23.12.2010, 10:40

Tehnološki park Varaždin otvara prvi regionalni Centar kreativnih industrija CREATI::VΛ

Tehnološki park Varaždin d.o.o. je prepoznao je značaj razvoja kreativnog potencijala regije kao iznimno važne gospodarske grane koja povezuje kulturu, umjetnost i kreativnost sa turizmom, industrijom i drugim granama gospodarstva. 2010. godine Tehnološki park otvara prvi regionalni Centar kreativnih industrija- CREATI::VΛ s čime proširuje svoju djelatnost na područje kreativnih industrija- dizajn, vizualne umjetnosti i foto/video/audio djelatnosti.

Centar kreativnih industrija (CKI) okuplja devet kreativnih poduzetnika. CKI djeluje kao potporna institucija koja poduzetnicima pruža inkubacijski proces, mentorstvo, coaching i stručni pristup razvoju kreativnih projekata. Kao partner Europske poduzetničke mreže (EEN) Tehnološki park Varaždin prezentirao je projekt EEN stanarima  Centra kreativnih industrija, te ih upoznao s mogućnostima i prednostima koje EEN pruža kreativnim poduzetnicima. Putem alata Europske poduzetničke mreže (EEN) Tehnološki park umrežiti će kreativne poduzetnike sa europskim partnerima, promovirati njihove projekte i proizvode i plasirati ih na zajedničko europsko tržište.

 

Prvo javno predstavljanje- „Open day“ Centra kreativnih industrija i njegovih stanara održano je u dvorani CKI-a, 3. prosinca 2010. Atraktivnim programom koju su osmislili i moderirali stanari CKI-a, u suradnji s timom Tehnološkog parka i poznatim umjetnicima- mentorima i suradnicima CKI-a,  kreativci su gospodarstvenicima, građnskim udrugama i predstavnicima turističkih zajednica prezentirali komercijalni potencijal vlastite kreativnosti.

 

U jezgri grada Varaždina nalazi se atelje Centra kreativnih industrija gdje se mogu razgledati i kupiti proizvodi stanara Centra kreativnih industrija.

 

Za iduću godinu Tehnološki park priprema Brokerage event za poduzetnike koji se bave kreativnim industrijama.