitalnog blizanca proizvodnog mjesta. Vrsta tražene suradnje je ugovor o usluzi.