21.11.2013, 11:27

Provjerite je li Vaše poduzeće prihvatljivo za EU natječaje!

Saznajte u novom Vodiču koji smo pripremili za Vas.

 

Pripremajući se za prve natječaje za dodjelu sredstava fondova EU namijenjenih poslovnom sektoru, Centar za EU pri HGK identificirao je potrebu kreiranja Vodiča za definiciju malog i srednjeg poduzetništva. Cilj ovog Vodiča jest olakšati razumijevanje pravila Europske komisije te pružiti pomoć svim potencijalnim prijaviteljima projekata na natječaje iz fondova EU.

Europska komisija definirala je kriterije za određivanje veličine i stupnja neovisnosti poduzeća, kojima se želi jasno odrediti spada li pojedino poduzeće u kategoriju mikro, malog ili srednjeg poduzeća – MSP (eng. Small and medium sized Enterprises – SME) i ustanoviti povezanost između dvaju ili više poduzeća.

Obzirom da su, sukladno prijedlogu Uredbe o Europskom fondu za regionalni razvoj za razdoblje 2014.-2020., sektoru MSP dane znatno veće mogućnosti ulaganja, u odnosu na poduzeća koje se ne uklapaju u tu kategoriju, onda je razumljiv značaj ovog Vodiča.

Nadamo se da će ovaj Vodič poslužiti kao pogodan alat koji će svakom potencijalnom prijavitelju, odgovoriti na pitanje je li prihvatljiv sudionik natječaja za dodjelu sredstava fondova EU sektoru MSP-a. Prvi takvi natječaji za sektor MSP-a očekuju se do kraja ove godine.

Novi vodič možete preuzeti ovdje.