NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 

DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u novom broju EEN Newslettera za kolovoz!

VIJESTI IZ MREŽE
DOGAĐANJA 
PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

Vijesti iz Mreže

Hrvatska gospodarska komora predstavila je novi projekt - Digitalna komora

Riječ je o informacijsko-komunikacijskoj platformi za e-usluge namijenjenoj članicama HGK, javnoj upravi i građanima. Implementacijom sedam e-usluga (e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija) ubrzat će se komunikacija i unaprijediti odnosi s članicama, digitalizirat će se izdavanje dokumenta za javne ovlasti i omogućiti još aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika u kreiranju i promjeni zakonodavnog i regulatornog okvira. Osim toga, gospodarstvenicima će izvore financiranja učiniti dostupnijima i omogućiti im kvalitetniju promociju njihovih proizvoda i usluga.Portalu se može pristupiti na www.digitalnakomora.hr te je potrebna identifikacija putem sustava e-građani.
Više informacija putem poveznice.
Objavljen EU natječaj "Internacionalizacija poslovanja MSP-ova- Faza 2"

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2“, referentna oznaka: KK.03.2.1.16.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima. Cilj poziva je povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela MSP-ova u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se projektne aktivnosti koje uključuju nastupe na međunarodnim sajmovima ili b2b susretima izvan RH te istraživanje inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište izvan RH.

Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Više informacija o natječaju te natječajnu dokumentaciju možete pronaći putem poveznice.


Pozivamo vas na akciju Kupujmo hrvatsko u Zagrebu, 25. i 26.9.2018.

Hrvatska gospodarska komora poziva vas na akciju Kupujmo hrvatsko, koja će se održavati u utorak i srijedu, 25. i 26.9.2018., od 9 do 19 sati, u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića.

Kako bismo zajedno osnažili domaće gospodarstvo, pozivamo vas da nam se pridružite na Trgu bana Josipa Jelačića te svojim sudjelovanjem pomognete u ostvarenju zajedničkog cilja – promociji domaćih proizvoda vrhunske kvalitete, kao i nositelja znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta. Osim što boljeg plasmana domaćih proizvoda, na ovaj se način potiče konkurentnost i čuvaju radna mjesta.

Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnog obrasca. 
Rok prijave: 10.09.2018.

Više informacija putem poveznice.Poziv za sudjelovanje u dodjeli priznanja u okviru kampanje "STOP ozljedama na radu"

Jedan od ključnih ciljeva je i motivirati sve ključne dionike u društvu za učinkovitiju suradnju i provedbu mjera zaštite na radu, putem jačanja socijalnog dijaloga i partnerstva u svakoj radnoj sredini.

Kako bi što širem krugu organizacija bila omogućena prijava ostvarenih rezultata i postignuća u području unapređivanja zaštite na radu, pripremljen je online upitnik, koji je dostupan putem poveznice: https://www.surveymonkey.com/r/stoponr

Unosom odgovarajućih pokazatelja od strane pojedinog poslovnog subjekta podnosi se i prijava kandidature za dodjelu priznanja za postignute rezultate u području zaštite na radu u razdoblju od 2015.-2017. godine.
Za sudjelovanje u ovoj akciji možete se prijaviti najkasnije do 15.9.2018. godine.


WORTH - drugi poziv za financiranje kreativne industrije

Radite li u modnoj ili lifestyle industriji? WORTH partnerski projekt je inicijativa koja podupire kreativnost i inovaciju temeljenu na dizajnu te je pokrenut drugi poziv za prijave. Ako ste zainteresirani pošaljite prijedlog partnerskog projekta do 24. listopada 2018. godine.

Ovaj poziv je namijenjen za MSP-ove i start-upove u industrijama koje se bave: 


Odabrani projekti će dobiti: 

Prijaviti se možete putem poveznice.

Više informacija o ovom pozivu nožete naći putem poveznice.


Događanja u Mreži

Druga konferencija Žene u poduzetništvu, 27.-28.9.2018., Banja Luka

Druga konferencija Žene u poduzetništvu je međunarodno okupljanje poslovnih žena iz svih područja gospodarske aktivnosti. Ciljani sudionici konferencije su žene poduzetnici iz zemalja regije. Samo sudionici na konferenciji mogu sudjelovati u poslovnim razgovorima. 
Registracija će tek biti dostupna putem poveznice do 21.09.2018.
Rok za dogovor sastanaka je do 26.09.2018.

Događanje organizira Europska poduzetnička mreža (EEN) na čelu s EEN konzorcijem iz Republike Srpske, a u suradnji s EEN predstavnicima sa zapadnog Balkana i susjednih zemalja.

Poslovni razgovori će se održati 28.9.2018. te će omogućiti sudionicima da izravno promoviraju ženske aktivnosti, proizvode i usluge, ostvaruju nove poslovne kontakte te da pronađu poslovne partnere.


Međunarodni poslovni razgovori - Uspješni u Sloveniji 2018, Celje, 13.9.2018.

Poslovni razgovori će se održati 13.9.2018. u sklopu 50. Međunarodnog sajma trgovine i poslovanja u Celju, Slovenija.  Za vrijeme ovog događanja će se održati radionica na temu "Kako pronaći pravog prodajnog i distribucijskog partnera?" te ćete imati priliku čuti priće o uspjehu i savjete o prekograničnom poslovanju i stvaranju novih poslovnih veza s međunarodnim tvrtkama.

Glavne teme: elektroindustrija, metalna industrija, izgradnja postrojenja, obrada drva, logistika, kemikalije i plastika, okoliš i obnovljivi izvori energije.

Prisustvovanje događanju je besplatno.
Registrirati se možete putem poveznice.
Kranji rok za registraciju je 9.9.2018.

Imajte na umu da registriranim osobama, koje se ne pojave na razgovorima, će biti naplaćena naknada od 50 EUR (bez PDV-a) ukoliko nisu otkazali svoj dolazak do 9.9.2018. godine.


InnoTrans Business Days 2018 - poslovni razgovori, Berlin, 18.-21.9.2018.

InnoTrans 2018 (Berlin, 18.-21.9.2018.) je vodeći sajam za željezničku tehnologiju.
Sajam cilja sljedeće sektore: intermodalni prijevoz, logistika, željeznički prijevoz, kontrolni sustavi, dizajn vozila, željeznička vozila, pogonski sustavi, aplikacije umjetne inteligencije za automobile i prijevoz, navigacija, senzori za automobile i prijevoz, lagana konstrukcija, kontrola onečišćenja zraka za automobile i prijevoz, mjerni uređaji, sustavi za osvjetljenje i signalizaciju, sigurnosni sustavi, oprema unutrašnjosti, pogosnki sklop i podvozje, kočioni sustavi, prijenosni sustav.

Poslovni razgovori će se odvijati za vrijeme InnoTrans 2018 sajma i otvoreni su za sve izlagače i posjetitelje. Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno, ali je potrebno kupiti kartu za sajam.
  
Za sudjelovanje u poslovnim razgovorima se možete registrirati do 16.9.2018., putem poveznice.
Kartu za InnoTrans 2018 sajam možete kupiti putem poveznice.
B2B poslovni razgovori - TIV 2018, Hardenberg, 19.-20.9.2018.

Technisch Industriële Vakbeurs 2018 (TIV 2018) je nizozemski sajam za industrijsku proizvodnju. Sajam se održava od 18.9.2018. do 20.9.2018. i okuplja više od 7.500 stručnjaka i posjetitelja zainteresiranih za novosti i razvoj  koji su vezani za industrijsku proizvodnju.
Europska poduzetnička mreža Vas poziva na B2B poslovne razgovore koji će se održati 19.9.2018. i 20.9.2018. za vrijeme sajma. 

Glavni industrijski sektori zastupljeni na sajmu su: high tech sustavi i materijali, automobilski TIER 1 i TIER 2, prehrambena industrija, industrija pametnih uređaja, industrija proizvodnje plastike, pakiranje industrijskih proizvoda
Ciljani sudionici su: proizvođači, programeri, istraživači, inženjeri, dobavljači dijelova, dobavljači sustava, dobavljači industrijskih ambalaža, davatelji usluga održavanja i popravaka, agenti, distributeri, konzultanti i dr.
Sudjelovanje na sajmu i poslovnim razgovorima je besplatno i uključuje besplatno piće i hranu. Rok za prijave za poslovne razgovore je do 18.9.2018., a prijaviti se možete putem poveznice. 


FOR ARCH 2018 - međunarodni poslovni razgovori na sajmu graditeljstva, Prag, 21.9.2018.

Međunarodni poslovni razgovori su organizirani za vrijeme najvećeg i najposjećenijeg sajma graditeljstva u Češkoj, sajam FOR ARCH. Pozvane su tvrtke iz građevinske industrije ili povezanih polja koje žele proširiti svoje poslovanje i u inozemstvu.
Zastupljeni su svi građevinski sektori kao što su: arhitektura, dizajn, građevinske usluge, građevinarstvo, građevinski instalacijski rad, elektroinstalacija, građevinski materijali, proizvodnja prozora, vrata i stepenica, grijanje, dimnjaci, klimatizacija, održavanje, obnova i modernizacija, bazeni i saune, prijevoz i logistika, kulturna baština, postavljanje pločica i zidanje, podovi, krovovi, ličenje, održive građevine i ostalo.

Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno. 
Krajnji rok za registraciju je do 9.9.2018., a registrirati se možete putem poveznice.B2B poslovni razgovori na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu (IFTiNS), 4.-5.10.2018.

Europska poduzetnička mreža (EEN) i Novosadski sajam organiziraju B2B poslovne razgovore koji će se održati 4.-5.10.2018. u sklopu 51. međunardonog sajma turizma. 
Sudjelovanje na B2B poslovnim razgovorima je besplatno, a registrirati se možete, najkasnije do 30.9.2018., putem poveznice.


Područja djelovanja: zdravstveni turizam/spa i wellness, turizam regija, gradova i općina, gastro i etno turizam, seoski turizam, nautički turizam, planinski turizam, tematske rute, MICE turizam (turizam susreta), turizam posebnog interesa
Međunarodni b2fair poslovni razgovori, Grad Luksemburg, 26.-28.11.2018.

Luksemburška trgovačka komora uz potporu Europske poduzetničke mreže je objavila organizaciju prvog izdanja Međunarodnih b2fair poslovnih razgovora, koji će se održati od 26. do 28.11.2018. u Luksemburgu u Gradu Luksemburg, tijekom međunarodnog sajma za gastronomiju i kulinarske umjetnosti "EXPOGAST". Sajam se održava svake 4 godine.
Poznata izložba na međunarodnoj razini, uključujući međunarodno natjecanje u kuhanju svjetske klase, će na jednom mjestu okupiti najtalentiranije kuhare i predstaviti potencijal gastronomskih zanimanja. Istodobno će se usredotočiti na specijalitete hrane i pića. 

Ovaj međunarodni događaj okupit će više od 8.000 stručnjaka iz 50 zemalja te će ugostiti kuhare koji se natječu u Villeroy & Boch - Culinary World Cup 2018.Međunarodni b2fair poslovni razgovori na Expogast-u će ponuditi vašim tvrtkama:
• 3 dana intenzivnih poslovnih sastanaka
• priliku za izgradnju snažnih odnosa i partnerstva u gastronomiji i kulinarstvu
• jedinstvenu mogućnost istraživanja novih kulinarskih tehnika
• izvrsnu prilika za umrežavanje svih sudionika gastronomskog I prehrambenog sektora
• mogućnost da pronađete svog pravog poslovnog partnera na jednom mjestu

Uvjeti sudjelovanja: Prvi predstavnik tvrtke: 100,00 € / Dodatni sudionik/ci: 75,00 € po osobi.
Registrirati se možete putem poveznice.


Match4Industry - B2B poslovni razgovori, Izmit u Turskoj, 31.10.-1.11.2018.

Sedmo izdanje Match4Industry poslovnih razgovora održat će se, od 31.10. do 1.11.2018., na SANTEK sajmu industrije i tehnologije u Izmitu, Turska.
Događanje je organizirano od ABIGEM Istočne Marmare i Inustrijske komore Kocaeli u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom te mnogim drugim profesionalnim organizacijama za potporu poslovanju iz Europe, Turske i šire.
Match4Industry je dio "Doing Business Onsite", jedinstvenog koncepta u događanjima koji su namijenjeni spajanju poduzetnika. Posjeti vodećim automobilskim tvrtkama bit će dostupni kao neobavezni programi, nudeći sudionicima priliku da vide poslovno okruženje te regije. Kao što je uobičajeno, bit će posebno osiguran prostor za sastanke licem u lice između potencijalnih partnera.

Područja interesa: opskrba automobilskom opremom, metal i strojevi, plastika i guma, automobilske gume, kemikalije (automobilske boje i premazi, proizvodi za njegu automobila), građevinski materijali, energija, okoliš, elektronika, informacijske i komunikacijske tehnologije, žensko poduzetništvo. 

Sudjelovanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane strane.

Uključene usluge: lokalni transferi do mjesta susreta, prijevodi s engleskog na turski i s turskog na engleski, ručak, osvježenje i večera dobrodošlice i plaćeni troškovi smještaja za jednog predstavnika svake tvrtke koja sudjeluje. Taj trošak snosi tursko Ministarstvo gospodarstva na temelju koje tvrtke podnose svoje zahtjeve putem turskog trgovačkog atašea u veleposlanstvima Republike Turske u svojim zemljama. Smještaj će sadržavati 3 noćenja u hotelu s 5 zvjezdica.
Rok za prijavu: 17. listopada 2018. godine.
Prijava putem poveznice: https://match4industry.b2match.io/

Up Your Game - poslovni razgovori u kreativnoj industriji, 7.-8.2.2019., Bradford

Europska poduzetnička mreža organizira B2B poslovne razgovore, pod nazivom Up Your Game, koji će se održati uz Yorkshire Games Festival 7.2. i 8.2.2019. godine. Mjesto događanja je Bradford u Velikoj Britaniji.
Namjena događanja je ponuditi sudionicima strukturirani način susreta kako bi se istražila potencijalna suradnja. Na Yorkshire Games Festival-u, Up Your Game događanje ima za cilj olakšati suradnju, ideje, inovacije i ulaganja u animaciju, igre, pokretnu grafiku, VFX, AR i VR.


Da biste sudjelovali u događanju Up Your Game, sudionici su dužni kupiti ulaznicu “Game Talks Pass” s web stranice festivala. Ulaznice će se početi prodavati od 29.9.2018. godine.
Yorkshire Games Festival je petodnevni festival koji slavi kulturu igara, dizajn i produkciju, s posebnim gostima, radionicama, predavanjima od strane stručnjaka i zabavnim vikendom za igrače svih dobnih skupina. Više informacija o festivalu možete naći putem poveznice.

Za poslovne razgovore ćete se moći prijaviti od 26.9.2018. godine.Ponude i potražnje poslovne i tehnološke suradnje

Ponude / Potražnje poslovne suradnje     Upit uputite na mkovacevic@hgk.hr

Ponude / Potražnje tehnologije     Upit uputite na ivan.podrug@hamagbicro.hr

BOTR20180531001 - Turska tvrtka koja proizvodi lješnjake traži agente i distributere. Turska tvrtka je specijalizirana za proizvodnju prirodnih jezgri lješnjaka koji se mogu konzumirati kao predjelo ili se koriste za proizvodnju u pekarama i za proizvodnju čokolade. Jezgre lješnjaka su kalibrirane na veličine 11-13mm i 13-15mm. Imaju konkurentne cijene zahvaljujući dobavljačima s lokalnih farmi iz svoje regije. Jezgre lješnjaka su raspoložive u dovoljnim količinama i visoke kvalitete te su namijenjene za upotrebu u prehrambenoj industriji. Tvrtka posluje od 1980. godine te traži agente i distributere kako bi proširili svoju mrežu u Europi.

RDES20180718001 -  Traži se tvrtka na projektu smanjenja troškova održavanja i količine goriva u pomorskom prijevozu putnika i tereta. Španjolska tvrtka traži partnera sa iskustvom u pomorskom prijevozu putnika i tereta za provedbu usluga tehničke podrške potrebne za smanjenje troškova održavanja i smanjenje količine goriva. Tvrtka bi trebala odgovarati potrebama prijevoza nudeći svojim kupcima kvalitetnu i ekološki prihvatljivu uslugu, a željena flota bi bila sastavljena od malih i srednjih plovila. Vrsta plovila mogu biti: tegljači, trajekti, bageri, brodovi na moru i slični brodovi koji intenzivno djeluju s visokim stopama potrošnje, a plovila mogu biti bilo koje dobi.

BOBG20180709003 - Bugarska tvrtka s velikim 3D pisačem traži partnere za ugovor o uslugama i podugovaranje. Tvrtka je utemeljena 2007. godine i specijalizirala se u 3D tisku/printu koristeći termoplastičnu nit koja se zagrijava do točke taljenja te se od nje stvara trodimenzionalan objekt. Uspješno radi na područjima kao što su arhitektura, proizvodnja namještaja, automobilska industrija te uređenje i dizajn interijera. Glavna prednost tvrtke je posjedovanje velikog 3D pisača koji im omogućuje printanje objekata volumena do 1m3. Traže partnere diljem Europe za ugovore o uslugama i podugovaranje kojima bi ponudili usluge tiskanja/printanja i dizajna.

RDKR20180724001 - Traži se partner za istraživanje proteinskih lijekova kojima bi se spriječilo i / ili liječilo uništenje kostiju. Korejska tvrtka, specijalizirana za istraživanje i razvoj zdravstvene zaštite planira istražiti proteinske lijekove za suzbijanje metastaza kostiju uzrokovanih rakom dojke. Projekt ima za cilj razvoj proteina ili kemijskih spojeva i zdravstvene funkcionalne hrane za sprečavanje i liječenje razaranja kosti uzrokovanih metastazama kostiju karcinoma dojke ili osteoporoze, te su u potrazi za tvrtkama, sveučilištima ili istraživačkim institutima specijaliziranim za rak dojke i inženjerstvo bjelančevina. Tvrtka je spremna razmjenjivati informacije i surađivati na istraživanju i razvoju.

BRIT20180606002 - Talijanska tvrtka traži tipične smrznute prehrambene proizvode za uvoz u okviru sporazuma o distribuciji. Talijanska tvrtka, s četrdesetogodišnjim iskustvom u veleprodaji smrznutih proizvoda, traži strane dobavljače tipične lokalne smrznute hrane kao što su riblji proizvodi, povrće, krumpiri, gljive i meso. Cilj ovih sporazuma o distribuciji je stvoriti izravnije tržište, rezultat suradnje između stranih proizvođača, uključujući i male trvrtke i marketinške mreže talijanske tvrtke.


RDBG20180731001 - Vodeće bugarsko sveučilište traži institucije putem sporazuma o istraživačkoj suradnji na području reproduktivne medicine. Vodeće bugarsko sveučilište traži poznate akademske / istraživačke institucije koje djeluju na području reproduktivne medicine. Partner mora imati relevantno iskustvo na jednom ili više sljedećih područja: - eksperimentalna embriologija i razvoj ljudskog embrija, - reproduktivna biologija (uključujući znanost o plodnosti i potpomognute reproduktivne tehnologije), - biologija matičnih stanica, - regeneracija tkiva.Potencijalni partneri moraju imati opremu i stručnost za obuku u suvremenoj biologiji, u rasponu od rutinske morfologije i eksperimentalne embriologije do najnovijih molekularnih i bio informatičkih pristupa u genetici, biologiji stanica, matičnim stanicama i biotehnologiji. Traže se i institucije koje imaju stručnost u srodnim pitanjima, kao što su: prava intelektualnog vlasništva, inovacije, aspekti poslovanja, prijenos tehnologije, pitanja zapošljavanja i istraživačka infrastruktura.
Rok za iskaz interesa: 15. rujna 2018.

BRLT20180806001 - Litvanska tvrtka koja se bavi proizvodnjom odjeće traži proizvođače odjeće. Litvanska tvrtka koja je osnovana od dva iskusna modna dizajnera traži proizvodnog partnera. Tvrtka dizjanira i proizvodi poslovnu odjeću za osoblje kao što su: banke, prodavaonice, hoteli, restorani, zrakoplovne kompanije te ugostiteljske i zdravstvene ustanove. Također se bave grafičkim dizajnom i izradom logotipova. Traže partnere u okviru sporazuma o proizvodnji koji bi mogli proizvoditi odjeću prema već zadanom dizajnu.


RDRO20180803001 - Rumunjska tvrtka traži tvrtke ili istraživačke centre, s iskustvom u poljoprivredi, za istraživanje i razvoj moderne platforme za upravljanje vinogradarstvom. Cilj je ovog projekta razviti modernu vinogradarsku platformu za praćenje uroda vinograda i proizvodnog ciklusa visokokvalitetnog vina u podrumima. Projekt se temelji na postavljanju sustava senzorskih mreža za praćenje proizvodnog ciklusa visokokvalitetnog vina u vinariji, te je usmjeren na podršku proizvođačima u osiguranju cjelokupne kvalitete njihove proizvodnje, u smislu točnog planiranja intervencija u prostoru i očuvanja pohranjenog proizvoda. Partner bi trebao imati iskustva u procesu proizvodnje vina, a njegov će se doprinos usredotočiti na razvoj aplikacija za upravljanje proizvodnjom i kontrolu procesa proizvodnje od prihvaćanja grožđa do punjenja za tržište podruma.


BRCN20180803003 - Kineska tvrtka traži dobavljače hrane i robe široke potrošnje iz EU. Tvrtka je specijalizirana za uvoz hrane i robe široke potrošnje iz EU te traži dobavljače tih proizvoda. Nada se potpisivanju ugovora o tgovačkoj suradnji s potencijalnim partnerom. Tvrtka je osnovana 2010. godine u pokrajini Henan, s registriranim kapitalom od 6 milijuna yuan-a te 30 zaposlenih radnika. U navedenoj pokrajini, koja je najnapučenija u Kini, stanuje više od 107 milijuna stanovnika. Više ljudi znači i veća potražnja za hranom i robom široke potrošnje. S obzirom na sigurnost proizvoda u Kini, sve više i više Kineza voli proizvode iz EU.Stoga se tvrtka nada da će uvesti još više hrane i robe široke potrošnje (pivo, sok, suncokretovo ulje, mlijeko, vino, kruh) iz EU. Sva hrana i roba široke potrošnje mora zadovoljavati sigurnosne standarde EU i imati dopušten prijevoz u Kinu.


RDBG20180809001 - Bugarsko sveučilište traži akademske / istraživačke institucije s iskustvom u poljoprivrednom istraživanju. Sveučilište traži poznate akademske ili istraživačke, aktivne na jednom ili više sljedećih područja: - degradacija zemljišta, - nestašica vode, - iscrpljivanje hranjivih tvari tla, - sigurnost hrane, - biološka raznolikost, - klimatske promjene i prilagodba, - očuvanje lokalnih prehrambenih sustava, - povećana ruralna i urbana ovisnost. Krajnji cilj projekta je razvijanje znanja i vještina za operativizaciju održivosti poslovanja, industrije i društva. Zanimljiv partner su i institucije koje imaju stručnost u srodnim pitanjima, kao što su: prava intelektualnog vlasništva, inovacije, aspekti poslovanja, prijenos tehnologije, problemi zapošljavanja i istraživačka infrastruktura i odgovarajuće ICT primjene.
Rok za iskaz interesa: 15. rujna 2018.

BRRO20180709001 - Rumunjski distributer automobilskih rezervnih dijelova traži dobavljače. Rumunjska tvrtka se bavi popravkom automobila i prodajom automobilskih rezervnih dijelova i dodataka te traži inozemne proizvođače i distributere svih vrsta automobilskih rezervnih dijelova i dodataka koji žele povećati prodaju svojih proizvoda na rumunjskom tržištu na temelju ugovora o distribuciji. Tvrtka posluje od 1996. godine i već je postala službeni distributer nekih europskih brandova. Godine iskustva i profesionalna usluga korisnicima omogućuju tvrtki održavanje visoke pozicije na tržištu.

TRSG20180726001 -  Traže se inovativni pružatelji usluga u čišćenju, gospodarenju otpadom i praćenju okoliša.  Dvije državne agencije iz Singapura traže mala i srednja poduzeća ili istraživačke institucije kako bi potaknuli veću uporabu tehnologije i automatizacije te kako bi povećali produktivnost čišćenja, gospodarenja otpadom i praćenje parametara procesa okoliša. Partneri bi trebale pružiti jedno od sljedećih rješenja: 1. Razviti robota za čišćenje unutarnjih stakala prozora u zgradi 2. Razviti integrirani autonomni tvrdi podni uređaj za čišćenje sa sigurnosnim nadzorom 3. Razvijati samostalan stroj za čišćenje na otvorenim i zatvorenim površinama 4. Razvijanje produktivnog, čišćeg i ekonomičnog sustava za sakupljanje otpada kod starijih zgrada 5. Razvijanje jeftinijih, nenametljivih rješenja za mjerenje protoka pare i tlaka komprimiranog zraka.


BOSI20161214002 - Slovenski proizvođač, koji je specijaliziran u rezanju željeza plazmom i plamenom te savijanju i varenju željeza, traži partnere kojima su potrebne ove usluge te nudi outsourcing ili ugovor o pružanju usluga. Tvrtka nudi svoje kapacitete, know-how i stručnost partnerima iz različitih industrija koji trebaju usluge ove vrste. Tvrtka ima više od 40 godina iskustva u metaloprerađivačkoj industriji. Fleksibilni su u skladu s potrebama partnera te im je to najveća prednost. Tvrtka ima zaposlene radnike s najmanje 5 godina prakse koji su spremni izraditi visoko kvalitetne proizvode na zahtjev. 

RUK20170731002 -  Traže se tvrtke sa stručnjacima u razvoju medicinskih uređaja kako bi pomogli u proizvodnji prototipnog dijagnostičkog uređaja.  Sveučilište u Velikoj Britaniji razvilo je novu tehnologiju termalne detekcije s mogućnošću razvoja kao prijenosnog dijagnostičkog uređaja za njegu. U potrazi su za  industrijskim partnerima s ekspertizom i iskustvom rada s medicinskim uređajima i dijagnostičkim prostorima kako bi im pomogli u razvoju tehnologije od laboratorijskih dokaza koncepta do prototipa. Predviđeno je da će partnerstvo biti u obliku sporazuma o istraživačkoj suradnji ili sporazuma o tehničkoj suradnji. Konkretno, partnerska tvrtka trebala bi imati iskustva u razvoju novih dijagnostičkih tehnologija, te treba imati iskustva u regulatornim zahtjevima na ključnim potencijalnim tržištima kao što su EU i SAD kako bi pomogli u vođenju sveučilišta u pogledu daljnjeg razvoja.


BRIT20180606001 - Talijanski distributer električnih, elektroničkih i elektromehaničkih komponenti traži nove dobavljače. Tvrtka je specijalizirana za električnu, elektromehaničku i elektroničku trgovinu komponentama; pruža električne kabele, materijale za lemljenje, strojeve, releje i prekidače te druge specifične proizvode za tržište automobila i industrijska vozila. Tvrtka traži proizvodne tvrtke za distribuciju njihovih proizvoda u Italiji putem ugovora o trgovačkom zastupanju i / ili ugovoru o distribuciji. Talijanska tvrtka je osnovana 1999. godine i smještena je u Napulju koji je jako dobra logistička pozicija. Karakteristika ovog poduzeća je da je zastupnik i distributer za puno važnih specijaliziranih tvrtki koje rade isključivo u području transporta, automobila, željeznice i vojske.

TRIL20180719001 - Multinacionalna kemijska tvrtka traži industrijske tehnologije za sprečavanje / uklanjanje biofilmova za vodene sustave.  Izraelska kemijska tvrtka traži tehnologije biocida i / ili proizvode sa sljedećim karakteristikama: 1. Materijali koji sprječavaju da biološki film nastaje i raste na površinama koje su u dodiru s vodom. 2. Bromirani biocidi, ili materijali koji pojačavaju biocidnu aktivnost bromiranih biocida, s dodatnom funkcionalnošću. Tvrtka želi potpisati s identificiranim partnerom sporazum koji se usredotočuje na stvaranje zajedničkog pothvata, suradnju u istraživanju i / ili licenciranje tehnologije. Suradnja je moguća s malim i srednjim poduzećima, startup-ovima, akademskim laboratorijem i sl., koji su zainteresirani za daljnje razvijanje tehnologije. Tvrtka može financirati projekt do njegove zrelosti, a ako je projekt već na tržištu, korporacija će zatražiti potpisivanje sporazuma o licenciranju s partnerom.


BRDE20180702001 - Njemačka tvrtka traži dobavljače/podugovaratelje malih komponenti i partnere za rad na električnim instalacijama. Tvrtka je aktivna u strojogradnji te proizvodi visoko precizne dijelove strojeva za kupce iz različitih industrija. Tvrtka traži dobavljače ili podugovaratelje koji mogu proizvesti male metalne dijelove prema tehničkim crtežima. Osim toga, traže partnere inženjere elektrotehnike za rad na električnim instalacijama. Namjeravaju uspostaviti podugovaranje kao i sporazume o proizvodnji. Tvrtka i njezino specijalizirano i iskusno osoblje nudi sljedeće prednosti potencijalnim partnerima: dodatne narudžbe i promet, pouzdana partnerstva, gotovo 50 godina iskustva.

TRES20180719001 - Španjolska industrijska tvrtka traži pametne tehnologije kako bi poboljšala svoje poslovanje.  Španjolska tvrtka koja pruža rješenja za pranje rublja u potrazi je za visokotehnološkim partnerom koji primjenjuje standarde Industrije 4.0. Traže se industrijske tvrtke za projektiranje, proizvodnju i prodaju opreme za sve vrste praonica, bez obzira na veličinu. U potrazi su za startup-ovima koji pružaju rješenja za digitalnu transformaciju industrije: robotika, Big Data, AR / VR, Internet stvari, umjetna inteligencija, 3D ispis, računalna vizija, Cloud Computing. Tvrtka je otvorena za različite vrste partnerstva kao što su licenčni ugovor ili sporazum o tehničkoj suradnji.


BRPL20180716001 - Poljski uvoznik prehrambenih proizvoda traži proizvođače svježeg voća i povrća za ugovor o distribuciji. Tvrtka se bavi uvozom i distribucijom širokog spektra svježeg voća i povrća (npr. naranče, banane, kiwi, mandarine, jabuke, dinje, kruške, breskve, šljive, grožđe, nektarine, limuni, patlidžani, krastavci itd.) te trenutno traži dobavljače svih vrsta ovog voća i povrća (uglavnom grožđa, nektarina i breskvi) iz Europe i ostalih zemalja za ugovor o distribuciji. Tvrtka je osnovana 2010. godine i nalazi se u Krakowu. Osnivači tvrtke imaju 18 godina iskustva u radu s voćem i povrćem te se bave s voćem i povrćem iz cijelog svijeta. Tvrtka posjeduje moderno skladište od 2,500 m2 i 500 m2  za hladnu pohranu. 

TRUK20180724001 -  Škotska tvrtka traži proizvođača za 3D sportski kompresijski rukav.  Tvrtka traži specijalizirane proizvođače koji mogu napraviti bešavni kompresijski rukav, s unutarnjim džepom za držanje zaštitnog gela. Traži se suradnja u okviru sporazuma o proizvodnji s tehničkom pomoći. Poželjan partner će biti otvoren za provjere i testiranje uzoraka. Važna je stručnost u procesima proizvodnje 3D objekata ili pletiva. Tvrtka traži partnera koji može pružiti tehničku pomoć, identificirajući sve probleme u fazi projektiranja i predložiti sve relevantne promjene koje bi mogle biti napravljene. Partner bi trebao biti u mogućnosti ostvariti proizvodnju od 10.000 jedinica mjesečno. Željeno je idealno razdoblje od 30 do 40 dana, s početnim troškom po jedinici od 3 €.