19.07.2012, 10:26

Projekt PROCEED u Hrvatskoj

TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Osijek nositelj je projekta PROCEED u Hrvatskoj – Promoviranje i koordinacija istraživanja iz područja zaštite okoliša za održivi razvoj u središnjoj i istočnoj Europi uz podršku Europske poduzetničke mreže – EEN, koji se provodi od 2011. do 2013. godine.

Cilj projekta je integrirati postojeće razvojno istraživačke projekte za zaštitu okoliša, ispitati primjenjivost  istraživačkih rezultata u praksi i identificirati učinkovite modele komunikacije i diseminacije istraživačkih rezultata.

Jedna od projektnih aktivnosti je i uspostavljanje web stranice društvene mreže istraživača projekta, odnosno The Proceed Research Social Network.

The Proceed Research Social Network web stranica je online platforma koja služi kao zajednički alat za komunikaciju, upload i preuzimanje dokumenata i objavljivanje informacija vezanih za projekte  ENVIMPACT i PROCEED. Glavni cilj ove platforme jest olakšati suradnju i razmjenu iskustava između korisnika na platformi (slično stranicama socijalnih umrežavanja) u svrhu razvitka dinamične zajednice. Struktura RSN baze podataka napravljena je u 2 glavna modula:

-PROFILI (registrirani korisnici)

-PROJEKTI (strukture koje sadrže fotografije, video materijale, dokumente, PDF dokumente i prezentacije vezane uz okolišnu politiku).

Nakon registracije u bazu podataka, omogućeno je i postavljanje vlastitih projekata, pretraživanje projekata ostalih članova baze, kontakti s novim poslovnim partnerima i ocjenjivanje projekata ostalih članova baze podataka.

 

Zemlje članice konzorcija u projektu su Italija, Rumunjska, Grčka, Bugarska, Slovenija, Crna Gora,  Makedonija, Srbija, Grčka, Latvija, Litva, Poljska i Danska. Provedba projekta PROCEED usko je povezana s provedbom drugog FP7 projekta - ENVIMPACT, što je omogućilo da se  pojedine aktivnosti kod oba projekta udruže, a prikupljanje podataka proširi na dodatni teritorij: Mađarska, Njemačka, Belgija, Luksemburg i Češku. Konzorcij ENVIMPACT projekta sveukupno obuhvaća 12 zemalja.

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane subjekte za upis u RSN bazu podataka, kako bi na taj način osigurali mjesto u sve brže rastućoj mreži istraživača i poduzetnika. Registracija možete izvršiti putem linka http://www.proceed-rsn.eu/, a za više informacija obratite se putem elektroničke adrese ured@tera.hr ili telefona 031/251-000.