20.12.2011, 15:27

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU NA NATJEČAJ “Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva”

CORRIGENDUM NATJEČAJA

http://www.safu.hr/datastore/filestore/10/Corrigendum_no._1.pdf?sid=omel3tedvrsm5tjognff9p2tl7

Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo Poduzetništva i obrta u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organiziralo je niz radionica o aktualnom natječaju o bespovratnim sredstvima za poduzetnike u okviru programa IPA IIIc. 

Prezentacije s radionica pronađite ovdje:

Prezentacija o natječaju

Prezentacija o obrascu za prijavu projekta

Podsjetimo, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, 19. prosinca 2011. objavila je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava: “Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva” unutar pretpristupnog programa IPA komponente IIIc – Regionalna konkurentnost za 2011., a natječaj će biti otvoren do 20. OŽUJKA 2012.

Mali i srednji poduzetnici mogu se u iduća dva mjeseca prijaviti za nepovratna sredstva iz pretpristupnih fondova Europske unije, a na raspolaganju im je ukupni iznos od 4,5 milijuna eura. Visina pojedinačnih potpora kretat će se od 50.000 do 200.000 eura.

Maksimalno sufinanicranje IPA sredstvima može iznositi 85 posto od ukupne vrijednosti dodijeljenih bespovratnih sredstava.

Cilj natječaja je jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika poticanjem ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču zeleno gospodarstvo te jačanje razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode u skladu s ekološkim i drugim međunarodnim standardima.

Nastavno na objavu natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava  „Potpora povećanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“, broj objave : Europa Aid/132357/M/ACT/HR, u okviru IPA IIIc komponente, Operativnog programa za regionalnu konkurentnost (2007-2011) Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva,  obavještava potencijalne podnositelje projektnih prijedloga o terminima održavanja radionica vezanih uz spomenuti natječaj. Ukupno će se održati 13 radionica namijenjenih potencijalnim  korisnicima bespovratnih sredstava na kojima će sudionici dobiti informacije o samom natječaju i natječajnim postupcima.

Natječaj je dostupan na: http://www.safu.hr/hr/natjecaji/pregled/341/potpora-jacanje-konkurentnosti-hrvatskog-malog-i-srednjeg-poduzetnistva

Neslužbeni prijevod natječaja na hrvatski jezik možete preuzeti sa: http://www.croenergo.eu/

Kontakt osoba za dodatne informacije u vezi natječaja u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva je gđa. Marina Hodak, e-mail: marina.hodak@mingorp.hr ili broj telefona: 385 1 61 06 792.