24.05.2017, 10:41

U Beču održana konferencija i poslovni susreti Future of Building"


U Beču su 17. i 18. svibnja Austrijska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža Austrije organizirali konferenciju, B2B razgovore i obilazak projekata na temu „Future of Building“. Suorganizatori s hrvatske strane po četvrti puta bili su  HGK Komora Zagreb i EEN Hrvatska. U delegaciji je sudjelovalo 17 sudionika i to predstavnici Regionalne energetske agencije Sjever, te predstavnici 11 hrvatskih tvrtki: Anvelopa d.o.o., Arhitektura Lozica, Bejić architects d.o.o., Elektroenergetika projekt d.o.o., Energija i komunikacije, Kajfa proizvodnja d.o.o., Kopgrad Studio, Polo Commerce , Strabag d.o.o. , Valentino tehniku i Zelena gradnja. Hrvatsku delegaciju u Austrijskoj gospodarskoj komori u Beču  pozdravile su u ime HGK Komore Zagreb Silvija Czeisberger i savjetnica za gospodarstvo hrvatskog veleposlanstva  u Beču Tanja Mrvoš.

U Austrijskoj gospodarskoj komori su održani konferencija i poslovni sastanci tvrtki na kojima je sudjelovalo preko 300 sudionika uz dogovorenih 600 B2B sastanaka. Konferencija i B2B razgovori omogućili su uvid u najsuvremenija kretanja u sektoru zgradarstva, graditeljstva i infrastrukture.  Glavna tematska područja i sektori bili su: arhitektonske i  građevinske usluge, inženjering i planiranje, graditeljstvo, podugovaranje, građevinski materijali i komponente i sistemi za gradnju, obnovljivi izvori energije, klimatizacija i građevinska tehnologija. Sudionike konferencije uvodno su pozdravili potpredsjednica Austrijske gospodarske komore Ulrike Ramber Koller, Patrick Sagmesiter iz Advantage Austria Austrijske gospodarske komore i Herwig Wutscher predstavnik EEN Austrija.

Obilazak projekata u Beču i okolici obuhvatio je:  pametni grad Aspern Seestadt, inovativne zgrade i solucije u Aspernu, obnovu u Gradu Beču i zelenu infrastruktura. Posjet projektima bila je izvrsna prilika za novim saznanjima o inovativnim solucijama u zgradarstvu, održivoj obnovi, visoko kvalitetnoj gradnji uz upoznavanje s najnovijim trendovima u tehnologiji, razmjenu novih projektnih ideja, kao i pronalazak novih poslovnih partnera.