17.11.2009, 14:45

VLADINOJ AGENCIJI BICRO DODIJELJEN CERTIFIKAT EN ISO 9001:2008

Zagreb, 30. listopada 2009. u prostorijama Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske - BICRO d.o.o. direktor certifikacijske kuće TüV Croatia d.o.o., članice TüV NORD gospodin Đuro Tunjić je uručio certifikat upravljanja kvalitetom EN ISO 9001:2008 direktoru BICRO-a gospodinu Daliboru Marijanoviću. Dodijeli su nazočili gospodin Mladen Meglaj, direktor poduzeća Proteko d.o.o. koje je pružalo konzultantske usluge tijekom procesa certificiranja i gospođa Rita Reichel konzultant, te gospodin Žarko Merćep, direktor programa KONCRO i menadžer za kvalitetu BICRO-a. Dobivanjem certifikata BICRO je preuzeo obvezu stalnog unaprjeđivanja poslovanja i usavršavanja i izobrazbe svih zaposlenih.

Za BICRO je dobivanje certifikata, kako je istaknuo direktor Dalibor Marijanović, još jedan motiv i dodatna obveza u optimizaciji upravljanja kvalitetom provedbe BICRO programa i pružanja usluga u prvom redu prema natjecateljima i korisnicima, ali i drugim partnerima iz gospodarstva, te državnim institucijama i akademskoj zajednici.

BICRO je svjestan svoje uloge kao ključne organizacije u nacionalnom inovacijskom sustavu čija je osnovna uloga razvoj i provedba programa državne potpore s ciljem jačanja tehnologijskog razvoja kao pokretača održivog gospodarskog rasta zemlje. S tim je ciljem donesena Politika kvalitete koja će se kontinuirano preispitivati i mijenjati u skladu s potrebama, naglasio je direktor Marijanović.
Poslovno-inovacijski centar Hrvatske - BICRO d.o.o. je vladina agencija za provedbu vladinih programa potpore tehnologijskom razvoju. Programi RAZUM, TEHCRO, VENCRO, IRCRO i KONCRO čine niz od pet potprograma koji su sastavnice programa «Poticanje poduzetništva utemeljenog na inovacijama i novim tehnologijama» koji uključuje državne poticaje poduzetništvu utemeljenom na inovacijama i novim tehnologijama, a njegova provedba povjerena je Poslovno-inovacijskom centru Hrvatske - BICRO-u. BICRO je i nacionalni partner u Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatske (EEN - Enterprise Europe Network) koja pruža potporu malim i srednjim tvrtkama u pronalaženju puta k jedinstvenom tržištu Europske Unije, pristupu informacijama i uslugama, te transferu tehnologije, znanja i inovacija.