NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 

Drage čitateljice i čitatelji, 

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u EEN Newsletteru za studeni!

VIJESTI

Završio još jedan ciklus Male škole poduzetništva za žene

Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža u suradnji s Međunarodnom mrežom poslovnih žena je odradila još jedan jesenski ciklus Male škole poduzetništva za žene.
Tijekom početnog i naprednog modula polaznice su mogle naučiti kako započeti samostalno poslovati, o marketingu, kako se predstaviti na tržistu pa sve do analize financijskih izvještaja, mentalnih mapa i javnog nastupa.

Zahvaljujemo svim polaznicama i uključenima u ovu uspješnu priču.

Za sve nove informacije pratite našu EEN web stranicu, facebook stranicu Europske poduzetničke mreže Hrvatske i web i facebook stranicu Međunarodne mreže poslovnih žena.

Vidimo se na proljeće 2020. godine.

#EEN19 - godišnja konferencija EEN u Helsinkiju

Blizu 800 sudionika iz 60 zemalja okupilo se u Helsinkiju od 21. do 23. listopada 2019. godine na tri dana intenzivnog učenja, dijeljenja i umrežavanja. 

Naglasak konferencije je bio na održivosti: posebno potreba da se održivost integrira u politike i rad Mreže EEN.  Više na poveznici.


Konferencija "InvestEU: Poticaji investicijama i očekivanja od hrvatskog predsjedanja EU"

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na konferenciju Europske investicijske banke, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Hrvatske gospodarske komore i Hanza Medije “InvestEU: Poticaji investicijama i očekivanja od hrvatskog predsjedanja EU“ koja će se održati 11. studenog 2019. od 9:30 do 13:15 sati u Hotelu Esplanade Zagreb. 

Više informacija i program možete pronaći putem poveznice.

SPLIT - Mala škola poduzetništva za žene - početni modul

U studenom ove godine projekt Hrvatske gospodarske komore - Europske poduzetničke mreže i Međunarodne mreže poslovnih žena iz Zagreba seli u Split.

Kada? 6. i 13. studenog 2019.

Gdje? ŽK Split, Obala Ante Trumbića 4

Odlični dojmovi svih uključenih u ovaj projekt su nas motivirali da organiziramo još jedan početni modul Škole. Ovaj puta smo dvije srijede u Županijskoj komori Split. 

Više informacija putem poveznice.

Traži se 6 IT rješenja za velike tvrtke

Nizozemska gospodarska komora po deveti put objavljuje 6 novih izazova za koje mali i srednji poduzetnici mogu dati rješenja. Velike tvrtke koje sudjeluju u međunarodnom izazovu su :  T-Mobil, Dutch National Police, DAS, KPN, PostNL i KIA.

Svaki zahtjev za tehnologijom objašnjen je u profilu koji se nalaze u Bazi poslovne suradnje Europske poduzetničke mreže (EEN)  te zainteresirani mogu sami napisati iskaz interesa ili kontaktirati een@hamagbicro.hr

Na navedene izazove se možete prijaviti do 4. studenog 2019. godine., a sve informacije možete pronaći putem poveznice.

Održan Sastanak mreže EUROPE DIRECT i drugih EU mreža u Hrvatskoj

Od 29.-30. listopada ove godine je održan Sastanak mreže EUROPE DIRECT i drugih EU mreža u Hrvatskoj. Gosti predavači su bili gosp. Branko Baričević iz Eurposke komisije, gosp. Mato Škrabalo iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova i gosp. Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Navedeni gosti predavači su govorili o ustroju Europske komisije, prioritetima Hrvatske za predstojeće predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije te na kraju kako komunicirati europske teme i vrijednosti na strateški način. Na sastanku se svaka mreža pojedinačno predstavila i naglasak je bio na tome kako bi se mreže mogle što bolje povezati i kako surađivati.


Europska noć istraživača u Osijeku

Europska noć istraživača se ove godine održala i u Osijeku uz događaj „Tržnica budućnosti“. Spomenuta aktivnost dio je tematske skupine Strossmayer Days koja sadržajno povezuje gospodarski razvoj i razvoj poljoprivrede na koje je Strossmayer u svoje vrijeme imao snažan utjecaj. Cilj događaja je javnosti približiti znanost te istaknuti njezinu važnost za društvenu zajednicu, kao i važnost znanstveno-istraživačkoga rada te europske i nacionalne politike u znanosti.

TERA Tehnopolis d.o.o. prepoznala je ovu inicijativu te je u okviru projekta TERA SAPO, na EU info kutku, predstavila projekte koji povezuju istraživački sektor i gospodarstvo, ponajprije male i srednje poduzetnike, te projekte kroz koje je moguće ostvariti međunarodnu suradnju i financijske potpore.

Više informacija putem poveznice.


„STRONG TOGETHER“ – „ZAJEDNO JAČI“

Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova® 2019. se održava u Zagrebu, od 13. do 16. studenoga 2019. godine. Izuzetno bogat program je podijeljen u nekoliko sekcija i pruža različitim ciljnim skupinama specijalizirane sadržaje. Svečano otvaranje Izložbe je u srijedu, 13. studenoga 2019. godine u 12:00 sati.

Program možete pronaći putem poveznice.

Otvoreni poziv za europske poslovne mreže (EBN)

Otvoreni poziv za europske poslovne mreže (EBN) pokrenut je 22. srpnja i bit će otvoren do ponedjeljka 4. studenog 2019.

Mala i srednja poduzeća koja su se registrirala na portalu BEE NET mogu započeti svoj put kako bi postali EBN! Jednom kada se registriraju, putem web platforme, tvrtke će imati mogućnost povezivati se s drugim tvrtkama koje imaju iste ciljeve te će moći razmjenjivati ideje i stvarati timove.
Više informacija putem poveznice. 


DOGAĐANJA U MREŽI

Poslovni razgovori na Forumu o internacionalizaciji poslovanja, Banja Vrućica, 8.11.2019.

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore u okviru Foruma o internacionalizaciji poslovanja Banja Vrućica 2019 koji će se održati 8.11.2019. u Tesliću, Banja Vrućica.

Ovi bilateralni susreti gospodarstvenika, putem unaprijed ugovorenih poslovnih sastanaka, omogućuju učinkovitu potragu za poslovnim partnerima, bez nepotrebnog trošenja vremena i novca. Poslovni razgovori namijenjeni su tvrtkama i klasterima koji djeluju u sektorima:

- Poljoprivrede
- Metaloprerađivačka industrija
- Drvna i građevinska industrija
- Tekstil
- Automobilska industrija
- IT
- Plastika i proizvodi od plastike
- Turizam

Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno, a više informacija i registraciju možete naći putem poveznice.

6. poslovni susreti austrijskih i hrvatskih tvrtki u metaloprerađivačkoj industriji, Zagreb, 20.11.2019.

Već 6. put, u suradnji s Advantage Austria i Austrijskom gospodarskom komorom, organiziraju se poslovni susreti austrijskih i hrvatskih tvrtki u metaloprerađivačkoj industriji. Susreti će se održati u Hotelu Academia u Zagrebu, 20.11.2019. godine.Kontakt informacije i registracija putem poveznice.
B2B poslovni razgovori u sklopu sajma RENEXPO® NMK, Skopje, 3.-4.12. 2019.

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore u sklopu sajma RENEXPO®NMK koji će se održati u Skopju. U samo 25 minuta, koliko je ograničenje unaprijed zakazanih sastanaka, poduzetnici i ostali sudionici mogu prepoznati i pokrenuti potencijalno korisnu B2B suradnju i poslovna partnerstva.  

Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno te se potrebno registrirati putem poveznice i ispuniti internetski poslovni profil.  

RENEXPO pruža uvid u najnovije tehnologije u području zaštite okoliša, vode, inovacija, energije vjetra, hidroenergije, gospodarenja otpadom i srodnih područja.

Više informacija putem poveznice.

B2B poslovni razgovori na 25. Međunarodnoj konferenciji drvne industrije, Innsbruck, 5.12.2019.

Ova konferencija nudi drvoprerađivačima, projektantima, inženjerima, arhitektima i svima povezanima s drvnom građom i industrijom, priliku da dobiju sveobuhvatne informacije i razmjenjuju ideje o drvenoj gradnji.

B2B poslovnim razgovorima se cilja na širok spektar tvrtki širom svijeta, posebno iz Srednje Europe, te na predstavnike javnog sektora u drvnoj industriji.

Više informacija i prijave putem poveznice.POSLOVNE PONUDE I POTRAŽNJE IZ BAZE

U ovom broju smo za vas izdvojili nekoliko zanimljivih ponuda, a ostale prilike za suradnju možete pretražiti u Bazi koja se nalazi na našoj internet stranici ili putem linka: BAZA

Nadalje, kada nađete profil tvrtke za koji mislite da biste mogli ostvariti poslovnu suradnju, molimo da na mail mkovacevic@hgk.hr (za poslovnu suradnju) ili na lada.benzonkrsnjavi@hamagbicro.hr (za tehnološku suradnju) pošaljete upit/mail.

Vaš upit/mail mora sadržavati sljedeće podatke:  

1. Šifru profila (POD reference) 
2. Informacije o Vašoj tvrtki 
3. Što Vaša tvrtka traži/nudi 
4. Kontakt informacije

PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE    

za više informacija pošaljite mail s potrebnim podacima (gore navedenim) na: mkovacevic@hgk.hr

PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail na: lada.benzonkrsnjavi@hamagbicro.hr

BRSI20190621002 – Slovenski uvoznik i distributer pića traži usluge punjenja boca/limenki ledenog čaja. Tvrtka širi poslovanje komercijalizacijom svog brenda na rastućem tržištu. S ciljem distribucije vlastitog proizvoda, ledenog čaja, tvrtka traži poslovne partnere koji su u mogućnosti puniti boce/limenke ledenog čaja od 0,33 ili 0,5 l. Traže se poslovni partneri iz Austrije, Hrvatske, Mađarske ili Italije. Poslovni partneri trebaju imati vlastiti pogon za punjenje boca/limenki s potrebnim strojevima i linijama za punjenje. Od partnera se očekuje da budu u mogućnosti obraditi narudžbe od oko 10.000 litara mjesečno. Traže se mogućnosti partnerstva u okviru ugovora o uslugama. TRNL20191015001 - Traži se partner za ekonomičniji širokopojasni internet u širim obalnim područjima. Vodeći nizozemski pružatelj pomorskih usluga traži partnere za razvoj novih komunikacijskih rješenja kako bi poboljšali protok podataka u inozemstvo, uz niže troškove. Suradnja bi bila u okviru istraživanja ili sporazuma o tehničkoj suradnji. Ovaj se zahtjev odnosi na Innovation Challenge  objavljen na otvorenoj platformi.
BRDE20190925001 – Njemačka tvrtka traži partnere za suradnju za sklapanje drvenih pisaćih instrumenata. Tvrtka je jedan od vodećih proizvođača održivih drvenih pisaćih instrumenata za promotivne svrhe i posluje 55 godina. Proizvodi visokokvalitetne i prilagođene kemijske olovke raznih vrsta te mehaničke olovke i distribuira ih diljem Europe. Traže partnere za suradnju putem ugovora o proizvodnji te montažne prostore za sastavljanje njihovih drvenih pisaćih instrumenata u Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj i Moldaviji. Montažni prostori mogu se integrirati u postojeću tvrtku ili start-up tvrtku.  TRDE20190916001 - Njemački start-up traži tehničku, dizajnersku i savjetodavnu ekspertizu kako bi izgradio vlastiti ispitni stroj za hidrauličke komponente / sustave temeljem ugovora o proizvodnji. Mlada, ambiciozna i nagrađivana start-up tvrtka iz Njemačke ima viziju izgradnje inteligentne opreme za vodovodne mreže. Traži partnere s tehničkom ekspertizom i znanjem za gradnju testne klupe za hidrauličku opremu. Imaju namjeru potpisati proizvodni sporazum za dizajn, savjetovanje i usluge tehničkog savjetovanja i ekspertize za gradnju vlastite testne klupe.
BRFR20190926001 – Francuski MSP traži proizvođača dijelova od šperploče za proizvodnju stolica. Tvrtka se bavi dizajnom i izradom stolica te traži proizvođača drvenih naslona za sjedala, sjedala i kostura stolica iz šperploče od bukve. Tvrtka traži dugoročnog partnera za podugovaranje u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Poljskoj, Rumunjskoj ili Ukrajini. Potencijalni partner bi trebao biti industrijski proizvođač drveta koji može izraditi specifične drvene dijelove iz bukove šperploče koji odgovaraju tehničkim specifikacijama francuske tvrtke. TRNL20191010002 - Traži se ekonomičnija oprema za podizanje i transport modula male težine (<250 kg) za vjetroelektrane na moru. Nizozemska tvrtka traži partnere za zajednički razvoj novih rješenja za podizanje opreme i transport na morskim vjetroelektranama. Cilj je optimizirati sigurnost, biti više neovisni o vremenskim uvjetima te uštedjeti na troškovima. Tvrtka traži suradnju s istraživačkim i tehnološkim partnerima te je spremna potpisati ugovor o istraživačkoj ili tehničkoj suradnji. Ovaj tehnološki zahtjev odnosi se na  Open Innovation Challenge
BRRO20191011001 – Rumunjski distributer traži nove dobavljače slatkiša i kave. Rumunjska tvrtka, osnovana 1991. godine, specijalizirana za distribuciju pakiranih prehrambenih proizvoda na maloprodajnom tržištu, traži nove dobavljače kako bi proširila svoj asortiman putem ugovora o uslugama distribucije. Traže partnere s iskustvom u maloprodaji, po mogućnosti s iskustvom u međunarodnoj suradnji, koji mogu ponuditi vrhunske proizvode prilagođene lokalnom tržištu (proizvodi od čokolade, keksi, kava mljevena i u zrnu).   TRRS20181016001 - Srpska tvrtka specijalizirana za vanjsku i unutarnju signalizaciju traži partnere za tehničku suradnju na području tehnologije 3D LED znakova. Srpska kompanija specijalizirana za dizajn, inženjering i proizvodnju vanjskih i unutarnjih natpisa i reklamnih materijala traži nove partnere koji imaju kompetencije za prijenos znanja i vještina o 3D LED znakovima.
BRRO20190912001 – Rumunjski proizvođač roleta traži dobavljače komponenti putem ugovora o proizvodnji. Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju širokog asortimana roleta (tekstilnih, drvenih, sjenila) za upotrebu u različitim industrijama (ugostiteljstvo, obrazovanje, zdravstvo). Tvrtka je zainteresirana za pronalaženje novih međunarodnih poslovnih partnera koji bi mogli isporučiti dijelove za proizvodnju roleta i tendi. Tvrtka bi s dobavljačem sklopila ugovor o proizvodnji. Zainteresirani partneri bi trebali rumunjskoj tvrtki dostaviti detaljan popis dostupnih komponenti s odgovarajućim tehničkim specifikacijama. TRUK20191003001 - Razvoj novog informacijsko/transakcijskog portala potrebnog za međunarodne pružatelje usluga sportskog poslovanja. Mala tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji pruža usluge međunarodnog poslovanja na području velikih svjetskih sportskih događaja te traži podršku u razvoju i pokretanju revolucionarnog portala za razmjenu informacija i provedbu transakcija za tako velike događaje. Ideja je da taj novo razvijeni portal osigura organizatorima olimpijade i svjetskog kupa jedinstveno sučelje za globalne dobavljače, omogućujući rast tvrtki i njenim partnerima dobavljačima. Traži se sporazum o tehničkoj suradnji.
BRSE20191003001 - Švedska web trgovina koja prodaje proizvode za kućanstvo i slobodno vrijeme traži dobavljače u EU. Tvrtka traži dobavljače unutar EU koji im mogu isporučiti proizvode za web trgovinu, posebno u domeni proizvoda za dom i rekreaciju/slobodno vrijeme, proizvodi trebaju biti mali i klasificirani kao dodaci (isključen je npr. namještaj). Zahtijeva se da dobavljač ima web stranicu s velikim asortimanom proizvoda (1.000-10.000) koji su prikazani sa slikama i tekstom, tako da švedska tvrtka može izvršiti narudžbu izravno na web stranici dobavljača. Tvrtka bi sklopila ugovor s dobavljačem. TRAT20191018001 - Austrijski proizvođač medicinskih proizvoda traži materijale / metode / automatizirani postupak za lijepljenje plastičnih dijelova. Austrijska tvrtka koja se bavi poslovima dijagnostičke zdravstvene zaštite želi skratiti vrijeme proizvodnje svojih proizvoda. To je moguće učiniti unapređenjem lijepljenja dijelova kućišta od plastike, stoga traže alternativu trenutno korištenom silikonu - nove metode i / ili automatizirani proces. Traže se partneri iz industrije ili akademske zajednice s kojima bi ostvarili suradnju prema komercijalnom sporazumu s tehničkom pomoći, licenčni sporazum, tehničku suradnju ili istraživačku suradnju.
BOLT20190823004 – Litvanski proizvođač nudi proizvode od octa, sirupe i umake putem ugovora o distribuciji. Tvrtka posluje 60 godina i specijalizirana je za proizvodnju proizvoda od prirodnog octa te osim octa proizvodi i umake od rajčice, senf, konzervirano povrće, umjetni med, sirupe, bezalkoholna pića itd. Tvrtka želi izaći na nova tržišta i traži partnere za suradnju putem ugovora o distribucijskim uslugama i dugoročnog partnerstva. Potencijalni partner trebao bi imati iskustva u prodaji sličnih proizvoda, a tvrtka želi plasirati svoje proizvode u veleprodaju i supermarkete. Tvrtka također može ponuditi proizvode pod privatnom robnom markom za veleprodaju i supermarkete. TRDE20191001001 - Njemačka tvrtka traži partnera iz industrije alatnih strojeva (npr. robotike) za zajednički razvoj strojeva za automatizirano rastavljanje i sortiranje u procesu recikliranja. Njemačka tvrtka i istraživačka organizacija imaju za cilj razviti pred-postupak automatiziranog recikliranja za automobilsku industriju ili strojeve. Svrha je da se osigura gotovo 100% zatvorena petlja recikliranja, s posebnom pažnjom na rijetke i vrijedne materijale. Postupak zahtijeva automatizirane strojeve za demontažu i razvrstavanje na temelju podataka. Konzorcij za partnera traži proizvođača strojeva ili istraživački institut koji ima tehnologiju demontaže i sortiranja strojeva.
BOSG20190924001 - Singapurski proizvođač instant jastučića za hlađenje traži distributere iz Europe putem ugovora o distribucijskim uslugama. Tvrtka osnovana 2015. godine specijalizirana je za proizvode za grijanje i hlađenje te razvija brojne inovativne proizvode. Tvrtka je razvila instant jastučić za hlađenje koji nije potrebno hladiti prije upotrebe. Dosad nisu bili prisutni na europskom tržištu i traže europskog distributera koji bi distribuirao njihov proizvod u zemljama Europe. Potencijalni partner bi se već treba baviti distribucijom proizvoda za sportsku i medicinsku industriju. TRCN20190929001 - Kineska tvrtka traži europske partnere za razvoj tehnologije elektroničkih polica (ESL) temeljem ugovora o tehničkoj suradnji. Kineska tvrtka osnovana je 1989. godine. Njihovi glavni proizvodi uključuju trgovačke blagajne, komercijalni software, pametnu maloprodajnu opremu, terminale za sportsku lutriju i slično. Sada se, na temelju zahtjeva kineskog tržišta, bave razvojem tehnologije elektroničkih polica (ESL). Stoga traže potencijalne europske partnere s naprednom ESL tehnologijom za zajednički tehnički razvoj putem sporazuma o tehničkoj suradnji.
BOUK20191009002 – Britanska tvrtka nudi softver koji snima sadržaje snimljene od obožavatelja na događanjima pogodne za brendiranje i traži distributere i agente. Tvrtka je razvila digitalnu inovaciju koja od korisnika (putem aplikacije) stvara automatski snimljeni sadržaj na sportskim događajima i festivalima. To omogućuje snimanje, razumijevanje i brendiranje sadržaja obožavatelja u promotivne i marketinške svrhe. Tvrtka traži međunarodne distributere ili agencije, stručne u digitalnom marketingu, kako bi ponudili proizvod tvrtkama za organizaciju događanja, vlasnicima prava i sponzorima i promovirali digitalni paket. Suradnja se nudi u obliku komercijalnog ugovora ili ugovora o distribucijskim uslugama. TRAT20190926001 - Dobavljač proizvoda za njegu beba traži start-up tvrtke koje razvijaju nosivi uređaj za praćenje ljudske plodnosti. Tvrtka je svjetski proizvođač proizvoda za bebe te traži bilo koji tip nosivog, povezanog uređaja koji omogućava predviđanje plodnih / neplodnih dana kako bi se olakšalo planiranje obitelji. Otvoreni su za komercijalni ugovor s tehničkom pomoći ili za licenciranje start-up tvrtki, također u obzir dolazi i ugovor o zajedničkom ulaganju.
BORS20190827004 – Srpski hotel s pet zvjezdica u centru grada traži putničke agencije za sklapanje komercijalnog ugovora u području gradskog turizma. Tvrtka je osnovana 1968. godine za pružanje usluga smještaja u turizmu. Hotel se nalazi u gradu Nišu, pruža razne vrste usluga i traži strane putničke agencije i turoperatore za suradnju. Od partnera se očekuje da promovira hotel s njegovim gradskim i seoskim obilježjima i pronalazi klijente za ponuđene proizvode gradskog turizma. Partner bi trebao biti specijaliziran za prodaju usluga gradskog turizma i u mogućnosti dati prijedloge za daljnje pozicioniranje hotela. TRNL20191022001 - Nizozemska tvrtka za čišćenje traži tehnologije i inovativna rješenja za učinkovito čišćenje pijeska s podova u školama. Nizozemska tvrtka za čišćenje traži inovativna rješenja za učinkovito uklanjanje pijeska sa školskih podova rasutog iz kutija za pijesak. Tvrtka traži tehnička rješenja poput čišćenja, ali i pametne metode prevencije. Tvrtka traži suradnju s partnerima za potpisivanje ugovora o licenci ili ugovora o tehničkoj suradnji. Ovaj se zahtjev odnosi na Innovation Challenge objavljen na otvorenoj platformi.