17.10.2011, 13:51

POZIV ZA ZAPRIMANJE ZAHTJEVA - Program provjere inovativnog koncepta – PoC

POZIV ZA ZAPRIMANJE ZAHTJEVA ZA ODABIR PREPOZNATIH CENTARA u svrhu provođenja Programa provjere inovativnog koncepta – PoC  ( engl. Proof of Concept)

 

1. BICRO objavljuje poziv za zaprimanje  zahtjeva za odabir Prepoznatih centara koji bi u suradnji s BICRO-om provodili Program provjere inovativnog koncepta - PoC (dalje u tekstu PoC).

2. PoC je program koji podupire pred-komercijalne  aktivnosti istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja financijske potpore u ranoj fazi razvoja inovacije, kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi. Više o programu PoC dostupno je  na mrežnim stranicama www.bicro.hr/Programi/PoC.

3. Prepoznati centri imaju vrlo važnu ulogu u provedbi PoC programa budući ostvaruju prvi kontakt  s potencijalnim natjecateljima kojima pomažu u pripremi  projekata i u postupku prijave. 

4. Od početka provedbe PoC programa BICRO je sklopio  Sporazum o međusobnim pravima i obvezama vezano uz provedbu Programa sa šest Prepoznatih centara i to: , (1) Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije – Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, (2) Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, (3) Tehnološki park Varaždin d.o.o., (4) Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, (5)Tera Tehnopolis d.o.o. i (6) Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu.

5. Zbog  velikog odaziva natjecatelja i bolje regionalne pokrivenosti  BICRO želi povećati  broj prepoznatih centara čime bi u jednakoj mjeri bile zastupljene sve regije/županije na području Republike Hrvatske, a natjecateljima omogućen lakši,  kraći i jednostavniji put od prijavljivanja do realizacije projekta.

6. Prepoznati centar može biti razvojna agencija, tehnološki park i/ili inkubator, znanstveno-tehnologijski park, ured za transfer tehnologije, institut ili druga institucija ukoliko zadovoljava slijedeće kriterije:

- ima sjedište na području Republike Hrvatske,

- prepoznata je po odgovarajućim znanjima i iskustvu u pružanju podrške istraživačima, znanstvenicima i poduzetnicima koji razvijaju projekte temeljene na znanju, inovacijama i novim tehnologijama,

- prepoznata je po odgovarajućim znanjima i iskustvu u provedbi razvojnih Programa.

7. Prepoznati centar ne može biti poduzeće u privatnom vlasništvu.

8. Zahtjev za odabir Prepoznatih centara zainteresirani  trebaju dostaviti na adresu: Poslovno-inovacijski centar Hrvatske – BICRO d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb s naznakom „Zahtjev za odabir Prepoznatih centara“

Zahtjev mora sadržavati:

- rješenje o upisu u sudski registar ili drugi dokument iz kojeg je vidljivo da je sjedište prijavitelja u Republici Hrvatskoj,

- kratak opis poslovne organizacije prijavitelja (navesti nazive odijela,  njihova zaduženja i dr.) i

- referentnu listu (popis aktivnih i završenih projekata) čime  prijavitelj dokazuje da  zadovoljava kriterije navedene pod točkama b. i  c.

9. Rok za predaju Zahtjeva je: 14. studeni  2011.

10.  Prilikom odabira novih Prepoznatih centara BICRO će voditi računa o  regionalnoj pokrivenosti tj. da u istoj županiji, ovisno o veličini, bude zastupljen odgovarajući broj Prepoznatih centara.  U slučaju velikog odaziva, BICRO zadržava pravo uvođenja dodatnih kriterija za odabir Prepoznatih centara.

11.  Sve dodatne informacije dostupne su na telefon (01) 2352-610 (Svjetlana Bušić)