DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za svibanj!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI
VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI
PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

Nadolazeća događanja u mreži

09. svibnja 2017. - Poslovni susreti za tvrtke iz područja prehrambene tehnologije, Murcia, Španjolska

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom Murcia Food Brokerage Event 2017 koji će se održati 9. svibnja u gradu Murcia, u Španjolskoj. Poslovni susreti će okupiti tvrtke iz različitih europskih zemalja kako bi predstavili najnovija postignuća na području tehnologija hrane te ponudili mogućnost sudjelovanja u europskim projektima.
Više informacija o događanju dostupno je na poveznici https://www.b2match.eu/murciafood2017.


09. - 10. svibnja 2017. - Poslovni susreti u sklopu sajma TUTTOFOOD, Milano, Italija

Europska poduzetnička mreža i konzorcij „Simpler“, organizirati će poslovne susrete (B2B) u sklopu sajma TUTTOFOOD, koji se održava u Milanu od 8. do 11. svibnja. Poslovni susreti će posjetiteljima i izlagačima omogućiti upoznavanje međunarodnih partnera zainteresiranih za uspostavljanje komercijalne i tehnološke suradnje, a prijaviti se mogu proizvođači, veletrgovci, agenti, distributeri, uvoznici i kupci iz sektora prehrambene industrije. Više informacija na sljedećoj poveznici www.b2match.eu/tuttofood2017.


11. svibnja 2017. - Poslovni susreti na drugom Forumu Strategije EU za Jadransko jonsku regiju (EUSAIR), Ioannina, Grčka

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom B2B @ EUSAIR Forum 2017 koji će se održati 11. svibnja u gradu Ioannina, u Grčkoj, u okviru 2. Foruma Strategije EU za Jadransko jonsku regiju (EUSAIR). Cilj B2B susreta je na jednom mjestu okupiti sudionike iz svih 8 zemalja potpisnica EUSAIR strategije te putem unaprijed dogovorenih poslovnih sastanaka otvoriti mogućnost proširenja poslovnih vidika i pronalaska prekograničnih partnera za nove poslovne izazove. Sudjelovanje na sastancima se ne naplaćuje.
Više informacija o događanju kao i upute za registraciju mogu se pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.b2match.eu/eusair2017.


15. svibnja 2017. - Poslovni susreti AgroB2B@NSFair 2017, Novi Sad, Srbija

Novosadski sajam i Europska poduzetnička mreža Srbije – Privredna komora Srbije i Poslovni inkubator iz Novog Sada, organiziraju međunarodne poslovne susrete AgroB2B@NSFair, koji će se održati tijekom Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, 15. svibnja 2017. Za sudjelovanje na poslovnim susretima AgroB2B@NSFair se ne naplaćuje kotizacija, dok ulaznicu za Sajam svaki sudionik mora sam platiti. Više informacija o događanju i prijavi dostupno je na sljedećoj poveznici http://agrob2b2017.talkb2b.net/.


17. svibnja 2017. - Poslovni susreti austrijskih i hrvatskih tvrtki u tekstilnoj i kožno - prerađivačkoj industriji, Zagreb

Sektor za industriju i IT i Sektor za međunarodne poslove i EU HGK u suradnji s Austrijskim uredom za vanjsku trgovinu u Zagrebu i Europskom poduzetničkom mrežom organiziraju poslovne susrete hrvatskih i austrijskih tvrtki u tekstilnom i kožno-prerađivačkom sektoru, koji će se održati 17. svibnja 2017. s početkom u 10 sati u prostorima HGK u Zagrebu, Rooseveltov trg 2. Cilj ovih susreta je omogućavanje direktnog kontakta između austrijskih tvrtki koje traže suradnju s hrvatskim tvrtkama prema u prilogu naznačenom interesu. Ukoliko ste zainteresirani za poslovanje s Austrijom, a Vaš proizvodni i uslužni program odgovara potražnji prijavljenih austrijskih tvrtki, molimo Vas da popunite online prijavni obrazac.


17. - 18. svibnja 2017. - Poslovni susreti Future of building, Beč, Austrija

Austrijska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža Austrije organiziraju konferenciju, B2B razgovore i obilazak projekata na temu „Future of Building“, Beč 17. - 18.05.2017. u Austrijskoj gospodarskoj komori. B2B razgovori su namijenjeni tvrtkama koje žele: više saznanja o inovativnim solucijama u zgradarstvu, održivoj obnovi, visoko kvalitetnoj gradnji u Austriji, najnovijim trendovima u tehnologiji; razmijeniti nove projektne ideje, te pronaći poslovnog partnera za nove poslovne prilike. Sudjelovanje je besplatno a prijaviti se možete putem poveznice https://www.b2match.eu/building2017.


23. lipnja 2017. - Poslovni susreti E2Tech4Cities 2017 u sklopu Europskog tjedna održive energije, Brisel, Belgija

Europska poduzetnička mreža iz Bruxellesa Vas poziva na poslovne susrete E²Tech4Cities 2017 - Energetika i učinkovite tehnologije za gradove. I ove će godine impuls.brussels biti domaćin poslovnih susreta povodom Europskog tjedna održive energije 2017 #EUSEW2017, a događanje podržavaju i EEN Sektorske grupe za inteligentnu energiju, ICT i održivu gradnju i okoliš. Sudjelovanje na poslovnim susretima je besplatno, a prijave su moguće do 8. lipnja putem sljedeće poveznice https://www.b2match.eu/e2tech4cities2017


Vijesti iz mreže

Dani otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Osijeku

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira „Dane otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“ koji će se održati u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2017. godine. Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica. TERA Tehnopolis iz Osijeka je u događaj uključena kroz organizaciju dvije radionice na temu Inovativnog3 poduzetništva. Sudionici radionice su srednjoškolci koji žele svoje inovativne ideje pretvoriti u stvaran poduzetnički pothvat.


Poslovna misija u Japan za tvrtke iz područja energetski učinkovitih tehnologija

Program "EU Gateway to Japan" program iz inicijative EU Business Avenues za internacionalizaciju europskih tvrtki, prvenstveno prema azijskim tržištima, organizira misiju EU tvrtki iz sektora zelene i energetski učinkovitih tehnologija u Japan u rujnu ove godine. Misija u Japan održati će se u Osaki od 18. do 22. rujna 2017. godine. Dodatne informacije dostupne su na Internet stranici misije.
Rok za prijavu je 19. svibnja, putem online aplikacije.


Novi projekti Tera Tehnopolis

TERA Tehnopolis kreće u provedbu još tri projekta financirana od strane EU fondova. Radi se o projektu Prekogranične suradnje s Mađarskom I-DARE (program Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020), projektu Prekogranične suradnje sa Srbijom ORGANIC BRIDGE (program Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Serbia 2014-2021) te projektu KETGATE (program Interreg Central Europe). Više informacija na poveznici.


Edukacija za pisanje inovativnih poslovnih planova za studente FERIT-a u Osijeku

Poslovni plan je neophodan dokument koji je ključ za ulazak u poduzetničke vode, što su zaključili i studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek na radionici Inovativni poslovni plan koju je na Fakultetu održao prof.dr.sc. Ivan Štefanić, direktor TERA Tehnopolis. Predavanje je održano u sklopu kolegija Menadžment kojeg vodi prof.dr.sc. Dominika Crnjac Milić. Kolegij ima za cilj potaknuti i obrazovati buduće inženjere u pokretanju njihove vlastite tvrtke i ulazak u poduzetničke vode.


Otvoren EU natječaj "Internacionalizacija poslovanja MSP - ova"

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je trajno otvoreni poziv za dostavu projektnih prijava koji će se provoditi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritet 3 „Poslovna konkurentnost“; Investicijski prioritet 3d „Potpora stvaranju kapaciteta MSP-a za uključivanje u proces rasta na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i inovacijskim procesima“; Specifični cilj 3d1 „Poboljšani razvoj i rast MSP-ova na domaćem i stranim tržištima“. Krajnji rok dostave projektnih prijava je 31. prosinca 2017. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 38.000.000,00 kuna. Više informacija ovdje.


Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje

Ponude / Potražnje poslovne suradnje Upit uputite na jravlic@hgk.hr

Ponude / Potražnje tehnologije Upit uputite na dajana.stekovic@hamagbicro.hr

BRDE20170406001 Njemačka tvrtka traži dobavljače medicinskih proizvoda za jednokratnu upotrebu

Njemačka tvrtka, dobavljač opreme pružateljima socijalnih usluga kao što su bolnice, starački domovi i servisi za pružanje usluga kućne njege, traži dobavljače medicinskih proizvoda za jednokratnu uporabu. Tvrtku prvenstveno zanimaju dobavljači proizvoda za prematanje (zavoji, flasteri), vreća za smeće, katetera, plastičnih čaša, plastičnih posuda za pranje, metalnih proizvoda (noćna posuda, posude za dezinfekciju alata, kutije za rukavice, itd.), podloga za bolesnike s inkontinencijom i pregača.

RDIT20161206001 Stipendija za jednogodišnje istraživanje – traže se tvrtke koje proizvode dijagnostičku opremu

Talijanska istraživačka grupa razvila je ekspertizu iz biotehnološke proizvodnje humanih polipeptida sličnih elastinu (HELPS). Traže istraživačku suradnju s tvrtkama usmjerenima na inovativne dijagnostičke alate za medicinsko i kliničko istraživanje. Konkretno, tvrtke koje proizvode i komercijaliziraju dijagnostičku opremu za probir i istraživanje. Regionalna stipendija može podržati suradnju na razvoju rezultata istraživanja na način da se plate troškovi jednogodišnje istraživačke stipendije.

BRSK20170410002 Slovačka tvrtka traži proizvođača 2,2 litarskih boca bez BPA (Bisfenol A)

Slovačka tvrtka koja putem e-trgovine prodaje proizvode za sportsku prehranu te opremu za fitness, zainteresirana je za proširenje svog proizvodnog asortimana s 2,2 litarskim bocama koje ne sadrže BPA (Bisfenol A). Tvrtka traži proizvođača ili dobavljača iz Europe za uspostavu suradnje u obliku ugovora o proizvodnji ili distribuciji, a boce ne smiju sadržavati logo ili naziv proizvođača. Slovačka tvrtka bi u prvoj narudžbi naručila 500 boca, a budu li zadovoljni isporukom, sljedeće narudžbe će sadržavati do 1000 boca.

RDFR20170324001 Eurostars: traže se organizacije za stručno osposobljavanje, tvrtke koje kupuju sesije stručnog osposobljavanja te socijalna mreža industrije zapošljavanja

Francuska tvrtka razvija platformu za trgovanje obukom koja predstavlja revolucionarni marketinški alat za optimizaciju industrije strukovnog obrazovanja. Kako bi se intenziviralo kalibriranje i mjerenje algoritama ove platforme, traže se organizacije za stručno osposobljavanje, tvrtke koje kupuju sesije stručnog osposobljavanja te socijalna mreža industrije zapošljavanja za Eurostars projekt.

BRFR20170331001 Francuska tvrtka traži proizvođača zdravih grickalica

Francuska tvrtka, proizvođač organskih pića, traži partnere, kao što su proizvođači, trgovci na malo ili distributeri zdravih i organskih grickalica („snacks“) poput čipseva od voća i povrća, sirovih čokoladnih pločica, voćnih pločica pod vlastitom robnom markom kako bi ih distribuirala u Francuskoj. Potencijalni partner bi trebao imati iskustva u organskoj proizvodnji i međunarodnoj suradnji.

RDKR20170228007 Eurostars2: Partneri za suradnju na istraživačkom projektu o sustavu za prepoznavanje ljudskog raspoloženja

Korejski MSP specijaliziran za razvoj softvera traži partnere za vođenje Eurostars2 projekta. Projekt je razvoj sustava za prepoznavanje ljudskog raspoloženja. Isti može izraditi pouzdanije podatke i razviti učinkovite marketinške strategije. MSP traži sveučilišta/tvrtke za suradnju na njihovom istraživanju, rad na području psihologije, umjetne inteligencije (AI), i analitike velikih podataka.

BRFR20170331001 Francuska tvrtka traži proizvođača zdravih grickalica

Rumunjski tvrtka, specijalizirana za kreiranje brendiranih i promotivnih proizvoda, traži proizvođača obuće – tj. tenisica koje imaju fleksibilan đon izrađen od gume ili sintetičkih materijala, a gornji dio izrađen od tekstila. Djelatnost tvrtke sastoji se od kupnje različitih proizvoda, tiskanju na te proizvode i prodaji svojim klijentima kao brandirane i promotivne proizvoda. Tenisice su dizajnirane za muškarce, žene i djecu. Tip suradnje koji tvrtka traži je podugovaranje kroz proizvodnju malih serija obuće (za početak 50 pari). Poželjno je da potencijalni partner ima vlastiti dizajn i proizvodnju tenisica te da je otvoren za male narudžbe.

RDES20170403001 H2020- EE-15-2017: traži se industrijsko udruženje uključeno u petlju energetske učinkovitosti

Španjolska istraživačka organizacija priprema novu prijavu za H2020-EE-15 vezanu za energetsku učinkovitost. Cilj projekta je proučavanje ponašanja različitih profila koji sudjeluju u odlukama o energetskoj učinkovitosti kako bi se osigurali prilagođeni savjeti za prikupljanje ulaganja u energetsku učinkovitost. Traži se industrijsko udruženje s većim brojem udruženih koje je uključeno u petlju energetske učinkovitosti kako bi djelovala kao veza s mogućim korisnicima rješenja.

BRNL20170328001 Nizozemska dizajnerica traži partnera za izradu platnenih torbi

Nizozemska dizajnerica ženskih modnih torbi traži partnera za proizvodnju, koji koristi alate za lasersko rezanje tkanina. Potencijalni partner bi trebao imati iskustvo u izradi torbi od visokokvalitetnog platna. Poželjno je da potencijalni partner može sam nabaviti materijal, ali to nije obvezno, jer nizozemska tvrtka također može dostaviti materijale, ali i uzorke po kojima se torbe izrađuju.

RDIT20170314001 Horizon 2020: E-trgovina i logistika za lokalna tržišta i dućane

Talijanska tvrtka – korisnik projekta SME instrument Faza 1 u Horizon 2020 – razvila je on-line platformu koja podržava kupovinu namirnica na tradicionalnim tržištima te traži partnere s kojima bi pripremila i podnijela prijedlog za Fazu 2 projekta. Tvrtka je zainteresirana za partnere koji rade na području logistike, pakiranja, sustava plaćanja, rješenja Interneta stvari koja se primjenjuju na logistiku, a koji su zainteresirani za uključivanje u projektni prijedlog.

BRFR20170418001 Francuska tvrtka traži proizvođače prehrambenih proizvoda

Francuska tvrtka specijalizirana za prodaju prehrambenih proizvoda želi diversificirati svoj asortiman proizvoda te traži proizvođače mesa, sira, delikatesa i vina. Tvrtka nudi usluge distribucije zainteresiranim partnerima.

TRAL20170328001 Albanski proizvođač zlatnog nakita traži tehnologiju za obradu zlata i srebra

Albanska tvrtka, sa sjedištem u Tirani, radi na proizvodnji i obradi zlatnog i srebrnog nakita. S više od 25 godina iskustva na tržištu, traži partnere koji bi joj mogli pružiti najnoviju tehnologijsku liniju za obradu zlata i srebra koji bi sklopili komercijalni sporazum s tehničkom pomoći.

BRBG20170316001 Bugarska tvrtka traži proizvođače kupaonskog namještaja i opreme

Bugarska tvrtka s gotovo 10 godina iskustva na tržištu specijalizirana je za uvoz, distribuciju i trgovinu raznovrsnim kupaonskim namještajem i priborom (pločice od terakote, tuš kabine, hidromasažni i parni tuševi, saune, slavine za kupaonice i kuhinje, kupaonski namještaj, kuhinjski pribor). Tvrtka svojim klijentima nudi usluge profesionalnog savjetovanja. Potencijalnim partnerima, proizvođačima kupaonskog namještaja i opreme, tvrtka nudi zastupstvo, a kako bi proširila svoje tržišne pozicije i diversificirala ponuđeni proizvodni program.

TRFR20160310001 Traži se inovativna tehnologija za proizvodnju predgotovljenih betonskih elemenata

Francuski MSP, sa sjedištem u sjevernoj Francuskoj, specijaliziran je za proizvodnju predgotovljenih betonskih elemenata i gradnju zgrada. Traži partnera koji ima inovativnu tehnologiju (patentiranu tehnologiju, opremu…) koji želi podijeliti tu tehnologiju na novom europskom gradilištu. Razmatrano partnerstvo bi moglo biti licenciranje ili zajedničko ulaganje. Francuska tvrtka nudi renomirani know-how o predgotovljenom betonu i predstavlja stratešku lokaciju u Europi.

BRCN20170216001 Kineska tvrtka traži dobavljača prehrambenih proizvoda

Kineska tvrtka traži dobavljače prehrambenih proizvoda visoke kvalitete za distribuciju na kineskom tržištu. Proizvodi od interesa su vino, maslinovo ulje, med, slatkiši, ovčetina i svinjetina, kikirikiji i sezam.

TRIT20170208001 Traži se industrijski partner za dizajn, razvoj i proizvodnju prototipa helikoptera s dva motora i njegovih rotora

Talijanska tvrtka sa sjedištem u Lombardiji razvija pogonski sustav s unutarnjim izgaranjem koji se sastoji od 2 nezavisna motora integrirana u jednu bazu, za instalaciju u lagani helikopter (0,6-1 tone). Prototip inovativnog motora je u naprednoj fazi izgradnje, no tvrtka još uvijek treba istraživačku i tehničku suradnju za završetak preliminarne analize, dizajn detalja i izgradnju laganog helikoptera na kojem će se nalaziti motor.

BRNL20170413002 Nizozemska tvrtka traži partnera za proizvodnju dodatka prehrani

Nizozemska tvrtka distribuira proizvode za osobnu njegu putem svojih online distribucijskih kanala i većih trgovačkih lanaca i drogerija u Nizozemskoj. Tvrtka razvija novu marku proizvoda za koju traži proizvođača vitamina, multivitamina u obliku tableta, tableta za žvakanje ili šumećih tableta i ribljeg ulja/omega 3 softgel kapsula. Tvrtka traži proizvođača dodataka prehrani, koji je u mogućnosti proizvoditi i pakirati proizvode, a moraju biti pakirani prema pakiranjima dizajniranim od strane nizozemske tvrtke. Očekuje se da proizvodi zadovoljavaju standarde kvalitete i sigurnosti proizvoda; moraju biti pakirani u staklenim bočicama ili plastičnim posudama; izrađeni od najčišćih sastojaka; ne smiju imati umjetna sladila, boje ili miris

TRKR20170412001 Traže se R&D partneri na razvoju tekstilne robe s primjenom na medijalnom području

Korejsko sveučilište i odjel za tekstilni inženjering žele se prijaviti na istraživačko-razvojni projekt kao što je Horizon 2020 ili drugi zajedno s korejskim tvrtkama koje proizvode pređu i tkanine za medicinske tekstile. Ideja projekta je razviti odjeću s ugrađenim senzorom i komercijalizirati je primjenom na medicinskoj odjeći. Dobrodošli su svi partneri zainteresirani za razvoj tekstile robe u sklopu sporazuma o istraživačkoj suradnji i sporazuma o tehničkoj suradnji..