NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 

DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za prosinac!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI     
VIJESTI IZ MREŽE     
PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

Nadolazeća događanja u mreži

13. - 14. prosinca 2017. - Poslovni susreti "Meet & Match" AgriFoodTech 2017, 's Hertogenbosch, Nizozemska

Europska poduzetnička mreža Nizozemske organizira poslovne susrete tijekom „AgriFoodTech“ sajma i kongresa, koji će se održati 13. i 14. prosinca 2017. u gradu 's Hertogenbosch, u Nizozemskoj. Tijekom ovog događanja, susrest će se tvrtke i R&D instituti i organizacije, koje se bave „high tech“ sistemima i materijalima te poljoprivredno prehrambenom djelatnošću i hortikulturom.   
Više informacija možete pronaći na sljedećoj  poveznici https://agrifoodtech2017.b2mat... 


13. prosinca 2017. - Poslovni susreti "Paris Region Business Meeting", Pariz, Francuska

Trgovačko-industrijska komora Pariza kroz projekt Europska poduzetnička mreža 13. prosinca 2017. godine organizira događanje Paris Region Business Meeting. Cilj događanja je omogućiti direktni susret i poslovne sastanke malih i srednjih europskih tvrtki s velikim francuskim naručiteljima u području javne nabave.  Više informacija o događanju dostupno je na sljedećoj poveznici https://prbm2017.converve.com/... 


18. siječnja 2018. - Poslovni susreti "VIBE - Vegepolys", ANgers, Francuska

Europska poduzetnička mreža, VEGEPOLYS, vodeći europski klaster za biljke i SIVAL, ključna europska profesionalna izložba u sektoru proizvodnje biljaka, pozivaju vas na šeste međunarodne poslovne susrete VIBE, koji će se održati 16. siječnja 2018. u Angersu, Francuska. Događanje je namijenjeno tvrtkama iz biljne industrije, koje traže poslovne partnere ili nude suradnju u vidu komercijalne, znanstvene i tehnološke suradnje. Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/vibe201...


26. - 27. siječnja 2018. - Poslovni susreti "Lifestyle Industry Business Meetings", Milano, Italija

Povodom sajma HOMI, ključnog sajma usmjerenog na životne stilove, multi-kulturalne teme i dobrobit ljudi i njihovog okruženja, Europska poduzetnička mreža organizira Lifestyle Industry Business Meetings na marginama sajma, nudeći proizvođačima, distributerima, dizajnerima, trgovcima priliku da pronađu nove potencijalne komercijalne i tehnološke partnere. Poslovni susreti će se održati od 26. – 27. siječnja 2018. u Fiera Milano Rho, Milano, Italija. Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/homi201...


Vijesti iz mreže

Kako do više od milijun kuna bespovratnih sredstava za inovacije? Eureka i Eurostars dan 

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira EUREKA i Eurostars radionicu koja će se održati u petak, 1. prosinca 2017. godine u prostorijama Tehnološkog parka Zagreb – Velesajam (Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 12) . Tema radionice je prijava u programe EUREKA i Eurostars. 


Godišnja EEN konferencija okupila skoro 800 sudionika za networking i dijeljenje iskustava

Blizu 800 sudionika iz 61 zemlje okupilo se u Tallinnu od 20. do 22. studenoga 2017 na tri dana intenzivnog učenja, dijeljenja i umrežavanja - Godišnjoj konferenciji EEN. Zahvaljujući doprinosima Europske poduzetničke mreže, pridruženih članova, EASME-a i Europske komisije, sastavljen je bogat program s 31 paralelnom radionicom i blizu 126 govornika. Održano je više od 1.200 bilateralnih sastanaka, a Estonija kao zemlja domaćin ovogodišnje konferencije u potpunosti je digitalizirala program, aktivnosti i obveze svih sudionika.


OSIJEK - DOMAĆIN MEĐUNARODNOG FORUMA NA TEMU: RECIKLIRANJE U POSLOVANJU

TERA Tehnopolis iz Osijeka Vas poziva na Međunarodni forum o cirkularnoj ekonomijikoji će se održati 6. prosinca 2017. godine od 13:00 do 17:00 sati u konferencijskoj dvorani hotela Waldinger u Osijeku. Forum se organizira u sklopu projekta MOVECO u kojemu je TERA Tehnopolis konzorcijski parter. Sudionici foruma su: proizvodne tvrtke, istraživačke organizacije, kreatori politika, poslovne potporne institucije te organizacije civilnog društva (tvrtke, akademska zajednica, politika i civilno društvo).  Prijaviti se možete putem sljedeće poveznice


Projekt KETGATE: Korištenje ključnih razvojnih tehnologija u poslovanju

TERA Tehnopolis je konzorcijski partner projekta KETGATE koji okuplja poduzetničke potporne organizacije i istraživačke institute iz osam zemalja, a omogućuje malim i srednjim poduzećima pristup visokim tehnološkim uslugama kako bi osnažili suradnju s relevantnim dionicima u području istraživanja i tehnologije. U cilju promoviranja projekta te pružanja informacija o ključnim razvojnim tehnologijama, TERA Tehnopolis organizira radionicu 19.12.2017. godine, s početkom u 10:00 sati, na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek. Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete putem sljedeće poveznice.


Budi uzor®/Inova® 2017 – „Pametni gradovi“ - Nagrađeni najbolji studenti, inovatori i OPG

Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova® 2017.  održana je od 9.11. do 11.11.2017. u Osijeku, u dvorani Gradski vrt. Glavni organizator ovogodišnje izložbe je TERA Tehnopolis, uz suorganizaciju Saveza hrvatskih inovatora, Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika te uz podršku partnera, pokrovitelja i supokrovitelja. U sklopu Izložbe, predstavljeno je ukupno 565 izložaka, u različitim kategorijama, iz 17 država sudionica Izložbe. Studenti s najboljim poslovnim planovima iste su izložili pred stručnim žirijem tijekom drugog dana izložbe.


Budi uzor® - Promicanje poduzetničkog duha - dodijeljena Europska nagrada EEPA 2017 

Budi uzor® je nacionalni pobjednik za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2017. – EEPA 2017, u kategoriji Promicanje poduzetničkog duha. EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte/inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva, provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima.Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje

Ponude / Potražnje poslovne suradnje  
Upit uputite na ibobek@hgk.hr
Ponude / Potražnje tehnologije  
Upit uputite na dajana.stekovic@hamagbicro.hr
BRFR20171023001 Francuski distributer traži proizvođače opreme za vrtlarstvo  

Francuski distributer opreme za vrtlarstvo, specijaliziran za distribuciju vrhunske i ekološki prihvatljive opreme i pribora za uređivanje vrtove, želi proširiti svoj asortiman proizvoda te traži proizvođače, veletrgovce ili dobavljače novih proizvoda vezanih uz vrtlarstvo. Francuska tvrtka nudi svoje usluge distribucije prema sporazumu o distribucijskim uslugama.
RDES20171019001 H2020-MSCA-ITN: Traži se tvrtka koja pruža module online obuke o prenosivim vještinama

Španjolski MSP traži tvrtku za sudjelovanje u svojstvu podizvođača ili treće strane koja pruža module online obuke o prenosivim vještinama. Projektni prijedlog će se prijaviti na poziv Inovativnih mreža za obuku Marie Skłodowska-Curie (H2020-MSCA-ITN) i cilj mu je razviti istraživačku mrežu za obuku koja pruža program obuke koji će sadržavati navedene online module i koji će isprobati 15 istraživača u ranoj fazi koji pišu svoju doktorsku disertaciju. 
BRPL20170908001 Poljski distributer traži proizvođače prirodne kozmetike i zdravih prehrambenih proizvoda

Poljska tvrtka, specijalizirana za veleprodaju i distribuciju prirodne kozmetike, zdrave hrane, šminke i sredstava za čišćenje traži prirodne / EKO / BIO sirovine i kozmetiku za prodaju na temelju distribucijskog ugovora. Tvrtka posebno traži sve vrste prirodne kozmetike, zdrave grickalice, sokove i pića, kozmetičke proizvode te sredstva za čišćenje. Potencijalni partneri su proizvođači prirodne kozmetike i proizvođači prirodnih sirovina za izradu kozmetike.
RDBA20170929001 H2020 projekt za virtualni poduzetnički centar s raznim inovativnim aktivnostima koji podupire razvoj lokalne zajednice

Neprofitna organizacija iz Bosne i Hercegovina koja se bavi pružanjem podrške lokalnoj zajednici u Hercegovini traži članove projektnog konzorcija u okviru programa H2020. Projekt koristi istraživanje i razvoj u cilju jačanja poduzetničkih vještina članova lokalne zajednice. Traže se industrijski partneri kao i obrazovne institucije, zainteresirane za razvoj inovativnih proizvoda za lokalnu zajednicu. Tražena ekspertiza: upravljanje lokalnom zajednicom, poduzetništvo i IKT.
BORO20171014001 Rumunjski proizvođač traži distributera dječje obuće

Rumunjska tvrtka proizvodi obuću s ortopedskim uloškom, posebno dizajniranim za djecu. Tvrtka ima modernu opremu i strojeve koji omogućuju proizvodnju visoko kvalitetnih proizvoda, temeljenu na desetljećima iskustva. Tvrtka traži distributera / zastupnika za svoje proizvode.
TRIT20171011001 Biljni papir za pakiranje hrane

Talijanski MSP planira lansirati novi proizvodni asortiman na temelju biljnog papira (nedrvnog papira) s idejom predlaganja održivijeg pristupa proizvodnom ciklusu te se traži inovativni papir, baziran na poljoprivrednom otpadu ili alternativnim vlaknima (kao što su konoplja, lan, šećerna trska,...) koji će se koristiti prvenstveno za pakiranje hrane. MSP je zainteresiran za kontakte s industrijama papira u svrhu sklapanja istraživačkih ili tehničkih sporazuma ili komercijalnim sporazuma s tehničkom pomoći.
BONL20171107001 Nizozemski proizvođač traži distributera za svoja podna rješenja

Nizozemska tvrtka proizvodi specifične, digitalno izrađene vinil podove u bilo kojoj veličini s bilo kojim tiskom. Nizozemska tvrtka kreira specifična rješenja za podove koja udovoljavaju zahtjevima norme ISO 10851. Ova norma pruža mogućnost preprodavanja personaliziranih podova u drugim zemljama. Tvrtka stoga traži partnere koji bi distribuirali njihove proizvode ili zastupnika koji je umrežen s institucijama u javnom sektoru koje traže posebna rješenja ili s tvrtkama koje bi nudile rješenja kupcima poput arhitekata i sl.   
TRBE20171016002 Fleksibilni prijenosni medij za oblikovanje i prijenos slika

Belgijska multinacionalna tvrtka aktivna u potrošačkim proizvodima nastoji identificirati postojeće ili nove tehnologije za fleksibilni film na koji se tiska slika koja koristi tehnologije s tintom na zahtjev (drop-on-demand inkjet technologies) i zatim prenosi sliku na sekundarni supstrat. Traže se industrijski partneri ili istraživački centri u svrhu sklapanja sporazuma o licenci ili tehničkog sporazuma s velikim računom.
BRTW20170801001 Tajvanski uvoznik traži proizvođače medicinske opreme

Tajvanski uvoznik i veletrgovac medicinskih proizvoda traži nove medicinske, kirurške i bolničke uređaje širom svijeta kako bi ih dodali svom portfelju. U obzir dolaze proizvodi za jednokratnu ali i višekratnu upotrebu, kirurški ili medicinski proizvodi koji se koriste u bolnicama i klinikama, koji su u skladu s najnovijim tehnologijama.
TRBE20171016001 Jeftina smola ili punila za tankostjeno injekcijsko prešanje

Belgijska multinacionalna tvrtka aktivna u potrošačkim proizvodima traži učinkovit, komercijalno spreman materijal zamjenu za smolu ili jeftina punila koja se mogu dodati smoli kao smjesi kako bi se uštedilo u oblikovanom dijelu. Traže se industrijski partneri ili istraživački centri u svrhu sklapanja sporazuma o licenci ili tehničkog sporazuma s velikim računom.
BRTR20161223001 Turski uvoznik traži opremu za kupaonice 

Turski trgovac sanitarnim proizvodima kao što su umivaonici, WC daske, kade, tuš kade i oprema za kupaonice te vodoinstalaterskim dijelovima kao što su slavine, kotlići za vodu i ventili za distribuciju vode, traži nove proizvode koje bi dodao u svoj portfelj proizvoda i distribuirao ih na turskom tržištu.
TRES20160419001 Proizvodnja ciklodekstrinskih polimera u industrijskom mjerilu za inkapsuliranje tekstilnih boja 

Španjolski tehnološki centar razvio je postupak obnove vode iz otpadnih voda tekstilnih industrija koje ih inkapsuliraju u ciklodekstrine. Uspostavljeno je poluindustrijsko pilot postrojenje te centar trenutno traži partnere koji su sposobni za proizvodnju ciklodekstrinskih polimera u količini potrebnoj za korištenje adsorbensa na industrijskom tekstilnom mjerilu. Predviđen je sporazum o tehničkoj suradnji s industrijskim partnerom, a zatim proizvodni sporazum s industrijama za krajnje korisnike.
BRSE20171109001 Švedski distributer traži proizvođače ekoloških, organskih, veganskih proizvoda

Švedska tvrtka specijalizirana za distribuciju, prodaju i marketinške aktivnosti prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, nudi svoje usluge kao trgovački posrednik proizvođačima ekoloških, organskih, veganskih i bioloških proizvoda koji žele plasirati svoje proizvode na švedskom tržištu. Tvrtka nudi distribuciju i zastupstvo, a od potencijalnog partnera očekuje pravovremenu isporuku te proizvode vrhunske kvalitete.
TRDE20171017001 Njemački MSP za medicinsku opremu traži ekspertizu iz metalurgije za surazvoj novih metalnih bioabsorbirajućih stentova za kardiovaskularne primjene

Mladi njemački MSP za medicinsku opremu, specijaliziran za razvoj i proizvodnju inovativnih stentova i balon katetera za kardiovaskularne primjene, traži partnere s ekspertizom iz metalurgije, posebno za razvoj novih bioabsorbirajućih metalnih stentova za pedijatrijsko i kongenitalno tržište. Dobrodošle su tvrtke i akademske istraživačke grupe za surazvoj nove primjene metalnih materijala. Traži se sporazum o tehničkoj ili istraživačkoj suradnji.
BRRO20170913001 Rumunjska tvrtka traži proizvođače farmaceutskih proizvoda

Rumunjska tvrtka, specijalizirana za komercijalizaciju farmaceutskih proizvoda traži partnere koji žele prodati svoje proizvode u Rumunjskoj na temelju distribucijskog ugovora. Fokus tvrtke su farmaceutski proizvodi, poput dodataka prehrani, kozmetike i dermatološke kozmetike.
TRIL20170328001 Traži se proizvođač prilagođenih reflektirajućih traka za prometnu/vanjsku uporabu

Izraelski start-up razvija hardversko rješenje za autonomnu vožnju i ADAS aplikacije te mu je potrebna prilagođena proizvedena reflektirajuća traka visokog intenziteta. Traži se partner koji je sposoban premazati polimere tankim filmom od valjka do role za proizvodnju trake prema specifičnim receptima. Predviđa se istraživačko-razvojni projekt za obradu brojnih uzoraka u demonstraciji izvedivosti. Traži se suradnja putem istraživanja, tehničkog ili proizvodnog sporazuma s velikim industrijskim partnerom.
BRNL20171108001 Nizozemska tvrtka traži proizvođače opreme za proizvodnju mliječnih proizvoda

Nizozemska tvrtka specijalizirana je za prodaju opreme za proizvodnju mliječnih proizvoda. Tvrtka pomaže malim poduzetnicima započeti s proizvodnjom sira ili svježih mliječnih proizvoda (mlijeko, jogurt, maslac itd.). Tvrtka traži partnera koji može proizvesti osnovnu opremu za proizvodnju mliječnih proizvoda pod privatnom markom, počevši od malih procesnih spremnika od nehrđajućeg čelika (60 do 200 litara).
TRCH20171024001 Biorazgradiva šivaća žica za uvezivanje hrbata tiskanih brošura

Švicarska tiskarska tvrtka izrađuje tiskane proizvode certificirane po Cradle to Cradle™, što znači da su sve tvari korištene u proizvodu biorazgradive na siguran način. Jedina prepreka je šivaća žica za uvezivanje brošura koja se izrađuje od metalne legure, a koja nije biorazgradiva. Ta bi žica također trebala biti biorazgradiva. Traži se proizvođač koji može isporučiti takvu žicu sukladno svojim specifikacijama u okviru komercijalnog sporazuma s tehničkom pomoći.
BOUK20171116002 Britanski proizvođač traži distributera za svoj inovativan bicikl

Britanska tvrtka dizajnirala je jedan od najinovativnijih, najpraktičnijih i najisplativijih gradskih bicikala na tržištu, koji korisnicima omogućuje prijevoz djece ili robe, a ekonomičan je za kupnju i jeftin za održavanje. Tvrtka traži distributere za ovaj svoj inovativan proizvod.
TRIT20170927001 Tehnologije i patenti za liječenje celijakije putem dijagnostičkih sredstava i cjepiva

Talijanska tvrtka, koja se bavi biotehnologijom u Južnoj Italiji, želi ostvariti kontakt s istraživačkim ili poslovnim subjektima koji se bave istraživanjem ili ponudom novih tretmana za liječenje ili ranu dijagnozu te prevencijom celijakije. Intelektualno vlasništvo može se steći temeljem sporazuma o licenci ili komercijalnog sporazuma s tehničkom pomoći.