NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 

Dragi čitatelji i poduzetnici,

Prije odlaska na godišnji odmor, pogledajte naše vijesti i nove poslovne ponude. 

VIJESTI

EIT FOOD HUB HRVATSKA

Program EIT Food je najveća i globalno najutjecajnija inicijativa vezana uz poljoprivredno-prehrambeni sektor, koja povezuje tvrtke, sveučilišta i istraživačke centre u Europi te potiče poduzetništvo i inovacije. TERA Tehnopolis, EIT Food HUB za Hrvatsku, s provedbom EIT Food aktivnosti nastavlja i u narednom razdoblju, a u nastavku izdvajamo najaktualnije. 

Government Executive Academy

EIT Food se financira iz programa Obzor2020 i pruža zemljama sudionicama specijalističku izobrazbu i različite mogućnosti financiranja. U okviru Programa organizira se i izobrazba za predstavnike izvršne vlasti koji obavljaju aktivnosti u lancu dodane vrijednosti za hranu i poljoprivredu. 

Više informacija putem poveznice.


Za više informacija o EIT Food programu te ostalim aktivnostima Programa možete kontaktirati EIT Food HUB za Hrvatsku, TERA Tehnopolis d.o.o., na broj telefona 031 251 000, putem e-pošte na ured@tera.hrEuropsko vijeće za inovacije (EIC) – Roadshow - predstavljanje u Hrvatskoj

Europska komisija je 18. ožujka 2018. usvojila izmjene i dopune Radnog programa Obzor 2020. „EIC Pilot“ i pokrenula poboljšani pilot projekt Europskog vijeća za inovacije (EIC –European Innovation Council) kako bi podržala istraživače, tvrtke i inovatore koji razvijaju visokorizične inovacije s potencijalom za stvaranje novih tržišta i poticanje zapošljavanja, rasta i napretka u Europi.

Radni program 2019. – 2020. predviđa dodjelu financijskih sredstava u iznosu od oko 2 milijarde eura, a uključuje već postojeće instrumente i neke novosti koje će biti uzete u obzir prilikom programiranja Horizon Europe 2021. - 2027.

Glavna uprava za istraživanje i inovacije organizirala je veliku kampanju podizanja svijesti u svakoj državi članici kako bi doprla do ključnih lokalnih dionika, „EIC pilot Roadshow“. U Hrvatskoj je glavni partner za kampanju Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Europska poduzetnička mreža. Osigurajte svoje mjesto i prijavite se na OVOJ poveznici. Ovdje možete vidjeti dnevni red.

                 Predstavljanje Poboljšanog pilot projekta EIC-a za 2019. i 2020. godinu

u srijedu, 3. srpnja 2019. godine u 9.45 sati
u Kongresnom centru Forum Zagreb
Radnička cesta 50 (Green Gold, dvorana „Zemlji“

Studenti iz Osijeka osvojili novčane nagrade u okviru programa EIT FOOD

Studenti fakulteta Agrobiotehničkih znanosti Osijek i Ekonomskog fakulteta u Osijeku osvojili novčane nagrade od 10.000 i 5.000 eur u okviru programa EIT Food.

TERA Tehnopolis provodi EIT Food aktivnosti od 2018. godine, od kada je postala EIT Food HUB za Hrvatsku. Zahvaljujući Programu, prošle godine po prvi puta TERA je organizirala EIT Food natjecanje Demo Day u kojem su dodijeljene novčane nagrade od 10.000 i 5.000 EUR. Uvjet za sudjelovanje je imati inovativnu poduzetničku ideju koja bi mogla transformirati poljoprivredu, ribarstvo ili prehrambeni sektor. Nagrade se dodjeljuju poduzetnicima i start-up-ovima u ranoj fazi kako bi podržali razvoj novih proizvoda i usluga koji mogu pomoći u transformaciji prehrambenog sustava čineći ga zdravijim, održivijim i pouzdanijim.
Više informacija putem poveznice.


„KRENI U BUDUĆNOST BEZ PLASTIKE“ ZAKONSKE OBVEZE I PROMJENA REGULATIVE 

S ciljem što bolje informiranosti poduzetnika o novim zakonodavnim obvezama vezanim uz promjenu regulative u području plastike i ambalaže, TERA Tehnopolis d.o.o. je, u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), Regionalnim uredom Osijek i Gradom Osijekom, organizirala jednodnevnu radionicu 5. lipnja 2019. godine, pod nazivom „Kreni u budućnost bez plastike“.

Jednodnevna radionica se fokusirala na promjenu regulative u području plastike i ambalaže. Obzirom da je Europski parlament izglasao zabranu korištenja jednokratne plastične ambalaže, koja stupa na snagu 2021. godine, s ciljem smanjenja onečišćenja okoliša i korištenja prirodnih resursa, proizvođači i korisnici takve ambalaže suočeni su s velikim promjenama. U svrhu njihova informiranja te usmjeravanja na cirkularnu ekonomiju, na radionici su svi prisutni imali priliku informirati se o svim problemima, promjenama i mogućim rješenjima toga područja te se upoznati s primjerima dobre prakse i na taj način unaprijediti vlastito poslovanje.  
Više informacija putem poveznice.


DOGAĐANJA U MREŽI

B2B poslovni razgovori na najvećem sajmu transporta i logistike, München, 4.-7.6.2019.

Europska poduzetnička mreža organizira međunarodne poslovne razgovore u okviru Sajma Transporta i logistike 2019. koji će se održati 4.-7.6.2019. u Münchenu, u Njemačkoj.

Ovi gospodarski susreti organizirani su s ciljem umrežavanja i stvaranja partnerstava između tvrtki koji djeluju u djelatnostima transporta i logistike.

Transport Logistic je vodeći svjetski sajam za logistiku, mobilnost, upravljanje, IT i opskrbne lance te djeluje kao poslovna platforma za pokretanje globalne logističke i transportne industrije. Sajam objedinjuje inovativne proizvode, tehnologije i sustave s dodanom stručnošću i snažnim fokusom na prodaju.

Više informacija putem poveznice. 


B2B Poslovni razgovori na vodećoj svjetskoj izložbi zabave i video igrica, Köln, 20.-22.8.2019.

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom GAMESMATCH  u okviru vodećeg događanja namijenjenog industriji zabave i videoigrica.

Poslovni razgovori u okviru ove svjetske izložbe biti će organizirani sedmi puta za redom, kako bi na unaprijed dogovorenim sastancima ponudili priliku svim zainteresiranim sudionicima, programerima, izdavačima i investitorima za pronalazak poslovnih partnera za njihove projekte.Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno, potrebno je samo kupiti ulaznicu za Gamescom poslovni dio na izložbi.

Više informacija i registracija, do 18.8.2019., putem poveznice.

B2B poslovni razgovori AGRA 2019, Gornja Radgona, 27.8.2019.

Mariborska razvojna agencija u okviru Europske poduzetničke mreže organizira poslovne susrete u okviru 5. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije AGRA 2019 koji će se održati 27.8.2019. u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Sajam AGRA 2019, kao i dosadašnjih godina, posjetiteljima će predstaviti najnovije tehnologije na području poljoprivrede i prehrambene industrije a ovogodišnji naglasak stavljen je na digitalnu poljoprivredu, međunarodno gospodarstvo, najnovije tehnologije u poljoprivredi, nove tehnologije u proizvodnji i preradi hrane.

Više informacija i registracija, do 20.8.2019., putem poveznice.

B2B poslovni razgovori na sajmu graditeljstva FOR ARCH, Prag, 20.9.2019.

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore koji će se održati u okviru sajma FOR ARCH, 20. rujna u Pragu, Češka.
Sajam FOR ARCH namijenjen je sudionicima koji djeluju na području sektora graditeljstva ili na područjima vezanima uz sektor graditeljstva, a žele pronaći inozemne poslovne partnere.

U okviru sajma biti će organizirani bilateralni susreti koji putem unaprijed ugovorenih poslovnih sastanaka omogućuju učinkovitu potragu za poslovnim partnerima, bez nepotrebnog trošenja vremena i novaca. Kako bi pronašli odgovarajućeg poslovnog partnera potrebno je popuniti registracijski obrazac u kojem se opisuje područje poslovanja te traženi oblik poslovne suradnje. Registracijski obrazac objavljuje se u on-line katalogu tako da sudionici mogu odabrati potencijalnog partnera za pregovaranje, te na kraju svaka tvrtka dobiva svoj individualni raspored poslovnih razgovora.Više informacija i registracija putem poveznice.


Poslovni razgovori na Forumu o internacionalizaciji poslovanja, Banja Vrućica, 8.11.2019.

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore u okviru Foruma o internacionalizaciji poslovanja Banja Vrućica 2019 koji će se održati 8.11.2019. u Tesliću, Banja Vrućica.

Ovi bilateralni susreti gospodarstvenika, putem unaprijed ugovorenih poslovnih sastanaka, omogućuju učinkovitu potragu za poslovnim partnerima, bez nepotrebnog trošenja vremena i novca. Kako bi pronašli odgovarajućeg poslovnog partnera potrebno je popuniti registracijski obrazac u kojem se opisuje područje poslovanja te traženi oblik poslovne suradnje. Registracijski obrazac objavljuje se u on-line katalogu tako da sudionici mogu odabrati potencijalnog partnera za pregovaranje, te na kraju svaka tvrtka dobiva svoj individualni raspored poslovnih razgovora.

Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno, a više informacija i registraciju možete naći putem poveznice.


POSLOVNE PONUDE I POTRAŽNJE IZ BAZE

U ovom broju smo za vas izdvojili nekoliko zanimljivih ponuda, a ostale prilike za suradnju možete pretražiti u Bazi koja se nalazi na našoj internet stranici ili putem linka: BAZA

Nadalje, kada nađete profil tvrtke za koji mislite da biste mogli ostvariti poslovnu suradnju, molimo da na mail mkovacevic@hgk.hr (za poslovnu suradnju) ili na ivan.podrug@hamagbicro.hr (za tehnološku suradnju) pošaljete upit/mail.

Vaš upit/mail mora sadržavati sljedeće podatke:  

1. Šifru profila (POD reference)   
2. Informacije o Vašoj tvrtki   
3. Što Vaša tvrtka traži/nudi
4. Kontakt informacije

PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE    

za više informacija pošaljite mail s   potrebnim podacima (gore navedenim) na: mkovacevic@hgk.hr

PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail na: ivan.podrug@hamagbicro.hr

BRRO20190607001 - Rumunjski proizvođač, ručno rađene kozmetike, traži dobavljače staklenih posudica s kojima bi sklopio ugovor o proizvodnji. Tvrtka posluje od 2014. godine i specijalizirana je u stvaranju kozmetičkih recepata i proizvodnji kozmetike. Proizvodi su proizvedeni od prirodnih sastojaka i namijenjeni su ženama i muškarcima. Neki od proizvoda su: kreme za ruke, lice i tijelo, hidratantne kreme, serumi, ulja. Tvrtka traži dobavljače staklenih posudica u različitim veličinama kao npr. posudice, bočice s pumpicom, staklene bočice i bočice s čepom. Posudice i bočice moraju biti od smeđeg stakla u veličinama od: 20 ml, 30 ml, 50 ml i 120 ml. Tvrtka bi s dobavljačem sklopila ugovor o proizvodnji.

RDFR20190524001- Francuski inženjerski centar u potrazi je za poduzećima za uspostavu radarskog demonstratora za rješavanje problema u zdravstvenom sektoru. Francuski inženjerski centar traži partnera na projektu koji za cilj ima postaviti radarski demonstrator temeljen na milimetarskom valu. Ovaj uređaj se posebno odnosi na otkrivanje defekata hidratacije u zdravstvenom i paramedicinskom sektoru. Zadatak MSP-a u okviru projekta bit će potvrđivanje / testiranje demonstratora u realnom okruženju.   Ovaj uređaj će se primjenjivati u mnogim sektorima, jer je detektiranje i lokaliziranje na vrlo precizan način odstupanja (čak i najmanjih razlika) u hidrataciji (suša / vlaga) različitih površina danas još uvijek komplicirano.    Rok za podnošenje prijedloga:  15. kolovoza 2019. Rok za iskaz interesa:  18. rujna 2019.

BRCZ20190416001 - Češka tvrtka traži proizvođače ili dobavljače tekstila, odjeće i modnih dodataka koji su ekološki prihvatljivi. Mlada češka tvrtka posluje s modnom odjećom ekstra velike veličine i dodatcima putem svoje prodajne mreže i web shop-a. Tvrtka planira proširiti svoju ponudu, s modnim proizvodima svih veličina, s naglaskom na ekološki prihvatljive materijale. Materijali će biti korišteni za izradu vlastite linije odjeće za žene. Tvrtka nudi ugovor o distribuciji.

RDCH20190603001 - Traže se poduzeća koja se bave istraživanjem i razvojem medicinskih proizvoda sa kompetencijama u mikrotehnologiji, optoelektroniki, brizganju plastike, prikupljanju i analizi podataka te izradi mobilnih aplikacija. Švicarsko sveučilište ima za cilj razviti inovativni pametni uređaj za mjerenje urina. Uređaj se može koristiti u cijelom svijetu kao personalizirani tragač za metaboličkim parametrima. Cilj projekta je razviti novi uređaj (stanica za analizu i mobilna aplikacija) za prikupljanje, pohranjivanje i razmjenu podataka o zdravstvenim parametrima dobivenim iz urina (“suha kemija”).   Traže se poduzeća s interesom za personaliziranu medicinu, medicinsku opremu i s iskustvom na području medicinskih proizvoda ili terapijskim tržištima EU. Švicarski start-up će voditi brigu o distribuciji i komercijalizaciji, dok će svaki partner surađivati u fazi proizvodnje. Tražena poduzeća moraju imati relevantno iskustvo ili dobre mrežne veze u području zdravstva.    Rok za podnošenje prijedloga:  20. srpnja 2019.  Rok za iskaz interesa:  12. rujna 2019.

BRUK20190521001 – Tvrtka iz Ujedinjenog kraljevstva koja dizajnira dječje kutijice za štednju („kasice-prasice“) traži ugovor o prizvodnji. Trenutno proizvode kutije za štednju u Kini, ali žele premjestiti proizvodnju bliže, odnosno u Europu. Kutijica za štednju („kasica-prasica“) dizajnirana je tako da prima 100 kovanica od funte ili eura te se ne mogu izvaditi kovanice dok se ne dostigne broj od 100 kovanica. Tvrtka je osnovana 2017. godine te svoje proizvode prodaje preko web-shopa i ograničenog broja trgovaca i sada planira proširiti poslovanje. 

RDUK20190611001 - Sveučilište u Velikoj Britaniji traži partnere za suradnju u istraživanju za prijedlog H2020 o industrijskoj proizvodnji niske emisije ugljika. Sveučilište u Londonu priprema prijedlog projekta H2020, koji za cilj ima razviti, testirati i optimizirati inovativno i troškovno učinkovito rješenje koje može poboljšati hvatanje i korištenje ugljičnog dioksida (CO2).   Sveučilište će biti tehnički koordinator projekta i traži partnere prema sporazumu o istraživačkoj suradnji koji mogu voditi brigu o administrativnoj koordinaciji projekta, krajnjim korisnicima za testiranje i partneru za skladištenje CO2.   Ciljevi sveučilišta su: 1) razviti i implementirati višefazne kontinuirane pojačane reaktore / foto bioreaktore za intenzivno hvatanje CO2 i naknadno korištenje istih u korisne proizvode; 2) pokazati korisne ekonomske i kvalitetne (niska kontaminacija sinteznih plinova apsorbentima) koristi od uporabe ionskih tekućina / mikroalgi u kontekstu industrijski relevantnih problema; 3) intenziviranje hvatanja CO2.   Konkretno, glavni sektor koji sveučilište traži su rafinerije cementa ili nafte ili teška industrija.    Rok za podnošenje prijedloga:  19. kolovoza 2019. Rok za iskaz interesa:  26. kolovoza 2019.

BRPL20190510001 – Poljski proizvođač papirnatih kutija traži proizvođače ili dobavljače pamučnog papira s kojima bi sklopio ugovor o distribuciji ili ugovor o proizvodnji. Tvrtka je osnovana 1988. godine te ima stabilan i dobar položaj na tržištu. Specijalizirana je za proizvodnju visokokvalitetnih papirnatih/kartonskih kutija koje služe za dugoročnu pohranu dokumenata te zadovoljava očekivanja najzahtjevnijih klijenata kao npr. nacionalnih arhiva. Traže se tvrtke svih veličina po mogućnosti s iskustvom u međunarodnoj suradnji.

TRIT20190513001 - Talijanska istraživačka skupina traži specifičnu prskalicu za ubrizgavanje inovativnog lijeka Talijanska istraživačka skupina razvila je novu terapiju koja prirodno stimulira proizvodnju faktora rasta živaca (NGF) kako bi se povećala dugovječnost i mentalna sposobnost. Terapija se temelji na primjeni, preko nazalnog dozatora, fiziološke otopine isporučene pod visokim tlakom (HPIS). Traže se proizvođači raspršivača koji mogu zadovoljiti potrebne specifikacije.Traže se servis i komercijalni sporazum s tehničkom pomoći.   Istraživačka skupina traži proizvođača za uređaj za prskanje, koji je u stanju zadovoljiti tehničku specifikaciju za suradnju s ciljem pružanja usluga za projektiranje i proizvodnju nove prskalice. Također, u slučaju postojeće prskalice s odgovarajućim performansama, predviđena je komercijalna suradnja (opskrba i distribucija) i tehnička pomoć u slučaju kvara ili poboljšanja uređaja.

BRIT20190301001 - Talijanska tvrtka traži proizvodnog partnera u plastičnom sektoru, konkretno za proizvodnju inovativnih kišobrana. Start-up tvrtka izumila je novu vrstu kišobrana koji je vrlo izdržljiv, lagan, prilagodljiv i eko-održiv. Svi dijelovi kišobrana proizvedeni su od istog polimera. Traže se partneri sa iskustvom u proizvodnji i montaži plastičnih proizvoda kao i iskustvom u istraživanju i razvoju plastičnih proizvoda. Tvrtka nudi ugovor o proizvodnji, a idealni partner bi trebao biti zainteresiran i za ulaganje u inovativni proizvod preko ugovora o zajedničkom ulaganju.   

TRES20190624001 - Traži se tehnologija za smanjenje šećera i masti u pekarstvu i proizvodnji tijesta. Španjolsko pekarsko poduzeće traži tehnologiju / sustav koji omogućuje smanjenje količine šećera i masti u konačnim proizvodima bez smanjenja organoleptičkih svojstava. Trenutno, tvrtka koristi maltitol da zamijeni šećer u svojim proizvodima, ali njihov cilj nije samo zamjena šećera, nego i smanjenje količine upotrijebljenog zaslađivača. Trenutno nema zamjene za mast.   Tvrtka prodaje svoje proizvode u mnogim europskim zemljama, pa bi ponuđena tehnologija / sustav trebala biti primjenjiva barem na europskoj razini. Tvrtka je otvorena za bilo koju vrstu dogovora, ali posebno traži tehničku suradnju, gdje traženi partner nudi takvu tehnologiju i obje mogu surađivati kako bi je testirale u svojim proizvodima.

BRSI20190401001 – Slovenski veletrgovac koji se bavi prodajom mesnih proizvoda želi biti zastupnik proizvoda drugih tvrtki. Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju i prodaju raznih mesnih i drugih prehrambenih proizvoda i vodeći je slovenski uvoznik i distributer prehrambenih proizvoda preko 25 godina. Surađuju s velikim i malim trgovinama, hotelima, bolnicama, školama i drugim javnim institucijama. Nude meso i mesne proizvode, ribu, smrznuto voće i povrće, mliječne proizvode, konzerviranu hranu, slatkiše, sladoled i ostale prehrambene proizvode. Tvrtka traži proizvođače odležanog goveđeg mesa iz EU koji bi bili zainteresirani proširiti svoju prodaju i na slovensko tržište. Trebali bi biti spremni na dugoročnu suradnju sa slovenskim partnerom na temelju ugovora o komercijalnom zastupanju.

TRDE20190618001 - Njemačko gradsko vijeće traži senzore za mjerenje razine punjenja kante za otpad  Njemačko gradsko vijeće traži industrijskog partnera koji može pružiti pametne sustave senzora za gradske kante za otpad. Razinu punjenja spremnika za otpad treba mjeriti na temelju mreže širokog područja (LoRaWAN). Od partnera se traži da opremu kante za otpatke u okviru komercijalnog sporazuma s tehničkom pomoći.     Dobavljači senzora traže komercijalne sporazume s tehničkom pomoći. Partneri bi trebali pratiti uvođenje i provedbu novog rješenja. Sve izraze interesa prikupit će gradsko vijeće. Povratne informacije o iskazima interesa bit će dostavljene krajem ljeta 2019.

BRUK20190611001 – Britanska tvrtka traži dobavljače alternative za plastične omote (zaštitno pakiranje za koje se ne koristi plastika) za svoje zvučne proizvode. Tvrtka proizvodi održiva akustična rješenja od prirodnih vlakana (uglavnom vune). Proizvodi smanjuju pozadinsku buku i poboljšavaju način na koji se čuje govor, visokih su performansi i profesionalno testirani za svaku okolinu ili unutarnji prostor, što može uključivati urede, škole, restorane i hotele. Tvrtka traži proizvođača specijaliziranog za inovativna rješenja za pakiranje i voljnog u početku prodavati male serije proizvoda prema specifikaciji britanskog partnera. Ambalaža mora štititi proizvode od vune od vlage i prašine te biti ekološki prihvatljiva i lagana. Tvrtka bi sklopila ugovor s dobavljačem.

TRNL20190513001 - Nizozemski proizvođač prehrambenih proizvoda traži proizvodne partnere za automatsku industrijsku pekarsku liniju. Nizozemska pekara traži opremu za proizvodnju kolača kako bi proširila svoj proces pekarstva. Tvrtka želi povećati svoju proizvodnju na industrijsku razinu. U tu svrhu zainteresirani su za strojeve koji pomažu automatizirati i optimizirati proces pečenja. Tvrtka traži partnere koji mogu razvijati i graditi pekarsku opremu u okviru ugovora o tehničkoj suradnji.   Traženi partner mora imati znanje o mehaničkom, elektromehaničkom razvoju, konstrukciji, montaži i ugradnji punih funkcionalnih pekarskih proizvodnih linija, sve u okviru sporazuma o tehničkoj suradnji za dugoročno partnerstvo.

BRPL20190606001 - Poljski distributer rezervnih dijelova za automobile traži dobavljače. Tvrtka osnovana 2015. godine nudi širok asortiman proizvoda: auto dijelovi, oprema za autoservise, rezervni dijelovi za održavanje i viljuškari. Tvrtka traži proizvođače i dobavljače svih vrsta rezervnih dijelova i pribora za poznate marke automobila koji žele ući na poljsko tržište ili povećati svoje udjele. Uloga partnera bi bila opskrbiti tvrtku automobilskim dijelovima i automobilskom opremom prema ugovoru o distribucijskim uslugama.

TRES20190617001 - Katalonski MSP traži nova rješenja za vaskularne terapije. Katalonsko poduzeće koje razvija napredne medicinske uređaje i terapije za liječenje poremećaja kardiovaskularnog sustava traži nova poduzeća s novim rješenjima i idejama za vaskularne terapije za sporazume o tehničkoj suradnji. Katalonski MSP traži prijedloge, pristupe, rješenja i ideje za vaskularne terapije kao što su:
- Medicinski uređaji za liječenje vaskularnih poremećaja;
-  Sustavi za primjenu lijekova za lokalne tretmane;
- Zamjena otvorene operacije minimalno invazivnim postupcima
Status projekta mora biti TRL> 3, a organizacija mora imati voditelja projekta.Tvrtka predviđa buduću suradnju prema sporazumima o tehničkoj suradnji kako bi se između ostalog razvio prototip ili procjena razvoja proizvoda, proizvodnje i regulative. Također bi se mogli razmotriti ugovori o licenci, ugovori o ulaganju ili zajedničkim pothvatima. 

BRPL20190610001 - Poljska tvrtka traži proizvođače sustava za ventilaciju i klimatizaciju zainteresirane za plasman svojih proizvoda na poljsko tržište putem ugovora o distribuciji (i/ili) ugovora o komercijalnom zastupanju. Tvrtka osnovana 2004. godine, specijalizirana za distribuciju sustava za ventilaciju i klimatizaciju, sa širokim portfeljem klijenata, nudi svoje usluge kao distributer i zastupnik proizvođača i dobavljača sustava ventilacije i klimatizacije: ventilacijskih jedinica, ventilatora, grijača, ventilatora i hladnjaka. Suradnja se nudi u obliku distribucije ili komercijalnog ugovora.

RDUK20190611001 - Poduzeće iz Velike Britanije traži partnera za izradu konjugata protutijela i lijekova. Biološke molekule su sve važnije kao terapijska sredstva, na primjer konjugati antitijela i lijekova, ali poteškoće u proizvodnji s potrebnim količinama i kvalitetom ostaju prepreka. Dvije tvrtke, iz Nizozemske i Velike Britanije traže tvrtku s ekspertizom u generaciji konjugata antitijela i lijekova koji će se pridružiti konzorciju. Cilj projekta je postići sinergijske učinke i tako dramatično povećati razinu i kvalitetu nastalih bioloških molekula. To bi omogućilo stvaranje složenijih bioloških molekula pri većim količinama i bolju kvalitetu koja je potrebna za snižavanje troškova i povećanje dostupnosti tih terapija. To bi posebno bilo slučaj s konjugatima antitijela i lijekova zbog visokih troškova proizvodnje tih entiteta i njihovog terapeutskog potencijala u više područja.Ovo partnerstvo bit će u obliku sporazuma o suradnji u istraživanju. Rok za podnošenje prijedloga:  02. kolovoza 2019.
Rok za iskaz interesa:  12. rujna 2019. 

BRFR20190613001 - Francuska tvrtka, specijalizirana u prodaji staklenki, traži dobavljače. Tvrtka se bavi distribucijom staklenki, koje se koriste za hranu i tekućinu, traži nove dobavljače staklenki s čepom ili bez te staklenih boca. Tvrtka također nudi potencijalnom dobavljaču da bude njegov distributer za francusko tržište. Tvrtka posjeduje iskustvo od 25 godina i nudi razne staklenke od 30 ml do 12 l. Tvrtka ima potrebu kupiti 20000 staklenki godišnje i nudi ugovor o distribuciji.

RDES20190621001 - Španjolsko poduzeće traži partnera specijaliziranog za prepoznavanje glasa za razvoj obrazovne platforme za djecu s psihičkim i mentalnim oštećenjima. Španjolsko poduzeće priprema Eurostars prijedlog za razvoj obrazovne platforme prilagođene djeci s bilo kakvim fizičkim ili mentalnim oštećenjima (vizualnim, intelektualnim, slušnim i motoričkim teškoćama). Za provedbu projekta traži se partner s iskustvom u tehnologijama prepoznavanja glasa.Platforma bi trebala imati sljedeće značajke:
-Interaktivne aktivnosti (aplikacije), videozapisi i podcasti za učenje;
- Analitika i model preporuke s iskorištavanjem umjetne inteligencije;
-Jezici: trebaju biti definirani, ali uključuju barem engleski, španjolski, portugalski i francuski.
- Značajke poput prepoznavanja glasa, posebnog dizajna za sredstva (npr. s kontrastom i povećanjem za vizualnu ili motoričku nesposobnost).Prepoznavanje glasa ima ključnu ulogu u ovom projektu. Zbog toga španjolska tvrtka traži partnere specijalizirane za prepoznavanje govora pomoću softvera koji se može integrirati s digitalnom platformom i idealno može raditi izvan mreže.
Rok za podnošenje prijedloga:  21. srpnja 2019.
Rok za iskaz interesa:  12. rujna 2019.