02.06.2014, 16:46

Predstavljanje EU-japanskog centra za industrijsku suradnju

Dana 30. svibnja 2014., u prostorijama HGK održan je sastanak s g. Toshiyatsu Ichiokom iz EU-japanskog centra za industrijsku suradnju (eng. EU-Japan Center for Industrial Cooperation). EU-japanski centar za industrijsku suradnju uspostavljen je 1987. godine kao zajednički projekt Europske komisije i japanske vlade kao neprofitna organizacija čiji je cilj promocija svih oblika industrijske, trgovinske i investicijske suradnje između Europske Unije i Japana.

Nakon sastanka s predstavnicima HGK, uslijedio je sastanak sa predstavnicima agencija, tvrti i sveučilišta. Tema sastaka bila je predstavljanje EU-japanskog centra dionicima iz Republike Hrvatske.

Prezentaciju Centra održao je g. Toshiyatsu Ichioka, voditelj projekta te koordinator Nacionalne kontakt točke za program Horizon 2020 u Japanu. G. Ichioka ove je godine posjetito Hrvatsku, kao novu članicu Europske Unije te predstavio mogućnosti suradnje između Japana i zemalja članica EU (uključujući i Hrvatsku). Suradnja Japana i EU u okviru ove inicijative odnosi se na industrijsku, znanstvenu i tehnološku suradnju te suradnju po pitanju inovacija. Zanimljiva je i činjenica da je sam EU-japanski centar za industrijsku suradnju ujedno i član EU projekta Enterprise Europe Network - EEN, kao i HGK.