19.08.2015, 14:27

OTVORENE PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE NA IZLOŽBI 11. BUDI UZOR®/40. INOVA®


BUDI UZOR®/INOVA® je međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova namijenjena inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje. U sklopu izložbe, svi sudionici, ali i posjetitelji, mogu pronaći ključne informacije u vezi svoga poslovanja, pronaći potencijalnog partnera, kupca, dobavljača ili djelatnika i na taj način unaprijediti svoje poslovanje te, u konačnici, povećati svoju konkurentnost i probiti se na domaće, ali i europsko tržište. Izložba se ove godine održava u Karlovcu, gradu s dugogodišnjom inovatorskom tradicijom. Datum održavanja izložbe je od 5.11. do 7.11., a glavni organizatori su Hrvatski savez inovatora, Tera Tehnopolis d.o.o. i Hrvatska udruga inovatora poduzetnika.

Ispitivanje rezultata istraživanja, kao i identifikacija znanstveno-istraživačkih projekata podesnih za komercijalizaciju, važne su komponente ovogodišnje izložbe. Tera Tehnopolis, kao parter u Europskoj poduzetničkoj mreži – EEN te uz pomoć mrežnih partnera i instrumenata, podupire sve znanstvenike i poduzetnike u njihovom izlasku na tržište EU. Pronalazak ključnih partnera, poticanje daljnjeg razvoja istraživačkih projekata te njihova komercijalizacija i umrežavanje na nacionalnoj i međunarodnoj razini su jedinstvene prilike koje se znanstvenicima pružaju u sklopu ovogodišnje izložbe.

Izložba zasigurno može dovesti do unaprjeđenja međunarodne poslovnoe suradnje i transfera tehnologije. Inovatori svoj napredak mogu ostvariti identificiranjem poslovnih prilika za uspostavljanjem novih poslovnih suradnji koje u sve većoj mjeri dovode sigurne i dugogodišnje kupce.

Natjecanje u pisanju studentskih poslovnih planova izuzetno je važna komponenta i poseban ponos organizatora izložbe. Više od 1000 istreniranih studenata u pisanju poslovnih planova u dosadašnjim natjecanjima je dovoljan dokaz kvalitete izložbe u tom području. Natjecanje je do sada omogućilo svim sudionicima sudjelovati u specijalističkom treningu organiziranom posebno za njih. Najuspješniji svake godine osvajaju vrlo vrijedne nagrade, no najvažnije je za istaknuti njihovo samostalno kretanje u poduzetničke vode te pokretanje konkretnih projekata koji svakako konkuriraju na tržištu.

Ovim putem pozivamo sve koji smatraju da su potencijalni sudionici ovogodišnje izložbe BUDI UZOR®/INOVA®, da nas što prije kontaktiraju na broj telefona 031/251-000 ili e-mailom na ured@tera.hr. Prijave su otvorene do 23.10.2015.