DRAGI PODUZETNICI,

U posljednjem broju za ovu godinu, donosimo nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti za siječanj te ujedno želimo sretnu i uspješnu 2017. godinu svim primateljima našeg newslettera!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI
VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI
PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

Nadolazeća događanja u mreži

18. - 19. siječnja 2017. - Poslovni susreti u sklopu sajma FUTEX, Marq-en-baroeul, Francuska

Europska poduzetnička mreža i Clubtex (francuski Cluster posvećen tehničkom tekstilu) organizirati će poslovne susrete na temu interaktivnog tekstila u Marcq-en-baroeul u francuskoj regiji Hauts-de-France 18. i 19. siječnja 2017. godine tijekom glavnog kongresa FUTEX. FUTEX je jedan od glavnih kongresa europske industrije tehničkog tekstila, a održava se svake dvije godine, od 2005. godine. Poslovni susreti u sklopu sajma biti će jedinstvena prilika za pokretanje međunarodne suradnje i dijeljenje inovativnih tehnologija na učinkovit način. Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/futex2017.


19. siječnja 2017. - Poslovni susreti H2020 European Health Brokerage Event - Zagreb 2017

Poslovni susreti pod nazivom H2020 European Health Brokerage Event– Zagreb 2017. održat će se 19. siječnja 2017. u Zagrebu, u organizaciji projekta Health NCP Net 2.0 (HNN2.0), Europske poduzetničke mreže (EEN), Agencije za mobilnost i programe EU te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, uz potporu Step-RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. Događaj je namijenjen umrežavanju svih potencijalnih prijavitelja projekata u programu Obzor 2020., koji se planiraju prijaviti na pozive povezane s područjem zdravlja. Više informacija na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/behealthzagreb .


22. - 23. siječnja 2017. - Poslovni susreti EU FashionMatch 6.0 @ Modefabriek Amsterdam, Nizozemska

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom EU FashionMatch 6.0 @ Modefabriek koji će se održati 22. - 23. siječnja 2017. u Amsterdamu. Ovi poslovni razgovori odlična su prilika za tvrtke iz tekstilne i modne industrije koje traže potencijalne poslovne partnere u Nizozemskoj i drugim zemljama, te kako bi istražili posljednje trendove i najnovije tehnologije na ovome području.
Više informacija na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/fashionmatch-6thedition/.


26. siječnja 2017. - Poslovni susreti WaterMatch 2017, Leeuwarden, Nizozemska

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom WaterMatch 2017 koji će se održati u okviru konferencije WaterLink 2017, 26. siječnja 2017. u Leeuwardenu u Nizozemskoj. Ovi poslovni razgovori odlična su prilika za tvrtke koje djeluju na području vodnog gospodarstva i koje traže potencijalne poslovne partnere u Nizozemskoj i drugim zemljama, te kako bi istražili posljednje trendove i najnovije tehnologije na ovome području.
Više informacija na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/watermatch2017.


3. veljače 2017. - Međunarodni zimski poslovni susreti, Kranjska Gora, Slovenija

Slovenska obrtnička komora i Europska poduzetnička mreža Vas pozivaju na Međunarodne zimske poslovne susrete, koji će se održati 3. veljače 2017. u Kranjskoj Gori. Prijaviti se mogu tvrtke iz sljedećih sektora: etalošrerađivačka industrija, građevina, drvoprerađivačka industrija, elektroindustrija, plastika, obnovljivi izvori energije, logistika, itd. Više informacija o događanju i mogućnosti prijave na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/b2b-slovenia-wintergames2017.


Vijesti iz mreže

HUP i TERA TEHNOPOLIS d.o.o: Potpisan ugovor o partnerstvu i suradnji u okviru Europske poduzetničke mreže

Hrvatska udruga poslodavaca i TERA Tehnopolis su u utorak, 27. prosinca 2016. godine svečano potpisali Ugovor o partnerstvu i poslovnoj suradnji u području poslovnog povezivanja poduzetnika i usluga transfera znanja i novih tehnologija u poslovnom sektoru. Svečano potpisivanje Ugovora se održalo u sklopu projekta Europske poduzetničke mreže koju financira Europska komisija. Novosklopljena suradnja je još jedan od dokaza kako ove dvije institucije mogu potaknuti buduće i sadašnje poduzetnike u razvoju i internacionalizaciji njihovog poslovanja te njihovom poslovnom povezivanju, obrazovanju i konkturentnosti.


Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje

Ponude / Potražnje poslovne suradnje
Upit uputite na
jravlic@hgk.hr

Ponude / Potražnje tehnologije
Upit uputite na
renato.vrebac@hamagbicro.hr

BRPL20161220002 Poljska tvrtka nudi distribuciju proizvođačima poljoprivrednih kemikalija i gnojiva

Poljska tvrtka s iskustvom u području gnojiva i poljoprivrednih kemikalija, uključujući tvari koje podržavaju uzgoj, traži inovativne proizvođače gnojiva, pesticida i ostalih kemikalija za distribuciju tih proizvoda na poljskom tržištu. Tvrtka je osnovana kao odgovor na identificirane potrebe ciljnih skupina, kao što su poljoprivrednici, uzgajivači i vrtlari. Tvrtka je također zainteresirana za implementaciju novih, inovativnih kemijskih tehnologija iz različitih zemalja.

RDIT20161212001 H2020 natječaj CULT-COOP-09-2017 traže se partneri: sveučilišta, istraživački centri ili muzeji.

Istraživački tim s talijanskog sveučilišta, s ekspertizom iz kulturne baštine, koji se fokusira na izvedbene umjetnosti, traži partnere kao što su sveučilišta, istraživačke institucije ili muzeji, za projektni prijedlog H2020 za natječaj CULT-COOP-09-2017. Prijedlog je usmjeren na povezivanje različitih arhiva u svrhu prikaza povijesnih rekonstrukcija kulturnih „priredbi“.

BRUK20161214002 Britanska tvrtka nudi distribuciju proizvođačima dječje opreme i opreme za dojenčad

Britanska tvrtka, specijalizirana za marketing i razvoj prodaje dječje opreme i opreme za dojenčad, uključujući prehrambene, sigurnosne, zdravstvene i proizvode za njegu, traži proizvođače spomenutih proizvoda kako bi proširili svoj asortiman proizvoda. Tvrtka trenutno distribuira proizvode za bebe kroz nezavisne ljekarne i vrtiće te ima pristup distribucijskoj mreži od 6.000 distributera.

RDIT20161206001 Jednogodišnja istraživačka stipendija – Traže se tvrtke koje proizvode dijagnostičke setove

Talijanska istraživačka grupa razvila je ekspertizu iz biotehnološke proizvodnje humanih polipeptida sličnih elastinu (HELPS). Oni traže istraživačku suradnju s tvrtkama koje su usmjerene na inovativne dijagnostičke alate za medicinsko i kliničko istraživanje. Posebice tvrtke koje proizvode i komercijaliziraju istraživačke setove za probir i istraživanje. Regionalna potpora može dati podršku su-razvoju istraživačkih rezultata putem plaćanja troškova jednogodišnje istraživačke stipendije.

BRFR20161209001 Francuski tehnički centar traži proizvođača organiskog napitka prema njihovoj formulaciji

Francuski tehnički centar sa 30 godina iskustva u formuliranju novih “agrofood” proizvoda s naglaskom na pića, razvio je inovativan organski proizvod, baziran na čaju. Tvrtka traži partnera, koji je u mogućnosti proizvoditi piće i točiti ga u PET boce. Sadržaj boce treba biti 0,33 ili 0,50 l, a partner bi trebao biti u stanju proizvesti oko 100 000 boca godišnje ili 20 000 boca po proizvodnji. Tehnički centar je zainteresirana za suradnju u obliku sporazuma o proizvodnji.

RDES20161202003 EUREKA partner za veliku analizu podataka o kontroli epidemije šumskih nametnika

Španjolski MSP, specijaliziran za pomoć IKT tvrtkama u dizajnu i upravljanju njihovim istraživačko-razvojnim aktivnostima, traži partnere za projekt Eureka-Eurostars. Projekt predlaže rješenje za buduće epidemije šumskih nametnika putem izrade sustava podataka i praćenja na temelju suradnje privatnih građana i istraživača. U potrazi su za sporazumom o znanstvenoj suradnji, partner treba biti MSP specijaliziran za mobilne aplikacije i velike analize podataka.

BRES20161123001 Španjolska tvrtka nudi distribuciju proizvođačima ekoloških i organskih proizvoda

Španjolska tvrtka specijalizirana za istraživanje tržišta i promotivne aktivnosti vezane za prehrambene proizvode i pića, nudi svoje usluge kao trgovački posrednik europskim proizvođačima ekoloških, organskih i bio proizvoda, koji traže partnera za ulazak na španjolsko tržište. Tvrtka nudi posredovanje i distribuciju kako bi proširila svoj asortiman proizvoda.

TRSG20161207001 Traži se ekspertiza iz obrade visokotoksične i nebiorazgradive otpadne vode

MSP iz Singapora, koji se bavi ekološkim inženjeringom s posebnim prednostima i fokusom na pružanju integriranih sustava za obradu vode i otpadne vode, želi surađivati s tehnološkim partnerima s ekspertizom iz obrade visokotoksične i nebiorazgradive otpadne vode. Tvrtka treba biti spremna za partnerstvo s davanjem licence s MSP-ima, multinacionalnim tvrtkama (MNE) i istraživačko-razvojnim institucijama uključenima u industrijsko istraživanje.

BRRO20160919001 Rumunjska tvrtka nudi distribuciju voća i derivata voća

Rumunjska tvrtka, osnovana 2012. godine, specijalizirana za uvoz i prodaju voća kroz veleprodajne kanale, traži nove proizvođače voća kako bi proširili svoj asortiman proizvoda. Tvrtka već djeluje kao distributer važnijih talijanskih, grčkih i austrijskih proizvođača voća, a može dostaviti jabuke kroz cijelu godinu i kruške 10 mjeseci u godini. Kako bi odgovorila na potrebe klijenata i obogatila ponudu distribuiranih proizvoda, rumunjska tvrtka traži sljedeće proizvode za distribuciju: derivate voća (suho voće, prirodne sokove i voćne kaše), svježe voće (sezonsko i egzotično/citrusno – naranče, limetu, grejp, limun i mandarine).

TRIT20161007001 Talijanski MSP traži suradnju na konjugaciji bio-molekula (bio-konjugaciji) u sektoru zdravstvene skrbi za proizvodnju farmaceutskih proizvoda

Talijanska biotehnološka tvrtka s ekspertizom iz in vitro dijagnostike, dijagnostike i molekularnog dizajna koji se primjenjuje farmaceutske proizvode. Tvrtka želi transnacionalnu suradnju sa sveučilištima, istraživačkim centrima i privatnom industrijom za daljnje istraživanje procesa i optimizacije tehnologije bio-konjugacije u proizvodnji lijekova. Tražena suradnja uokvirit će se sporazumom o tehničkoj suradnji, ugovorom o proizvodnji ili trgovačkim ugovorom.

BRDE20161111001 Njemačka tvrtka traži proizvođača vezica za cipele i odjevne predmete

Njemačka tvrtka, specijalizirana za prodaju vrhunskih vezica za obuću i određene odjevne predmete, traži iskusnog europskog proizvođača, koji je u mogućnosti isporučiti vezice različitih boja, dužina, materijala itd, kako bi mogli proširiti svoje poslovanje na međunarodnoj razini. Vezice koje tvrtka prodaje su još dorađene i prilagođene zahtjevima kupaca – boja, tisak na vezici, dužina, materijal, itd.

TRFR20160310001 Traži se inovativna tehnologija za proizvodnju predgotovljenih betonskih elemenata

Francuski MSP, sa sjedištem u sjevernoj Francuskoj, specijalizirana je za proizvodnju predgotovljenih betonskih elemenata i visokogradnju. Traži partnera s inovativnom tehnologijom (patentiranom tehnologijom, opremom…) koji želi dijeliti tu tehnologiju na novom europskom proizvodnom pogonu. Partnerstvo može biti davanje licence, ili izgradnja zajedničkog pothvata (joint venture). Francuska tvrtka nudi svoje renomirano znanje i vještine (know how) o predgotovljenom betonu i predstavlja stratešku lokaciju u Europi.

BRRO20161010001 Rumunjska tvrtka nudi distribuciju proizvođačima sastojaka za pekare, slastičarnice i sl.

Rumunjska tvrtka, specijalizirana za uvoz i prodaju sastojaka za pekare, slastičarnice ili proizvođače sladoleda traži nove proizvode koje bi dodali svom proizvodnom asortimanu za distribuciju na rumunjskom tržištu. Tvrtka traži proizvođače glazura, fondana, voćnih kompota i voćnih koktela, koje bi distribuirali na svom tržištu.

TRKR20160802001 Korejska tvrtka traži partnere za kvantitativnu pumpu za ulje

Korejski MSP specijaliziran za sustave podmazivanja traži partnere sa stručnim znanjem o pumpama za ulje za razvoj kvantitativne pumpe za ulje. Tvrtka traži partnere za ugovor o licenci, trgovački sporazum uz tehničku pomoć koji su u stanju pružiti tehnologiju ove razine na ekonomskoj osnovi za dizajn, instalaciju i demonstraciju. Tvrtka je također otvorena za sporazum o istraživačkoj suradnji.

BRAT20160929001 Austrijska tvrtka traži dobavljača prehrambenih proizvoda bez alergena i glutena

Austrijska tvrtka, osnovana 2011. godine, specijalizirana za trgovinu prirodnih proizvoda bez alergena i glutena, kao i za prodaju prehrambenih proizvoda s dodanom vrijednošću, traži dobavljača „novih“ prehrambenih proizvoda. Tvrtka se ne ograničava na određene proizvode, jedini uvjet je da su proizvodi bez alergena i glutena. Tvrtku također zanimaju orašasti plodovi i konzervirana hrana, po mogućnosti organska. Klijenti tvrtke su supermarketi u Austriji, kao i u susjednim zemljama poput Njemačke i Slovenije.

TRUK20161128001 Sveučilište iz UK-a traži industrijske partnere za vanjsko oglašavanje za istraživačku suradnju

Veliko sveučilište iz UK-a i digitalni arhitektonski istraživački centar traže industrijske partnere diljem Europe i šire za sklapanje sporazuma o tehničkoj i istraživačkoj suradnji za projekt na području vanjskog oglašavanja: interaktivni, pervazivni i disruptivni mediji.
Industrijski partner će se pridružiti uspostavljenom konzorciju na razini EU. Ovaj projekt će se na početku financirati sam, ali bi se mogao razviti u veći zajednički projekt koji se financira iz EU fondova.

BRPL20161021001 Poljska tvrtka nudi distribuciju proizvođačima kablova i električne opreme

Poljski distributer kablova i druge električne opreme, kao i izvođač elektro i bravarskih radovova za pomorsku industriju, traži proizvođače i dobavljače spomenutih proizvoda, koji žele distribuirati svoje proizvode na poljskom tržištu. Tvrtka nudi zastupstvo i distribuciju. U 2012. godini ova tvrtka je otvorila najveće skladište kablova u Poljskoj, a proizvodi koje želi zastupati moraju biti visoke kvalitete i udovoljavati EU standardima.

TRRO20151231001 Rješenje za odvoštavanje bušotina za proizvodnju prirodnog plina

Rumunjska tvrtka specijalizirana za sustave automatizacije za industriju nafte i plina traži inženjersko rješenje za odvoštavanje bušotina za proizvodnju prirodnog plina u okviru tehničke suradnje.