24.09.2010, 15:58

Posljednji poziv za sudjelovanje na izložbi BUDI UZOR®/ INOVA® 2010

BUDI UZOR®/ INOVA® je najveća međunarodna izložba inovacija koja se organizira u Hrvatskoj. Udruživanje izložbi INOVA® i BUDI UZOR® u zajednički nastup koji svoju premijeru ima u Osijeku, donosi iskustvo 35. INOVE i dinamizam i orijentaciju prema poduzetništvu i studentima koja obilježava BUDI UZOR od samog početka. Izložba se realizira na tri atraktivne osječke lokacije, Esseker centru, Sajamskom prostoru Pampas i Poslovnom inkubatoru TERA.

INOVA® od 1971. godine redovito okuplja najnovija dostignuća u inventivnom radu. INOVA® je pokretač i jedan od simbola inovatorstva u našoj domovini ali i van nje kroz okupljanje, poticanje i predstavljanje tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva. Najveći broj svojih izdanja INOVA® je doživjela u Zagrebu. Ove godine INOVA® se realizira u Osijeku, gradu s dugom industrijskom i inovatorskom tradicijom. Pored tradicionalne izložbe inovacija i Izložbe pod nazivom Hrvatski izumitelji kroz povijest  (u suorganizaciji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo), ove godine u Osijeku se održava izložba  EEN tehnologija i uspješnih slučajeva komercijalizacije inovativnih proizvoda i usluga, bilateralni poslovni razgovori između hrvatskih i mađarskih tvrtki (PRE-MU-DRA Connection na Pampasu), natjecanje za najbolji studentski poslovni plan, te natjecanje u kategoriji roboti/modeli/makete. Važne sastavnice izložbe su smotra podupirućih institucija za poduzetništvo i poduzetnička akademija. Glavna tema Poduzetničke akademije u 2010. godini je: GREEN - zaštita okoliša u poslovanju. 

Na Izložbi će također biti predstavljeno više od 1 000 tehnoloških profila odnosno različitih zahtjeva za potražnjom  proizvoda, usluga, tehnologije ili istraživanja i razvoja u nekoliko područja industrije: prehrambena tehnologija, poljoprivreda, građevinarstvo, informatičke tehnologije i usluge, tekstilna industrija, drvna industrija, zaštita okoliša i učinkovito korištenje energije. Predstavljena potražnja dolazi sa tržišta EU. Stoga se pozivaju tvrtke u regiji, fakulteti i istraživački centri na Izložbu INOVA®  / BUDI UZOR® i informiraju se o potencijalnim područjima poslovanja. Iskoristite mogućnost  identificiranja  novih  poslovnih prilika.

Program izložbe i obrazac prijave možete pogledati na www.tera.hr ili nas kontaktirajte na broj telefona 031/251-000. Odaberite program koji najbolje služi razvijanju Vaše ideje ili poslovnog poduhvata i pridružite nam se u Osijeku.