NOVOSTI IZ MREŽE

MJESEČNI NEWSLETTER EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE HRVATSKE

 

U Hrvatskoj je 1. svibnja prvi puta obilježen još 1890. godine!

DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u novom broju newslettera Europske poduzetničke mreže - EEN!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI         

VIJESTI IZ MREŽE         

PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


Nadolazeća događanja u mreži

Seminar Njemačka kao poslovna destinacija

Želite li saznati više o pravnim aspektima izgradnje poduzetničke aktivnosti u Njemačkoj?

Imate li poteškoća pri izaslanju radnika u Njemačku? Na koji se način regulira prekogranično pružanje usluga? Jeste li obveznik plaćanja SOKA-Bau fondu? Želite li proširiti svoje poslovanje i otvoriti tvrtku ili podružnicu u Njemačkoj?

S obzirom na veliki interes hrvatskih tvrtki za poslovanje u Njemačkoj i prekogranično pružanje usluga, Hrvatska gospodarska komora kroz projekt EEN Hrvatska organizira edukaciju za članice na kojoj će se govoriti o poslovanju na jednom od najznačajnijih tržišta za hrvatske tvrtke.

U okviru ovog seminara dobit ćete odgovore na pitanja upravo o poslovanju u Njemačkoj, uključujući i informacije o obvezama i pravima hrvatskih izaslanih radnika, obveznim osiguranjima pri izaslanju, EU potvrdi te efikasnom osnivanju tvrtke u Njemačkoj.

Više informacija na: http://www.een.hr/hr/kalendar/...


Konferencija: Do boljih poslovnih rezultata uz sredstva EU fondova

8. svibnja 2018. u Zagrebu

Hrvatska gospodarska komora – Europska poduzetnička mreža Hrvatske i Hrvatska banka za obnovu i razvitak organiziraju konferenciju na temu „Do boljih poslovnih rezultata uz sredstva EU fondova“.

Cilj konferencije je pružiti informacije o EU financijskim instrumentima, njihovoj ulozi u aktualnoj financijskoj perspektivi te trenutnim i budućim aktivnostima u ovom području. 

Vrijeme održavanja konferencije je utorak 8. svibnja 2018. s početkom u 9:30 sati, na lokaciji Kongresni centru Forum Zagreb, Radnička cesta 50.

Program i prijave na poveznici: KONFERENCIJA


Poslovni razgovori na AgroB2B @ NSFair, Novi Sad, Srbija

Novosadski sajam i Enterprise Europe Network Srbija - Trgovinska i industrijska komora Srbije i poslovni inkubator Novi Sad organiziraju Međunarodne poslovne razgovore AgroB2B @ NSFair koji će se održati na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu 16. svibnja 2018. godine.

Ključne prednosti sudjelovanja za tvrtke:

• atmosfera pogodna za međunarodni razvoj poslovanja;
• personalizirana pomoć pri planiranju zahtjeva za sastanak;
• Pristup regiji i industriji.


Za više informacija o događaju i prijavu za poslovne razgovore posjetite službenu web stranicu događaja: http://agrob2b2018.talkb2b.net/


Konferencija: Uloga poduzetništva u jugoistočnoj Europi - izazovi i prilike

Hrvatska gospodarska komora, Europska poduzetnička mreža, zaklada Konrad-Adenauer-Stiftung i Međunarodna mreža poslovnih žena zajedno organiziraju konferenciju s ciljem osvještavanja uloge poduzetništva u cjelokupnom gospodarstvu jugoistočne Europe. 

Na konferenciji će govoriti uspješne poslovne žene i muškarci te predsjednice regionalnih udruženja žena poduzetnica. U temu panela će nas uvesti predavanja predstavnika poduzeća Tokić d.o.o. , Anita Letica – generalna direktorica društva Philip Morris te Jadranka Primorac- članica Uprave Specijalne bolnice Sv. Katarina. Svoje poduzetničke početke će s nama podijeliti uspješna poduzetnica, Vlasta Pojatina iz tvrtke Olival d.o.o. kao i druge panelistice i panelisti koji su već dugo u poduzetničkim i poslovnim vodama.

Program možete vidjeti OVDJE

Konferencija je besplatna za sve sudionike uz prethodnu prijavu i potvrdu dolaska. Prijaviti se možete ovdje: PRIJAVA


3. EUSAIR FORUM, Catania, Italija, 24-25.svibnja 2018.

U Italiji će se održati 3. Forum Strategije EU za Jadransko i Jonsko područje (EUSAIR) pod sloganom »Naša regija, naša budućnost«.

Na forumu će se održati poslovni razgovori – B2B u organizaciji Europske poduzetničke mreže. Registracija događaja i prijava za B2B razgovore je otvorena na sljedećoj poveznici: https://b2b-eusair-forum-2018....

Više o temi foruma i sektorima koji će sudjelovati na B2B sastancima pročitajte OVDJE.


Poslovni susreti tvrtki na ENERGA B2B 2018, Sarajevo 19.6.2018.

Poslovni susreti će se održati u okviru 8. međunarodnog sajma energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ENERGA 2018. Za više informacija o sajmu posjetite http://energa.ba/

Poslovni susreti  ENERGA B2B 2018 će se održati 19. lipnja 2018.god. u Centru Skenderija, Sarajevo. Besplatno se registrirajte za sudjelovanje na poslovnim susretima i rezerviirajte svoje sastanke na stranici: http://www.energa2018.talkb2b....


Vijesti iz mreže 

Voogle konferencija 2018

U četvrtak, 17. svibnja 2018. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se Voogle konferencija 2018. U sklopu teme konferencije „Here we grow“ održat će se predavanja, panel diskusije, natjecanje za najbolju poduzetničku ideju i poslovni sastanci 


namijenjeni poduzetničkoj, startup i akademskoj zajednici.

U sklopu konferencije održat će se i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju gdje će 8 odabranih finalista prezentirati svoju poduzetničku ideju pred stručnim odborom, a jedan od njih ponijet će laskavu titulu „Voogle startup godine“

Opširnije...


Razmjena u sklopu programa Erasmus za mlade poduzetnike i izvan Europe

Uspješna provedba programa Erasmus za mlade poduzetnike donosi značajan iskorak koji Program širi globalno te omogućuje svim zainteresiranim sudionicima razmjenu izvan granica Europe. Naime, novi poduzetnici sa sjedištem u Europi će moći odabrati dodatne željene destinacije u Programu koje uključuju SAD, Singapur i Izrael.

više informacija...


Dani otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj, 6-13.svibnja 2018.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira Dane otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj koji će se održati u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2018. godine.

Cilj održavanja Dana otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga. Više informacija..


EU OSHA KAMPANJA: "Zdravi radni prostori - Upravljanje opasnim tvarima"

Opasne tvari i dalje predstavljaju rizike za sigurnost i zdravlje europskih radnika. Podizanje svijesti o potrebi uklanjanja izloženosti tim tvarima - i upravljanje njima gdje to nije moguće - fokus je nove kampanje. Kampanja je pokrenuta na konferenciji za novinare u Bruxellesu 24. travnja 2018. u 12.00.

EEN mreža aktivno podupire kampanju tijekom 2018. i 2019. godine

Procjenjuje se da na sredstva uložena u upravljanje sigurnošću i zdravljem na radu ostvaruje povrat veći od 200 %. Više informacija o kampanji možete vidjeti na EU OSHA mrežnim stranicama.


Sudjelovanje u pilot aktivnostima projekta THINGS+

Step Ri znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci objavio je Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u pilot aktivnostima projekta THINGS+. Ovim Javnim pozivom objavljenim 26. travnja 2018. godine pozivaju se mala i srednja proizvodna poduzeća na sudjelovanje u šestomjesečnom programu interaktivnih radionica, edukacija i savjetovanja usmjerenom na razvoj usluga koji će se provoditi od lipnja do studenog 2018. godine. Prijave su otvorene do 22.svibnja 2018. godine, a cijeli tekst Javnog poziva možete naći na sljedećoj poveznici::  http://www.step.uniri.hr/portfolio/things-plus/


Europska poduzetnička mreža - 10 godina podupire male tvrtke s međunarodnim ambicijama

Ove godine, EEN obilježava desetu obljetnicu postojanja. Kako bi obilježili ovu prekretnicu, partneri u EEN-u širom svijeta će to proslaviti zajedno s oko 2,6 milijuna malih tvrtki kojima su pomogli u inovacijama i rastu na međunarodnoj razini.

Mrežni savjetnici podržavaju tvrtke u sektorima od poljoprivrede do umjetne inteligencije uz praktične savjete i pouzdane veze. Njihova jedinstvena kombinacija lokalnog znanja i globalnog dosega značila je da tisuće tvrtki mogu pristupiti međunarodnim tržištima i rasti svoje poslovanje dalje i brže. Više o obljetnici...


Ponude i potražnje poslovne i tehnološke suradnje

Ponude / Potražnje poslovne suradnje     Upit uputite na ibobek@hgk.hrPonude / Potražnje tehnologije     Upit uputite na  Lada.BenzonKrsnjavi@hamagbicro.hr
BRRU20180117001- Ruska tvrtka specijalizirana za proizvodnju sladoleda, traži dobavljače mlijeka i vrhnja Ruska tvrtka specijalizirana za proizvodnju sladoleda od cjelovitog mlijeka i vrhnja zainteresirana je za pronalaženje trgovačkih partnera - dobavljača i proizvođača mlijeka i vrhnja u inozemstvu za suradnju u okviru distribucijskih uslugaTRIT20180315001 - Talijanska start-up tvrtka razvila je novu vrstu koncept trgovine te traži inovativne digitalne tehnologije za daljnju nadogradnju. Talijanska tvrtka iz Milana otvorila je novu inteligentnu koncept trgovinu za prodaju namještaja i dizajnerskih predmeta, kombinirajući kupnju sa zabavom. Tvrtka traži inovativne digitalne tehnologije za maloprodajni sektor kako bi poboljšala svoje trgovine te su spremni potpisati ugovor o uslugama.
BOHU20170719001- Trgovački agent traži tržišno lansiranje sportskog softvera u Hrvatskoj Mađarska tvrtka za razvoj softvera traži poduzeće koje može pomoći u tržišnom lansiranju na hrvatsko tržište premium softvera razvijenog za sportske klubove. Suradnja bi obuhvaćala prevođenje softvera, izgradnju veza s hrvatskim sportskim klubovima, uvođenje softvera, testiranje, PR i marketinške aktivnosti.TRUK20180319002 Škotska tvrtka koja se bavi biomaterijalima traži europske partnere za validaciju proizvoda i buduću suradnju Velika tvrtka iz Velike Britanije koja se bavi biomaterijalima razvila je nove peptidne hidrogelove koji se mogu modificirati kako bi oponašali različita tkiva i osigurali troškovno učinkovitu 3D matricu koja bi podržavala niz aplikacija za stanične kulture. 3D matrica je umjetno stvoreno okruženje u kojem biološke stanice imaju mogućnost rasti u interakciji sa svojom okolinom u sve tri dimenzije. Tvrtka traži partnere iz područja koje se bavi razvojem 3D matrice za kulture stanica, razvojem analize, kozmetičkim i farmaceutskim testiranjem i bioprintingom za izgradnju novih studija i procjena primjene. Tvrtka je spremna potpisati ugovor o istraživanju ili ugovor o  tehničkoj suradnji.
BOES20180306005 -Španjolski proizvođač solarnog napajanja s elektroničkim priključcima za punjenje vanjskih suncobrana/kišobrana traži distributere u nekoliko europskih zemalja Ova španjolska tvrtka je proizvođač uređaja koji se sastoji od panela solarne energije koja se koristi za generiranje struje za napajanje priključaka za punjenje za opću potrošačku elektroniku. Ovaj uređaj se instalira na vrh vanjskih suncobrana / kišobrana. Traže distributere u nekoliko europskih zemalja kako bi promovirali njegovu upotrebu u restoranima i barovima s vanjskim sjedalima.TRNL20180228001 Nizozemska tvrtka partnere koje imaju stručnost u području razvoja EEG elektroda Nizozemska tvrtka koja razvija novi medicinski uređaj za elektroencefalografiju (EEG) traži partnere sa ekspertizom u razvoju "peel-stick" tipova EEG elektroda. Traži se specijalizirana tvrtka koja se bavi razvojem medicinske opreme i s iskustvom u razvoju jednokratnih EEG elektroda i hidrogelova za potpisivanje ugovora o tehničkoj suradnji.
BRRU20171221011 - Ruska tvrtka specijalizirana za veleprodaju i distribuciju kontrolne i mjerne opreme te druge industrijske opreme, traži dobavljače opreme za proizvodne pogone Tvrtka je uključena u veleprodaju i distribuciju raznih industrijskih postrojenja. Tvrtka je distributer strojeva i opreme za proizvodnju, dijelova motornih vozila i specijalnih strojeva. Tvrtka razvija tržište i traži nove dobavljače različitih strojeva i opreme. Tvrtka je zainteresirana za pronalaženje partnera za sklapanje sporazuma o distribucijskim uslugama iz zemalja EU, zemalja CIS-a, SAD-a, Kanade.RDKR20180302001 – Eurostars2: Korejska tvrtka traži partnere s kojima bi razvijala internet stvari (IoT) i senzorski umreženi pametni proizvod Vodeća korejska tvrtka u distribucijskoj industriji integracije sustava i rješenjima  vezanim s informacijskom tehnologijom (IT), traži partnere za Eurostars2 projekt. Tvrtka je usredotočena na IoT rješenja i senzorski umrežene pametne proizvode. Traže se partneri koje posjeduju stručnost u spomenutim područjima kako bi zajednički dalje razvijali tehnologiju i proizvode.   Rok za iskaz interesa: 30. kolovoza 2018 Rok za prijavu na natječaj: 13 rujna 2018.
BRDK20180208001- Mladi danski startup za odjeću traži proizvođače Mlada danska tvrtka-startup želi pokrenuti liniju muškog i ženskog donjeg rublja od organskog pamuka, recikliranom PET i Lenzing MicroModal tkaninama te traži proizvođače koji će im pomoći u izradi svoje prve kolekcije
RDFR20180307001 - H2020 CE-SFS-24-2019 - Tijelo francuske lokalne upravne jedinice (metropolitanska zajednica) traži partnere posebno zainteresirane za područje održive opskrbe s ciljem uspostavljanja novih gradskih lanaca hrane Tijelo francuske lokalne upravne jedinice formira konzorcij za prijavu prijedloga projekta na natječaj H2020 CE-SFS-24-2019. Institucija traži inovativne i pouzdane partnere (gradovi, jedinice lokalne uprave, privatne tvrtke, udruge itd.) koji imaju ekspertizu i iskustvo u primjeni nove prakse u domeni održivog lance hrane i sustava hrane u urbanom okruženju. Cilj projekta je postavljanje inovativnog, inkluzivnog i održivog sustava hrane za gradove. Model bi trebao biti univerzalan s mogućnošću implementacije. Rok za iskaz interesa: 30. rujna 2018. Rok za prijavu projekta: 23. siječnja 2019
BRGR20170113001 - Grčka tvrtka koja proizvodi aperitive od organske paprike traži proizvođače i dobavljače organskih paprika iz Hrvatske, Italije i Španjolske za potpisivanje sporazuma o proizvodnji Grčka tvrtka s tri generacije iskustva u proizvodnji prehrambenih proizvoda, aktivna na području široj međunarodnoj suradnji, sa širokom distribucijskom mrežom koja pokriva sve kontinente, želi sklopiti novi ugovor o proizvodnji s proizvođačima organskih paprika. Tvrtka cilja na tržišta Hrvatske, Italije i Španjolske.TRNL20180328001 Nizozemsko osiguravajuće društvo traži pametan sustav, kombinaciju tehnologija i metoda, kako bi se signalizacijom spriječio požar u dimnjacima. Nizozemsko osiguravajuće društvo traži metode i tehnologije za sprečavanje požara u dimnjacima. Oni traže tvrtke koje se bave otkrivanjem požara i / ili razvijaju uređaje za signalizaciju i mjerenje stanja, s ciljem razvoja novog pametnog sustava (širokog alata) za otkrivanje i smanjivanje požara u dimnjacima. Osiguravajuće društvo traži tvrtke koje bi provodile istraživanja ili tvrtke koje bi razvile metodološku i tehnološku primjenu novog sustava. Spremni su potpisati ugovor o istraživačkoj suradnji i ugovor o tehničkoj suradnji.
BRRU20180111001 - Ruska tvrtka koja se bavi proizvodnjom laminiranog furnira, traži dobavljače okruglih greda u inozemstvu Ruska postrojenja za obradu drveta, specijalizirana za proizvodnju ljepljene građe, traži dobavljače okruglih greda od tvrdog ili mekog drvaTRLT20180314001 Litvanska tvrtka želi kupiti IT tehnologiju za ispis velikog formata Litvanska tvrtka za dizajn želi proširiti svoje usluge kupnjom specijalizirane tiskarske tehnologije koja tvrtki omogućuje pružanje šireg spektra usluga tiskanja. Stroj za tiskarsku tehniku s maksimalnom razlučivosti od 12000x48000 dpi olakšat će tvrtki da dobije značajnu konkurentsku prednost proširivanjem ponuđenih usluga. Tvrtka nudi licenični ili komercijalni ugovor s tehničkom podrškom
BRPL20171003001 – Poljska prehrambena tvrtka traži proizvođače / dobavljače sirovih, jestivih oraha i sušenog voća u okviru sporazuma o distribuciji Poljska tvrtka nudi opskrbu sirovih, jestivih oraha i sušenog voća. Raspon proizvoda obuhvaća: badem, brazilski orah, orašasti plodovi, suhe marelice, sušenoi kokos, brusnice, suhe šljive, orasi, sjemenke plavog maka, grožđice i mljevene uljanice. Tvrtka nudi proizvode izravno od dobavljača u Europi, Africi, Aziji, Australiji, kao i Sjevernoj i Južnoj Americi. Tvrtka je izgradila bazu klijenata prodajom visoko kvalitetnih proizvoda i sada traži nove proizvođače/dobavljače u okviru sporazuma o distribucijskim uslugama.TRNL20180403001 Vodeća nizozemska osiguravateljska tvrtka traži inovativne tvrtke koje imaju rješenja za bitno smanjenje rizika s kojim se poduzetnici suočavaju koristeći računala Vodeća nizozemska tvrtka za kreiranje financijska rješenja i usluga želi proaktivno pridonijeti rastu svojih klijenata - poduzetnika. Cyber kriminal je stvarna prijetnja koja bi mogla utjecati na rast i kontinuitet poslovanja te traže inovativne tvrtke koji imaju rješenje za  sprječavanje cyber prijetnji. Na taj način njihovi klijenti bi se mogli bolje usredotočiti na svoje primarno poslovanje. Suradnja bi bila u okviru liceničnog ugovora ili ugovora o tehničkoj suradnji
BRRS20161206001- Srpska tvrtka koja se bavi uvozom svježeg voća i povrća nudi suradnju u vidu distribucije proizvoda Srpska tvrtka koja se bavi izvozom, uvozom, veleprodajom i distribucijom svježeg voća i povrća nudi suradnju u vidu distribucije proizvoda na srpskom tržištu. Tvrtka je osnovana 2000. Danas je ova tvrtka vodeća u trgovini svježom voćem i povrćem na području Zapadne Srbije s preko 1000 poslovnih partnera u zemlji i inozemstvu. Tvrtka ima vrlo dobru mrežu domaćih i stranih partnera i djeluje u skladu s HACCP standardom. Tvrtka već uvozi proizvode iz Makedonije, Grčke, Italije, Španjolske, Nizozemske, Turske, Kine, Kanade, Argentine i Južne AfrikeTRUK20170330001 Tvrtka iz Velike Britanije traži nove softverske alate i rješenja za programere i administratore baza podataka Tvrtka iz Velike Britanije koja bilježi međunarodni rast u segmentu alata za Microsoftovu podatkovnu platformu, želi proširiti svoj portfelj s trenutno dostupnim alatima i proizvodima, ali i s forward-looking tehnologijama za daljnji razvoj. Ovisno o kapacitetima potencijalnog partnera tvrtka je spremna potpisati istraživačku ugovor, ali u obzir dolazi i ugovor o licenciranju, zajedničkim ulaganjima, komercijalnoj suradnji s tehničkom podrškom i tehničkoj suradnji.
BRDK20160901001-Danska tvrtka traži proizvođače / dobavljače organskih orašastih plodova i sjemenki.
Danska uvozna i maloprodajna tvrtka specijalizirana za organsku hranu traži proizvođače organskih orašastih plodova i sjemenki kako bi iste distribuirala na danskom tržištu. Konkretno, tvrtka traži bademe (Marcona), orahe, orašaste plodove, pinjole, pistacije, pekan orahe i brazilske orahe. Ako se proizvodi mogu pakirati od proizvođača ili dobavljača u vrećama od 1 kg s odgovarajućim naljepnicama, to bi bilo prednost, ali ne i zahtjev. Tvrtka također može obraditi narudžbe  u rinfuzi i ponovno ih pakirati.
TRNL20180412002 Nizozemska tvrtka za javni prijevoz traži inovativna rješenja za poboljšanje korištenja vlastitih kapaciteta Nizozemska tvrtka koja se bavi putničkim prijevozom traži inovativna rješenja za poboljšanje korištenja kapaciteta u svom voznom parku i na platformama, s ciljem rasta mobilnosti bez gubitka udobnosti. Javna organizacija traži know-how i tehnološka rješenja koja bi dodali na svoj portfelj provedenih poboljšanja. Traže su partneri (tvrtke, start-upovi) što je prije moguće zbog prijave na javni natječaja. Potencijalnim partnerima mogli bi ponuditi ugovor o istraživačkoj suradnji s ograničenim opsegom.