15.04.2009, 13:45

Počinje prijava poduzetnika za preko 340 milijuna kuna poticaja MINGORP-a

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva od četvrtka 9. travnja 2009. godine, započinje s objavom javnih poziva za projekte poticanja poduzetništva temeljem Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2009. godinu.

Za provedbu Operativnog plana osigurano je 340.329.682 kuna, a sukladno antirecesijskim mjerama projekti su usmjereni prema efikasnijim i učinkovitijim potporama i to u pet ključnih područja:

Konkurentnost i inovacije
Poduzetnička infrastruktura
Subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite
Obrazovanje za poduzetništvo
Obrtništvo

Pri tome je najviše sredstava 55.900.000 kuna planirano za projekt Jačanje konkurentnosti malog gospodarstva odnosno za potpore za uvođenje novih tehnologija, sustava upravljanja kvalitetom i tehničkog označavanja, kao i za marketinške aktivnosti poduzetnika. Kroz novi Pilot projekt Gazele potpore se usmjeravaju prema brzorastućim proizvodnim tvrtkama, kojima se u trogodišnjem razdoblju isplaćuje do 1.400.000 kuna. Planom je predviđen i nastavak ulaganja u razvoj poduzetničkih zona u jedinicama lokalne samouprave, te potpore za rad i jačanje razvojnih agencija, poduzetničkih centara i inkubatora i tehnoloških parkova.

Važnu ulogu u provedbi Operativnog plana i ove će godine imati Hrvatska agencija za malo gospodarstvo-HAMAG, koja će zaprimati zahtjeve za većinu projekata. Javni pozivi biti će objavljeni u Jutarnjem listu.

Na internet stranici ministarstva www.mingorp.hr poduzetnicima će biti dostupni svi projekti, javni pozivi i potrebni obrasci. Poduzetnici koji žele ostvariti potporu trebaju dostaviti zahtjev i potrebnu dokumentaciju u roku 45 dana od dana objave javnih poziva.

Cjelokupnu listu otvorenih projekata za 2009 godinu možete pronaćina web stranici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu ministarstva 0800-234-505.