14.02.2017, 09:26

Otvoren poziv za tvrtke željne izlaska na nova tržišta

U današnjem svijetu, međunarodno tržište nije više rezervirano isključivo za velike korporacije, već se i male tvrtke sve više počinju širiti na inozemna tržišta. Međutim, pokretanje poslovanja u inozemstvu nipošto nije jednostavan proces, zbog čega je projekt Ready2Go spreman dati potporu dinamičnim malim i srednjim tvrtkama iz Europe da uspješno krenu u globalne vode. Kao projekt Europske komisije koji je razvio međunarodni konzorcij na čelu s Promos Milan u suradnji s Enterprise Europe Network, Ready2Go je inovativni novi program u kojem će 80 odabranih tvrtki koje u njemu sudjeluju dobiti na raspolaganje potrebne alate koji jamče uspjeh u inozemstvu. Fokus će biti usmjeren na 5 različitih zemalja tj. ciljnih tržišta: Čile, Indija, Kamerun, Kanada i SAD (rezervna tržišta su Argentina i Egipat), a sudionici ne samo da će dobiti uvid u njihove pojedinačne načine rada, već će poduzeti i prve korake u uspostavljanju partnerstava u tim zemljama.

Tajna međunarodnog uspjeha leži u znanju kako se nositi s inozemnim tržištima, zbog čega Ready2Go pruža individualni program treninga i obuke koji će biti posebno prilagođen poslovanju. Cilj treninga za svaku tvrtku biti će kreiranje Međunarodnog poslovnog plana, tj. strateškog pregleda za postavljanje ciljeva i brzi početak međunarodnog napredovanja. Svaka tvrtka koja sudjeluje u programu, dobit će podršku i savjet na daljinu od Ready2Go tijekom programa.

Za napredak svake tvrtke koja pokušava uspjeti u inozemstvu, presudno je uspostavljanje odgovarajućih kontakata. Stoga će Ready2Go organizirati aktivnosti povezivanja koje će omogućiti sudionicima da izgrade vrijedne odnose s odgovarajućim tvrtkama u ciljnim zemljama.

Jedan od najzanimljivijih aspekata ovog programa je da će sudionici imati koristi od mogućnosti istraživanja inozemnih tržišta; ne samo da mogu odabrati pohađanje dva dodatna treninga koja će se odvijati u 5 različitih kulturnih središta širom Europe, već mogu sudjelovati i na do dva događaja umrežavanja u ciljnim zemljama, čiji su troškovi djelomično subvencionirani.

Niz resursa i obuke koje pruža Ready2Go dat će tvrtkama priliku da prošire svoje vidike, izgrade mrežu inozemnih kontakata i što je najvažnije, da se istaknu na svjetskom tržištu; međutim, program će biti dostupan isključivo za 80 odabranih tvrtki. Uvjeti koje tvrtke moraju ispuniti su:

  • -Biti tvrtka male ili srednje veličine
  • -Biti osnovana u državi članici EU ili biti iz zemlje koja sudjeluje u programu COSME (Albanija, Armenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Island, Moldavija, Crna Gora, Srbija i Turska)
  • -Biti aktivna u proizvodnom sektoru (konzultantske tvrtke i profesionalne usluge nisu uključene)
  • -Biti u mogućnosti raditi i komunicirati na engleskom jeziku

80 izabranih tvrtki će:

  • -sudjelovati u trodnevnom individualnom treningu i obuci (koji će se održati u sjedištu tvrtke) između lipnja i kolovoza 2017. godine.
  • -sudjelovati u dvodnevnom treningu koji će se održavati u europskim gradovima između srpnja i listopada 2017. godine.
  • -izraditi svoj poslovni plan internacionalizacije uz potporu Ready2Go.
  • -sudjelovati u do 2 događaja povezivanja, tj. uspostavljanja kontakata koji će se održati u razdoblju od studenog 2017. do srpnja 2018. godine na trećim tržištima.

Online prijava je dostupna na www.b2match.eu/ready2go i rok za prijavu je do 14. travnja 2017. Dodatne informacije o prihvatljivosti i kriterijima izbora, datumima i programu dostupne su na www.b2match.eu/ready2go.

Otkrijte svijet poslovanja s Ready2Go