NaslovnaVijesti

Regionalni sastanak Europske poduzetničke mreže - prilika za jačanje suradnje i nove projekte

objavljeno 10. listopada 2016

Više od pedeset sudionika okupilo se na godišnjem regionalnom sastanku EEN mreže za jugoistočnu Europu, 04. i 05. listopada u Ohridu. Okupili su se svi centri EEN-a iz regije koja pokriva područje Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije te Bosne i Hercegovine uz predstavnike Europske komisije.

Ovakvi godišnji sastanci članova Mreže pokazali su se kao izvrsna platforma za osmišljavanje budućih zajedničkih projekata, razmjenu iskustva i dogovore oko budućih zajedničkih aktivnosti.

Europska poduzetnička mreža je najveća poslovna mreža u svijetu i ključni instrument EU strategije za poticanje rasta i broja radnih mjesta. Broji više od 600 partnerskih organizacija i institucija iz više od 50 zemalja (poput komora, regionalnih agencija, sveučilišta, tehnoloških centara) koji pomažu malim i srednjim poduzetnicima u internacionalizaciji poslovanja, transferu tehnologije i znanja te komercijalizaciji inovacija.

Istvan Nemeth iz Opće uprave za unutrašnje tržište, industriju, poduzetništvo i MSP u Europskoj komisiji prezentirao je prioritete EK za 2016-2017 godinu te naglasio potrebu za suradnjom EEN-a jugoistočne Europe u Dunavskoj i Jadransko-Jonskoj strategiji. U okviru ovih strategija postoje višestruke mogućnosti uključivanja i unaprijeđenja suradnje između institucija koje su članovi EEN mreže.

Predstavljen je i portal WEgate za umrežavanje i poticanje žena u poduzetništvu. Ovo je nova inicijativa Europske komisije namijenjena prvenstveno ženama poduzetnicama kao pomoć u osnivanju i vođenju vlastitih tvrtki. Cilj WEgate je da posluži kao one-stop-shop za žensko poduzetništvo dajući inspiraciju, motivaciju i potrebne informacije za početak i rast poslovanja. Financijska pomoć, savjeti o marketingu i prodaji te mentorstvo odabranih stručnjaka samo su neki od alata koje će platforma koristiti za osnaživanje poduzetnica širom Europe.

Prekogranična i sektorska suradnja start-up tvrtki iz regije moguća je i putem KaTaNa projekta. Poslovni inkubator iz Novog Sada, također član EEN mreže, prezentirao je na koji će način ovaj projekt pomoći u sufinanciranju mladih tvrtki iz regije s inovativnim potencijalom.

Unaprijeđenje regionalne suradnje moguće je uz organizaciju poslovnih susreta, organizaciju studijskih posjeta i direktnih kontakata koje pomažu poduzetnicima da prošire svoje poslovanje i nađu pouzdane poslovne partnere. Na stranici EEN Hrvatska (www.een.hr) redovito se objavljuju takva događanja za tvrtke i nove poslovne ponude iz cijele Mreže.

„Regionalni sastanak bio je, kao i uvijek, izvrsna prilika za umrežavanje s kolegama iz ostalih zemalja na regionalnoj razini, edukaciju, razmjenu dobre prakse, savjeta i informacija.“ - izjavila je Vesna Torbarina iz Hrvatske gospodarske komore, voditeljica projekta EEN u Hrvatskoj.

Ostale vijesti...

Otvoren poziv za tvrtke željne izlaska na nova tržišta

14. veljače 2017

Ukoliko ste dinamičan poduzetnik željan istraživanja nvoih tržišta ovo je pravi projekt za Vas!


MALA ŠKOLA TRANSFERA TEHNOLOGIJE

27. siječnja 2017

Patentiranje izuma povezanih sa softverskim rješenjima Savjet 1: Trebate li stvarno patent za izum koji je povezan sa softverskim rješenjem? U mnogim zemljama, računalni programi, bilo u „source“ ili „object“ kodu, zaštićeni su autorskim pravima. Glavna p...


Objavljena brošura Primjeri uspješno završenih EU projekata

12. siječnja 2017

Upravljačko tijelo Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013." putem brošure predstavlja vam dosadašnje rezultate provedbe kroz primjere uspješno završenih projekata.


HAMAG-BICRO raspisao je Program Mikro i Malih zajmova

12. siječnja 2017

Kroz nove financijske proizvode ( Mikro zajmovi" i Mali zajmovi") koje će izravno provoditi HAMAG-BICRO mikro, malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju je 25.000.000,00 EUR.


HRVATSKA UDRUGA POSLODAVACA i TERA TEHNOPOLIS d.o.o.: Potpisan Ugovor o partnerstvu i suradnji

29. prosinca 2016

Hrvatska udruga poslodavaca i TERA Tehnopolis su u utorak, 27. prosinca 2016. godine svečano potpisali Ugovor o partnerstvu i poslovnoj suradnji u području poslovnog povezivanja poduzetnika i usluga transfera znanja i novih tehnologija u poslovnom sektoru...


Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.