">
19.07.2012, 10:28

Poziv na javnu nabavu "WE-EEN"

Nositelj projekta WE-EEN – Čarobnjak iz okoliša Europske poduzetničke mreže u Hrvatskoj – TERA TEHNOPOLIS Osijek poziva sve zainteresirane iz domene zaštite okoliša na suradnju kroz pružanje specijaliziranih ekoloških usluga malom i srednjem poduzetništvu.

Suradnja se može realizirati kroz slijedeće okolišne usluge:

*energetska efikasnost (audit, mogućnosti uštede, planiranje energije, planiranje ulaganja)

*inovacije (razvoj i optimalno korištenje resursa)

*sustav upravljanja okolišem (EMAS standard, ISO 14001)

*okolišni audit (zakonodavstvo, analize)

*životni ciklus proizvoda

*okolišna deklaracija proizvoda

*utjecaj na okoliš

*planiranje korištenja tla i okruženja

*monitoring (analiza kvalitete vode, štetnih emisija u zrak, mjerenje buke)

Direktni korisnici poboljšanja okolišnih performansi su mala i srednja poduzeća u tri ključna sektora: gospodarenje otpadom, proizvodnja elektronskih i elektroničkih komponenti i površinska obrada plastike i metala. Na suradnju u projektu pozvane su i institucije i organizacije na regionalnoj i lokalnoj razini, a u svrhu održavanja i poboljšanja relevantne legislative.

Tvrtke će biti prepoznate na temelju svojih redovitih aktivnosti kao pružatelja okolišnih usluga, a kroz Sporazum o lokalnoj suradnji, poduzetnici će imati priliku za promociju, stupanje u kontakt s novim klijentima, poboljšanje vlastitog imidža, kao i za suradnju s postojećim institucijama.

Molimo sve zainteresirane pružatelje ekoloških usluga da se jave u TERA TEHNOPOLIS d.o.o.  putem elektronske adrese: ured@tera.hr ili na broj telefona 031/251-000.