">
28.06.2011, 13:04

Poduzeću AVL-AST financiranom iz BICRO programa RAZUM dodijeljena nagrada "Zlatni ključ"

 

Na 6. konferenciji Hrvatskih izvoznika održanoj 18. svibnja 2011. uručene su nagrade „Zlatni ključ“ za najbolje izvoznike u 2010. godini. Nagradu najuspješnijim izvoznicima u Rapublici Hrvatskoj u 14 kategorija od 2008. godine dodjeljuje udruga Hrvatski izvoznici.

Između laureata u četri najznačajnije kategorije (najbolji veliki izvoznik, najbolji srednji izvoznik, najbolji mali izvoznik i najinovativniji izvoznik) poduzeću AVL-AST d.o.o. dodijeljena je nagrada "Zlatni ključ" za najinovativnijeg izvoznika.

BICRO je 2008. godine poduzeću AVL-AST odobrio iz programa RAZUM (Razvoj na zananju utemeljenih poduzeća) potporu u visini od preko 4,7 milijuna kuna za financiranje projekta pod nazivom "Alati za automatsko modeliranje motora s unutarnjim izgaranjem". Projektom se omogućava ostvarivanje povećane efikasnosti i konkurentske prednosti poduzeća putem kreiranih alata koji omogućavaju da se većina posla obavlja automatski uz značajno smanjenje ručnog rada i ubzanje procesa analize i projektiranja motora. Takvim programskim paketom za modeliranje zadovoljavaju se potrebe i zahtjevi korisnika programa, te osigurava plasman u automobilskoj industriji.

Vlada RH je kroz program «Poticanje poduzetništva utemeljenog na inovacijama i novim tehnologijama», čija je provedba povjerena Poslovno-inovacijskom centru Hrvatske – BICRO, uložila od 2007. godine do danas gotovo 182 milijuna kuna u poduzetništvo utemeljeno na inovacijama i novim tehnologijama. BICRO je i nacionalni partner u Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatske (EEN - Enterprise Europe Network) koja pruža potporu malim i srednjim tvrtkama u pronalaženju puta k jedinstvenom tržištu Europske Unije, pristupu informacijama i uslugama, te transferu tehnologije, znanja i inovacija.