27.11.2020, 13:16

UPITNIK za mala i srednja poduzeća o prekidu lanca opskrbe u Europi zbog COVID-19

Sva poduzeća koja imaju problema u lancu opskrbe zbog COVID19 su pozvana da ispune anketu. Anketa je na engleskom jeziku jer se direktno šalje u Europsku komisiju. Anonimna je, sastoji se od 15 pitanja  i traje manje od 10 minuta. 

Nalazi se na poveznici: https://ec.europa.eu/eusurvey/...


Europska komisija u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (eng.Enterprise Europe Network) poziva mala i srednja poduzeća u Europi da podijele svoja iskustva o tome kako pandemija koronavirusa utječe na njih. Preciznije, istraživanje se fokusira na prekide u lancu opskrbe i na to kako mogu podržati mala i srednja poduzeća u odnosima s prekidima u opskrbnom lancu.

Pandemija koronavirusa (COVID-19) uzrokovala je neviđeno globalno gospodarsko usporavanje. Mali i srednji poduzetnici (MSP) posebno su pogođeni, a kriza i njezini učinci prijete poslovnim aktivnostima i često dovode do poremećaja u lancu opskrbe.

Svrha ove anketa je prikupiti pravovremene informacije koje će pomoći Europskoj komisiji da kalibrira svoje politike oporavka. Prikupljene odgovore konkretnije će koristiti Sustav za brzo upozoravanje Europske komisije koji ima za cilj rješavanje problema europskih poduzeća povezanih s lancem opskrbe.

Uz to, poduzeća koja ispunjavaju anketu mogu tražiti daljnju potporu postojećih europskih mreža za potporu poslovanju.

Ako želite dobiti podršku ili pomoć, na kraju ankete možete upisati svoj kontakt s e-poštom. S vašim će se podacima postupati povjerljivo, u skladu s određenom izjavom o privatnosti.