30.04.2015, 10:46

UKLJUČITE SE U ERASMUS PROGRAM ZA PODUZETNIKE I STEKNITE POSLOVNO ISKUSTVO U INOZEMSTVU

U sklopu IX. Strojarskog izazova, strojarskog događaja u Slavonskom Brodu koji povezuje lokalnu obrazovnu zajednicu, studente, učenike i gospodarstvo, pozivaju se svi iskusni poduzetnici, kao i oni koji to žele postati, na predstavljanje i uključivanje u Erasmus program za poduzetnike. Predavanje će se održati 6. svibnja 2015. godine u zgradi Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, Trg Ivane Brlić Mažuranić 2, s početkom u 9,00 sati, a predavač je prof.dr.sc. Ivan Štefanić, direktor Tera Tehnopolis, posredničke institucije u Erasmus programu za RH.

Erasmus za mlade poduzetnike je međunarodni program razmjene koji omogućava mladim i ambicioznim poduzetnicima učenje od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama. Iskustva se razmjenjuju tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika koji novom poduzetniku pomaže steći potrebne vještine za vođenje manje tvrtke. Domaćinu se pružaju novi pogledi na njegovu/njezinu tvrtku, kao i prilika za suradnju s inozemnim partnerima te učenje o njihovim tržištima.

Program Erasmus nije program razmjene orijentiran samo na usavršavanje, već program usavršavanja orijentiran na postizanje rezultata, odnosno pokretanje poslovanja nakon završetka. Program razmjene prosječno traje 3,5 mjeseca, a bitno je istaknuti da poslodavac mentor nema nikakvih dodatnih troškova jer novi poduzetnik ima stipendiju programa.

Svi zainteresirani iskusni i budući poduzetnici svoje prijave mogu izvršiti na sam dan predavanja nakon čega će dobiti detaljne upute o daljnjim koracima za sudjelovanje u Programu.

Partneri u konzorciju su CONFEDERACIÓN DE ASOCIACIONES EMPRESARIALES DE BURGOS iz Španjolske, MEDNARODNA FAKULTETA ZA DRUZBENE IN POSLOVNE STUDIJE ZAVOD iz Slovenije, Grad Sirakuza, Italija, Gospodarska komora iz Crne Gore i Dubrovačka razvojna agencija i TERA TEHNOPOLIS iz Hrvatska.