NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 

DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u novom broju EEN Newslettera za studeni!

VIJESTI IZ MREŽE  / DOGAĐANJA  / PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


VIJESTI IZ MREŽE

Godišnja konferencija EEN 2018, Beč, 23-25.10.2018.


Najveće događanje EEN-a ove godine održano je u Beču od 23-25.10. gdje se okupilo oko 800 sudionika na Godišnjoj konferenciji.

Zahvaljujući doprinosima Europske poduzetničke mreže, pridruženih članova, EASME-a i Europske komisije, sastavljen je bogat program s 31 paralelnom radionicom i blizu 126 govornika. Održano je više od 1.000 bilateralnih sastanaka u posebno uređenom prostoru za B2B u organizaciji Austrijske gospodarske komore. Više...Budi uzor®/Inova® 2018., Zagreb, 14.-17.11.2018.

Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova® 2018. se održava u Zagrebu, 14.-17. studenoga 2018. godine. Izuzetno bogat program je podijeljen u nekoliko sekcija i pruža različitim ciljnim skupinama specijalizirane sadržaje. Svečano otvaranje Izložbe je u srijedu, 14. studenoga 2018. godine u 12:00 sati.

 Više informacija i detaljan program po danima možete naći putem poveznice.


DOGAĐANJA

4. Međunarodni forum suradnje, Zlatibor, 15.-16.11.2018.

Glavni cilj ovog Foruma je predstaviti najbolje prakse drugih zemalja u regiji i EU, u smislu podrške malim i srednjim poduzećima, te organizirati B2B poslovne razgovore pod Europskom poduzetničkom mrežom.

Glavna tema ovogodišnjeg Foruma je pristup financijskoj potpori malim i srednjim poduzećima kroz razne državne i međunarodne programe sufinanciranja te razmjenu najboljih praksi, u ovom području, među institucijama unutar EU i područja Zapadnog Balkana. U okviru Foruma organizirat će se nekoliko panela na temu razvoja poduzetništva, promocije prekogranične i regionalne suradnje i pristupa financijskim sredstvima za mala i srednja poduzeća.

B2B poslovni razgovori su otvoreni za različite sektore, ali glavni fokus ovog događaja su automobilska industrija, metalna industrija i strojogradnja, prehrambena industrija, industrija drva i namještaja i tekstilna industrija.
Registrirati se možete do 12.11.2018. putem poveznice

Horizon 2020, B2B poslovni razgovori o nanotehnologiji, naprednim materijalima, proizvodnji i obradi, Birmingham, 20.11.2018.

Ovo je besplatan jednodnevni događaj koji će predstaviti pozive na dostavu prijedloga projekata, predstaviti uvide i očekivanja od Europske komisije, pružajući jedinstveno međunarodno iskustvo umrežavanja kako bi se stvorila partnerstva budućnosti.

Program će uključivati prezentacije Europske komisije, relevantnih nacionalnih agencija, uključujući Innovate UK te  će pružiti jedinstvenu priliku za osmišljavanje ideja i stručnosti pred vodećim istraživačkim organizacijama i vrhunskim inovatorima diljem industrije.

Poslijepodnevni B2B poslovni razgovori omogućit će vam proširenje međunarodne mreže i stvaranje strateškog partnerstva putem zakazanih sastanaka jedan-na-jedan. Sudionici će također imati priliku susresti se s nacionalnim kontakt točkama, Innovate UK i Europskom poduzetničkom mrežom.
Događaj je otvoren za mala i srednja poduzeća, veće tvrtke i istraživačke organizacije sa sjedištem u Velikoj Britaniji i diljem Europe.
Napomena: sudionici moraju prisustvovati jutarnjim sesijama kako bi mogli sudjelovati na B2B poslovnim razgovorima.
Registrirati se možete do 9.11.2018. putem poveznice.


5. Poslovni susreti hrvatskih i austrijskih tvrtki iz metaloprerađivačkog sektora, Zagreb, 21.11.2018.

Sektor za međunarodne poslove i EU, Sektor za industriju i IT HGK i EEN Hrvatska u suradnji s Austrijskim uredom za vanjsku trgovinu u Zagrebu organiziraju 5. poslovne susrete hrvatskih i austrijskih tvrtki iz metaloprerađivačkog sektora, koji će se održati 21. studenoga 2018. s početkom u 8.30 sati u hotelu ACADEMIA u Zagrebu, Ul. Ivana Tkalčića 88.
Cilj ovih susreta je omogućavanje direktnog kontakta između austrijskih tvrtki koje traže suradnju s hrvatskim tvrtkama.
Ukoliko ste zainteresirani za poslovanje s Austrijom, a Vaš proizvodni i uslužni program odgovara potražnji prijavljenih austrijskih tvrtki, molimo Vas da popunite online prijavni obrazac. Ističemo da je preporučljivo da se profili popune na njemačkom/opcionalno engleskom jeziku.
S obzirom na velik interes tvrtki i ograničen broj razgovora, prijave ćemo zaprimati do popunjavanja broja raspoloživih mjesta, a najkasnije do 14. studenoga 2018.
Više informacija putem poveznice.

3. Sajam hrane i pića, tehnologije za preradu hrane, ambalaže i logistike u Samsunu, B2B poslovni razgovori, 23.11.2018.

Trgovinska i industrijska komora Samsun organizira B2B poslovne razgovore tijekom ovog sajma, koji će biti organiziran od 22.-25.11.2018. u Samsunu, Turska. B2B poslovni razgovori će se održati 23.11.2018.

Sudionici sajma su uglavnom tvrtke koje se bave proizvodima za čišćenje kuhinje, ambalažom hrane, pekarnice, proizvođači brašna, proizvođači organskog i neorganskog voća i povrća, integrirane proizvodnje mesa, mliječnih proizvoda i začina.
Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno, a svi oni koji su aktivni u navedenim djelatnostima i sektorima su dobrodošli.

Prijaviti se možete do 15.11.2018. putem poveznice.Partnersko događanje i B2B poslovni razgovori, Aachen, 26.11.2018.

Partnersko događanje, o inicijativama financiranja, zajednički organiziraju Europska poduzetnička mreža, IraSME i CORNET te pružaju inovativnim i tehnološki orijentiranim organizacijama priliku za dobivanje informacija o kriterijima financiranja i procjeni ideja izravno od članova programa. Također, predstavljat će se projektne ideje kako bi se privukli partneri te će se unaprijed kontaktirati s potencijalnim komercijalnim i tehnološkim partnerima gdje će se na poslovnim razgovorima raspravljati o mogućnostima suradnje.

Sve što je potrebno je registrirati se do 22.11.2018. i odabrati potencijalne partnere za suradnju. Tjedan dana prije događanja ćete dobiti raspored poslovnih sastanaka. 

Registrirati se možete putem poveznice.CyberMatch – Cyber Intelligence B2B poslovni razgovori, London, 28.-29.11.2018.

Kibernetička sigurnost (Cyber intelligence and information security sector) igra sve veću ulogu u kibernetičkom prostoru. Ovo događanje nudi, svima koji se bave ovom djelatnosti, priliku da se sastanu, sklope partnerstvo i razviju suradnju u već prije dogovorenim poslovnim razgovorima.
Također ćete imati priliku sastati se s jednim od savjetnika i iskoristiti potporu koju nudi Europska poduzetnička mreža od 600+ organizacija u Europi i šire.
Ovo događanje je besplatno te ćete registracijom dobiti potpuni pristup International Security Expo-u (ISE) i B2B poslovnim razgovorima.
Registrirati se možete do 14.11.2018. putem poveznice


Women In Finance Meetup, Rijeka, 5.12.2018.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci vas poziva na Women In Finance Meetup. Meetup je završni događaj u sklopu projekta Women In Finance koji se provodi od svibnja do studenog 2018., te je usmjeren na poboljšanje financijske pismenosti žena poduzetnica i onih koje to žele postati. Projekt je organiziran od strane Step-a Ri uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.
Sudionice Meetup-a će na samom događaju dobiti informacije o dostupnim potporama za žene poduzetnice, te će im biti omogućeno povezivanje sa potencijalnim poslovnim partnericama kroz sudjelovanje na B2B sastancima.
Više o samom događaju i registraciju možete pronaći putem linka.

Futurebuild B2B poslovni razgovori, London, 6.3.2019.

Događanje pruža savršeni forum za potencijalne partnere, kako posjetitelje tako i izlagače, kako bi unaprijed dogovorili sastanke i iskoristili mogućnosti gradnje u Velikoj Britaniji i inozemstvu, kao što su energetska učinkovitost i recikliranje.
Ovo je izvrsna prilika za ponuđače, dobavljače, izvođače i distributere da otkriju nove i inovativne proizvode i usluge s međunarodnog tržišta i priliku za proizvođače, pružatelje usluga i podizvođače da upoznaju građevinske profesionalce uključujući arhitekte, izvođače, distributere, agente, istraživačke centre i sveučilišta.

Obuhvaćeni sektori:
- Energetska učinkovitost
- Niska energija ugljika
- Materijali
- Urbana infrastruktur
- Off-site

Prijaviti se možete do 1.3.2019. putem poveznice.


Međunarodni sajam i konferencija ENERGA, Sarajevo, 11.-13.6.2019.

9. po redu, međunarodni sajam energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije, ENERGA, sa svojim konferencijskim sadržajima, održat će se 11-13.06.2019. godine. u Sarajevu.
Ovo je regionalno prepoznatljiv događaj čije vrijeme održavanja postaje važan datum u kalendaru energetskog sektora Jugoistočne Europe.
ENERGA je mjesto gdje se možete upoznati s novim tehnologijama, dostignućima energetskih kompanija, razvojem i rezultatima energetskih politika i strategija, integracijom obnovljivih izvora, razvojem energetskih tržišta odnosno trendovima neizbježne sveukupne tranzicije energetskog sektora.
ENERGA 2019 se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo.
Partneri projekta su Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna/gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine.
Više informacija putem poveznice.POSLOVNE PONUDE I POTRAŽNJE IZ BAZE


Mreža upravlja najvećom online bazom podataka o poslovnim mogućnostima u Europi. Sadrži tisuće poslovnih, tehnologijskih i istraživačkih zahtjeva za suradnju i ponude od tvrtki i istraživačkih i razvojnih institucija. Baza podataka je dostupna besplatno.U ovom broju smo za vas izdvojili nekoliko zanimljivih ponuda, a ostale prilike za suradnju možete pretražiti u Bazi koja se nalazi na našoj internet stranici ili putem linka:  BAZA

Ukoliko želite da profil vaše tvrtke bude dio ove Baze, kontaktirajte naše stručnjake koji će vam dati savjet i pomoći ispuniti obrazac, a obrazac se nalazi na našoj internet stranici ili putem linka: OBRAZAC za poslovnu suradnju i OBRAZAC za tehnološku suradnju.

Nadalje, kada nađete profil tvrtke za koji mislite da biste mogli ostvariti poslovnu suradnju, molimo da na mail mkovacevic@hgk.hr (za poslovnu suradnju) ili na ivan.podrug@hamagbicro.hr (za tehnološku suradnju) pošaljete upit/mail.

Vaš upit/mail mora sadržavati sljedeće podatke:

1. Šifru profila (POD reference)
2. Informacije o Vašoj tvrtki
3. Što Vaša tvrtka traži/nudi
4. Kontakt informacije

 

PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE    

za više informacija pošaljite mail s potrebnim podacima (gore navedenim) na: mkovacevic@hgk.hr

PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail na: ivan.podrug@hamagbicro.hr

BRDK20181004001 - Danska tvrtka traži dobavljača organskih orašastih plodova. Danski uvoznik i maloprodajna tvrtka specijalizirana za organsku hranu traži proizvođače organskih orašastih plodova kako bi djelovala kao distributer u njihovo ime na danskom tržištu - prodavajući ostale i privatne marke. Naime, tvrtka traži samo certificirane organske bademe, lješnjake, orahe, indijske oraščiće, makadamijske orahe, pistacije i pekan orahe. Tvrtka nudi distribucijski ugovor za dansko tržište. Ako se proizvodi mogu pakirati od proizvođača ili dobavljača u vrećama od 1 kg s privatnim oznakama, to bi bila prednost, ali ne i zahtjev. Tvrtka također može obraditi velike narudžbe i ponovno prepakirati proizvode. RDDE20181030001 - Njemački istraživački institut je u potrazi za partnerima iz prerađivačke industrije. Njemački istraživački institut i međunarodni konzorcij za projekt: "Digitalne tehnologije za poboljšanje performansi u kognitivnim proizvodnim pogonima" traže partnere iz prerađivačke industrije (cement, keramika, kemikalije, obojeni metali, minerali, čelik, voda) za istraživačku suradnju kako bi se ostvarili primjeri u kojima će se poboljšati proizvodni procesi, energetska valorizacija i kvaliteta proizvoda. Projekt bi se trebao baviti kognitivnim proizvodnim postrojenjima, tj. punom digitalnom transformacijom cjelokupnog postrojenja ili lokacija, npr. prikupljanje podataka, komunikacija, automatizacija, analitika, modeliranje, predviđanje i standardizacija relevantnih sučelja podataka. Rok za podnošenje prijedloga:  21. veljače 2019. Rok za iskaz interesa:  18. studenoga 2018.
BRUK20180220001 – Tvrtka iz Velike Britanije traži proizvođača pletene odjeće. Tvrtka iz Velike Britanije nastoji pronaći proizvodnog partnera u Europi za proizvodnju niza pletene odjeće koristeći svoje vlastite pređe ili pređe dobivene od partnera. Potencijalni ugovori o proizvodnji uključuju ugovore o povjeravanju poslova vanjskim izvršiteljima ili ugovor o podugovaranju. Ova multinacionalna tvrtka ima urede i distribucijske objekte u SAD-u, Kanadi, Meksiku i Velikoj Britaniji, pružajući podršku trgovcima i njihovim klijentima diljem Sjeverne Amerike, Velike Britanije i Europe. Izrađuju niz proizvoda od pletiva koristeći pređu u različitim stilovima pletenja, kao što su milano, pola milana itd. Proizvodi u asortimanu uključuju veste, kardigane, veste bez rukava i proizvode po mjeri.RDBE20181030001 - Konzorcij traži tvrtke koje imaju bogato iskustvo u proizvodnji i / ili upotrebi gumenih spojeva, za uvođenje nove tehnologije u proizvodnju. Projekt će nastojati pronaći ekonomično i ekološki prihvatljivo rješenja za gumenu industriju provođenjem nove tehnologije koja može pretvoriti gumeni otpad u regeneriranu gumu. Projekt nudi novi koncept i cjelovito rješenje za recikliranje gumenog otpada. Tehnologija može pretvoriti grubo drobljeni gumeni otpad ili gomile gume u visoko kvalitetne, gotove gumene sirovine za većinu gumenih aplikacija. Organizacija je u potrazi za malim i srednjim poduzećima s iskustvom u ponovnoj upotrebi gume da se pridruže konzorciju. Rok za podnošenje prijedloga:  09. siječnja 2019. Rok za iskaz interesa:  21. veljače 2019.
BRRU20180117001 - Ruska tvrtka, koja je specijalizirana za proizvodnju sladoleda, je u potrazi za dobavljačima mlijeka i vrhnja. Ruska tvrtka specijalizirana za proizvodnju sladoleda od cjelovitog mlijeka i vrhnja, zainteresirana je za pronalaženje trgovinskih partnera - dobavljača i proizvođača mlijeka i vrhnja iz inozemstva kako bi sklopili sporazum o distribucijskim uslugama.  RDKR20181008002 - SME iz Južne Koreje je u potrazi za partnerom na zajedničkoj izradi fleksibilnih zaslona. Poduzeće iz Južne Koreje koje proizvodi poluvodičke materijale i OLED materijale, traži partnere za razvoj proizvoda koji koriste srebrnu nanožičnu tintu i ploču kako bi predali prijedlog za Eureka ili Eurostar2 program. Kako je zanimanje za fleksibilne zaslone i uređaje povećano, a srebrne nanosnice privlače pozornost kao transparentni materijali elektroda za zamjenu konvencionalnih ITO elektroda tvrtka je u potrazi za partnerima na razvijanju istih. Rok za podnošenje prijedloga: 01. kolovoza 2019. Rok za iskaz interesa: 14. rujna 2019.
BRUK20181004001 – Britanska tvrtka, koja dizajnira odjeću specijaliziranu za dojenje, traži proizvođača odjeće.  Tvrtka je dizajnirala jedinstvenu majicu, sa skrivenim patentnim zatvaračem na svakoj strani, kako bi omogućila lako dojenje. Izrađene su od 100% vrhunskog češljanog pamuka, koji je OEKO-TEX certificiran, što znači da ne sadrži nikakve štetne ili nadražujuće tvari te je siguran čak i za osjetljivu kožu. Britanska tvrtka želi podugovoriti proizvodnju majica dugih rukava te želi raditi u partnerstvu s proizvođačem odjeće. Tvrtka traži sljedeće: proizvodnju majica s dugim rukavima (tehnički 3/4 dužine) sa skrivenim zatvaračima na svakoj strani. Materijal: Ili 220g 100% pamuk ili 220g 95% pamuk i 5% elastan (idealno bi trebao biti OEKO-TEX certificirani pamuk. Nije presudno, ali je poželjno) Količine: po 250 kom u 3 boje (crna, siva i bijela) što je ukupno 750 majica. Vrijeme dovršetka je presudno: idealno su u potrazi za dovršetkom u 4 tjedna, ali ako to nije moguće onda maksimalno 6 tjedana.RDKR20180824001 - Traže se tvrtke i istraživački instituti za suradnju u istraživanju tehnologije foto-bioreaktorskog sustava. Korejska tvrtka traži partnere za suradnju na EUREKA / Eurostars2 projektu. Projekt ima za cilj masovnu proizvodnju algi za njegovu uporabu u foto-bioreaktorskom sustavu. Tvrtka traži tvrtke i istraživačei institute specijalizirane za uzgoj mikroalgi. Tvrtka se specijalizirala za uzgoj mikroalgi i razvija kozmetičku njegu kože, prehrambene proizvode i lijekove koji se temelje na njima.   Poduzeće traži partnere koji rade u srodnim područjima. Očekuje se da će partneri surađivati u korištenju mikroalga za proizvodnju zdrave hrane, kozmetike i lijekova. Rok za podnošenje prijedloga: 01. veljače 2019. Rok za iskaz interesa: 01. ožujka 2019.
BRFR20181002001 - Francuska tvrtka traži proizvođače industrijskih pećnica za prehrambenu industriju. Francuska tvrtka, specijalizirana za osmišljavanje automatskih linija za industrijsku pekarnicu, traži partnera za proizvodnju. Traženi partner morat će proizvesti pećnice, modularne ili konvekcijske, po francuskim specifikacijama. Partner bi trebao biti specijaliziran za metalne konstrukcije i elektromehaničku montažu. Tvrtka traži proizvodni ugovor za dugoročno partnerstvo. Svaka pećnica je modularna, s nekoliko potpuno autonomnih zona grijanja, s površinom za kuhanje od 5 do 18 m². Također, pećnice će biti opremljene pametnim sučeljem. Pećnice se sastoje od mehanički zavarenih konstrukcija od nehrđajućeg čelika i / ili crnog čelika na kojima su sastavljeni elementi obrađeni ili izvedeni po komercijalnim standardima. Širine variraju od 1,30 do 4,0 m, a duljine od 4,40 do 60 m. Svaka oprema je razvijena i prilagođena prema specifikacijama i potrebama klijenta. Tvrtka traži partnere s kojima bi sklopila dugogodišnji ugovor o proizvodnji. Partner bi trebao proizvesti 10-15 proizvoda godišnje. TRLT20181015001 - Traži se partner sa tehnologijom ultrazvučnog prešanja za proizvodnju vrećica za kupnju. Poduzeće iz Litve, specijalizirano za proizvodnju vrećica, traži novu tehnologiju za proširenje poslovanja. Tvrtka traži novu tehnološku otopinu koja bi mogla stvoriti šavove i oblikovati snažnu vezu između dva komada netkanog materijala izrađenog od recikliranog PET-a. Traže razvijenu tehnologiju koja bi se mogla prilagoditi postojećoj tehnologiji proizvodne linije. Partnerstvo bi se temeljilo na komercijalnom ugovoru s tehničkom pomoći, pri čemu će dobavljač prilagoditi tehnologiju na hardveru koji se trenutno koristi. Osim toga, očekuje se da će partner osigurati dostatan prijenos tehnologije znanja ili trajnu tehničku podršku koja osigurava funkcionalnost.
BRGR20181015001 - Grčki proizvođač ručno rađenih džemova, sokova i voćnih saltkiša u sirupu traži proizvođače staklenih boca i staklenki. Obiteljska tvrtka posluje od 2014. godine i ručno proizvodi proizvode od borovnica, jagoda, naranči, mrkve, kestena itd. Svi njihovi proizvodi su 100% ručno rađeni, prirodni i bez konzervansa. Tvrtka je u potrazi za proizvođačem staklenki koje moraju biti veličine 300g-400g i staklenih boca koje moraju dolaziti u dvije veličine, 0.5L i 1L te biti pogodne za džemove i sokove, odnosno proizvode koje tvrtka proizvodi. TRLU20181005001 - Tvrtka sa sjedištem u Luksemburgu traži partnera koji razvija tehnologiju protiv obrastanja u vodenom okolišu. Tradicionalne tehnologije protiv obrastanja temelje se na kontroliranom otpuštanju biocida (otrovnih teških metala) kako bi se spriječilo da se organizmi spajaju s trupom broda. Ove tehnologije su zastarjele i bit će zabranjene u budućnosti zbog negativnog utjecaja na morske ekosustave. Tvrtka je stoga u potrazi za novim i inovativnim neotrovnim aditivima (koji NE sadrži biocide, teške metale ili tvari štetne za okoliš), te je važno da se zaštiti ekosustav, a  konačno rješenje mora biti potvrđeno testovima i ispitivanjima. Tvrtka traži sporazume o istraživanju ili tehničkoj suradnji, s partnerom koji može pružiti takve materijale. 
BRFR20180927001 - Francuska tvrtka koja proizvodi brodove traži podugovaratelje. Tvrtka proizvodi jedrilice za utrke i krstarenje te traži podugovaranje proizvodnje jednog njihovog modela. Proizvod je više puta nagrađivana jedrilica dužine 10 metara. Tvrtka traži partnera za podugovaranje koji je specijaliziran za izradu dijelova od kompozitnih materijala i koji se nalazi u Istočnoj Europi. Partner mora osigurati proizvodnju 1 broda mjesečno. TRCZ20181011001 - Poduzeće iz Češke traži tehnologiju koja može reciklirati upotrebljavane jednokratne pelene na ekološki učinkovit način. Češka tvrtka specijalizirana za uvoz i distribuciju medicinskih materijala, uređaja i pomagala, traži nove metode za recikliranje upotrjebljenih pelena.   Korištene jednokratne pelene sadrže organski otpad, sintetičke materijale kao i određene kemijske spojeve koji ih čine zahtjevnim za recikliranje. Trenutno, većina pelena završava na odlagalištu i budući da nisu izrađene od biorazgradivih materijala, ne raspadaju se u prirodnom okruženju. Tvrtka želi pronaći i provesti izvedivo rješenje za recikliranje pelena u regiji i rješavati ekološki izazov u skladu s kružnim gospodarskim modelom. Tvrtka traži rješenje s razinom spremnosti za tehnologiju, najmanje TRL 7.
BRFR20181022001 - Francuska tvrtka traži podugovaratelja koji se bavi obradom drveta i stolarijom u Europi. Tvrtka dizajnira, razvija i prodaje čitav niz drvenih igračaka (automobili, zrakoplovi na kojima se djeca mogu ljuljati) za djecu. Tvrtka traži proizvođača koji će proizvesti male dijelove od čvrste bijele bukve. Partner će morati ponuditi svoju cijenu za svaki od različitih dijelova (s troškovima slanja i bez troškova slanja) za 100, 200, 500, 1000 i 2000 komada. TRUK20180925001 - Tvrtka iz Velike Britanije traži zdravstvene ustanove sa skupovima podataka od pacijenata s kritičnom skrbi koji doživljavaju ventrikularne aritmije. Softverska tvrtka razvila je prototipski algoritam koji predviđa srčani napadaj. Tvrtka primjenjuje umjetnu inteligenciju pacijentovim podacima kako bi stvorila nove alate za rano upozoravanje iznenadnog srčanog zastoja (SCA) zbog ventrikularnih aritmija. Tvrtka traži bolnice ili mala i srednja poduzeća koja su prikupila podatke od kritičnih pacijenata koji su imali ventrikularne aritmije. Svrha ove studije je prikupiti dodatne podatke koji će omogućiti poboljšanje performansi algoritma. Ako je dovoljno precizan, ovaj algoritam mogao bi poslužiti kao osnova za sustav ranog upozorenja koji bi mogao upozoriti pacijente na predstojeće ventrikularne aritmije i poboljšati njihove šanse za preživljavanje.
BRDE20180906001 – Njemačka start-up tvrtka koja se bavi prodajom proizvoda za osobnu higijenu, njegu tijela i kozmetikom traži sirovine iz Europe unutar sporazuma o distribuciji. Traže se pigmenti, UV filtri ili uobičajeno korišteni aktivni sastojci. Tvrtkina ciljana tržišta su Srednji i Bliski istok. Tvrtka želi sklopiti ekskluzivne sporazume o distribuciji ili trgovačke ugovore o zastupanju. Tvrtka proizvodi sapune, šampone itd. te kozmetiku koja je formulirana za specifične potrebe, tipove kože i kose, odjevne navike itd. TRES20180926001 - Španjolsko gradsko vijeće traži rješenja pametne mobilnosti u okviru istraživanja, tehničkog ili komercijalnog sporazuma. Ovo gradsko vijeće traži inicijative, sporazume ili partnerstvo za urbanu, održivu i pametnu (eko) mobilnost. Gradsko vijeće ima veliko iskustvo u upravljanju znanjima i inovacijskim programima i akcijama usmjerenim na smanjenje emisija onečišćujućih tvari, kao i za poboljšanje usluga mobilnosti i smanjenje zagušenja grada. Traže se rješenja na područjima: e-buseva, e-automobila, dijeljenja automobila za osoblje Vijeća, programa čistih vozila koji daje prioritet kupnji električnih vozila i vozila s alternativnim energijama, infrastrukture punog gradskog punjenja i sl. Potencijalni partneri su subjekti koji mogu ponuditi pametna rješenja za mobilnost u okviru istraživanja, tehničke suradnje ili komercijalnog ugovora s tehničkom pomoći.
BRDE20180410001 - Njemačka tvrtka, koja se bavi prodajom radne odjeće, nudi ugovor o proizvodnji. Malo njemačko poduzeće koje prodaje radnu i zaštitnu odjeću (radne hlače, jakne, veste, majice, polo majice) traži nove dobavljače koji mogu proizvesti ove proizvode. Partneri bi trebali biti sa sjedištem u zemljama istočne Europe. Njemačka tvrtka nudi ugovor o proizvodnji. Broj komada koji će biti naručeni može varirati: na primjer 500 hlača ili 3.000 majica. Ponekad postoje i veće narudžbe za kupce koje imaju ugovor s tvrtkom. TRIT20180920001 - Talijanska tvrtka iz prerađivačke industrije traži partnere koji mogu ponuditi know-how / tehnološka rješenja za nove plastične predmete. Tvrtka namjerava proširiti svoju proizvodnju surađujući s centrom za istraživanje i razvoj ili proizvođačem koji ima stručnost u razvoju inovativnih, ekološki održivih i svestranih proizvoda u plastici. Tvrtka traži nove partnerske suradnje s inozemnim partnerima koji mogu ponuditi inovativno znanje i tehnološka rješenja za proizvodnju novih plastičnih proizvoda. Krajnji je cilj postaviti sporazum o tehničkoj suradnji u kojem partner mora biti u mogućnosti ponuditi visoko inovativna i učinkovita plastična rješenja s niskim utjecajem na okoliš. Osim toga, može se uspostaviti i proizvodni ugovor s partnerom koji ima za cilj proizvodnju komponenti / proizvoda za koje su potrebni specifični know-how i vještine.