NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 

Dragi čitatelji i poduzetnici,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u novom broju EEN Newslettera za kolovoz!

VIJESTI

Kako financirati tehnološke ideje kroz program SMART4ALL?

Njemački partner u Europskoj poduzetničkoj mreži  (Berlin-Brandenburg) organizira online radionicu o programu financiranja SMART4ALL - 11. kolovoza 2020. od 10:00-11:30h

Što je SMART4ALL?

SMART4ALL potiče prijenos znanja i tehnologije između akademske zajednice i industrije. Usredotočenost je na niskoenergetske računalne tehnologije (CLEC) za cyber-fizikalne sustave (CPS) i Internet stvari (IoT) za sljedeća područja:

Više putem poveznice.


Otvoren natječaj za 19 milijuna eura bespovratnih sredstava za inovacije 

Objavljen je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia financiranim iz norveškog financijskog mehanizma za programsko razdoblje 2014. – 2021.

Ukupan iznos raspoloživih sredstva unutar natječaja je 19.064.148 eura, kojime će se hrvatskim tvrtkama sufinancirati projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth), koja su definirana kao glavna fokus-područja Programa. 

Više informacija putem poveznice.


TERA TEHNOPOLIS: U finalu EIT FOOD Innovation prizes Croatia 2020 dodijeljeno ukupno 10.000 eura 

TERA Tehnopolis i ove je godine organizirala natjecanje EIT Food Innovation Prizes, jedno od  najvećih natjecanja za start-up tvrtke iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u jugoistočnoj Europi. Nagrađuju se poduzetnici i start-up tvrtke u cilju razvoja njihovih inovativnih proizvoda i usluga koje mogu promijeniti i doprinijeti razvoju prehrambenog sustava. 

Natjecanje je održano online, 22. srpnja 2020. godine. Ovogodišnji pobjednik je tim ZUS Beeotics koji je za svoju inovativnu ideju osvojio 5.000 eura. Tim je, pored glavne nagrade od 5.000 eura, osvojio i nagradu publike u iznosu od 2.000 eura. 

Ove godine online finale natjecanja Innovation Prizes održalo se u ukupno 17 zemalja u Južnoj i Istočnoj Europi: Hrvatska, Bugarska, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Italija, Latvija, Litva, Poljska, Portugal, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska i Turska.
Više detalja putem poveznice.


Privremena prilagodba programa Erasmus za mlade poduzetnike uslijed pandemije koronavirusa

Prateći najnovija zbivanja uslijed pandemije koronavirusa, program Erasmus za mlade poduzetnike privremeno je prilagodio svoja pravila. Kako provedba Programa ne bi bila u potpunosti obustavljena, omogućene su online razmjene na razdoblje od jednog do tri mjeseca.

Poduzetnici koji sudjeluju u online razmjeni nemaju pravo na financijsku naknadu. Ako nakon tri mjeseca poduzetnik bude mogao putovati, fizička razmjena može se odvijati najviše šest mjeseci i poduzetnik ima pravo na novčanu naknadu. Trajanje razmjene (online + fizičko) mora biti postignuto u razdoblju od 12 uzastopnih mjeseci.

Više detalja putem poveznice.


Povežite se s istraživačkim organizacijama u Europi i iskoristite inovacijski potencijal vaše tvrtke

Tvrtka ste koja je u potrazi za istraživačkom organizacijom koja bi mogla podržati Vašu inovaciju u istraživačko-razvojnom procesu? Istraživačka ste organizacija koja bi mogla pružiti svoju tehničku stručnost i resurse te pomoći u razvoju tvrtki iz EU?

Projekti KETGATEKET4CleanProduction imaju rješenje! U sklopu oba projekta tvrtke mogu predati svoje tehnološke zahtjeve i pronaći kontakte za daljnju suradnju. Projekti nude priliku za iskorištavanjem inovacijskog potencijala tvrtki na jednostavan, siguran i učinkovit način.  Prihvatljivi prijavitelji su proizvodna mala ili srednja poduzeća koja imaju inovativnu ideju koju bi mogli oplemeniti korištenjem ključnih razvojnih tehnologija. Pored toga, u projekte se mogu uključiti i istraživačke organizacije koje se mogu povezati s tvrtkama diljem EU i pružiti im svoju stručnost i resurse za daljnji razvoj i napredak.

Više detalja putem poveznice.


DOGAĐANJA

IFA MEET&MATCH 2020, 1.-9.9.2020.

IFA 2020 prvi je B2B događaj za potrošačku i kućnu elektroniku koji se održava otkako se dogodila pandemija virusa COVID 19.
Organizator je Europska poduzetnička mreža Njemačka.


Predstavite svoje tržišne marke i najnovije inovacije, što će potaknuti oporavak industrije.
Uđite u središte pozornosti medija predstavljajući svoje proizvode i usluge širokoj globalnoj medijskoj mreži.

Više informacija putem poveznice.


Poslovni susreti na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda i delikatesa TAVOLA, 14.-15.9.2020.

U okviru Međunarodnog sajma prehrambenih proizvoda i delikatesa TAVOLA, Europska poduzetnička mreža organizira poslovne susrete iz područja prehrambene industrije koji će se održati 14.-15. rujna 2020 u gradu Kortrijk u Belgiji.

Ovaj sajam idealno je mjesto za profesionalne susrete iz sektora fine delikatesne hrane i svježih proizvoda. EEN mreža omogućiti će hrvatskim poduzetnicima sudjelovanje u poslovnim razgovorima s europskim tvrtkama koje žele obogatiti i proširiti svoju ponudu novim kvalitetnim proizvodima. Ostvarite mnogobrojne kontakte s predstavnicima maloprodajnih i veleprodajnih kompanija, uvoznicima prehrambenih proizvoda i trgovcima delikatesama. 

Više informacija putem poveznice.


Međunarodni ONLINE B2B susreti za automobilsku industriju AutoSensMATCH, 14.9.2020.

Europska poduzetnička mreža organizira međunarodne ONLINE B2B susrete pod nazivom AutoSensMATCH koji će okupiti najnaprednije svjetske tehnološke kompanije s partnerima iz cijele Europe kako bi potaknuli inovacije u ADAS-u i autonomnim vozilima. Susreti će se održati 14. rujna 2020.


GLAVNE TEME susreta:

Više informacija putem poveznice.


AdRia4Blue 2020 međunarodna konferencija i poslovni susreti, 24.-25.9.2020.

Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Rijeka u okviru Europske poduzetničke mreže Hrvatske organiziraju međunarodnu konferenciju i B2B poslovne susrete pod nazivom AdRia4Blue 2020 koji će se održati 24. rujna u Rijeci, Terminal, Molo longo i Lučka uprava.

Drugo izdanje gospodarskog događaja AdRia4Blue promovirati će plavo-zelenu ekonomiju i mediteransku kvalitetu života, s posebnim fokusom na slijedeća područja:

Više informacija putem poveznice.


Poslovni razgovori TorinoFashionMatch 2020, 5.-8.10.2020.

O

Europska poduzetnička mreža poziva Vas na poslovne razgovore pod nazivom TorinoFashionMatch 2020 koji će se održati u okviru Torino fashion week-a s mnoštvom modnih revija, radionica i ostalih događanja.
Ovo događanje bit će jedinstvena prilika da se na jednom mjestu susretnu tvrtke iz tekstilne i modne  industrije,  pronađu međunarodne partnere u svrhu ostvarivanja buduće suradnje i jačanja pozicije na stranim tržištima.

Više informacija putem poveznice.

POSLOVNE PONUDE I POTRAŽNJE IZ BAZE

U ovom broju smo za vas izdvojili nekoliko zanimljivih ponuda, a ostale prilike za suradnju možete pretražiti u Bazi koja se nalazi na našoj internet stranici  ili putem linka: BAZA

Nadalje, kada nađete profil tvrtke za koji mislite da biste mogli ostvariti poslovnu suradnju, molimo da na mail mkovacevic@hgk.hr (za poslovnu suradnju) i na lada.benzonkrsnjavi@hamagbicro.hr 

PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE    

za više informacija pošaljite mail s potrebnim podacima (gore navedenim) na: mkovacevic@hgk.hr

PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail na: lada.benzonkrsnjavi@hamagbicro.hr  i marija.herceg@hamagbicro.hr

BOBA20200709007 - Tvrka iz Bosne i Hercegovine, koja se bavi drvnom obradom, traži distributere ili nudi ugovor o proizvodnji. Tvrtka posluje već više od 20 godina i trenutno proizvodi drvene i metalne noge za namještaj (kreveti, sofe i stolovi).
Tvrtka traži partnere koji su aktivni u proizvodnji drva čija bi uloga bila ulaganje u odgovarajuće strojeve, pronalaženje novih kupaca ili bi proizvodili proizvode prema uputama tvrtke. Uloga partnera mogla bi biti i izravno pružanje opreme.
RDES20200720001 - Eureka / Eurostars: Španjolska tvrtka traži partnera s iskustvom u predviđanju mehaničkih kvarova na brodovima. Španjolska tvrtka koja traži projektne partnere bavi se razvojem pametnog sustava za poboljšanje plovidbe. Sustav ima mogućnost reagirati u stvarnom vremenu, omogućiti navigaciju daljinskim upravljanjem i na taj način poboljšati 3 aspekta pomorske industrije: sigurnost, troškove i energetsku učinkovitost. Pet modula sustava već je dokazano u stvarnom okruženju, a ostali u pomorskim bespilotnim letjelicama. Da bi se prijavili na Eurostars natječaj, tvrtka traži partnere koji imaju ekspertizu sa sustavima kontrole i predviđanja kvarova na strojevima.
Rok za iskaz interesa: 31. prosinca 2020. godine
Rok za projektnu prijavu: 1. veljače 2021. godine
BOUA20200624003 - Ukrajinski proizvođač suncokretovog ulja, ketchupa itd. traži distributere. Ukrajinska tvrtka već više od 20 godina proizvodi kvalitetne prehrambene proizvode u Ukrajini (ketchup, rajčica, 100% prirodni začinski umaci, nadjevi, majoneza, tjestenina, sokovi i suncokretovo ulje). To je jedno od najvećih poduzeća u prehrambenoj industriji u Ukrajini te formira novo tržište u skladu s najvišim svjetskim standardima. Potencijalni partner bi trebao imati iskustvo u pružanju kvalitetnih distribucijskih uslugaTRUK20190718001 - Traže se novi softverski alati i proizvodi za programere i administratore baza podataka. Tvrtka srednje veličine iz Istočne Engleske uživa međunarodni rast u segmentu alata za Microsoftovu podatkovnu platformu. Želja im je povećati portfelj odmah dostupnim alatima i proizvodima, ali i perspektivnijim forward-looking tehnologijama za daljnji razvoj. Vrsta suradnje ovisit će o stupnju razvoja i prirodi partnera; isključujući istraživačku suradnju, ali mogu uključivati komercijalnu suradnju, zajedničko ulaganje, licence i sporazume o tehničkoj suradnji.
BOBE20190806002 - Belgijska tvrtka, koja proizvodi planinarsku i sl. obuću za djecu i odrasle, traži distributere i predstavnike.
Tvrtka posluje od 1993. godine te proizvodi trekking obuću isključivo u Europi, za djecu i odrasle, za sve razine aktivnosti na otvorenom. Potencijalni partner bi trebao imati iskustvo s tržištem ovakve vrste obuće.
TRFR20200720001 - Francuska tvrtka traži proizvođača veterinarskog sterilnog gela za sklapanje ugovora o proizvodnji. Francuska farmaceutska tvrtka specijalizirana je za veterinarske lijekove. Za jedan od svojih lijekova tvrtka traži proizvođača koji bi proizveo sterilni gel u aluminijskoj tubi od 75 grama. Traženi partner mora imati veterinarsku klasifikaciju i biti u mogućnosti proizvoditi u GMP jedinici (GMP - certifikat o dobroj proizvodnoj praksi) kako bi potpisali ugovor o proizvodnji.
BRDE20200723001 - Njemačka tvrtka traži partnera iz područja tekstilne konfekcije za proizvodnju održivih hotelskih papuča izrađenih od prirodnih materijala. Njemačka tvrtka traži partnera iz područja tekstilne konfekcije za proizvodnju održivih hotelskih papuča izrađenih od prirodnih materijala. Tvrtka je razvila reciklirajuće i biorazgradive proizvode od prirodnih vlakana za korištenje u SPA tretmanima. Sada su u potrazi za partnerom za izradu hotelskih papuča koji im može ponuditi različite tehnološke postupke za izradu papuča za krajnjeg klijenta. Moguće je sklapanje ugovora o partnerstvu ili podugovaranje.
TRPL20190826001 - Stručnjak za 3D printere iz sjeveroistočne Poljske traži materijale za izradu zubnih implantata i krunica. Proizvođač 3D printera iz sjeveroistočne Poljske traži dobavljača EU materijala koji bi se mogao koristiti kao 3D otisnuti zubni implantati ili krunice. Tvrtka traži visokokvalitetnu fotosetljivu smolu pogodnu za stomatološku uporabu te je otvorena za suradnju temeljem komercijalnog sporazuma s tehničkom pomoći.
BRUK20200724001 - Tvrtka iz Velike Britanije koja se bavi proizvodnjom zdravih nadomjestaka za hranu traži partnere za proizvodnju ambalaže i pakiranje. Tvrtka iz Velike Britanije koja se bavi proizvodnjom nadomjestaka za hranu traži iskusne partnere za proizvodnju ambalaže i pakiranje njihovih kapsula i praškastih proizvoda. Ukoliko postoji mogućnost, idealno bi bilo da budući partner pakirane proizvode može skladištiti i povremeno slati manje pošiljke u UK. Također, od partnera se traže certifikati kvalitete te odvojeni halal i košer prostori. Ovisno o individualnim okolnostima, moguće je sklapanje ugovora o proizvodnji, uslugama ili outsourcingu. TRDE20200616002 - Traže se startup tvrtke iz IT sektora za optimizaciju i automatizaciju vizualne analize tla na ispusnim dijelovima sistema za pročišćavanje oborinskih voda. Najveće njemačko poduzeće i operator za zbrinjavanje i pročišćavanje otpadnih voda traži rješenje u području prepoznavanja slike i umjetne inteligencije (AI) za automatizaciju vizualne analize na dijelovima sistema za pročišćavanje oborinskih voda i optimizaciju procesa gdje dolazi do ispuštanja voda. Ovaj prijedlog se odnosi na inovacijski izazov za start-up tvrtke, stoga za sklapanje sporazuma o tehničkoj suradnji samo takve tvrtke dolaze u obzir.
BRPL20200723002 - Poljska tvrtka koja se bavi distribucijom i e-trgovinom traži različite proizvode za distribuciju na poljskom tržištu. Poljska tvrtka koja se bavi distribucijom i e-trgovinom nudi svoje distribucijske usluge u Poljskoj proizvođačima različitih grupa proizvoda. Platformu vodi marketinška agencija i pruža usluge prodaje, pakiranja i distribucije kao i sve logističke aspekte suradnje. Tvrtka traži više različitih proizvoda iz raznih industrija. Moguće je sklapanje ugovora o distribucijskim uslugama sa tvrtkama zainteresiranim za internetsku distribuciju na poljskom tržištu. TRUK20200710001 - Traži se partner za tehničku suradnju vezano za primjenu novog senzora za mjerenje koncentracije propofola u stvarnom vremenu. Tvrtka iz Velike Britanije je razvila novi biosenzor za mjerenje koncentracije propofola u krvi u stvarnom vremenu, koji je ugrađen u platformu za oporavak analita koja ne zahtijeva uzimanje krvi. Na osnovu sporazuma o tehničkoj suradnji partnerske organizacije će pridonijeti i utjecati na daljnji razvoj tehnologije kako bi se olakšala uspješna integracija u postojeće ili novo razvijene uređaje.
BOSI20200703002 - Slovenski proizvođač prirodnih dodataka prehrani traži distributere. Tvrtka je  proizvođač dodataka prehrani poput liposomalnih vitamina i minerala, veganskog kolagena, prebiotika i probiotika, proizvoda za mršavljenje, sportskih proizvoda itd. Tvrtka traži pouzdanog i iskusnog partnera s dobro uspostavljenom tržišnom mrežom za distribuciju prirodnih dodataka prehrani.TRUK20200506001 - Traže se tehnološka rješenja koja omogućuju održavanje sigurnih radnih postupaka, uključujući socijalno distanciranje na gradilištima kao odgovor na pandemiju COVID-19. Škotska organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja radi s tvrtkama širom građevinskog sektora traži rješenja, utemeljena na tehnologiji, koja bi pomogla u održavanju sigurnih radnih postupaka na gradilištima, uključujući sredstva za rad na sigurnoj udaljenosti. U idealnom slučaju ova rješenja će sadržavati i druge značajke za pomoć u upravljanju sigurnim operacijama. Organizacija predlaže sporazum o istraživanju, ili tehničkoj suradnji ili komercijalne sporazume uz tehničku pomoć.
BOUA20200708001 - Ukrajinska tvrtka specijalizirana za razvoj igara-softwarea za treniranje mozga i digitalnog obrazovnog sustava traži distributere. Tvrtka traži međunarodne distributere softwarea sa iskustvom u digitalnim obrazovnim sustavima i igrama za trening mozga. Uloga potencijalnog partnera bit će neovisna prodaja proizvoda tvrtke na svom tržištuTRNL20200608001 - Nizozemska tvrtka traži partnere sa znanjem prijenosna radiofrekvencijske elektronike kako bi poboljšali svoj uređaj za procjenu kvalitete roka trajanja i onečišćenja u voću i povrću. Nizozemska tvrtka posjeduje prijenosni visoko osjetljivi i lagan za rukovanje instrument za provjeru hrane u  stvarnom vremenu. Čitač se temelji na spektrometriji masi s integriranom block chain tehnologijom. Cilj je stvoriti brzi sustav testiranja na licu mjesta i pozitivan utjecaj na sigurnost hrane i smanjenje otpada. Tvrtka traži partnere sa znanjem radiofrekvencijskog inženjerstva. Predloženi tip suradnje je ugovor o tehničkoj suradnji.
BOBA20200705001 - Tvrtka iz Bosne i Hercegovine koja proizvodi termoizolacijske panele pomoću poliuretanske i kamene vune, traži distributere svojih proizvoda. Tvrtka iz Bosne i Hercegovine koja se bavi proizvodnjom termoizolacijskih ploča, profiliranih limova, pratećih dodatka za lim i pričvršćivanje, traži distributere svojih proizvoda. Proizvodi se mogu koristiti za brzu i jeftinu izgradnju industrijskih proizvodnih pogona i skladišta sa sustavom suhe gradnje. Moguće je sklapanje ugovora o distribuciji. TRUK20200427001 - Tvrtka iz Velike Britanije traži tehnološke partnere kako bi razvili inovaciju koja podržava zaštitu autorskih prava i pošteno nagrađivanje kreativaca. Tvrtka iz Velike Britanije razvija inovativnu  digitalnu platformu za kreativce i njihove pratitelje koji putem Interneta prate i pretražuju njihov digitalni sadržaj. Cilj je kako umanjili plagijatorstvo i gubitke u naknadi. Oni sada traže partnere za tehničku i istraživačku suradnju s ekspertizom u području blockchain tehnologija i umjetne inteligencije (AI) kako bi zajedno razvili rješenje za sve uključene aktere. 
BOIT20200525001 - Talijanski proizvođač i trgovac kavom traži distributere. Talijanski proizvođač i trgovac kavom već treću generaciju za redom omogućava ljubiteljima kave istinski okus i miris napuljske kave. Njihova proizvodnja uključuje ne samo različite vrste kave (zrna kave, mahune i kapsule), već i profesionalne uređaje za izradu kave. Tvrtka traži distributere za HO.RE.CA kanale, kafiće, restorane, trgovine na inozemnim tržištima. Moguće je sklapanje ugovora o distribuciji. TRCH20190703001 - Otvorena, dimenzijski stabilna, otporna na plamen, lagana ploča. Švicarska tvrtka traži proizvođača ploča ili partnera za istraživanje i razvoj koji proizvodi/razvija zrako-propusne, vatrootporne i lagane ploče s otvorenim porama. Veličina ploče mora biti približno 3,0 x 1,2 m. Proizvod se mora moći preraditi ili isporučiti kao već postojeća ploča, a koristit će se u građevinskoj industriji. Tvrtka traži partnera za sporazum o proizvodnji ili tehničkoj suradnji koja može uključivati razvoj.