DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za ožujak!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI
VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI
PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

Nadolazeća događanja u mreži

7. - 9. ožujka 2017. - Poslovni susreti u sklopu sajma ECOBUILD, London, Velika Britanija

U okviru sajma ECOBUILD, najvećeg svjetskog sajma održive gradnje, Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore koji će se održati u srijedu 8. ožujka 2017. godine u Londonu. Na ovom događanju tvrtke će imati priliku upoznati potencijalne poslovne partnere koji djeluju u građevinskom sektoru i sektoru energetske učinkovitosti. Sudjelovanje na poslovnim susretima je besplatno, a zainteresirane tvrtke svoje sudjelovanje mogu prijaviti na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/ecobuild2017


10. - 11. ožujka 2017. - Poslovni susreti Drone Days, Bruxelles, Belgija

Europska poduzetnička mreža poziva Vas na poslovne razgovore pod nazivom DroneDays2017 koji će se održati 10-11. ožujka 2017. u Bruxellesu, u Belgiji. Tom prilikom tvrtke koje proizvode bespilotne letjelice (drone companies) sastat će se sa predstavnicima sektora krajnjih korisnika i raspravljati o mogućnostima suradnje. Tvrtke koje djeluju u tradicionalnijim sektorima moći će vidjeti na koji način civilno korištenje bespilotnih letjelica može dovesti do poboljšanja njihovog poslovanja. Više informacija o samom događanju možete pronaći na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/dronedays2017.


22. - 23. ožujka 2017. - Poslovni susreti namijenjeni željezničkoj industriji SIFER 2017, Lille, Francuska

Europska poduzetnička mreža iz sjeverne Francuske zajedno sa i-Trans klasterom konkurentnosti organizira poslovne susrete u željezničkoj industriji tijekom 10. izdanja sajma SIFER, jedinog međunarodnog sajma u Francuskoj, posvećenog isključivo željezničkoj industriji. Poslovni susreti održat će se 22. i 23. ožujka u gradu Lille u Francuskoj. Ovo događanje jedinstvena je platforma za mala i srednja poduzeća, start-up i veće tvrtke, kao i istraživačke institute kako bi pronašli nove poslovne partnere, pokrenuli prekograničnu suradnju i podijelili inovativne tehnologije na učinkovit način. Više informacija i prijava putem sledeće poveznice https://www.b2match.eu/sifer2017.


29. - 30. ožujka 2017. - Poslovni susreti u sklopu sajma OMC 2017, Ravenna, Italija

Eurosportello – Gospodarska komora Ravenne, u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom i konzorcijem SIMPLER, organizira B2B poslovne susrete u okviru sajma OMC 2017. - 13. „Offshore Mediterranean Conference & Exhibition (Ravenna, Italija, 29. - 31. ožujka 2017). Sajam predstavlja idealnu platformu za raspravu o istraživanju i razvoju, tehnološkim postignućima i budućim izazovima u sektoru energetike. Poslovni susreti, kao dodana vrijednost sajmu, izlagačima i posjetiteljima nude jedinstvenu priliku za pronalazak poslovnih partnera iz industrije nafte i plina i povezanih sektora. Više informacija pronađite na poveznici https://www.b2match.eu/omc2017.


30. ožujka 2017. - Poslovni susreti "Moda & Tekstil 2017", Riga, Latvija

Baltički (B2B) poslovni susreti „Moda & Tekstil 2017“ nude mogućnost sklapanja korisnih kontakata profesionalcima iz modne i tekstilne industrije, koji traže poslovne partnere u Latviji i drugim zemljama kako bi osigurali održivi razvoj poslovanja i rast. Događanje će se održati 30. ožujka od 11:00 do 16:00 sati.
Ovi poslovni susreti pružaju mogućnost istraživanja najnovijih trendova u tekstilnoj i modnoj industriji, pružajući uvid u tehnološki razvoj i nove proizvodne linije. Više informacija možete dobiti na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/baltic-fashion-textile2017/.


Vijesti iz mreže

Osječki i požeški studenti u borbi za 100.000,00 Europskog poslovnog akceleratora KATANA

Projekt KATANA, europski poslovni akcelerator koji je u potrazi za obećavajućim poduzetnicima koji žele sudjelovati u kreiranju budućnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora, osigurava 2.000,00 € za 100 najboljih prijavitelja, dok će 10 najboljih prijavitelja biti nagrađeno sa 100.000,00 €. Tim povodom je grupa osječkih i požeških studenata sudjelovala na informativnoj radionici i probnom snimanju 21. veljače 2017. godine u Novom Sadu gdje su zajedno s ostalim zainteresiranim sudionicima dobili više informacija o uvjetima natjecanja i načinu prijave.


Poticanje cirkularne ekonomije kroz projekt MOVECO

Neodrživo iscrpljivanje prirodnih resursa i principu „uzmi-koristi-baci“, temelj su sve većeg ekološkog problema današnjice. Kako bi se to riješilo, potrebno je okrenuti se prema cirkularnoj ekonomiji koja koristi princip „uzmi-koristi-recikliraj-ponovno koristi“. Upravo to - učinkovito korištenje, uporaba, recikliranje i ponovno korištenje resursa, cilj je projekta MOVECO, a Tera Tehnopolis jedna je od partnerskih institucija u spomenutom projektu.


B2B Software Days: HAMAG - BICRO vodi vas na tehnološke gospodarske susrete u Beču

Četvrti međunarodni Dani softvera u Beču predstavljaju savršenu priliku za tvrtke (velika poduzeća i MSP-e) koje žele razviti jaku međunarodnu mrežu za transfer tehnologije i znanstvenu suradnju. Prvi dan, 25.travnja, događaj će ponuditi kratke unaprijed dogovorene bilateralne sastanke (B2B), a drugi dan, 26.travnja „pitchanje“ pred investitorima, radionice o internacionalizaciji i financiranju, izložbu i Open Space za razvijanje R&D projekata u sklopu programa Eureka.


Pokrenuta prva Nacionalna kampanja STOP ozljedama na radu

Zavod za unapređivanje zaštite na radu, kao središnja javna ustanova nadležna za područje zaštite na radu, pokrenuo je prvu Nacionalnu kampanju „STOP ozljedama na radu“ 2016.-2018. s ciljem podizanja svijesti o značenju prevencije potencijalnih rizika na radu, mjerama za očuvanje radne sposobnosti radnika, načinu sprječavanja ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i bolesti u vezi s radom te pozitivnim učincima za pojedince, poslodavce i društvo smanjenja izostanaka s rada zbog bolovanja i preranog napuštanja svijeta rada.


Održavanje Sajma franšiza, financijskih i konzultantskih usluga FEC, Opatija

HGK-Županijska komora Rijeka 7. i 8. lipnja 2017. godine po treći puta organizira Sajam franšiza, financijskih i konzultantskih usluga – FEC (Franchising Exhibition Croatia) na novoj lokaciji, u hotelu Kvarner, na samom moru u srcu Opatije te ovim putem poziva sve zainteresirane tvrtke da posjete sajam. FEC je prvi takav specijalizirani sajam na području Primorsko-goranske županije te želimo da postane tradicionalan a dobri dojmovi izlagača i posjetitelja poticaj su i obveza da sajam svake godine bude što kvalitetniji.


Otvoren poziv za tvrtke željne izlaska na nova tržišta

Projekt Ready2Go pruža potporu dinamičnim malim i srednjim tvrtkama iz Europe da uspješno krenu u globalne vode. Kao projekt Europske komisije koji je razvio međunarodni konzorcij na čelu s Promos Milan u suradnji s Enterprise Europe Network, Ready2Go je inovativni novi program u kojem će 80 odabranih tvrtki koje u njemu sudjeluju dobiti na raspolaganje potrebne alate koji jamče uspjeh u inozemstvu. Fokus će biti usmjeren na 5 različitih zemalja tj. ciljnih tržišta: Čile, Indija, Kamerun, Kanada i SAD (rezervna tržišta su Argentina i Egipat), a sudionici ne samo da će dobiti uvid u njihove pojedinačne načine rada, već će poduzeti i prve korake u uspostavljanju partnerstava u tim zemljama.


Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje


Ponude / Potražnje poslovne suradnje
Upit uputite na
jravlic@hgk.hr
Ponude / Potražnje tehnologije
Upit uputite na
dajana.stekovic@hamagbicro.hr

BRGR20170113001 Grčka tvrtka traži proizvođača organski uzgojenih paprika

Grčka tvrtka, specijalizirana za proizvodnju prehrambenih proizvoda koji se koriste za predjela, traži proizvođače i dobavljače organski uzgojenih paprika. Asortiman proizvoda grčke tvrtke obuhvaća: masline, kiselo, marinirano i sušeno povrće, namaze od povrća, povrće punjeno maslinama, delikatesne proizvode, itd. Tvrtku zanimaju paprike iz Italije, Španjolske i Hrvatske, posebno crvene i zelene organske paprike te „chilli“ paprike. Potencijalni partner bi godišnje trebao isporučiti 20 – 60 tona paprike.

RDUK20170209001 H2020: Traže se partneri za isporuku i testiranje „e-učenje i trening iz ICT-a“ u zemljama niskog i srednjeg dohotka

MSP iz Ujedinjenog Kraljevstva koji pruža ICT tečajeve u društvenim centrima za učenje planira projekt za istraživanje, razvoj i provedbu prilagodljivog sustava podrške e-učenju za integraciju te upravljanje objektima učenja za sveučilišta u subsaharskoj regiji s platformom za učenje otvorenog koda Moodle. Traži se partneri za ICT-39-2016-2017 koji bi se primijenili u sustavu na sveučilištima, pružanju treninga, upravljanju i analizi povratnih informacija te modula za testiranje softvera osmišljenih za prilagodbu i rekonfiguraciju u sustavu Moodle

BRDE20170116001 Njemačka tvrtka traži proizvođače malih proizvoda za kućanstvo, kupaonice i kuhinju

Njemačka tvrtka, koja u Europi prodaje proizvode vlastitih robnih marki putem online trgovine i „e-commerce“ platforme, traži proizvođače malih proizvoda za kuhinje, kućanstvo i kupaonice. Partner bi trebao biti proizvođač s visokim standardima kvalitete i višegodišnjim iskustvom u proizvodnji malih predmeta za kuhanje, pečenje, kućanstva, kao i pribora za kupaonski i kućanski pribor. Traženi proizvodi su: daske za rezanje, noževi od nehrđajućeg čelika, kuhinjske krpe, pepeljare, stalci za suncobrane, itd.

RDTR20170123001 SESAR-VLD1-10-2016: Traži se partner na području razvoja softvera, dizajna i proizvodnje ugrađenog sustava mikrokontrolora

Turski MSP specijaliziran za mehanički dizajn, elektroniku i nove tehnologije, kao i razvoj IT aplikacija, priprema ponudu za SESAR-VLD1-10-2016: Safe integration of drones. Cilj projekta je razviti usluge za e-identifikaciju i registraciju, nadzor i praćenje, automatske dozvole leta i validaciju plana leta. MSP traži partnere na području razvoja softvera, dizajna i proizvodnje ugrađenog sustava mikrokontrolora.

BOPL20161229004 Poljska tvrtka traži distributera zobi, ječma, kukuruza i drugih proizvoda

Poljska tvrtka smještena u sjeveroistočnom dijelu Poljske specijalizirana za prodaju poljoprivrednih proizvoda, traži distributere. Tvrtka u svojoj ponudi ima hranu za stoku, zob, ječam i kukuruz, pšenicu i proteinsku sirovinu tj suncokretovo brašno, brašno od uljane repice i soje. Tvrtka može pružiti bilo koju količinu svojih proizvoda. Tvrtka traži distributera i zastupnika za svoje proizvode.

RDKR20161226001 [EUREKA ili Eurostars2] Traže se europski partneri za korištenje razvijene tehnologije metalne pjene u energetici i industriji bio materijala

Korejsko sveučilište je razvilo metalnu pjenu s porama mikro i nano veličine za energetske ćelije. Pjena od titana i nikla koja koristi tu tehnologiju daje bolje rezultate od konvencionalnih ugljičnih elektroda. Razvijena metalna pjena može se primijeniti u različitim proizvodima poput elektrode energetskih ćelija i bio materijala. Sveučilište je već formiralo korejski konzorcij i traži europskog partnera za svoju komercijalizaciju. Razmatra se prijava na program EUREKA ili EUROSTAR2 u 2017. godini.

BRSI20161028001 Slovenska tvrtka traži proizvođače opreme i odjeće za zaštitarske službe, policiju, vojsku

Slovenska tvrtka traži proizvođača inovativnih proizvoda kao što su odjeća, ruksaci, naočale i ostali proizvodi za zaštitarske službe, policiju, vojsku i slične svrhe. Tvrtka ima učinkovitu distribucijsku i maloprodajnu mrežu u Sloveniji koja se brzo širi u inozemstvu. Tvrtka nudi usluge distribucije i maloprodaje putem svog web-shopa.

TRLV20170209001 Latvijski dizajner traži tehnologiju crne reflektirajuće boje za tekstilne proizvode

Dizajner iz Latvije koji se bavi proizvodnjom različitih odjevnih dodataka (torbe, šeširi, rukavice, kaputi, itd.) traži tehnologiju koja će pružiti svojstva reflektiranja svjetla proizvodima crne boje za sigurnosne svrhe u mraku. Reflektirajuća crna tinta može biti jedna mogućnost. Dizajner traži komercijalni ugovor s tehničkom pomoći.

BRBG20161219001 Bugarska tvrtka traži proizvođače elektro materijala i rasvjetnih tijela

Bugarska tvrtka, specijalizirana za uvoz, distribuciju i prodaju elektro materijala i rasvjetnih tijela, nudi distribuciju i zastupstvo stranim proizvođačima. Tvrtka ima vlastiti prijevoz i nudi trgovačko posredničke usluge tvrtkama iz Europe i izvan nje.

TRLU20170213001 Ugrađeni softver za automobilske umrežene senzore: komunikacijska sučelja

Tvrtka sa sjedištem u Luksemburgu traži startupove koji razvijaju rješenja na području inteligentnih senzora, uređaja za grijanje i aktuatora na području automobilskih komunikacijskih sabirnica. Tvrtka je spremna licencirati postojeća rješenja ili uspostaviti razvojne projekte suradnje. Tvrtka traži zajedničko ulaganje i/ili ugovor o licenci.

BRDK20170209001 Danski dizajner traži proizvođača sitnih drvenih figurica

Danski dizajner lansirao je kolekciju figurica u obliku životinja od hrastovine, te traže proizvođača s iskustvom u proizvodnji sličnih visoko kvalitetnih proizvoda. Danski poduzetnik ima dugu karijeru u kreativnoj industriji. Zbirka figurica ima ukupno 10 životinja, a danski poduzetnik traži partnera koji ima CNC stroj i kvalitetno drvo te iskustvo u izradi kvalitetnih, minijaturnih i preciznih dekorativnih proizvoda.

TRIT20170207001 Talijansko sveučilište traži tvrtku koja može proizvoditi specifične nano-nosače

Talijansko grupa za medicinsko istraživanje traži partnera koji može isporučiti čvrste lipidne nanočestice na razini dobre proizvođačke prakse za uporabu na životinjama i ljudima. Tehnologiju treba razviti/prilagoditi za učitavanje specifične hidrofobne molekule koju proučava grupa. Sveučilišna grupa želi potpisati ugovor o tehničkoj suradnji s privatnom tvrtkom.

BRGE20170208001 Gruzijska tvrtka nudi usluge distribucije farmaceutskim tvrtkama

Tvrtka iz Gruzije nudi usluge distribucije farmaceutskim tvrtkama. Tvrtka osigurava brzu i pouzdanu distribuciju lijekova, medicinskih pomagala i ostalih proizvoda prema drogerijama, bolnicama i drugim medicinskim organizacijama u Gruziji. U svojoj petogodišnjoj prisutnosti na tržištu, ova tvrtka je izgradila značajnu distribucijsku mrežu, surađujući sa 200 gruzijskih farmaceutskih tvrtki i pouzdanih proizvođača iz drugih tržišta (SAD, Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Poljska, Litva, Estonija itd.). Osim distribucije, tvrtka također nudi usluge registracije, marketinga / prodaje, analize i istraživanje tržišta, i sl.

TRKR20161130001 Instalacija solarne rasvjete

Korejski MSP traži tehnologiju za instalaciju solarne rasvjete. Tvrtka je specijalizirana za izgradnju, posebno na području instalacije solarne rasvjete koja koristi prirodnu rasvjetu. Tvrtka traži partnere za ugovor o licenci, komercijalni ugovor s tehničkom pomoći koje mogu pružiti tehnologiju te razine na ekonomskoj osnovi za projektiranje, instalaciju i demonstraciju. Tvrtka je također otvorena za ugovor o istraživačkoj suradnji.

BRPL20160713002 Poljska tvrtka nudi distribuciju tvrtkama iz IT industrije, sportske i automobilske te proizvođačima kućanskih aparata

Poljska tvrtka, specijalizirana za prodaju i distribuciju industrijskih proizvoda, traži proizvođača iz europskih i azijskih zemalja za distribuciju njihovih proizvoda na poljskom tržištu. Tvrtka je zainteresirana za uspostavu dugoročne suradnje u obliku distribucijskog ugovora, a partnerima nudi punu uslugu tijekom cijelog prodajnog procesa od nabave do pronalaska krajnjeg korisnika. Tvrtka nudi distribuciju za sljedeće proizvode: informatičku opremu, kućanske aparate, sportsku i automobilsku opremu.

TRES20170109001 Španjolski proizvođač rebrastog kartona i papira za pakiranje traži nove tehnologije koje bi koristio u svojim tvornicama

Španjolska grupa rebrastog kartona koja se bavi ambalažom traži inovativne tehnologije u procesu proizvodnje rebrastog kartona, ambalaži koja koristi karton ili papir. Zainteresirani su za sklapanje ugovora o licenci, komercijalnog ugovora s tehničkom pomoći ili ugovora o tehničkoj suradnji s pružateljem tehnologije.

BOUK20170123001 Britanski proizvođač podnih obloga od PVC-a traži distributera

Britanski proizvođač pločica od 100% recikliranog PVC-a (polivinil klorid), traži distributera ili zastupnika za svoje proizvode. Tvrtka ima dvadesetogodišnje iskustvo kao proizvođač podnih obloga koje su proizvedene od 100% recikliranog PVC-a. Tvrtka traži partnere koji opskrbljuju institucije u javnom sektoru, kao što su obrazovne ustanove, zdravstvene, itd., ili tvrtke koje se bave skladištenjem ili distribucijom podnih obloga.

TRUK20170126001 Traži se partner za pružanje komponenti senzora za tehnologiju anaerobne digestije malih dimenzija

Škotski (UK) MSP iz sektora proizvodnje energije iz otpada traži tehnološke partnere koji će pomoći razvoju tehnologiju anaerobne digestije ultra malih dimenzija za obradu otpada od hrane na licu mjesta. Tvrtka je zainteresirana za komercijalna, istraživačka i tehnička partnerstva koja bi potpomognula razvoj prototipa u komercijalni proizvod. Specifično, tvrtka traži industrijske, akademske ili istraživačke organizacije koje proizvode senzore koji se mogu koristiti u procesu anaerobne digestije.