12.09.2011, 10:36

Započela petogodišnja kampanja: Invest in Green Croatia

Zagreb, 05. rujna 2011. – Savez za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša Zagreba, kao vodeća nacionalna organizacija u područjima informiranja, promocije i aktivnostima prilagodbe energetskim i ekološkim politikama Europske unije te razvoju zelenog gospodarstva, i Nacionalni informativni centar o investicijskom ulaganju u energiju i okoliš te srodnim pitanjima Europske unije danas je pokrenuo petogodišnju nacionalno-međunarodnu kampanju Invest in Green Croatia.

Podrška razvoju zelenog gospodarstva Republike Hrvatske povezano je s ciljevima kohezijske politike Europske unije u smislu stvaranja održivog razvoja, otvaranja novih radnih mjesta i konkurentnosti. Otvoreno tržište za investicije i ulaganja u zeleno gospodarstvo Republike Hrvatske ključno je za stvaranje dugoročnih poslova i revitalizaciju nacionalne ekonomije te je osnova predanosti borbi protiv klimatskih promjena.

Otvorenost takvog sustava doprinosi i otvaranju novih tržišta za lokalnu ekonomiju što će joj omogućiti da iskoristi mogućnosti koje proizlaze iz potrebe za rješavanjem problema klimatskih promjena te nove potencijalne izvore gospodarskog rasta. Takav pristup, sa svojim brojnim prekograničnim, transnacionalnim i međuregionalnim programima, nudi važnu platformu za nove vrste suradnje.

Petogodišnja nacionalno-informativna kampanja Invest in Green Croatia nastala je isključivo s ciljem aktivne promocije Republike Hrvatske kao otvorenog tržišta investicijama – investitorima i ulagačima – u smislu razvoja zelenog gospodarstva i to u svim gospodarskim aktivnostima – od uslužnih djelatnosti, istraživanja, dizajna, proizvodnje do same distribucije.

Osim navedenog, Savez za energetiku Zagreba u okviru kampanje Invest in Green Croatia otvorio je i Registar-katalog investicija i ulaganja u zeleno gospodarstvo putem kojeg se mogu prezentirati investitori i ulagači te projekti za koje se potražuju investitori i ulagači.