">
07.02.2011, 09:32

Zagrebački energetski tjedan - "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo"


Od 04.-09. travnja 2011. održat će drugi Zagrebački energetski tjedan koji, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, zajednički organiziraju Grad Zagreb - Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske.

S porukom "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo", cijeli tjedan u gradu će obilježiti niz predavanja i radionica na temu energije, globalnog zatopljenja, primjena mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, kao i stručna predavanja priznatih europskih i hrvatskih znanstvenika na više fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Također će se održati i tematske tribine u koje su uključene obrazovne i znanstvene institucije, strukovna udruženja, stručne udruge i udruge civilnog društva. Posebno mjesto zauzimaju prezentacija europske inicijative Sporazuma gradonačelnika te skup razvojnih i energetskih agencija koje djeluju na području Republike Hrvatske i šire regije sa njihovim gostima i partnerima iz inozemstva.

Tijekom Zagrebačkog energetskog tjedna, Grad Zagreb je domaćin 21. Godišnje konferencije europskog udruženja Energy Cities (06.-08. travnja 2011.) na kojoj se očekuje preko 300 sudionika iz Europskih zemalja.

Kao središnji događaj Zagrebačkog energetskog tjedna, tijekom 09. travnja 2011. (subota) od 08,00-20,00 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića održat će se prezentacija proizvodnih programa i djelovanja tvrtki, poduzetnika i stručnih udruga koje djeluju na području energetike, energetske učinkovitosti,  obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša. Predviđeno je predstavljanje proizvoda i usluga te izravna komunikacija s građanima.

Pridružite se Zagrebačkom energetskom tjednu, a za dodatna pitanja obratite se u Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj ili posjetite internetsku stranicu http://www.zagreb-energyweek.info/.