25.03.2011, 13:12

Poduzećima Altpro, IN2 i Banko financiranim iz BICRO programa RAZUM dodijeljene Zlatne kune


Hrvatska gospodarska komora već 18 godina dodijeljuje vrijedno priznanje Zlatna kuna najuspješnijim poduzećima i pojedincima, u želji da ih nagradi, ali i potakne na održavanje kontinuiteta uspješnosti u poslovanju.

Ove godine na svečanoj dodijeli Zlatne kune održanoj 28. veljače 2011. priznanje su, između ostalih, primila i tri poduzeća čiji su projekti bili sufinancirani sredstvima BICRO programa RAZUM (Razvoj na znanju utemeljenih poduzeća). Zlatnu kunu u kategoriji malih poduzeća dobilo je poduzeće Altpro d.o.o. iz Zagreba, a u kategoriji srednjih poduzeća poduzeće IN2 d.o.o iz Zagreba. Poduzeću Banko d.o.o. iz Splita dodijeljena je za Banko pneumatsku brusilicu Zlatna kuna za inovaciju.

 

Vlada RH je kroz program «Poticanje poduzetništva utemeljenog na inovacijama i novim tehnologijama», čija je provedba povjerena Poslovno-inovacijskom centru Hrvatske – BICRO, uložila od 2007. godine do danas preko 180 milijuna kuna u poduzetništvo utemeljeno na inovacijama i novim tehnologijama. BICRO je i nacionalni partner u Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatske (EEN - Enterprise Europe Network) koja pruža potporu malim i srednjim tvrtkama u pronalaženju puta k jedinstvenom tržištu Europske Unije, pristupu informacijama i uslugama, te transferu tehnologije, znanja i inovacija.