27.12.2012, 13:06

Predavanje Marka Curavića, načelnika Odjela za poduzetništvo pri Glavnoj upravi Europske komisije

U HGK Županijskoj komori Split predavanje je održao Marko Curavić, načelnik Odjela za poduzetništvo pri Glavnoj upravi Europske komisije za poduzetništvo i industriju.

 

Tom  prigodom gospodin Curavić predstavitio je Akcijski plan EU do 2020. g. (strateški dokument o dugoročnom razvoju poduzetništva u EU) i mogućnosti korištenja sredstava iz EU Socijalnog fonda, te se susresti sa županijskim gospodarstvenicima.

O predavaču:

Marko Curavić je od svibnja 2009. godine načelnik Odjela za poduzetništvo pri Glavnoj upravi Europske komisije za poduzetništvo i industriju. Radio je na poslovima deregulacije start-up procedura te stečajnih procedura u zemljama članicama EU; osnivanju Europskog poduzetničkog programa ERASMUS za mlade poduzetnike; promicanju poduzetništva i pružanju pomoći ženama poduzetnicama.

 Trenutno njegov Odjel radi na Akcijskom planu ''Poduzetništvo 2020. godine'', jednoj od  inicijativa za jačanje poduzetništva i poduzetničke kulture u EU.

 Prije angažiranja od strane Europske komisije, gosp. Curavić je radio, između ostalog, za Međunarodnu financijsku korporaciju (IFC) Svjetske banke u Istanbulu–Turska, T-com u Zagrebu, McKinsey & Company u Münchenu. Njegovo glavno profesionalno područje je poduzetništvo, venture financiranje, menadžment i ekonomski razvoj.

 Stekao je diplomu iz poslovne administracije na Slobodnom sveučilištu Berlin i MBA na Visokoj poslovnoj školi na Stanford sveučilištu USA.