NaslovnaVijesti

Regionalni sastanak Europske poduzetničke mreže - prilika za jačanje suradnje i nove projekte

objavljeno 10. listopada 2016

Više od pedeset sudionika okupilo se na godišnjem regionalnom sastanku EEN mreže za jugoistočnu Europu, 04. i 05. listopada u Ohridu. Okupili su se svi centri EEN-a iz regije koja pokriva područje Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije te Bosne i Hercegovine uz predstavnike Europske komisije.

Ovakvi godišnji sastanci članova Mreže pokazali su se kao izvrsna platforma za osmišljavanje budućih zajedničkih projekata, razmjenu iskustva i dogovore oko budućih zajedničkih aktivnosti.

Europska poduzetnička mreža je najveća poslovna mreža u svijetu i ključni instrument EU strategije za poticanje rasta i broja radnih mjesta. Broji više od 600 partnerskih organizacija i institucija iz više od 50 zemalja (poput komora, regionalnih agencija, sveučilišta, tehnoloških centara) koji pomažu malim i srednjim poduzetnicima u internacionalizaciji poslovanja, transferu tehnologije i znanja te komercijalizaciji inovacija.

Istvan Nemeth iz Opće uprave za unutrašnje tržište, industriju, poduzetništvo i MSP u Europskoj komisiji prezentirao je prioritete EK za 2016-2017 godinu te naglasio potrebu za suradnjom EEN-a jugoistočne Europe u Dunavskoj i Jadransko-Jonskoj strategiji. U okviru ovih strategija postoje višestruke mogućnosti uključivanja i unaprijeđenja suradnje između institucija koje su članovi EEN mreže.

Predstavljen je i portal WEgate za umrežavanje i poticanje žena u poduzetništvu. Ovo je nova inicijativa Europske komisije namijenjena prvenstveno ženama poduzetnicama kao pomoć u osnivanju i vođenju vlastitih tvrtki. Cilj WEgate je da posluži kao one-stop-shop za žensko poduzetništvo dajući inspiraciju, motivaciju i potrebne informacije za početak i rast poslovanja. Financijska pomoć, savjeti o marketingu i prodaji te mentorstvo odabranih stručnjaka samo su neki od alata koje će platforma koristiti za osnaživanje poduzetnica širom Europe.

Prekogranična i sektorska suradnja start-up tvrtki iz regije moguća je i putem KaTaNa projekta. Poslovni inkubator iz Novog Sada, također član EEN mreže, prezentirao je na koji će način ovaj projekt pomoći u sufinanciranju mladih tvrtki iz regije s inovativnim potencijalom.

Unaprijeđenje regionalne suradnje moguće je uz organizaciju poslovnih susreta, organizaciju studijskih posjeta i direktnih kontakata koje pomažu poduzetnicima da prošire svoje poslovanje i nađu pouzdane poslovne partnere. Na stranici EEN Hrvatska (www.een.hr) redovito se objavljuju takva događanja za tvrtke i nove poslovne ponude iz cijele Mreže.

„Regionalni sastanak bio je, kao i uvijek, izvrsna prilika za umrežavanje s kolegama iz ostalih zemalja na regionalnoj razini, edukaciju, razmjenu dobre prakse, savjeta i informacija.“ - izjavila je Vesna Torbarina iz Hrvatske gospodarske komore, voditeljica projekta EEN u Hrvatskoj.

Ostale vijesti...

Želite započeti s izvozom? Tražite nove dobavljače? Tražite partnere za EU projekte?

16. ožujka 2017

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci Vas poziva na prezentaciju Enterprise Europe Network – EEN (Europske poduzetničke mreže) koja će se održati dana 24.03.2017. godine u 10h, u Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku – učionica na p...


Projekt CERIecon - Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe

07. ožujka 2017

StepRi jedan je od projektnih partnera u projektu “CERIecon – Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe” , koji se bavi izazovom kako učiniti Središnju Europu konkurentnijom kroz unaprjeđenje vještina i poduzetničkih kompetencija na područ...


INFO WEBINAR - EUREKA

03. ožujka 2017

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je drugi zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte iz dunavske regije u 2017. godini iz programa EUREKA . Detalji poziva su OVDJE . Ovim putem vas pozivamo na...


Informirajte se o prijavi projekata na program Life

02. ožujka 2017

Program LIFE je financijski instrument Europske unije namijenjen financiranju projektnih aktivnosti na području zaštite okoliša i klime, za koje je u razdoblju 2014. - 2020. osigurano 3,46 milijarde eura.


OSJEČKI I POŽEŠKI STUDENTI U BORBI ZA 100.000,00 € U SKLOPU EUROPSKOG POSLOVNOG AKCELERATORA KATANA

28. veljače 2017

Na tržištu rada mladi su najtraženija radna snaga. Njihove karakteristike su marljivost, poduzetnost, originalnost, kreativnost i iskrenost, što se sve više uspoređuje s novom generacijom mladih osoba, tzv. Generacijom Y. Ovaj naraštaj se razlikuje od pro...


Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.