DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za lipanj!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI
VIJESTI IZ MREŽE
OTVORENI NATJEČAJI PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

Nadolazeća događanja u mreži

6. lipnja 2017. - EUROSTARS radionica: Kako do 1,5 milijuna kuna potpore

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) poziva vas na Eurostars radionicu koja će se održati u utorak, 6. lipnja 2017. godine u prostorijama HUB385. Tema radionice je prijava u program Eurostars. Tijekom radionice sudionici će imati priliku čuti više o samom programu Eurostars od gosp. Enrica Tricanica, predstavnika EUREKA Tajništva koje rukovodi programom na međunarodnoj razini. U završnom dijelu programa, po prvi puta, poduzetnicima se nudi prilika za sudjelovanje na kratkim B2B sastancima sa stručnjacima za prijavu u Eurostars program. Prijava je moguća putem sljedeće poveznice, gdje se može ugovoriti i sastanak sa stručnjakom najkasnije do petka, 2. lipnja 2017. u 15.00 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj mjesta je ograničen.


23. lipnja 2017. - Poslovni susreti E2Tech4Cities 2017 u sklopu Europskog tjedna održive energije, Brisel, Belgija

Europska poduzetnička mreža iz Bruxellesa Vas poziva na poslovne susrete E²Tech4Cities 2017 - Energetika i učinkovite tehnologije za gradove. I ove će godine impuls.brussels biti domaćin poslovnih susreta povodom Europskog tjedna održive energije 2017 #EUSEW2017, a događanje podržavaju i EEN Sektorske grupe za inteligentnu energiju, ICT i održivu gradnju i okoliš. Sudjelovanje na poslovnim susretima je besplatno, a prijaviti se možete do 8.lipnja putem sljedeće poveznice https://www.b2match.eu/e2tech4cities2017 


23. lipnja 2017. - Poslovni susreti WATEC 2017, Palermo, Italija

Međunarodni B2B susreti WATEC 2017 službeno je događanje koje se organizira na marginama konferencije Watec Italy 2017 (21. - 23. lipnja 2017.), a organizatori su Sicindustrie i Consorzija Arca, kao partneri Europske poduzetničke mreže. Tijekom međunarodnog B2B događanja WATEC Italy 2017, poduzetnici, rukovoditelji, akademska zajednica, institucionalni investitori, venture kapitalisti, analitičari i drugi stručnjaci imat će priliku oblikovati buduću suradnju u području tehnologija voda. Više informacija i informacije o prijavi na poveznici https://www.b2match.eu/watecit...


29. - 30. lipnja 2017. - Poslovni susreti Torino Fashion Match 2017, Torino, Italija

Europska poduzetnička mreža poziva Vas na poslovne razgovore po nazivom TorinoFashionMatch 2017 koji će se održati 29. lipnja - 03. srpnja 2017 u okviru Torino fashion week-a sa mnoštvom modnih revija, radionica i ostalih događanja. Ovo događanje biti će jedinstvena prilika da se na jednom mjestu susretnu tvrtke iz tekstilne i modne industrije, koje će moći pronaći partnere na stranim tržištima u svrhu ostvarivanja buduće suradnje i jačanja pozicije na stranim tržištima. Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno, a zainteresirane tvrtke svoje sudjelovanje mogu prijaviti na https://www.b2match.eu/to2-fashionmatch2017 


29. lipnja 2017. - Poslovni susreti Smart Health 2017, Zurich, Švicarska

Poslovni susreti, organizirani s Inartis mrežom i Europskom poduzetničkom mrežom, održat će se 29. lipnja 2017. u poslijepodnevnim satima u sklopu Smart Health konferencije u Zürichu, Švicarska. Unaprijed dogovoreni sastanci izvrsna su prilika za umrežavanjem na ciljani način i za uspostavljanje kontakata i projekata s drugim R&D partnerima i tvrtkama u području „Smart Health“ industrije. Sudjelovanje na poslovnim susretima Smart Health 2017 je besplatno, no registracija i kreiranje online profila tvrtke je obavezno. Registracija je moguća do 27. lipnja  putem sljedeće poveznice.


Vijesti iz mreže

U Beču održana konferencija i poslovni susreti "Future of Building"

U Beču su 17. i 18. svibnja Austrijska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža Austrije organizirali konferenciju, B2B razgovore i obilazak projekata na temu „Future of Building“. Suorganizatori s hrvatske strane po četvrti puta bili su  HGK Komora Zagreb i EEN Hrvatska. U delegaciji je sudjelovalo 17 sudionika i to predstavnici Regionalne energetske agencije Sjever, te predstavnici 11 hrvatskih tvrtki. U Austrijskoj gospodarskoj komori su održani konferencija i poslovni sastanci tvrtki na kojima je sudjelovalo preko 300 sudionika uz dogovorenih 600 B2B sastanaka. Konferencija i B2B razgovori omogućili su uvid u najsuvremenija kretanja u sektoru zgradarstva, graditeljstva i infrastrukture.


Održani "Dani otvorenih vrata EU projekata" u Osijeku

„Dani otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“ predstavljaju način na koji se Hrvatska ove godine uključila u širu kampanju koju provodi Europska komisija pod nazivom "Europe in My Region“, a čiji je cilj potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima Europske unije. TERA Tehnopolis, jedan od partnera u hrvatskom EEN konzorciju, je u događaj bila uključena kroz organizaciju dvije radionice na temu Inovativnog3 poduzetništva koje su bile održane 9. i 12. svibnja 2017. godine. Osim održane dvije radionice, TERA Tehnopolis je sudjelovala u organizaciji i dodatnih događanja koja su se održala u sklopu „Dana otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“. 


Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje

Ponude / Potražnje poslovne suradnje
Upit uputite na jravlic@hgk.hr

Ponude / Potražnje tehnologije
Upit uputite na dajana.stekovic@hamagbicro.hr BRBE20170519001 Belgijska tvrtka traži podizvođače 

Belgijska tvrtka, koja djeluje kao pružatelj usluga za projektiranje i proizvodnju proizvoda u širokom spektru sektora, traži europske kooperante (podizvođače). Potencijalni partneri su visoko specijalizirane tvrtke za projektiranje i proizvodnju metalnih i plastičnih dijelova. Belgijska tvrtka također može funkcionirati kao lokalna kontaktna točka ili komercijalni agent. Belgijska tvrtka traži europske kooperante (podizvođače) specijalizirane pretežito za visoko kvalitetno oblikovanje proizvoda, prototipove, oblikovanje / proizvodnju kalupa, injekcijsko prešanje plastike i aluminija te metalno žigosanje tehnički preciznih dijelova i ukrasnih proizvoda za automobilsku, medicinsku, zrakoplovnu i potrošačku industriju. 


RDTR20170327001 Eureka: traže se proizvođači kamiona i osobnih vozila za projekt održavanja pogonskog sklopa automobila

Sa sjedištem u Istanbulu/Turskoj, turska tvrtka specijalizirana je za obradu podataka, sigurnost podataka s raznim vertikalnim aplikacijama. S akronimom „PRE-EMPT“ u sklopu poziva Celtic Plus, projekt se bavi pitanjem „Preventivnog održavanja pogonskog sklopa automobila“. Tvrtka traži projektne partnere temeljem sporazuma o istraživačkoj suradnji. Traže se proizvođači automobila za primjenu razvijenih matematičkih modele i optimizaciju skupa podataka.BRUK20170413001 Britanska tvrtka traži partnera za proizvodnju posebnih grijača za ruke i zglobove

Tvrtka iz Velike Britanije, specijalizirana za proizvodnju vodootpornih grijača za zglobove i ruke, koji su prozračni i otporni na vjetar, traži proizvođača koji ima iskustva u radu sa tkaninama za sportske proizvode. Grijači su posebno dizajnirani za sportske i rekreativne aktivnosti, ali tvrtka također ima klijente koji ih kupuju iz zdravstvenih/medicinskih razloga. Budući da su grijači izrađeni od posebno mekog materijala, britanska tvrtka traži tvrtku specijaliziranu za obradu tehničkog tekstila za proizvodnju sportske odjeće. Za proizvodnju grijača, poželjno je da potencijalni partner prakticira lasersko rezanje umjesto ručnog, zbog specifičnosti materijala.


RDTR20170407001 H2020: Traže se istraživački partneri za projekt ENTRUST, nova generacija mrežnog sigurnosnog sustava

Turska tvrtka iz IKT sektora sa sjedištem u Istanbulu radi na obradi podataka, sigurnosti podataka s raznim vertikalnim aplikacijama. S akronimom „Entrust“ u sklopu poziva na program „Addressing Advanced Cyber Security Threats and Threat Actors“ - DS-07-2017, projekt je koji se bavi „Digitalnom sigurnošću u prisutnosti razvijenih prijetnji, šifriranog prometa i mogućih insajderskih napada“. Tvrtka traži partnere za istraživačku suradnju. BRPL20170126001 Poljska tvrtka nudi usluge distribucije stranim tvrtkama 

Poljska tvrtka sa iskustvom u pružanju usluga zastupstva za različite tržišne sektore nudi zastupstvo ili distribucijske usluge stranim tvrtkama zainteresiranim za ulazak na poljsko tržište. Preferirane industrijske grane su automobilska (rezervni dijelovi, automobilske kemikalije, dodatna oprema za automobile), industrijska elektronika (industrijska automatizacija, elektronička oprema za šumarstvo i građevinu), industrijski strojevi i oprema za proizvodnju, obradu metala i preradu kamena. To mogu biti inovativni, nišni proizvodi, ali i rasprostranjeni proizvodi poput agregata, grijača, pumpi, kompresora, pila itd.


RDKR20170405001 EUROSTARS2: Traže se partneri za razvoj ukupne platforme napredne mjerne infrastrukture (AMI)

Korejski MSP specijaliziran za razvoj ukupnog rješenja AMI-a (Napredne mjerne infrastrukture) priprema projekt u sklopu programa EUROSTARS2. Istraživačko-razvojni projekt usmjeren je na daljnji razvoj i dizajn AMI rješenja koje je prilagodljivo na lokalne uvjete i može pratiti informacije o cijenama električne energije u stvarnom vremenu. Tvrtke ili instituti s ekspertizom i iskustvom u razvoju elektroenergetskog sustava su dobrodošli da se pridruže suradnji. 


BRBG20170316002 Bugarska tvrtka traži dobavljače svježeg voća  i povrća 

Bugarska tvrtka specijalizirana za proizvodnju i veleprodaju sušenog voća i povrća traži dobavljače svježeg voća - jabuke, marelice i breskve, te povrća - rajčica i papar. Tvrtka nudi komercijalni agencijski sporazum potencijalnim partnerima iz Europe i Turske.


RDDE20170411001 Njemački istraživački institut traži industrijske partnere koji rade na vanadij-redoks bateriji da se pridruže projektnom prijedlogu za H2020 

Njemački istraživački institut traži industrijske partnere za sudjelovanje u njihovu konzorciju koji priprema projektni prijedlog za H2020, putem sporazuma o istraživačkoj suradnji. Cilj projekta je razviti vanadij-redoks bateriju koja se može regenerirati (ponovo napuniti) putem izvora topline s niskom temperaturom (<100°C). Traženi partneri trebaju biti tvrtke koje rade na području vanadij-redoks baterije, keramike, izmjene tekuće-tekuće, membranskih kemijskih procesa i/ili srodnim područjima.BRRS20170504001 Srpska tvrtka traži dobavljača plastičnog laboratorijskog pribora 

Srpska tvrtka, specijalizirana za veleprodaju, održavanje i servis laboratorijske opreme i mjernih uređaja, traži dobavljača ili proizvođača plastičnog laboratorijskog pribora. Glavni cilj tvrtke je osigurati visoku razinu usluge i podršku korisnicima kroz dugoročnu i uspješnu suradnju.Glavna djelatnost tvrtke je prodaja mjernih uređaja (termometri, higrometri, pH mjerači, štoperice, barometri itd.) i laboratorijske opreme (centrifuge, mikroskopi, uređaji za filtriranje itd.). Tvrtka se bavi servisiranjem i održavanjem opreme, podešavanjem i ispitivanjem.Tvrtka je svoje prodajne kanale usmjerila prema  prehrambenoj, poljoprivrednoj i farmaceutskoj industriji, maloprodajnim lancima u prehrambenoj industriji, zdravstvenim ustanovama, istraživačkim institutima i institutima u području energetske učinkovitosti i zaštite okoliša.


RDKR20170228001 Eurostars2: Partneri za tehničku suradnju na razvoju prijenosnog EV punjača 

Korejski MSP, specijaliziran za pametne mjerače, pametne mrežne uređaje i rješenja, prijavljuje se na projekt Eurostars2. MSP razvija prijenosni EV punjač kako bi potrošači mogli bilogdje napuniti svoje vozilo te je uspostavio sustav, i traži partnere za rad na nadzoru i upravljanju energijom te pomoć na razvoju prijenosne kabele tehnologije za električna vozila.BRRO20170510002 Rumunjski distributer traži proizvođače građevinskih materijala 

Rumunjski distributer građevinskog materijala traži proizvođače za suradnju, a nudi usluge distribucije. Traženi partneri trebali bi biti proizvođači građevinskih materijala s odgovarajućim iskustvom u međunarodnoj suradnji, a koji bi trebali pravovremeno proizvesti i osigurati ugovorene proizvode. Asortiman proizvoda rumunjske tvrtke obuhvaća: pločnike (industrijske, glatke, gumene, travu, rustikalni kamen, itd.); pločice i rubnjake (betonske ili PVV – polivinil klorid); cigle; elemente ograde; dekorativne elemente, itd.


TRSE20170511001 Smanjenje buke od lopatica rotora vjetroturbina

Švedski MSP koji je razvio novi dizajn za lopatice rotora velikih vjetroturbina traži partnere sa znanjem o smanjenju buke. U obzir se uzima svako znanje koje bi moglo utjecati ili smanjiti buku koju stvaraju lopatice rotora, uključujući npr. akustiku i aerodinamični dizajn. Tvrtka je zainteresirana za tehničku suradnju.BRCY20170203001 Ciparska tvrtka traži proizvođače prehrambenih proizvoda
 

Ciparska tvrtka, specijalizirana za uvoz i distribuciju mliječnih proizvoda, jaja, jestivih ulja i masti i drugih proizvoda, traži proizvođače prehrambenih proizvoda iz inozemstva koji bi prodavali svoje proizvode na Cipru. Tvrtka za sada uvozi i distribuira sirovine za pekarsku i slastičarsku industriju (mliječni proizvodi, čokoladni sastojci, kakao, itd.), sirovine i materijale za hotele, restorane/kafiće i „catering“ tvrtke (HORECA), prehrambene proizvode za veleprodaju, ulja i masti za prehrambenu industriju, mliječne proizvode, med i džemove, aditive i konzervanse, itd. 


TRFR20161124001 Traži se minijaturizirani, ugrađeni, bežični i komunikacijski sustav (kapsula ili senzor ili sonda...) za otkrivanje i upozoravanje o razini pH 

Francuska tvrtka, specijalizirana za biotehnologiju, hitno traži rješenje za mjerenje pH varijacija u stvarnom vremenu za in-vivo biološke aplikacije. MSP želi testirati već razvijenu opremu za otkrivanje razine pH, bežičnu i komunikacijsku. MSP traži partnera koji nudi takvu opremu za komercijalni sporazum s tehničkom suradnjom.BRUK20170505001 Britanska tvrtka traži visokokvalitetne proizvode za pomoć starijim osobama i onima s fizičkim hendikepom
 

 Tvrtka iz Velike Britanije dizajnira i prodaje životna pomagala kako bi pomogla pojedincima s hendikepom da prevladaju fizičke zapreke koje im otežavaju svakodnevne aktivnosti. Ti se proizvodi prodaju putem distributera pojedincima, bolnicama, klinikama za rehabilitaciju i staračkim domovima. Tvrtka traži proizvode proizvođača ili trgovaca visokokvalitetnih inovativnih proizvoda koji bi pomogli starijim osobama, invalidima i osobama s fizičkim hendikepom u obavljanju svakodnevnih aktivnosti 


TRFR20170404001 Tehnologija prepoznavanja govora za inovativnu platformu 

Francuska tvrtka aktivna u digitalnoj industriji pruža platformu za poslovne sastanke u sferi virtualne stvarnosti. Tvrtka želi dodati nova svojstva u platformu te traži tehnološke partnere za izgradnju svojstva transkripcije govora. Poželjni su sporazumi o uslugama i licenciranju.BRIT20160330001 Talijanska tvrtka nudi distribuciju alata i opreme za graditeljstvo

Talijanska tvrtka nudi posredništvo i usluge distribucije europskim proizvođačima alata i opreme za graditeljstvo i industriju, zainteresirane za razvoj svojih poslovnih mogućnosti na talijanskom tržištu. Distribucijske usluge tvrtke usmjerene su ka proizvođačima građevinskih proizvoda poput alata, materijala, opreme i strojeva itd.


TRFR20170502001 Traže se proizvođači za proizvodnju robota namijenjenih pojedincima

Francuska start-up tvrtka razvila je socijalizacijsku robotsku jedinicu za pojedince. Tvrtka je izgradila prvi prototip. Traži industrijskog partnera, stručnjaka na području elektronike i mehanike za sporazume o tehničkoj suradnji i proizvodnji, kako bi se realizirala prva pred-serija, a zatim i industrijska proizvodnja tog robota.