NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 

Dragi čitatelji i poduzetnici,




Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u novom broju EEN Newslettera za svibanj!


VIJESTI

Nacionalni dan zaštite na radu

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, uz pokroviteljstvo EU-OSHA - Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu organizirali su stručni skup „EU-OSHA kampanja – Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim kemikalijama“ koji se održao u petak 26. travnja 2019. u Branimir centru u Zagrebu. Toga dana je obilježen i Nacionalni dan zaštite na radu.

Skup su pozdravili gospodin Dražen Opalić, pomoćnik ministra rada i gospođa Vesna Torbarina iz Hrvatske gospodarske komore, Ambasadorica EU OSHA u Hrvatskoj.

Kampanja za zdrava radna mjesta važno je područje suradnje Agencije i EEN-a, a u njezinu je promidžbu uključeno 28 ambasadora za sigurnost i zdravlje na radu iz EEN-a. Ambasadori imaju aktivnu ulogu u promicanju kampanje za zdrava radna mjesta.  Više informacija putem poveznice.


Završen još jedan ciklus Male škole poduzetništva za žene

Hrvatska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža u suradnji s Međunarodnom mrežom poslovnih žena završila je Malu školu poduzetništva za žene - napredni modul.

Ovaj ciklus je bio namijenjen polaznicama koje su završile početni modul i onima koje se već neko vrijeme bave poduzetništvom, ali su im potrebene dodatne vještine. Žene koje su već vlasnice tvrtki i potrebna su im neka nova znanja i vještine dobile su savjete kako da budu još bolje u svom poslu.

Škola je bila organizirana jednom tjedno kroz 4 tjedna u travnju i pokrivala je razne teme kao što su: Kako prodati svoj proizvod/uslugu, Kako se pripremiti za javni nastup, Analiza financijskih izvještaja, Javni nastup i dr. 

Predavačice i predavači su u poduzetništvu već duži niz godina pa su iz svog iskustva odgovarali na pitanja i dali odgovore isplati li se upuštati u poduzetništvo i zašto? Polaznice su imale priliku unaprijediti svoje znanje i vještine sudjelovanjem na praktičnim radionicama i rješavanjem kreativnih zadataka.


Na kraju škole su, u ime organizatora, Mijo i Ivana podjelili diplome (potvrde o sudjelovanju) svim  polaznicama.  Na jesen ćemo opet organizirati Malu školu poduzetništva za žene, osnovni i napredni modul. 




DOGAĐANJA U MREŽI

EIT Food program - Mogućnosti financiranja poduzetničkih ideja 

Program EIT Food je najveća i globalno najutjecajnija inicijativa vezana uz poljoprivredno-prehrambeni sektor, koja povezuje tvrtke, sveučilišta i istraživačke centre u Europi te potiče poduzetništvo i inovacije. TERA Tehnopolis je dio EIT zajednice te je od 2018. godine EIT FOOD HUB Croatia koja inicijativu provodi u tematskom području „hrana“. EIT Food aktivnosti se nastavljaju i u 2019. godini te su naročito usmjerene na podršku razvoju start-up tvrtkama.

Neke od glavnih komponenti programa su: 

„EIT Food Innovation Prizes“ je natjecanje u kojem natjecatelji s najboljim poslovnim planom imaju mogućnost osvojiti novčane nagrade u iznosu od 10.000 i 5.000 EUR. Rok za prijavu je 5. svibnja 2019. godine putem sljedeće poveznice.

„EIT Food Seedbed“, program koji bez naknade pruža podršku pojedincima koji imaju poduzetničke ideje u području poljoprivredno-prehrambenog sektora ili već imaju osnovanu start-up tvrtku. Sudionici će primiti stručnu podršku (trening i mentoriranje) i financijsku potporu u iznosu do 10.000 EUR, dok će najbolje start-up tvrtke primiti i nagradu od 20.000 eura. Više informacija o programu i načinu prijave možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Ostale komonente programa i više informacija možete naći putem poveznice.


Otvorene prijave za B2B sastanke u okviru 4. EUSAIR FORUMA, Budva, 7.5.2019.

Makroregionalna Strategija EU-a za jadransku i jonsku regiju EUSAIR pokrenuta je u listopadu 2014. godine, a uključuje četiri države članice (Hrvatsku, Grčku, Italiju, Sloveniju) te Albaniju, Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. U okviru strategije naglasak je stavljen na četiri ključna područja: plavom rastu, prometu, kvaliteti okoliša i održivom turizmu.

Ovogodišnji Forum Jadransko-jonskih trgovinskih komora, gradova i sveučilišta održat će se u Crnoj Gori (Budva) koja trenutno i predsjeda EUSAIR-om. Tematski naglasak foruma stavljen je na sljedeća područja: Održivi turizam i Plavi rast.

Mjesto i vrijeme održavanja Foruma: 7.-8.5.2019., Hotel Splendid, Bečići bb, Budva
- registracija za sudjelovanje na Forumu je obavezna, i ne odnosi se na sudjelovanje na B2B sastancima https://www.adriatic-ionian.eu/event/4th-eusair-annual-forum/registrations/

Mjesto i vrijeme održavanja B2B sastanaka: 7.5.2019. (8.00 – 11.00 sati), Hotel Montenegro (5 minuta hoda od hotela Splendid). 
Registrirati se možete, do 3.5.2019., putem poveznice.
Više informacija putem poveznice.


Prezentacija Europske poduzetničke mreže (EEN) – Zadar, 9.5.2019.

Želite započeti s izvozom? Tražite nove dobavljače? Tražite partnere za EU projekte?

Prezentacija Enterprise Europe Network – EEN (Europske poduzetničke mreže) održat će se 9.05.2019. u prostorima Code Hub Zadar, adresa dr. Franje Tuđmana 24d, s početkom u 18:00h.

Europska poduzetnička mreža vam omogućava da na kvalitetan, jeftin i jednostavan način potražite partnere za plasman svojih proizvoda, usluga, znanja i tehnologije u svim zemljama Europe, ali i na svim ostalim većim tržištima u svijetu. Možete potražiti i partnere za zajednički nastup na trećim tržištima, dobavljače sirovina, tehnologije i opreme te ulagače i partnere ze europske projekte.

Europska poduzetnička mreža sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija te pruža odlične poslovne kontakte i usluge povezivanja u više od 60 zemalja svijeta.

Prezentacija je namijenjena obrtnicima, vlasnicima i menadžerima malih i srednjih poduzeća i članovima akademske zajednice koji žele surađivati s inozemnim partnerima ili industrijom.

Prijavite se, do 8.5.2019. ili popunjavanja mjesta, na EEN prezentaciju putem poveznice.


Seminar „Poslovanje s Austrijom - Uspješno upućivanje radnika i internacionalizacija poslovanja“, HGK, Rooseveltov trg 2, 15.5.2019.


U okviru ovog seminara dobit ćete odgovore na Vaša pitanja vezana uz poslovanje u Austriji, uključujući i informacije o obvezama i pravima hrvatskih izaslanih radnika, EU potvrdi te efikasnom osnivanju tvrtke u Austriji.


Teme: Prekogranično pružanje usluga i osnivanje tvrtke u Austriji, Upućivanje radnika u sklopu prekograničnog pružanja usluga u Austriji, Osnivanje društva s ograničenom odgovornošću (GmbH), Porezni tretman prekograničnog pružanja usluga, Koruška kao poslovna lokacija, Podrška prilikom otvaranja poduzeća u Beču

Prijaviti se možete, do 13.5.2019., putem poveznice
Više informacija na poveznici.


Otvorene prijave za poslovne razgovore u Norveškoj, 22.5.2019.

B2B Plavi rast (Blue Growth), 22.svibnja 2019., Ålesund – Norveška

Innovation Norway I Europska poduzetnička mreža organiziraju još jedne B2B susrete u Norveškoj s ciljem:

- Stvaranja platforme za potencijalne partnere u okviru R&D, dobavaljača tehnologije i potencijalne klijente za suradnju na projektima iz programa EEA i Norway Grants (norveške darovnice)

Svim sudionicima (koji prođu evaluacijski proces) Innovation Norway će pokriti troškak puta
Više informacija putem poveznice.


B2B poslovni razgovori u sklopu Međunarodnog strojarskog sajma, Nitra, 22.5.2019.

Obavještavamo Vas da Slovačka agencija za razvoj ulaganja i trgovine organizira B2B poslovne razgovore, 26. Međunarodnog strojarskog sajma u Nitri. Događanje je namijenjeno tvrtkama i stručnoj javnosti.

Ovo je međunarodni kooperacijski susret slovačkih i stranih poslovnih subjekata, koje SARIO organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva Republike Slovačke i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Slovačke republike uz nazočnost visokih državnih dužnosnika Slovačke Republike.


Na ovome događanju će biti organizirani i tri panel diskusije.

Ključni sektori ovogodišnjeg događanja su strojarstvo, energetika, informacijske i komunikacijske tehnologije, automobilska industrija i područje znanosti, istraživanja, razvoja i inovacija.

Prijavu sudjelovanja je nužno izvršiti putem on-line prijavnice, do 5.5.2019.


Biotech Cluster/Misija i B2B poslovni razgovori u Japanu, 8.-11.10.2019.

Od 9.-11.10.2019. sudionici misije imat će priliku izlagati na “BioJapan Expo” u Yokohami (https://www.ics-expo.jp/biojapan/en/), na kojem će moći identificirati relevantne ključne kontakte, imati koristi od unaprijed dogovorenih poslovnih sastanaka i steći tržišno znanje o “Biotech” industriji u Japanu.

B2B poslovni razgovori su organizirani uz "BioJapan Expo" sajam u Yokohami. 

Dan prije sajma, 8.10.2019., EU klasteri te mala i srednja poduzeća će moći sudjelovati na još jednom partnerskom događanju ”The European Biotech and Pharma Partnering Conference”  u Osaki, tijekom kojeg će se organizirati unaprijed dogovoreni B2B poslovni razgovori s tvrtkama iz Kansai regija.

Rok za prijavu: 23.5.2019. - https://www.eu-japan.eu/biotech-2019-application-form

Više informacija putem poveznice.


POSLOVNE PONUDE I POTRAŽNJE IZ BAZE

U ovom broju smo za vas izdvojili nekoliko zanimljivih ponuda, a ostale prilike za suradnju možete pretražiti u Bazi koja se nalazi na našoj internet stranici ili putem linka: BAZA

Nadalje, kada nađete profil tvrtke za koji mislite da biste mogli ostvariti poslovnu suradnju, molimo da na mail mkovacevic@hgk.hr (za poslovnu suradnju) ili na ivan.podrug@hamagbicro.hr (za tehnološku suradnju) pošaljete upit/mail.

Vaš upit/mail mora sadržavati sljedeće podatke:  

1. Šifru profila (POD reference) 
2. Informacije o Vašoj tvrtki 
3. Što Vaša tvrtka traži/nudi 
4. Kontakt informacije

PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE    

za više informacija pošaljite mail s potrebnim podacima (gore navedenim) na: mkovacevic@hgk.hr

PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail na: ivan.podrug@hamagbicro.hr

BRGR20190409001 -  Tvrtka iz Grčke traži dobavljače ili proizvođače odjeće za žene s kojima bi sklopila trgovinski ugovor. Tvrtka ima sjedište u Ateni i bavi se prodajom odjeće za žene između 30 i 65 godina. Odjeća koju tvrtka prodaje je uglavnom elegantna koja se može nositi svaki dan. Tvrtka traži elegantnu, ne previše neformalnu odjeću koja će odgovarati ženama između 30 i 65 godina. RDES20190424001 - Traže se partneri za pročišćavanje otpadnih voda kako bi se uveo ekološki sustav tretmana otpadnih voda za ponovno korištenje vode. Španjolsko sveučilište traži postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda u mediteranskoj regiji uvođenjem re-scaled tehnologije. Također će se razmotriti i drugi partneri kao subjekti za ponovnu upotrebu vode, ili inženjerske tvrtke s ekspertizom u pročišćavanju otpadnih voda koje mogu doprinijeti provedbi tehnologije. Predloženi pristup uključuje projektiranje i izgradnju pilot postrojenja gdje će se sustav za pročišćavanje temeljiti na kapacitetu bioloških organizama (uglavnom ZOO planktona, bakterija/algi) i fizičko-kemijskih čimbenika (sunčeva svjetlost, sedimentacija, itd.)
Rok za podnošenje prijedloga: 17.5.2019.
Rok za iskaz interesa: 17.6.2019.
BRRO20190321001 - Rumunjska tvrtka traži dobavljače za edukativne igračke s kojima bi sklopila ugovor o distribuciji i / ili proizvodnji. Rumunjska tvrtka specijalizirana je za maloprodaju visokokvalitetnih igračaka. Tvrtka nudi igračke za bebe i djecu od 1-10 godina. Sve ponuđene igračke su izrađene od drveta ili drugih prirodnih materijala. Tvrtka je zainteresirana za širenje svoje mreže poslovnih partnera identificiranjem međunarodnih dobavljača edukativnih igračaka. Tvrtka će postavljati stalne narudžbe, cca. svaka 2-3 tjedna. Zainteresirani partneri trebali bi biti u mogućnosti dostaviti rumunjskoj tvrtki katalog (tiskan ili online / website) s detaljima o dostupnim proizvodima. RDES20190328002 - Traže se tvrtke i institucije s iskustvom u antimikrobnim i rezistentnim mehanizmima. Španjolsko poduzeće ima za cilj razviti multifunkcionalne biorazgradive nanokapsule protiv bakterijskih bolesti. Tvrtka želi razviti nanoenkapsulirane sustave koji koriste dobro poznate antimikrobne lijekove, s poteškoćama u prevladavanju adaptivne otpornosti u jednom od najsmrtonosnijih oportunističkih patogena: Pseudomonas Aeruginosa.   Tvrtka je voljna voditi snažan konzorcij temeljen na inovativnim lijekovima za antibiotike koji mogu potencijalno poremetiti način na koji liječimo infekcije, stoga se traže medicinski i biološki partneri s dubokim razumijevanjem antimikrobnih lijekova i njihovih mehanizama rezistencije za izvođenje naprednih pred kliničkih testova. Projekt će se sastojati  od laboratorijskog razvoja nanočestica do testiranja u pred kliničkoj analizi in vitro kao i in vivo. Rezultat projekta bio bi patentiranje proizvoda, stvaranje spin-off-a i dobivanje sredstava za izvođenje kliničkih faza 2 godine nakon završetka projekta.
Rok za podnošenje prijedloga: 31.5.2019.
Rok za iskaz interesa: 12.9.2019.
BRQA20190312001 - Katarski proizvođač vijaka, matica i zatvarača je u potrazi za dobavljačima legura čelika, nehrđajučeg čelika i ugljičnog čelika kako bi sklopili ugovor o proizvodnji. Tvrtka posluje od 2016. godine te je u jako kratkom vremenu postigla veliku prepoznatljivost na svom domaćem tržištu. Njihov proizvodni asortiman se proizvodi u njihovoj tvornici koja je potpuno opremljena naprednim strojevima i tehnologijom.RDIT20190325001 - Talijanska tvrtka traži partnere za poziv u sklopu projekta Horizon 2020: Hijerarhijsko planiranje, položaj i optimizacija za sustave 4.0. Talijanska tvrtka EDA (Electronic Design Automation) traži 3 tehnološka partnera za prijavu za projekt Horizon 2020. Cilj projekta je prilagoditi i demonstrirati naprednu tehnologiju planiranja koja smanjuje vrijeme projektiranja, omogućujući višu razinu integracije 2.5D i 3D-IC za elektroničke proizvode sljedeće generacije na europskim i van europskim tržištima.   Tvrtka je u potrazi za ključnim dionicima u lancu vrijednosti elektroničkog dizajna, kao što su ASIC Design house, IoT i i EDA dobavljač. 
Rok za podnošenje prijedloga:  31.7.2019.
Rok za iskaz interesa:  22.10.2019.
BRNL20190328001 - Nizozemska tvrtka koja je specijalizirana za vina, traži proizvođače vina iz istočne Europe. Tvrtka posluje od 1968. godine i traži proizvođače vina koji su certificirani prema Globalnoj inicijativi za sigurnost hrane. Tvrtka nudi ugovor o distribuciji. Tvrtka ima uspostavljenu mrežu klijenata iz HORECA-e i maloprodajnog sektora s proširenim znanjem o vinima i povezanim poslovanjem. RDDE20190417001 - Traži se Data Scientist ili istraživač s višegodišnjim iskustvom u računalnoj znanosti ili srodnoj disciplini za razvoj prototipa Know Your Customer.Njemačko poduzeće razvija softverski prototip praćenja međunarodnih poslovnih vijesti u kontekstu poznavanja vašeg klijenta (KYC) koji generira uvide kroz vizualizacije. Konačno rješenje trebalo bi kombinirati algoritme pretraživanja weba s modernom vizualizacijom podataka pružajući vijesti o poslovnim partnerima relevantnima za usklađenost. Tvrtka bi željela zaposliti računalnog znanstvenika s doktoratom ili iskusnog znanstvenog radnika s višegodišnjim istraživačkim iskustvom u računalnim znanostima ili srodnim disciplinama - Matematika, Fizika ili Inženjering.
Rok za podnošenje prijedloga: 19.7.2019.
Rok za iskaz interesa: 11.9.2019.
BOHU20190125001 - Mađarska inovativna tvrtka za upravljanje otpadnim vodama traži hrvatsku marketinšku agenciju. Mađarska tvrtka radi na području inženjeringa i planiranja različitih vrsta sustava za pročišćavanje vode i otpadnih voda. Tvrtka traži suradnju s hrvatskom marketinškom i komercijalnom agencijom. Zadatak partnera iz Hrvatske bio bi planiranje, provedba i kontrola promotivne kampanje mađarskog proizvoda u Hrvatskoj, u okviru sporazuma o komercijalnom zastupanju. Budući partner hrvatske marketinške agencije morat će obavijestiti kupce o mađarskim proizvodima, pa je potrebna odgovarajuća marketinška komunikacija. Tvrtka želi povjeriti partnerskoj tvrtki upoznavanje, popularizaciju i privlačenje pozornosti kupaca proizvodima. RDKR20181228001 - Korejska tvrtka traži stručnjaka za istraživanje i razvoj u bio industriji ili industriji farmaceutskih proizvoda kako bi razvila medicinsku zakrpu koja se temelji na samo razvojnoj tehnologiji topljivih mikro iglica. 
Korejska tvrtka specijalizirana za proizvodnju kozmetičkih zakrpa koja se temelji na vlastitoj tehnologiji topljive mikro igle trenutno traži europske partnere da razviju medicinske zakrpe. Potencijalni partner trebao bi biti stručnjak za bio i farmaceutsku industriju kako bi osigurao lijek koji će se koristiti u medicinskim zakrpama koje treba razviti, te treba biti sposoban kontrolirati omjer doziranja lijekova i provjeru učinkovitosti.   Tvrtka planira koristiti vladin fond za istraživanje i razvoj primjenjujući Eurostars 2 u drugoj polovici 2019. godine, tražeći europske partnere u bio ili farmaceutskoj industriji. Preferirani partneri mogu biti i tvrtke ili istraživačke institucije, a očekivano razdoblje istraživanja i razvoja je najviše 3 godine.
BRDE20190320001 - Njemačka tvrtka traži podizvođače koji mogu razviti električne, sanitarne i grijače instalacije. Njemačka tvrtka, koje se bavi specijaliziranim građevinskim uslugama (građevinska oprema i automatizacija), kao i specijaliziranim građevinskim uslugama za industrijska područja, traži podizvođače. Tvrtka traži partnere iz istočne Europe sa stručnjacima iz njemačkog govornog područja, koji su zainteresirani za pružanje usluga kao što su elektroinstalacije, sanitarne instalacije i instalacije sustava grijanja na njemačkim gradilištima kao podizvođač. Zainteresirane građevinske tvrtke trebaju biti iskusne u elektroinstalacijama, sanitarnim instalacijama i instalacijama sustava grijanja. TRAT20190417001 - Austrijsko poduzeće  traži vodenu mikro pumpu s visokim protokom pri malom prostoru za pohranu. Austrijska tvrtka traži vodenu mikro pumpu sa specifičnim svojstvima koja će se ugraditi u komercijalni proizvod koji trenutno razvijaju. Tvrtka je zainteresirana za postojeća rješenja, koja će možda biti dodatno prilagođena ili razvijena zajednički, prema sporazumu o komercijalnoj ili tehničkoj suradnji. Izazov je crpljenje relativno visokog protoka tekućine pri malom raspoloživom prostoru.   Tvrtka traži subjekte koji su već razvili takav uređaj ili barem imaju potpuno razvijen prototip, kako bi integrirale mikro pumpu u svoje uređaje i sustave prema komercijalnim ugovorima s tehničkom pomoći.
BRNL20190315001 - Nizozemska veleprodajna tvrtka, specijalizirana za trgovinu poljoprivrednim proizvodima, traži dobavljače gnojiva iz zemalja EU. Nizozemska tvrtka koja je specijalizirana za veleprodaju i distribuciju poljoprivrednih proizvoda i potrošnog materijala je u potrazi za novim dobavljačima granulirane uree, s 46 posto dušika, solidno dušično gnojivo. Tvrtka traži europske i svjetske proizvođače kako bi uspostavila suradnju u okviru sporazuma o komercijalnom trgovačkom zastupanju. Tvrtka je smještena u središtu Nizozemske i ima gotovo 12 godina iskustva u trgovanju, uvozu i komercijalizaciji poljoprivrednih sirovina i potrošnog materijala. Tvrtka želi proširiti svoj portfelj granuliranim ureom, gnojivom.Potencijalni partner bi trebao moći ponuditi gnojivo pakirano u vodonepropusnim vrećama od 50 kg.TRAT20190401001 - Traži se sustav automatskog razdvajanja potrošačke robe. Proizvođač robe široke potrošnje iz Austrije traži sustav za automatsko razdvajanje krutih proizvoda. Rješenje treba premjestiti artikle različitih oblika u pladnjeve. Spektar ovih proizvoda sadrži različite oblike i promjere u rasponu od 3 mm do 14 mm. Roba se mora izvaditi iz spremnika i razvrstati u ladice na temelju podataka koji se dostavljaju putem sučelja (mjesto u kontejneru, specifikacija, ...). Potrebno je oko 40.000 poteza po danu.   Potencijalni partneri su industrijska poduzeća s postojećim rješenjem ili ona koja žele prilagoditi prikladno rješenje zajedno s austrijskom tvrtkom na temelju ugovora o tehničkoj suradnji.
BRPL20190404001 - Poljski distributer i uvoznik zdrave hrane, kozmetike, lijekova i dodataka prehrani traži nove strane proizvode koje će uključiti u njihov portfelj i predstaviti ih na poljskom tržištu. Tvrtka iz sjeveroistočnog dijela Poljske, distributer i uvoznik robe kao što su zdrava hrana, prirodna kozmetika, lijekovi, dodatci prehrani i ostala roba široke potrošnje, traži nove proizvode koje bi mogla uvesti na poljsko tržište. Tvrtka je zainteresirana za suradnju na temelju ugovora o distribuciji ili ugovora komercijalnom zastupanju. Tvrtka traži nove proizvode (koji još nisu dostupni u Poljskoj) iz jedne od sljedećih kategorija:
- zdrava hrana, kao što su: superhrana, bez šećera, veganska, funkcionalna, bio-, eko-, organska hrana bez glutena;
- kozmetiku, uključujući prirodnu kozmetiku;
- OTC lijekovi (bez recepta) i dodatci prehrani. 
TRSG20190416001 - Traži se suradnja s europskim tvrtkama u dizajnu i razvoju autonomnih viličara. Singapursko poduzeće koje se bavi automatizacijom logistike sa snažnim iskustvom u autonomno vođenim vozilima traži od proizvođača europskih viličara da surađuju u dizajniranju i razvoju autonomnih viličara, s ciljem pružanja inovativnih samostalnih rješenja za viljuškare.   Tvrtka traži europska poduzeća za istraživanje viljuškara, dizajna i razvoja kao partnere za suradnju i predviđa sporazume o suradnji na području istraživanja ili ugovore o licenciranju u kojima se razvijaju nova autonomna rješenja za viličare koja služe rastućoj potražnji za automatskom logistikom.
BRDK20190206001 - Danska tvrtka traži proizvođače čeličnih ventilatora za industrijske ventilacijske sustave. Danska tvrtka specijalizirana za opskrbu industrijskim ventilacijskim sustavima traži iskusne proizvođače s postojećim nizom ventilatora (bez centrifuge) izrađenih od pocinčanog čelika. Osnovana 1981. godine, danska tvrtka razvija, proizvodi i opskrbljuje poljoprivrednu industriju opremom za sušenje žitarica, grijačima zraka i ventilacijskim sustavima, a ventilacijski sustavi se isporučuju i stambenim kućama. Kako ne bi bili ovisni isključivo o trenutnom proizvođaču, oni traže proizvođača ventilatora (bez centrifuge) izrađenih od čelika  obloženih epoksi ili poliesterskim prahom. Ventilatori će biti sastavni dijelovi većih ventilacijskih sustava koje opskrbljuju.   TRNL20190410002 - Nizozemska multinacionalna tvrtka traži inovativna rješenja kako bi smanjila troškove obnovljive energije na vjetroelektranama ili solarnim farmama. Nizozemska energetska tvrtka želi ubrzati energetsku tranziciju ulaganjem u inovacije koje snižavaju cijene energije vjetroelektrana ili solarnih farmi. Traže se koncepti koji mogu smanjiti troškove održavanja, skladištenja električne energije ili transporta vodika ili povećati učinkovitost. Pozivaju se start-up i mala i srednja poduzeća s idejama u ranoj fazi da se pridruže online platformi. Ulaganja u istraživanje i razvoj mogu biti u okviru zajedničkog ulaganja, ugovora o financijskoj, licenčnoj, istraživačkoj ili tehnološkoj suradnji. Cilj tvrtke je da ideje iz rane faze dovedu do sljedeće faze nudeći svoje mogućnosti za istraživanje i razvoj. 
BRLU20190221001 - Luksemburška tvrtka specijalizirana za stvaranje novih oblika pakiranja za grickalice, traži tvrtke specijalizirane za pakiranje i tisak. Luksemburška tvrtka koja je stvorila nove oblike pakiranja za grickalice, koja se koristi oko grla posluženog pića, traži dobavljače specijalizirane za pakiranje folijom, kartonske kutije i tiskanje promotivnih materijala. Tvrtka je zainteresirana za ugovor o proizvodnji, outsourcingu i ugovoru o pružanju usluga. TRNL20190328003 - Strukturirani podaci za proces revizije. Nizozemska tvrtka, dio međunarodne tvrtke za računovodstvo i savjetovanje, traži tvrtke koje mogu pomoći u razvoju rješenja za pretvorbu nestrukturiranih podataka iz različitih izvora u strukturirane informacije za proces revizije bez gubitka traga do izvornog izvora.   Tvrtka već radi na rješenjima temeljenim na tehnologijama kao što su optičko prepoznavanje znakova (OCR), robotska automatizacija procesa (RPA) i neuronske mreže, ali je zainteresirana za ideje inovativnih tvrtki za razvoj rješenja za pretvorbu nestrukturiranih podataka iz različitih izvora u strukturiran i kontroliran protok podataka, bez gubitka traga do izvornog izvora. Suradnja će se temeljiti na Sporazumu o istraživačkoj suradnji ili Sporazumu o tehničkoj suradnji.