28.10.2011, 10:45

PODUZEĆU INTECO FINANCIRANOM IZ BICRO PROGRAMA IRCRO DODIJELJENA NAGRADA ARCA 2011.


U Zagrebu se od 13. – 15. listopada 2011. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom Jadranke Kosor, predsjednice Vlade Republike Hrvatske i pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa održala 9. Međunarodna izložba inovacija – ARCA 2011. i 2. konferencija "INOVACIJAMA DO KONKURENTNOSTI".

U sklopu Izložbe  i ove je godine međunarodni ocjenjivački sud ocjenjivao i rangirao inovacije prema četiri ključna kriterija: kreativnost, komercijalna vrijednost, tehničko-tehnološka razina i mogući utjecaj na okoliš i zdravlje ljudi, te je se shodno tome dodijelio i službene nagrade ARCA 2011.

Poduzeću Inteco d.o.o. međunarodni ocjenjivački sud dodijelio je  nagradu ARCA 2011. za robot za hidro-dinamičku obradu betonskih i metalnih površina Robot R jet – 062.  Poduzeće je dobilo i posebno priznanje Islamske republike Iran za inovaciju koju je dodijelio The First Institute Inventors and Researchers in I.R. Iran.

Iz BICRO programa poticanja istraživanja i razvoja – IRCRO  poduzeću Inteco d.o.o. je za istraživačko-razvojne aktivnosti 2009. godine bilo odobreno financiranje projekta pod nazivom "Robot R Jet-062" u visini od 900 tisuća kuna.