NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 

Sretnu i uspješnu Novu 2019. godinu želi Vam Europska poduzetnička mreža Hrvatska

DRAGI PODUZETNICI,


Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u novom broju EEN Newslettera za siječanj!


VIJESTI IZ MREŽE

„USUĐUJEM SE PRIPREMITI“: Kraj godine obilježen dodjelom vrijednih nagrada za postignute uspjehe

Kraj godine TERA Tehnopolis je obilježila dodjelom nagrada za postignute ovogodišnje uspjehe studentima, srednjoškolcima, inovatorima, inovativnim poduzetnicima te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Svečana dodjela nagrada i Press konferencija se održala 11. studenoga 2018. godine, u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), dugogodišnjeg TERA partnera.

 Nagrade su dodijeljene u četiri kategorije:

„Usuđujem se pripremiti“, kako i samo ovogodišnji moto kaže, dokaz je kako se poduzetništvo razvija postepeno, uz mnogo samouvjerenosti, rada i truda. Za „uspjeh preko noći“ nekada je potrebno i više godina. Osim izvrsne pripreme, dosljedne provedbe i napornog i dugotrajnog rada, ni u kom slučaju ne smijemo zaboraviti proslaviti uspjeh.

Više informacija putem poveznice.Erasmus za mlade poduzetnike - Uspješna suradnja između hrvatske tvrtke i mladog poduzetnika

Tvrtka Phoenix d.o.o. na području Hrvatske posluje već 26 godina i izvozi čak 90% svojih proizvoda. Bavi se proizvodnjom opruga i strojeva za proizvodnju opruga. Kroz program Erasmus za mlade poduzetnike, u kojem je TERA Tehnopolis hrvatski konzorcijski partner, željeli su pronaći mladog, ali ozbiljnog poduzetnika koji bi im između ostaloga pomogao u razvoju međunarodnih kontakata, pronalasku inovativnih rješenja za poboljšanje poslovanja, širenju poslovanja na novo tržište, kao i s novim i „svježim“ idejama vezano uz postojeće poslovanje tvrtke. Sve navedeno pronašli su u mladom poduzetniku, po struci industrijskom inženjeru, Pablu.

Više informacija putem poveznice.

Zbog izuzetno uspješne provedbe Programa, razmjene se nastavljaju i u novoj godini, u okviru novog konzorcija Practyce V. 
Iskazi interesa za sudjelovanje u novom ciklusu Programa već stižu, a svi zainteresirani svoju prijavu mogu osigurati kontaktom na broj telefona 031 251 019, putem e-pošte ivana@tera.hr ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.DOGAĐANJA

HTH Styria Pitch & Partner 2019, Graz, 15.1.2019.

Health Tech Hub Styria (HTH Styria) je događanje koje ima za cilj pružiti novi oblik spajajućeg događanja za transfer tehnologije, suradnju sveučilišta i industrije, inovacija u ranim fazama i europsko tržište za investiranje u startup tvrtke koje se bave tehnologijom u zdravstvu i prirodnim znanostima.

Ovo događanje namijenjeno je:
- startup tvrtkama koje se bave tehnologijom u zdravstvu i biotehnologijom,
- istraživačima,
- investitorima
- tvrtkama iz healthtech i biotehnološkog sektora - korisnicima kao što su bolnice, liječnici i ostalim krajnjim korisnicima
- stručnjacima iz e-zdravstva

Na događanju ćete moći predstaviti svoju ideju ili tvrtku, saznati novosti i aktualnosti iz navedenih sektora te sudjelovati na B2B poslovnim razgovorima koje ćete moći unaprijed organizirati.

Sudjelovanje je besplatno i službeni jezik će biti engleski. Za događanje se možete registrirati do 7.1.2019. putem poveznice.

EU FashionMatch 8.0 @ Modefabriek, Amsterdam, 20.-21.1.2019.

Tijekom ovog događanja tvrtke iz cijelog svijeta, koje su aktivne u modnoj industriji, mogu susresti potencijalne poslovne partnere. Modefabriek je priznat kao prokreativno i nadahnuto modno događanje sa sjedištem u Amsterdamu. To je modno događanje koje kombinira poslovanje i inspiraciju. Svako izdanje Modefabriek-a ugosti više od 19.000 modnih profesionalaca iz Nizozemske, Europe i inozemstva te predstavi više od 500 modnih marki.

EU FashionMatch omogućit će sudionicima da unaprijed dogovore B2B poslovne razgovore. Osim lookbook-a, sudionici imaju mogućnost donijeti 3 predmeta iz svoje kolekcije u svrhu demonstracije tijekom razgovora.

Registracija (do 16.1.2019.) i više informacija putem poveznice.


IF WEDDING FASHION, B2B poslovni razgovori, Turska,  22.-23.1.2019.

IF Wedding Fashion je poznati turski sajam vjenčanica, odijela i večernjih haljina, koji će okupiti sve relevantne stručnjake, kao što su trgovci na malo, trgovci na veliko, prodajne lance, prodavaonice, dizajnere, izvoznike i uvoznike. Svake godine, događaj pruža B2B poslovne razgovore za uspostavljanje poslovnih kontakata diljem turskih i međunarodnih proizvođača koji su se dokazali svojim dizajnom, tehnologijom i kvalitetom proizvoda.

Ovaj sajam će biti 13. po redu, te će se održati od 22.1. do 25.1.2019. Događaj će okupiti kvalitetne izlagače i ključne igrače industrije na jednom mjestu.

B2B poslovni razgovori su realizirani u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (EEN) i podržani od strane EEN Sektorske grupe za tekstil i modu.

Glavne teme su: vjenčanice, večernje haljine i odijela.

Događanje se odnosi na:

• Modne dizajnere / Stiliste (tekstil i dodatci)
• Mlade dizajnere i proizvođače 
• Proizvođače tekstila i dodataka
• Maloprodavače, distributere, prodajne zastupnike  
• Kupce

CIlj sudjelovanja: pokrenuti prekogranične kontakte i suradnje s međunarodnim partnerima i pronaći nove poslovne partnere

Registrirati se možete do 20.1.2019. putem poveznice. 

Biogaz Europe - Bois Energie - ReGen Europe, B2B poslovni razgovori, Francuska, 30.-31.1.2019.

Biogaz Europe je vodeći i referentni događaj za francuski i europski sektor bioplina.
Bois Energie predstavlja najveće okupljanje sudionika iz sektora industrije i općina u Francuskoj, s više od 100 tvrtki iz 10 europskih zemalja.
ReGen Europe je sajam koji obuhvaća tematiku stvaranja vrijednosti iz otpada i krute biomase.

U sklopu ovog događanja bit će organizirani unaprijed dogovoreni B2B poslovni razgovori na koje su pozvani poljoprivrednici, stručnjaci za agro-prehrambenu, otpadnu i energetsku tematiku, lokalne vlasti, industrija i općine, proizvođači i dobavljači bioenergetskih postrojenja, opreme i usluga, projektanti.

Registrirati se možete do 28.1.2019. putem poveznice, a potrebno je još registrirati se za e-badge, kako bi pristupili sajmu.
Sudjelovanje je besplatno.


POSLOVNE/TEHNOLOŠKE PONUDE I POTRAŽNJE IZ BAZE


Vaš upit/mail, vezan za ponude i potražnje iz baze mora sadržavati sljedeće podatke: 

1. Šifru profila (POD reference) 
2. Informacije o Vašoj tvrtki 
3. Što Vaša tvrtka traži/nudi 
4. Kontakt informacije


PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE    

za više informacija pošaljite mail s potrebnim podacima (gore navedenim) na: mkovacevic@hgk.hr

PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail na: ivan.podrug@hamagbicro.hr

BRPT20181129001 - Portugalska tvrtka traži industrijske partnere/tvrtke za proizvodnju deterdženata od recikliranog ulja. Traži se ugovor o proizvodnji ili ugovor o podugovaranju. Portugalska start-up tvrtka je razvila rješenja za održivo recikliranje otpadnog jestivog ulja i naknadnu preradu u tekuće deterdžente. Tvrtka je proizvela različite vrste ekoloških deterdženata za pod, posuđe, odjeću, staklo i tekući sapun za ruke. Ovi proizvodi će omogućiti HoReCa kanalu (hoteli, restorani i kafići) da recikliraju otpadno jestivo ulje s ekonomskim koristima. RDKR20181108002 - Traže se partneri za unapređenje sustava za praćenje putem CCTV-a. Korejsko poduzeće specijaliziralo se na području sustava za praćenje, kao što je CCTV (Closed-Circuit Television) i traži partnerstva za suradnju u prijedlogu projekta EUREKA / Eurostars2. Projekt će moći povezati postojeću tehnologiju s umjetnom inteligencijom i pojaviti se na globalnom CCTV tržištu.   Partner bi trebao pružati funkcije CCTV-a, kao što su sustav za maskiranje lica / objekta, pametno pretraživanje i sustav za analizu zvuka, te sprječavanje videozapisa od nezakonitog kopiranja, kao i povećati sposobnost prepoznavanja. Tvrtka traži partnere na europskom tržištu kako bi se njihova tehnologija primijenila na postojeći CCTV sustav bez sustava umjetne inteligencije.
BRSK20181127001 - Slovačka tvrtka traži dobavljače kolačića, keksa i krekera kako bi potpisali ugovor o distribucijskim uslugama. Slovačka tvrtka osnovana je 2005. godine u istočnoj Slovačkoj. Počeli su s distribucijom keksa s naglaskom na manje, regionalne prehrambene lance. Tijekom godina razvijali su svoj asortiman i počeli razmišljati o uvođenju vlastite marke na tržište. Svojim kupcima žele ponuditi nove proizvode, stoga traže nove dobavljače. S tvrtkom partnerom žele započeti suradnju s početnim narudžbama od 10 paleta mjesečno, uz mogućnost povećanja iznosa prema interesu kupaca. RDMK20181219002 - Makedonski institut je u potrazi za partnerom na programu: Izgradnja pametne ekonomije i društva. Makedonska tvrtka priprema projektni prijedlog u okviru Programa rada EC-SC5-04-2019: Izgradnja pametne ekonomije i društva. Cilj projekta je prikazati inovativni sveobuhvatni model planiranja i upravljanja vodama u svim područjima korištenja voda (komunalni, industrijski, poljoprivredni, energetski sektor). Model će se temeljiti na holističkoj i integriranoj, kao i ekološkoj, upravljačkoj, financijskoj i društvenoj tehnologiji. Institut traži partnere za projekte (institucije za istraživanje i razvoj, sveučilišta, dizajneri, proizvođači tehnologija kružne vode). Rok za podnošenje prijedloga:  30. siječnja 2019. 
Rok za iskaz interesa:  19. veljače 2019.
BRUK20181217001 - Britanska tvrtka nudi ugovore o distribuciji dobavljačima mehaničkih rezervnih dijelova i dijelova za brodove. Britanska tvrtka i jedan od najvećih trgovaca dijelova i rezervnih dijelova za brodove dužine do 24 metra, traži nove dobavljače. Tvrtka želi biti ekskluzivni distributer mehaničkih dijelova u Velikoj Britaniji te traži partnere koji će to ponuditi ili omogućiti tvrtki da prodaje pod vlastitom markom. Tvrtka ima veliku bazu kupaca. Ambicije i trenutni planovi tvrtke su povećanje prodaje postojećim i novim komercijalnim kupcima koji grade, popravljaju ili održavaju brodove. RDDE20181120001 - Njemački istraživački institut traži kliničke i istraživačke partnere. Njemački istraživački institut priprema prijedlog za poziv Horizon 2020 SC1-BHC-07-2019. Fokus je platforma bio materijala koja se može prilagoditi različitim tipovima tkiva. Institut će imati ulogu vodećeg partnera, te traže partnere koji će se pridružiti konzorciju. Cilj je razviti bio materijale koji ne samo da mogu osigurati zdravi proces kultiviranja stanica, već i ekstrahirati tkivo bez izazivanja oštećenja kontroliranim procesom degradacije.   Traži se suradnja s partnerima zdravstvene tehnologije i kliničkim partnerima koji žele podržati ideju i zainteresirani su za partnerstvo na razdoblje od 3-5 godina. Konkretno, traže sljedeće partnere:
- iz područja kliničkih istraživanja (tkivno inženjerstvo) koji bi bili voljni testirati i primijeniti biotehnološku platformu;
- partneri zdravstvene tehnologije koji podržavaju regulatorna pitanja projekta. Preduvjet je stručnost u EU projektima i ekspertiza odgovarajućeg sadržaja.
Rok za podnošenje prijedloga:  31. siječnja 2019.
Rok za iskaz interesa:  16. travnja 2019.
BRDE20181112001 - Njemačka tvrtka traži dobavljače GIS sustava kao partnera u okviru ugovora o zajedničkom ulaganju. Tvrtka je njemački pružatelj rješenja i konzultantskih usluga za geo-povezane web infrastrukture, upravljanje geopodacima i objavljivanje, kao i geografske informacijske sustave. Tvrtka traži pružatelje GIS sustava s kojima će integrirati svoj softver kao dio ugovora o zajedničkom ulaganju. Njemačka tvrtka osnovana je 2015. godine i pružatelj je geoprostornih softverskih rješenja i konzultantskih usluga. Razvijaju usluge geopodataka. Njihova su rješenja prilagođena industrijama zaštite okoliša, upravljanja kriznim situacijama i javnoj sigurnosti. Sada traže partnera (tvrtku ili organizaciju) koji pruža vlastiti GIS sustav i koji je zainteresiran za integraciju rješenja ove tvrtke. To se može učiniti unutar zajedničkog ulaganja kako bi se surađivalo. TRDE20181120001 - Traži se proizvođač inovativnog dodatka prehrani. Njemačko poduzeće izumilo je biogel za reguliranje / balansiranje crijevne flore čovjeka. Riječ je o gel matrici koja prenosi korisne bakterije koje promiču zdravlje u živom i aktivnom obliku u ljudski organizam bez potrebe za mliječnim proizvodima, tabletama ili prahom. Gel je veganski, bez laktoze i umjetnih zaslađivača. Tvrtka traži partnera za proizvodnju ovog gela. Zahtjevi proizvodnje i punjenja / pakiranja uključuju proizvodnju dvije suhe mješavine, kuhanje, dodavanje / homogenizaciju sastojka, punjenje strojem temeljenim na FFS (= oblik, punjenje, pečat) tehnologiju, prvo pakiranje u vrećice ispod 37 ° C, drugo pakiranje (sortiranje) i skladištenje ≤4 ° C.
BRFR20181018001 - Francuska tvrtka traži dobavljača staklenih boca za parfeme s kojima bi sklopili ugovor o proizvodnji. Francuska tvrtka, koja stvara i prodaje parfeme na nišnom tržištu, traži dobavljača različitih vrsta staklenih bočica za parfeme. Traži se ugovor o proizvodnji. Ova mlada francuska tvrtka ima snažnu prisutnost na nišnom tržištu "Alternativnih parfema”. Tvrtka je razvila paletu od 32 različita mirisa, koja se prodaju u parfumerijama, drogerijama, u Francuskoj i inozemstvu, sa 120 prodajnih mjesta u drugim zemljama, te putem online trgovine. Asortiman parfema je kvalitetan po pristupačnoj cijeni, proizveden u Francuskoj, sa pažljivo odabranim sastojcima; svaki parfem sadrži najmanje 90% prirodnih sastojaka iz Grassea (Francuska). Tvrtki su potrebne bočice kapaciteta 30 ml, ekstra bijelo staklo, okruglog tijela od 87mm x 35 mm i promjera 33 mm. Završna obrada mora biti FEA15, a debljina osnove stakla minimalno 8 mm. RDKR20181123001 - Korejska tvrtka traži partnere za suradnju u razvoju pametnih i visokokvalitetnih igračaka. Korejska tvrtka specijalizirana za proizvodnju visokokvalitetnih igračaka traži partnera za projekt Eurostars2. Cilj projekta je razvoj industrije igračaka s najvišom kvalitetom, pa su u potrazi za tvrtkom s posebnim interesom i tehnologijom prema sporazumima o suradnji na području istraživanja. Ova tvrtka je globalni lider u plišanim igračkama i visokokvalitetnim proizvodima za poklone, a poznata je po raznim ponudama i konkurentnim cijenama. Posjeduje proizvodne pogone.   Glavni proizvod ove tvrtke je visokotehnološka i meka igračka, a traže partnera s posebnom tehnologijom koja je primjenjiva na igračke i idejama za razvoj industrije igračaka. 
BRRS20181118001 - Srbijanski veletrgovac ribom i morskom hranom traži dobavljače putem ugovora o distribuciji. Tvrtka je specijalizirana za distribuciju ribe i morskih plodova te želi uspostaviti sporazume o suradnji s novim proizvođačima/dobavljačima tih proizvoda pod ugovorom o distribucijskim uslugama. Potencijalni proizvođač/dobavljač mora zadovoljavati HACCP i ISO standarde. RDMK20181208001 - Traži se partner za projekt kontrole kvalitete i zdravstvenog stanja vinove loze. Makedonski institut za poljoprivredu razvija projekt u sklopu H2020-SFS-2018-2020: Održiva sigurnost hrane. Glavni cilj ove ideje je ujedinjenje na cjelokupnom procesu kontrole kvalitete i zdravstvenog stanja vinove loze od proizvodnje sadnog materijala do proizvodnje grožđa. Traže se sveučilišta ili istraživačko-razvojne institucije koje imaju iskustva u proizvodnji vinove loze i proizvodnji grožđa.   Znanstveno istraživanje uključivat će: - Uspostavljanje kontrole kvalitete i zdravstvenog stanja vinove loze na stabilnoj osnovi na znanstvenoj razini, što će dovesti do poboljšanja zdravlja, kvalitete i prinosa vinove loze;
- Identifikacija autohtonih i udomaćenih sorti vinove loze i iskorištavanje njihovog genetskog potencijala za daljnje poboljšanje njihovih svojstava;
- Uvođenje, ispitivanje i analiza sorti vinove loze smještenih na jednom mjestu.
BRFI20180516001 - Finska tvrtka, koja proizvodi obuću, traži proizvodne podugovaratelje u zemljama EU. Finski proizvođač zimske i sportske obuće traži nove partnere koji bi proizvodili gornjišta za njihovu obuću. Traži se partnerstvo u obliku podugovaranja ili ugovora o proizvodnji. Ova 90-godišnja tvrtka ima veliko znanje i iskustvo u proizvodnji obuće, a također ima i reputaciju stabilnog i pouzdanog partnera u svojoj poslovnoj mreži. Brand tvrtke je snažan i dobro poznat te uživa povjerenje kod njihovih kupaca. Potencijalni partner bi trebao imati mogućnost proizvodnje 50.000 gornjišta godišnje.  TRUK20181207001 - Međunarodna tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji traži nove antimikrobne tehnologije za niz mogućih aplikacija pod licenčnim ugovorom ili tehničkom suradnjom. Kemijska tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji traži nove sigurne antimikrobne tehnologije za višestruke primjene. Tvrtka je spremna ulagati u daljnji razvoj i registrirati tehnologiju u Europi s ciljem prodaje tehnologije u premazima, tekstilu, polimerima, ljepilima i elastomerima. Tvrtka nastoji ostvariti partnerstvo sa sveučilištima, istraživačkim institutima i tvrtkama u obliku ugovora o licenciranju ili tehničke suradnje. Osim pristupa molekulama i njihovom kemijskom sastavu, poduzeće bi također zahtijevalo pristup svim do sada dobivenim podacima o sastavu, fizičko-kemijskim svojstvima, aktivnostima (učinkovitosti) i profilima ljudi i okoliša. 
BRGR20170113001 - Grčka tvrtka koja proizvodi organska predjela od paprike traži proizvođače i dobavljače organskih paprika kako bi sklopili ugovor o proizvodnji. Grčka tvrtka s tri generacije iskustva u području proizvodnje predjela, koja je već angažirana u širokoj međunarodnoj suradnji s velikom distribucijskom mrežom na svim kontinentima, nastoji sklopiti novi ugovor o proizvodnji s proizvođačima organskih paprika. Ima proizvodni kapacitet od 9.000.000 kg svježeg povrća i maslina godišnje. Tvrtka je usmjerena na tržišta Hrvatske, Italije i Španjolske. Narudžbe bi ovisile o vrsti organskih paprika, a kretale bi se između 20 i 60 tona godišnje. TRFR20181106001 - Francusko poduzeće specijalizirano za razvoj, proizvodnju i ugradnju jedinstvenih vanjskih rekreativnih područja traži inovativnu opremu s visokim društvenim ili interaktivnim vrijednostima kako bi se poboljšala dobrobit stanovnika grada različitih generacija i društvenih skupina. Tvrtka traži opremu ili sustave koji omogućuju, na primjer: - veću interakciju između korisnika, npr. djeca - djeca ili djeca - odrasli (prateće osobe), tako da svaka generacija može uživati u opremi - veću društvenu vrijednost s boljom atraktivnošću za stanovništvo različitog društvenog ili kulturnog podrijetla - veću ekološka vrijednost, s manje utjecaja na okoliš, ali i bolje korištenje resursa - može biti korištenje prirodnih resursa kao element rekreacijske aktivnosti Tvrtka je zainteresirana je za tehničku ili komercijalnu (s tehničkim sadržajem) suradnju s tvrtkama koje već imaju takvu opremu ili proizvode.
BRTR20181024001 - Turska tvrtka, koja se bavi proizvodnjom hrane za ptice, traži dobavljače sirovina potrebnih za njihovu djelatnost. Tvrtka pakira i prodaje mješavine hrane za ptice te bi proširila svoje proizvodne kapacitete. Zainteresirana je za širenje svojih izvora opskrbe sirovinama kao što su sjeme munga, sjeme za ptice, proso i japanski proso. Traženi proizvodi su: proso, grašak, sirak, kukuruz i suncokretove sjemenke. Tvrtka posluje od 2006. godine, ima svoj vlastiti brand, drži 60% domećag tržišta hrane za ptice i ima proizvodni kapacitet od 25.000 tona godišnje. TRDE20181213001 - Traže se partneri za razvoj materijala visokih performansi celuloznih vlakana. Njemačka tvrtka specijalizirana za vlakna od viskoze traži partnerstva u razvoju celuloznih viskoznih vlakana s vrhunskim mehaničkim i kemijskim svojstvima za primjenu u funkcionalnim tekstilima, tehničkim netkanim materijalima, higijenskim proizvodima i specijalnim papirima. Traže se sporazumi o suradnji u istraživanju kako bi se započela istraživanja prema novim primjenama viskoznih vlakana. Ugovori o tehničkoj suradnji nastoje potaknuti razvoj najsuvremenijih viskoznih vlakana prema kompozitnim materijalima s superiornim mehaničkim i kemijskim svojstvima.
BRUK20180529001 - Britanska inženjerska tvrtka je u potrazi za proizvođačem zavojnica od 17-7 PH čelika. Tvrtka je specijalizirana za inovativno upravljanje energijom te traži alternativnog dobavljača čelika. Tvrtka traži tvornicu ili proizvođača čelika s vrlo zahtjevnim parametrima prema ugovoru o proizvodnji. Ključne specifikacije su: 17-7 PH zavojnica, širina zavojnice: 800 mm, debljina zavojnice: 0,4 mm i tolerancija zavojnice. Debljina tolerancije zavojnice: +/- 0,04 mm Širina tolerancije zavojnice:  + 0.5 / -0 mm Masa zavojnice: 2000kg TRFR20181009001 - Francuska tvrtka traži ispravljače koji bi se koristili u novom, laganom i ekološki prihvatljivom zrakoplovu. Francusko poduzeće koje radi u zrakoplovnoj industriji traži  ispravljače koji se mogu koristiti u novom, laganom i ekološki prihvatljivom zrakoplovu. Potrebna je tehnička suradnja, licenca ili sporazum o proizvodnji s dobavljačem koji može ponuditi proizvode koji možda odmah ne udovoljavaju traženim specifikacijama, ali potrebno je postići usklađenost u roku od 18 mjeseci. Davatelj usluga trebao bi biti u mogućnosti dizajnirati, razviti i realizirati pokuse u skladu sa zahtjevima francuske tvrtke i proizvesti ispravljač. Stopa proizvodnje trebala bi biti oko 250 jedinica godišnje za zrakoplovno tržište. Proizvod mora biti certificiran prema ASTM (Američko društvo za ispitivanje i materijale) F-2840 u roku od 30 mjeseci. Dobavljač će biti podvrgnut kontroli ili reviziji kojom upravlja francuska tvrtka i tijela civilnog zrakoplovstva. Ne traži se da tvrtka bude proizvodna ili projektna organizacija u skladu s EASA-om (Europska agencija za zrakoplovnu sigurnost), Part-21, ali to bi bila prednost.