DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za veljaču!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI
VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI
PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

Nadolazeća događanja u mreži

7. - 8. veljače 2017. - Poslovni susreti na Kongresu inovacija tekstilne industrije u zdravstvenoj zaštiti, Ghent, Belgija

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore u okviru Kongresa inovacija tekstilne industrije u zdravstvenoj zaštiti koji će se održati 7.-8. veljače 2017 u Ghentu, u Belgiji. Kongres će biti posvećen kako tekstilnoj industriji tako i zdravstvenom sektoru, u cilju intenziviranja suradnje i razvoja tržišta između ova dva sektora. Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno. Više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici: https://www.b2match.eu/textile4health2017.


16. - 17. veljače 2017. - Poslovni susreti u sklopu sajma BIOFACH, Nurnberg, Njemačka

Europska poduzetnička mreža Nizozemske organizira poslovne razgovore u okviru sajma BIOFACH koji će se održati 16. i 17. veljače 2017. godine u Nürnbergu, Njemačka. Sudjelovanje na poslovnim susretima u sklopu sajma je besplatno, a kako se prijaviti i koje su pogodnosti sudjelovanja možete saznati na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/biofach2017. Prijave su moguće do 8. veljače.


27. veljače - 1. ožujka 2017. - Poslovni susreti na najvećem sajmu mobilne tehnologije Mobile World Congress 2017, Barcelona, Španjolska

Europska poduzetnička mreža organizira međunarodne poslovne razgovore u okviru najvećeg sajma mobilne tehnologije Mobile World Congress 2017., na kojem svake godine vodeće tvrtke u tom području kao i inovatori istražuju trendove koji će vladati mobilnom industrijom u narednim godinama. Start-up tvrtke, MSP i grupe istraživača koji žele poboljšati svoje poslovne prilike na desetom godišnjemMobile World Congress brokerage eventu mogu se registrirati na https://www.b2match.eu/mwc2017. Kotizacija za sudlejovanje je 310 Eura.


7. - 9. - ožujka 2017. - Poslovni susreti na sajmu ECOBUILD, London, Velika Britanija

U okviru sajma ECOBUILD, najvećeg svjetskog sajma održive gradnje, Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore koji će se održati u srijedu 8. ožujka 2017. godine u Londonu. Na ovom događanju tvrtke će imati priliku upoznati potencijalne poslovne partnere koji djeluju u građevinskom sektoru i sektoru energetske učinkovitosti. Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno, a zainteresirane tvrtke svoje sudjelovanje mogu prijaviti na https://www.b2match.eu/ecobuild2017.Vijesti iz mreže

Mala škola transfera tehnologije

Kako patentirati izume povezane sa softverskim rješenjima? U mnogim zemljama, računalni programi, bilo u „source“ ili „object“ kodu, zaštićeni su autorskim pravima. Glavna prednost zaštite autorskih prava leži u njihovoj jednostavnosti. Zašto mnogi autori pokušavaju patentirati svoje izume koji su povezani sa softverskim rješenjem? Odgovor na ovo pitanje kao i sve druge korisne informacije o ovoj temi možete doznati u članku na našoj stranici.


Održavanje Info dana "Međunarodna suradnja kroz Eureka i Eurostars program te SME Instrument"

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO organizira info dan na temu otvorenih natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Europske unije: Eureka/ Eurostars i SME Instrument (Obzor 2020.), koji će se održati u petak, 3. veljače 2017. s početkom u 10.00 sati u Kongresnom centru „Forum Zagreb“, Radnička cesta 50, Zagreb, Dvorana „Zemlji“. Registracije su moguće do 1.veljače prijavom na poveznicu OVDJE.


Objavljena brošura "Primjeri uspješno završenih EU projekata"

Ministarstvo regionalnog razvoja i findova Europske unije (MRRFEU) objavilo je brošuru Primjeri uspješno završenih projekata sufinanciranih iz Operativnog programa "Regionalna konkurentnost 2017-2013."
Upravljačko tijelo Operativnoga programa „Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“ putem brošure predstavlja dosadašnje rezultate provedbe kroz primjere uspješno završenih projekata. Brošuru možete preuzeti putem poveznice


HAMAG - BICRO raspisao je Program Mikro i Malih zajmova

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, potpisali su 30. lipnja 2016. godine Sporazum o financiranju za provedbu financijskih instrumenata u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020.

Kroz nove financijske proizvode („Mikro zajmovi“ i „Mali zajmovi“) koje će izravno provoditi HAMAG-BICRO mikro, malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju je 25.000.000,00 EUR.


Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje

Ponude / Potražnje poslovne suradnje
Upit uputite na
jravlic@hgk.hr

Ponude / Potražnje tehnologije
Upit uputite na
renato.vrebac@hamagbicro.hr

BRTR20161216001 Turski distributer traži dobavljača građevinskog materijala

Turska tvrtka, specijalizirana za vele i maloprodaju raznih građevinskih materijala (prirodni kamen, mramor, parketi, podna i zidna keramika i sl), traži dobavljače. Turska tvrtka je spremna povećati svoju bazu proizvoda i poboljšati svoju konkurentnost, stoga traži nove dobavljače građevinskog materijala uz sklapanje ugovora o distribuciji. Potencijalni partneri mogu biti:- Proizvođači građevinskog materijala, alata i pribora, spremnih za distribuciju svojih proizvoda na turskom tržištu.- Prodavači / izvoznici materijala, alata i pribora povezanih s graditeljstvomTvrtka je spremna za suradnju s tvrtkama, koje mogu isporučiti široku paletu opisanih proizvoda i osigurati dobru kvalitetu u kombinaciji s povoljnim cijenama.

RDDE20170109001 Njemački istraživački institut traži Industrijske partnere iz sektora električnih skladišta za istraživački projekt u sklopu H2020

Njemački istraživački institut traži Industrijske partnere za sudjelovanje u konzorciju na projektu koji ima za cilj razvoj proizvodnje industrijskog litija. Projekt je odgovor na natječaj H2020 o „Inovacijskim radnjama u vezi sirovina - SC5-14-2016-2017“, te će se temeljiti na sporazumu o istraživačkoj suradnji. Ciljni partneri trebaju biti proizvođači akumulatora ili dobavljača materijala za proizvodnju sustava pohrane električne energije.

BRPL20161010003 Poljski distributer nudi distribuciju prehrambenih proizvoda

Poljska tvrtka, koja se bavi distribucijom vrhnja, kozjeg i kravljeg mlijeka, grčkog jogurta, feta sira, dodataka prehrani, organske, nudi usluge distribucije dobavljačima prehrambenih proizvoda, uglavnom iz Italije, Grčke, Španjolske, ali i drugih zemalja. Tvrtka je zainteresirana za suradnju sa stranim proizvođačima hrane (mala i srednja poduzeća, velika poduzeća). Poljska tvrtka očekuje visoku kvalitetu prehrambenih proizvoda i pravovremene isporuke.

RDUK20161215001 Industrijski biotehnološki partneri koji rade s mikrobima traže konzorcij koji se prijavljuje na ERA-Net CoBioTech

Britanska industrijska biotehnološka mreža priprema konzorcij i ponudu za natječaj ERA-Net CoBioTech. Konzorcij traži industrijske partnere bilo koje veličine koji radi s mikrobima (po mogućnosti bakterijom corynebacterium ili kvascem) u sektoru industrijske biotehnologije. Projekt će proučavati ponašanje membrana s ciljem njihova usklađivanja i nakon toga ublažavanja učinka koje imaju toksini tijekom procesa industrijske biotehnologije i tako povećavaju prinose.

BRDK20170118001Danska tvrtka traži pod – dobavljača metalnih proizvoda i čeličnih konstrukcija

Danska tvrtka, koja se bavi prodajom raznih dijelova tvrtkama koje sastavljaju „tijela“ kamiona, traži pod-dobavljača metalnih dijelova i konstrukcija od čelika, nehrđajućeg čelika i aluminija pod „outsourcing“ ugovorom. Danska tvrtka se bavi opskrbom tvrtki dijelovima za izgradnju „tijela“ kamiona i to kamiona do 74 tone. Potencijalni partner bi trebao biti proizvođač metala, koji ima pristup čeliku, nehrđajućem čeliku i aluminiju, relevantno znanje, iskustvo i strojeve za proizvodnju visokokvalitetnih dijelova za kamione.

RDTR20161219001 H2020: potražnja partnera s ekspertizom iz termalne energije

Turska regionalna razvojna agencija koja je koordinator na Horizon 2020, EE-04-2016-2017 „Nova rješenja za grijanje i hlađenje koja koriste izvore termalne energije niskog stupnja“ traži partnere s iskustvom na sustavima geotermalne energije. Cilj projekta je obuhvatiti visoko učinkovite komunalne sustave grijanja niske temperature koji smanjuju gubitke distribucije topline i termalne potražnje putem mehanizama prethodne kontrole.

BOCZ20161014003 Češka tvrtka nudi savjetodavne usluge za ulazak na češko i tursko tržište

Češka konzultantska tvrtka koja pruža podršku stranim tvrtkama koje žele ući na češko i po potrebi i tursko tržište, nudi svoje konzultantske usluge. Tvrtka pruža savjetodavne usluge na turskom i češkom tržištu o trgovini, pronalaženju odgovarajućih poslovnih partnera u obje zemlje i savjetovanju o porezu i pravnim pitanjima. Tvrtka ima partnere u Turskoj, koji djeluju kao dodatna podrška i pružaju slične usluge.

RDUK20161213001 Potražnja partnera - ICT–39-2017 – Izgradnja međunarodnog partnerstva u zemljama s niskim i srednjim dohotkom

Projekt će omogućiti mentorstvo, obuku iz istraživanja i izgradnju kapaciteta, čime se jačaju intelektualna samodostatnost i održiva afrička rješenja za afričke probleme. Projekt će trajati 3 godine i bavit će se utjecajem na istraživanje, praksu, politiku i objavljivanje, baveći se relevantnošću i prenosivošću diljem regije i šire. Sveučilište iz Velike Britanije koje vodi ovaj projekt sada traži istraživačke partnere koji bi pristupili konzorciju iz svih industrija diljem EU.

BRUK20161222001 Britanski proizvođač traži partnera za proizvodnju putne torbe za kućne ljubimce

Novoosnovana britanska tvrtka, specijalizirana za proizvode za kućne ljubimce, razvila je 2-u-1 putnu torbu s džepovima za transportiranje kućnog ljubimca, koja se pretvara u udoban krevet za ljubimca u roku od sekunde. Tvrtka traži iskusne proizvođače za dugoročnu suradnju u obliku proizvodnje svoje trenutne linije proizvoda i razvoj novih proizvoda kako bi proširili svoj asortiman proizvoda. Potencijalni partner bi trebao imati iskustva u proizvodnji torbi i / ili sličnih proizvoda za ljubimce i trebao bi biti otvoren za male ili velike narudžbe. Materijali koji se koriste trebali bi biti podobni za kućne ljubimce, npr. lako se čiste, nezapaljivi, itd.

RDLV20170106001 Hitno! Traži se industrijski i istraživački partner za H2020 inovacijsku projektnu ponudu aplikacija dvojnog sustava za gorivo (dizel/metan) u pomorskom sektoru

MSP iz Latvije je razvio vlastitu vrhunsku tehnologiju dvojnog sustava za gorivo koja se primjenjuje u sektor lokomotiva. Projektom u sklopu H2020 programa „Inovacije za energetsku učinkovitost i kontrolu emisija u vodenom transportu” tvrtka planira tu tehnologiju prenijeti na pomorski sektor. Traže se tri akademska ili industrijska partnera za prijedlog projekta: 1) sa znanjem o brodskim motorima; 2) s iskustvom u vezi spremnika ukapljenog prirodnog plina i 3) brodogradilišna tvrtka – ispitivač tehnologije.

BRRO20161205003 Rumunjska tvrtka traži proizvođače farmaceutskih i dezinfekcijskih proizvoda

Rumunjska tvrtka nudi distribuciju europskim proizvođačima i izvoznicima para-farmaceutskih proizvoda i sredstava za dezinfekciju. Tvrtka posjeduje skladište proizvoda za pružanje zdravstvene zaštite i njege, para-farmaceutskih proizvoda i proizvoda za dezinfekciju te traži partnere iz Europe koji žele prodavati svoje proizvode u Rumunjskoj. Tvrtka je osnovana 2010. godine te djeluje kao farmaceutsko skladište, ovlašteno od Nacionalne agencije za lijekove i medicinske proizvode.

TRAL20160627001 Albanska tvrtka traži novu tehnološku liniju za proizvodnju različitih sendvič panela

Albanska tvrtka smještena u središnjem dijelu Albanije traži novu tehnologiju za proizvodnju sendvič panela. Tehnologija će omogućiti razvoj novih proizvoda i jačanje proizvodnje. Tvrtka je jedinstvena po takvoj proizvodnji u Albaniji. Traženi partneri za suradnju po mogućnosti bi trebali biti iz povezane industrije i strojne proizvodnje sendvič panela. Tvrtka traži bilo koju vrstu komercijalnog partnerstva koje bi moglo rezultirati profitom za oba partnera.

BRRU20161114001 Ruski distributer traži proizvođače alata za rezanje i opreme za obradu metala

Ruska tvrtka, specijalizirana za proizvodnju i distribuciju proizvoda od metala, traži proizvođača i dobavljača alata za rezanje i opreme za obradu metala, čije bi proizvode distribuirala na ruskom tržištu. Tvrtka želi proširiti svoj asortiman proizvoda, stoga traži navedene proizvođače, koji moraju imati sustav upravljanja kvalitetom ISO i jamstvo od najmanje 2 godine na sve proizvode

TRCN20161208002 Kineska tvrtka traži pripremnu tehnologiju kompozitnog materijala od najlona/staklenog vlakna za lopatice ventilatora visoke kvalitete

Kineska proizvodna tvrtka traži suradnju na tehnologiji pripreme kompozitnog materijala od najlona/staklenog vlakna za izradu lopatica ventilatora visoke kvalitete. Tvrtka traži tehničku suradnju s istraživačkim institutima ili tvrtkama s pravom tehnologijom.

BRUK20161213001 Britanska tvrtka traži dobavljače dijelova i proizvoda za proizvodnju brodova

Britanska tvrtka, osnovana prije više od 25 godina i jedan od najvećih veletrgovaca dijelova i rezervnih dijelova za brodove od 20 do 40 metara dužine, traži nove dobavljače. Tvrtka nudi usluge distribucije mehaničkih dijelova tvrtkama koje traži ekskluzivnog distributera za tržište Velike Britanije. Tvrtka traži dobavljače koji nude certificirane proizvode za brodove. Međutim, uzet će u obzir i druge proizvode visoke kvalitete, ako se uklapaju u njihov postojeći asortiman. Tvrtka preferira suradnju sa svestranim dobavljačima.

TRRO20161212001 Rumunjska tvrtka čija je glavna djelatnost prodaja kave u prodajnim automatima traži tehnologiju za recikliranje ostataka kave

Rumunjska tvrtka u privatnom vlasništvu traži inovativnu tehnologiju za reciklažu ostataka kave koji nastaju iz pripreme kave i koja bi ih pretvorila u različite proizvode za prehrambenu industriju, ekološku poljoprivredu ili na nekom drugom području, na temelju istraživačkog/tehničkog sporazuma o suradnji ili komercijalnog ugovora s tehničkom pomoći. Glavna djelatnost tvrtke je prodaja kave u prodajnim automatima.

BRRU20160816001 Ruski proizvođač mliječnih proizvoda traži proizvođača staklene ambalaže

Ruska tvrtka iz regije Kursk, specijalizirana u proizvodnji mliječnih proizvoda kao što su mlijeko, jogurt, kefir, mliječni maslac i sir, traži proizvođača staklene ambalaže. Ambalaža bi trebala biti u tri veličine, tj trebala bi zaprimati 250 ml, 550 ml i 0,5 – 1 l proizvoda i izrađena od prozirnog ili polu-bijelog stakla.

TRKR20161129002 Pročišćavanje otpadnih voda

Korejski MSP traži tehnologiju pročišćavanja voda. Tvrtka je vodeći proizvođač uređaja za otapanje kisika i ima znanje o pročišćavanju vode. Ovaj MSP traži komercijalni sporazum s tehničkom pomoći i ugovorom o licenci.

BRGR20160627001 Grčki zastupnik nudi partnerstvo proizvođačima strojeva

Grčka tvrtka specijalizirana za strojogradnju, proizvodnju i prodaju strojeva i opreme za proizvodnju hrane, brašna, stočne hrane, kao i za reciklažu i preradu hrane, zainteresirana je za sklapanje ugovora o trgovačkom posredovanju s proizvođačima svih vrsta strojeva za preradu hrane, kako bi zastupala proizvode u Grčkoj. Tvrtka je također zainteresirana za zastupanje tvrtki koje proizvode strojeve za obnovljive izvore energije, recikliranje (papir, plastika, metal, recikliranje industrijskog otpada ), te za proizvode na biomasu. Tvrtka je posebno zainteresiran za suradnju s partnerima koji su u mogućnosti dostaviti strojeve koji su komplementarni s postojećim asortimanom proizvoda tvrtke.

TRUK20161111001 Britanski istraživački konzorcij traži nebritanske industrijske tvrtke koje se oslanjaju na vodu

Britanski istraživački konzorcij koji radi u vodnoj industriji traži nebritanske industrijske tvrtke koje zagađuju vodu zbog svojih industrijskih aktivnosti ili koje naprotiv trebaju puno čiste vode. Taj istraživački konzorcij želi sklopiti sporazum o prijenosu tehničke ekspertize za znanje o procesima industrijskih tvrtki u svrhu istraživanja kako se intervencije u procesima industrijskih tvrtki mogu sinkronizirati diljem riječnog bazena u svrhu smanjenja utjecaja na vodu.