10.03.2011, 15:58

TERA TEHNOPOLIS potpisao novi projekt financiran iz EU fondova

TERA TEHNOPOLIS je potpisao partnerski ugovor za provedbu projekta PROCEED - Promoviranje i koordinacija istraživanja iz područja zaštite okoliša za održivi razvoj u središnjoj i istočnoj Europi uz podršku Enterprise Europe Network-a. Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci u razdoblju od 2011.-2013. godine, a financira se kroz FP7 Program (Seventh Research Framework Programme).

Cilj projekta je integrirati postojeće razvojno istraživačke projekte za zaštitu okoliša, ispitati primjenjivost  istraživačkih rezultata u praksi i identificirati učinkovite modele komunikacije i diseminacije istraživačkih rezultata.

Za provedbu projekta u Hrvatskoj je zadužen TERA TEHNOPOLIS, d.o.o., a ostale zemlje članice konzorcija u projektu su Italija, Rumunjska, Grčka, Bugarska, Slovenija, Crna Gora,  Makedonija, Srbija, Grčka, Latvija, Litva, Poljska i Danska. Osim sudjelovanja u europskim projektima, TERA TEHNOPOLIS d.o.o. se još bavi i razvojem tehnologija, komercijalizacijom javno financiranih istraživanja, inkubacijom te zaštitom intelektualnog vlasništva.

Provedba projekta PROCEED usko je povezana s provedbom drugog FP7 projekta - ENVIMPACT, što je omogućilo da se  pojedine aktivnosti kod oba projekta udruže, a prikupljanje podataka proširi na dodatni teritorij: Mađarska, Njemačka, Belgija, Luksemburg i Češku. Konzorcij ENVIMPACT projekta sveukupno obuhvaća 12 zemalja.