NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 


VIJESTI

Provedeno vrednovanje sustava odabira projekata

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u svojoj ulozi Upravljačkog tijela za Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ odgovorno je za provedbu Operativnog programa te učinkovito i odgovorno korištenje sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda. 

Sredstva ovih fondova namijenjena su sufinanciranju projekata u područjima od istraživanja i razvoja i informacijskih tehnologija, preko poslovne konkurentnosti, energetske učinkovitosti, prometne povezanosti, zaštite okoliša i klimatskih promjena do socijalne uključenosti, zdravlja i obrazovanja. 

U okviru svoje odgovornosti, za Ministarstvo je od iznimne važnosti imati pouzdane informacije temeljem kojih može ocijeniti djelotvornost provedbe Operativnog programa te njegovu relevantnost u odnosu na društveno-gospodarska kretanja i okolnosti. Drugim riječima, važno je znati postižu li se uloženim sredstvima očekivani ciljevi i rezultati predviđeni Programom. Te se infomacije, između ostalog, prikupljaju i kroz postupke vrednovanja (evaluacija) programa koje provodi Ministarstvo kao Upravljačko tijelo.

Više informacija putem poveznice.


Erasmus+ projekt beeB – Beekeeping Bridges

TERA Tehnopolis iz Osijeka je konzorcijski partner novog projekta programa Erasmus+ pod nazivom beeB – Beekeeping Bridges. Bez pčela bi naši životi bili značajno drugačiji, a pčele su ugrožene i trebaju našu pomoć. Projekt beeB ima za cilj pomoći pčelarima u razvijanju konkurentnog i održivog poslovanja.

Inicijalni sastanak projekta je održan istodobno s XX. Portugalskim nacionalnim forumom pčelara i bilo je veliko zadovoljstvo razgovarati s inovatorima, znanstvenicima i praktičarima o detaljima budućeg projekta. TERA Tehnopolis je partner zadužen za poduzetničku edukaciju pčelara, a na projektnom sastanku je prof.dr.sc. Ivan Štefanić održao predavanje na temu „Što nam je činiti i ne činiti u razvijanju inovativnog poslovanja?“.

Više informacija putem poveznice.


Budi uzor®/Inova® 2019. „Zajedno jači“ - nagrađeni najbolji učenici, studenti, inovatori i OPG-ovi

Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova® 2019. je održana od 13. do 16. studenoga 2019. godine u Zagrebu, na Zagrebačkom velesajmu. Glavni organizator ovogodišnje izložbe je Savez hrvatskih inovatora uz suorganizaciju TERA Tehnopolis i Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika te uz podršku partnera, pokrovitelja i supokrovitelja. U sklopu Izložbe predstavljeno je ukupno 290 izložaka, u različitim kategorijama, iz 31 države sudionice Izložbe te 151 poslovni plan.

Posebno zanimljiv program Izložbe na TERA Tehnopolis štandu je bio treći dan, 15. studenoga 2019. godine. Najbolji poslovni planovi su izloženi pred stručnim žirijem. Učenici i studenti su svoje poslovne planove napisali uz pomoć I-Dare e-alata za pisanje poslovnih planova te uz pomoć svojih mentora. Ovogodišnji GRAND PRIX za najbolji poslovni plan je osvojile su studentice Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Nives Sić, Sanja Antunović, Ana Čolak i Andrea Gregurec, s poslovnim planom Horse Spirit for Human Health.

Više informacija putem poveznice.


DOGAĐANJA U MREŽI

STRUČNI SKUP – Njemačka kao poslovna destinacija, Zagreb, 4.12.2019.

Velik dio odgovora na Vaša pitanja vezano uz poslovanje s Njemačkom kroz plasman roba i pružanje usluga dobit ćete na stručnom skupu koji Hrvatska gospodarska komora organizira u suradnji s Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom (AHK Zagreb) 4. prosinca 2019. na lokaciji HGK, Komora Zagreb, Draškovićeva 45

Informacije koje ćete imati prilike saznati su ključne za poslovanje u Njemačkoj budući da program obuhvaća bitne teme vezane uz internacionalizaciju vašeg poslovanja- osnivanje podružnice, izaslanje radnika i zapošljavanje, Njemačku kao ključnu sajamsku destinaciju te pravne i porezne aspekte poslovanja s Njemačkom.  Na stručnom skupu također ćete moći čuti primjere dobre prakse i dobiti informacije o podršci Hrvatske gospodarske komore prilikom izvoza, kao i usluugama AHK u Zagrebu.

Više informacija i prijave, do 2.12.2019., putem poveznice.


Summit Industry 4.0 - B2B poslovni razgovori, Linz, 12.12.2019.

Istražite mogućnosti i pronađite nove poslovne, tehnološke ili istraživačke partnere u području industrije 4.0. 
Unaprijed dogovoreni poslovni razgovori organizirani su u okviru Summit Industry 4.0 i odvijat će se u za to predviđenom prostoru. 

Glavne teme B2B pislovnih razgovora:  

- pametni inženjering, 
- simulacija / modeliranje, 
-inteligentna proizvodnja
- povezivanje - umjetna inteligencija
- automatizacija
- robotika
- virtualna / proširena stvarnost
- IT sigurnost

Sudjelovanje na B2B poslovnim razgovorima je besplatno.

Više informacija i registracija, do 9.12.2019., putem poveznice.

Vibe - Sival 2020, Angers, 13.-14.1.2020.

Dogovorite i iskoristite ciljane B2B poslovne sastanke među 1.000 potencijalnih kontakata koji Vas mogu dovesti do izgradnje novih poslovnih i/ili tehnoloških suradnji. Upoznajte buduće klijente, partnere i dobavljače kroz VEGEPOLYS VALLEY i SIVAL  snažne mreže i izlagače.

Ovo događanje je namijenjeno svim proizvodnim poduzećima ili poljoprivrednim dobavljačima, distributerima, laboratorijima i tehničkim centrima.Teme koje će biti su sjemenke, biljke, zaštita biljaka, obnovljiva energija i energetska učinkovitost, voće i povrće, vinogradarstvo, ukrasno vrtlarstvo itd.

Više informacija i registracija, do 9.1.2020., putem poveznice.

EU Fashion Match 9.0 @Modefabriek, Amsterdam, 26.-27.1.2020.

Amsterdam je jedan od vodećih modnih gradova za poslovanje i inovacije.
Tijekom godina, Amsterdam se razvio u utjecajno središte mode. Grad je dom dizajnerskih kuća, velikih imena, kao i neovisnih brendova i škola.
Jeste li poduzetnik u modnoj industriji? 
I želite li biti dio budućnosti? 
Tada biste se trebali povezati s modnim poduzetnicima u Nizozemskoj. To je razlog zbog kojeg Enterprise Europe Network pomaže u stvaranju novih međunarodnih veza s EU Fashion Match-om.

Zašto sudjelovati?

Proširite svoju međunarodnu modnu mrežu. Upoznajte potencijalne poslovne partnere. Kao što su agencije, proizvođači, produkcijske tvrtke i svi drugi profesionalci koji se bave modom. Pokrenite i ostvarite prekogranične kontakte i suradnje u Europi i ostatku svijeta. Unaprijed dogovoreni sastanci od 20 minuta. Mogu sudjelovati i izlagači Modefabrieka. Besplatan ulaz na Modefabriek za sve sudionike. Spojite svoj posjet Modefabrieku s mogućnošću upoznavanja potencijalnih poslovnih partnera. Doznajte više o nizozemskom modnom tržištu.

Više informacija i registracija, do 21.1.2020., putem poveznice.

HTH Styria Pitch & Partner 2020, Graz, 27.-28.1.2020.

Nakon vrlo uspješnog početnog događaja 2019. godine, HTH Styria Pitch & Partner 2020 vraća se, ovaj put u dvodnevnom formatu. Cilj je izgraditi snažnu mrežu koja će obuhvatiti sve relevantne sudionike u transferu tehnologije, akademoskoj/industrijskoj suradnji kao i inovacijama u ranoj fazi i poticanje europskog tržišta za ulaganje u područje zdravstvene tehnologije.

Događanje je namijenjeno start up-ovima, istraživačima, ulagačima, tvrtkama, industrijama koje dolaze iz healthtech i biotech sektora.

Na događanju ćete imati mogućnost predstaviti svoju ideju ili tvrtku te steći nove poslovne kontakte preko unaprijed dogovorenih B2B poslovnih razgovora.
Više informacija i registracija, do 26.1.2020., putem poveznice.POSLOVNE PONUDE I POTRAŽNJE IZ BAZE

PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE    

za više informacija pošaljite mail s potrebnim podacima (gore navedenim) na: mkovacevic@hgk.hr

PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail na: lada.benzonkrsnjavi@hamagbicro.hr

BOPL20191119002 - Poljski proizvođač svježeg i smrznutog voća i gljiva traži distributere. Poljska tvrtka specijalizirana je za uzgoj šumskog voća iz ekoloških šumskih područja koji se procesuiraju na plantaži u istočnoj Poljskoj traži distributere njihovih proizvoda. Tvrtka je također otvorena za proizvodnju po određenim narudžbama u svrhu distribucije proizvoda na europsko tržište. RDIT20191113001 - EIC Pilot Fast to Innovation: Talijanski start-up koji se bavi inovacjama  u zdravstvenom sektoru traži partnere za industrijskog i istraživačkog sektora za konzorcij. Talijanska strat-up tvrtka koja se bavi inovacijama priprema projektni prijedlog za prijavu na EIC Pilot Fast to Innovation. Tvrtka razvija novu formulaciju dermatološke kreme koja sadrži regenerativne faktore tkiva prisutne u ljudskim trombocitima za liječenje kožnih ulkusa, uključujući ozbiljna stanja kao što su dijabetični čir na stopalu, dekubitus i čirevi na nogama. Tvrtka traži dva različita partnera: partnera za potpisivanje ugovora o proizvodnji i partnera za potpisivanje ugovora o istraživanju. Rok za EOI 10. siječnja 2020. godine
Rok za prijavu 19. veljače 2020. godine
BOIT20191125002 - Talijanska tvrtka specijalizirana za proizvodnju dizajnerske rasvjete i svjetiljki, traži komercijalne agente i distributere. Talijanska tvrtka, mali proizvođač dizajnerske rasvjete i svjetiljki zanatskog dizajna traži europske i američke partnere, komercijalne agente i distributere. Proizvodi se dizajniraju od strane tima arhitekata i dizajnera koji se izravno bave izradom prototipa proizvoda. Svaki model rasvjete se detaljno proučava, podvrgava se ručnim provjerama i doradama. RDAT20191029001 - EUREKA projekt u tijeku: traži se partner za enkripciju za potrebe uspostave platforme zdravstvenih podataka. Austrijska tvrtka s ekspertizom za AI u zdravstvu i međunarodnim istraživačkim iskustvom dio je tekućeg EUREKA projekta te sada traže zamjenu za partnera. Cilj projekta je automatizirati, interpretirati i standardizirati elektroničke zdravstvene podatke kako bi se ti zaštićeni i anonimni zdravstveni podaci podijelili na zaštićenoj platformi s ciljem omogućavanja istraživanja i kliničke studije. Traže tvrtku koja se bavi enkripcijom, krajnjom zaštitom te za pretvaranje zdravstvenih  podataka za njihovo anonimno i pseudonimno dijeljenje. Rok za prijavu EOI 31. prosinca 2019. godine
Rok za prijavu 31. prosinca 2019
BODE20191108001 - Njemačka tvrtka specijalizirana za razvoj i proizvodnju jedinstvenih istraživačkih instrumenata traži partnere za sklapanje ugovora o podugovaranju ili proizvodnji. Njemačka tvrtka razvija i nudi individualno dizajnirane i prilagođene sustave za temeljne eksperimente i primijenjene prirodne znanosti. Tvrtka dodatno nudi podršku za promjenu već razvijenih rješenja u uređaje za prodaju na tržištu. Tvrtka traži zainteresirane kupce kojima treba pomoć u razvoju njihovih ideja u opremu za trčanje. Zainteresirana je za ugovore o podugovaranju ili proizvodnji. RDDE20191106001 - H2020 MSCA: Velika tvrtka iz Njemačke traži istraživača s ekspertizom u području kolaborativne roboticke, autonomnih vozila i umjetne inteligencije. Njemački svjetski lider u proizvodnji industrijskih kamiona, povezan s uslugama i rješenjima opskrbnog lanca, traži doktora znanosti i iskusnog istraživača izvan Njemačke kako bi razvio zajednički prijedlog MSCA IF Society & Enterprise Panel Research za poziv 2020. Prijedlog projekta koji trebaju   zajedno razviti bit će u jednom od sljedećih područja: kolaborativna robotika, autonomna vozila, AI (umjetna inteligencija).
Rok za EOI 14. svibnja 2020. godine
Rok za prijavu 09. rujna 2020
BOES20191114001 - Španjolska tvrtka koja se bavi proizvodnjom hlača traži partnere za proizvodnju ili distribuciju svojih proizvoda. Španjolska tvrtka sa bogatim iskustvom u proizvodnji tekstilnih proizvoda (posebno muških hlača, ali i hlača za djecu izrađenih u Španjolskoj) koji se izrađuju temeljem sklopljenog ugovora o proizvodnji. Tvrtka također proizvodi vlastite dizajnirane artikle te traži distributere svojih proizvoda. RDFR20191106001 - Eurostars: U potrazi za MSP-ima koji rade na istraživanju i razvoju, od primjene optičke molekularne spektroskopije do detekcije molekula u stvarnom vremenu za višestruke primjene. Među postupcima za osjetljivo i nenametljivo otkrivanje plina nalazi se sve veći broj aplikacija iz biomedicinske dijagnostike do atmosferskog ispitivanja putem agrofodne kvalitete. Francuska sveučilišna tvrtka za transfer tehnologije traži male i srednje R&D tvrtke kako bi provela Eurostars projekt. Projekt za cilj ima razvoj uređaja za praćenje plina u stvarnom vremenu ili za otkrivanje molekula koristeći novu tehnologiju optičke molekularne spektroskopije. Rok za prijavu EOI 31. prosinca 2019. godine
Rok za prijavu 13. veljače 2020. godine
BRRO20191111001 - Rumunjski proizvođač ručno rađene kozmetike traži dobavljače za pakiranje proizvoda na temelju ugovora o proizvodnji. Rumunjski proizvođač 100% prirodne, ručno rađene kozmetike za žene i muškarce traži međunarodne dobavljače kozmetičke ambalaže temeljem ugovora o proizvodnji. Tvrtka nudi široki asortiman proizvoda koji uključuje kreme (dnevne, noćne, protiv bora, nakon brijanja itd.), eliksire, maslace za tijelo, pilinge, balzame za usne i slično. Svi proizvodi proizvedeni su na osnovi vlastite recepture tvrtke. TRNL20191016001 - Vodeći nizozemski savjetnik za mobilnost traži inovativne načine za prikupljanje iskustva putnika na razini susjedstva/ulice kombinirajući ih s objektivnom gustoćom prometa. Nizozemska korporacija pruža savjete, usluge i softverska rješenja vezana uz mobilnost za potrebe prema mreži prometnih inženjera i službe za nadređenu prometnu politiku. Želja je  koristiti iskustvo putnika za poboljšanje performansi sustava mobilnosti. Oni traže ideje, metode i tehnike za stvaranje tzv. „ experience monitor mobility“. Suradnja bi bila u okviru sporazuma o tehničkoj suradnji kao dio Open Innovation Challenge pristupa.
BRDE20181107001 - Njemački dobavljač za automobilsku industriju traži proizvođača alata. Njemački dobavljač, tvrtka koja proizvodi 13 milijuna različitih komponenti za automobilsku industriju godišnje, traži proizvođača alata koji je u mogućnosti proizvesti složene alate za strojeve teške industrije. Tvrtka se bavi nacrtima i izradom metalnih dijelova koji na sebi imaju žig. Zainteresirana je za partnerstvo u proizvodnji. TRKR20191022001 - Korejska tvrtka specijalizirana za razvoj i proizvodnju DRS (Developer Recycle System) i DCS (Developer Control System) sistema traži dobavljače pumpe s odgovarajućim filtrom. Korejska tvrtka specijalizirana za razvoj i proizvodnju Developer Recycle System(DRS) i Developer Control System(DCS) sustava traže dobavljače pumpi s filtrima za spomenute sustave. Oba sustava imaju veliku potražnju, posebno na tržištima koja traže proces smanjenja troškova i obradu otpada. Tvrtka prvenstveno za cilj ima potpisati Ugovor o proizvodnji ali i druge vrste partnerstva mogu doći u obzir.
BRDE20190924001 - Njemački start-up traži proizvođače dijelova za ulijevanje pitke vode izrađene po mjeri. Ambiciozni Njemački startup, koji želi izgraditi pametnu opremu za vodovodne mreže, traži stručnjake u proizvodnji dijelova za ulijevanje vode koji se izrađuju mjeri. Zainteresirani su za sklapanje ugovora o proizvodnji dijelova za ulijevanje pitke vode po mjeri kao što su ventili i prirubnice, zajedno sa završnom obradom i zavarivanjem. TRLV20191022001 - Latvijska strukovna škola traži tehnologije za dijagnostiku biljnih bolesti hiperspektralnim snimanjem. Škola za hortikulturu iz Latvije razvija prototip autonomne robotske platforme s integriranim modulima kamera i senzora, opremom i softverom za praćenje rasta biljaka. Srednja škola traži partnere sa znanjem za otkrivanje i dijagnosticiranje biljnih bolesti pomoću hiperspektralnih kamera. Škola je zainteresirana za sklapanje sporazuma o tehničkoj suradnji.
BOPL20191107002 - Poljski proizvođač parnih kotlova i plamenika na biomasu traži distributere. Poljska tvrtka koja radi u području toplinske industrije traži distributere parnih kotlova i plamenika na biomasu. Dizajn kotla prilagođen je sagorijevanju biomase u obliku piljevine i drvenih sjećki (otpad od pilane). Tvrtka traži distributere u svim zemljama EU. TRUA20191116001 - Ukrajinska tvrtka traži europske partnera za suradnju na poboljšanju metode kalupa za kompozitne materijale. Ukrajinska tvrtka aktivno radi na novim dizajn riješenjima u području strojarstva. Trenutno je njihov glavni fokus na metodi prijenosa lagane smole (LRTM) i njegovu primjenu u vlastitoj proizvodnji. Oni traže potencijalne europske partnere sa iskustvom u korištenju teorijskih izračuna i programa za modeliranje za zajednički tehnički razvoj putem ugovora o tehničkoj suradnji.
BOBG20191115001 - Bugarski proizvođač vina, boutique i limitiranih serija traži distributere. Bugarska vinarija koja proizvodi visokokvalitetna domaća vina u boutique i limitiranom izdanju (posebne i rezervirane serije) traži distributere. Tvrtka je u mogućnosti etiketirati boce prema željama kupca. TRUK20191004001 - Tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji traži partnere koji će pomoći u razvoju nekoliko projekata iz Fintech, marketinga i obrane kroz zajedničko ulaganje ili licenčni ugovor. Tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji traži partnere koji će pomoći u razvoju nekoliko projekata u fintech, marketingu i obrambenom sektoru. Tvrtka je zainteresirana za razvoj softvera i IT konzultantske usluge u financijskom / bankarskom sektoru ili tvrtke / istraživačke organizacije u drugim sektorima koji mogu pomoći u razvoju i implementaciji arhitekture u oblaku, putem ugovora o zajedničkom ulaganju ili licenciranju.
BORS20190823002 - Institut iz Srbije traži komercijalnog agenta za distribuciju specijaliziranih elektrokemijskih instrumenata za mjerenje naponsko-strujnih karakteristika gorivnih članaka (Fue Cells). Laboratorij za fizičku kemiju srbijanskog instituta za istraživanje i razvoj razvio je i proizveo specijalizirani elektrokemijski instrument za ispitivanje gorivnih članaka (Fuel Cells) koji mjeri karakterizaciju krivulja strujnih napona. Instrument je proizveden u obliku mjerne stanice koju kontrolira računalo. Laboratorij traži komercijalne agente unutar ili izvan EU-a za prodaju instrumenata u obliku specijaliziranih elektroničkih uređaja ili u vidu obrazovnih setova. TRDE20191028002 - Tehnička rješenja za skupljanje i korištenje ugljika. Međunarodna grupacija tvrtki sa sjedištem u sjevernoj Njemačkoj nudi industrijska rješenja kupcima u naftnom i plinskom sektoru u Aziji i na Bliskom Istoku. Traže tvrtke ili istraživačke partnere s tehničkim rješenjima za pretvaranje ugljičnog dioksida u koristan proizvod/oblik. Rješenja bi trebala biti testirana u laboratorijskim razmjerima, preferira se na tržištu. Suradnja se nudi u obliku sporazuma o tehničkoj suradnji ili komercijalnog ugovora s tehničkom pomoći.