16.08.2021, 14:38

Prijava na H2020 projekt TruBlo -pouzdan sadržaj na budućim blockchain sustavima!

Povjerenje je ključno za društvo. No, trenutno sve veća količina dezinformacija otežava pouzdanost informacija u našoj svakodnevnoj komunikaciji. Na koji način možemo koristiti blockchain tehnologiju za nove protokole, aplikacije, rješenja ili platforme? Na koji način bismo mogli kombinirati blockchain tehnologiju i sadržaj kako bismo osigurali pouzdan i siguran sadržaj?

Prijavite se na projekt TruBlo te opišite svoju početnu ideju za „pouzdan sadržaj na budućim blockchain sustavima“! Poziv je otvoren do 10. rujna 2021. godine (do 00:00 sati po srednjoeuropskom vremenu), a namijenjen je istraživačima, inovatorima, programerima sa sveučilišta, start-up i visokotehnološkim tvrtkama te fizičkim osobama. Ukupan proračun iznosi 1.450.000 eura.

TruBlo je H2020 projekt kaskadnog financiranja koji ima za cilj izgraditi povjerenje u buduće blockchain sustave. Riječ je o drugom otvorenom pozivu na koji se mogu prijaviti timovi sa sveučilišta, istraživači, MSP-i i start-up tvrtke u cilju definiranja i implementiranja malih istraživačkih projekata povezanih s jednim od dva područja:

  • - Modeli povjerenja i ugleda na blockchain sustavima.
  • - Dokaz valjanosti i dokaz lokacije. Cilj je ovog područja pronaći inovativne mehanizme i povećati transparentnost i pouzdanost izvornog sadržaja korisnika. Npr.: kako bi korisnici, kao dio blockchain sustava, mogli dodati ili primijeniti dodatne mehanizme provjere za povećanje transparentnosti, valjanosti i visoke razine pouzdanosti, poput dokaza o lokaciji i dokaza o valjanosti? Takve će se prijave slati putem Europskog opservatorija za digitalne medije

TruBlo drugi otvoreni poziv podijeljen je u dvije faze:

  • Faza: Inovacije (9 mjeseci)
  • Faza: Napredak (6 mjeseci)

 Detaljne informacije vezane uz pojedinu fazu poziva pronađite OVDJE gdje se ujedno nalaze i ostali detalji vezani uz poziv (način prijave, kriteriji prihvatljivosti itd.).