26.11.2020, 10:49

Otvoren poziv za prijavu projekata namijenjen tvrtkama koje koriste HPC (High-Performance Computing)

S ciljem informiranja o različitim izvorima financiranja, prenosimo otvoreni poziv europske inicijative FF4EuroHPC za dostavu projektnih prijedloga malih i srednjih poduzeća.

FF4EuroHPC je europska inicijativa koja malim i srednjim poduzećima olakšava pristup svim računalnim tehnologijama visokih performansi, čime povećava inovacijski potencijal europske industrije. Unutar projekta FF4EuroHPC, europska mala i srednja poduzeća mogu razviti jedinstvene proizvode, inovativne poslovne prilike i postati konkurentnija korištenjem vrhunskih europskih HPC usluga i komplementarnih tehnologija poput analize velikih skupova podataka na HPC resursima (High Performance Data Analytics, HPDA) i tehnologije umjetne inteligencije (Artificial Intelligence, AI).

Trenutno je aktualan prvi od dva najavljena otvorena poziva, a usmjeren je na najkvalitetnije eksperimente koji uključuju inovativna i agilna mala i srednja poduzeća te njihove poslovne izazove u različitim domenama primjene. Eksperimenti koji će udovoljiti standardima otvorenog poziva provest će se na HPC sustavu utemeljenom u oblaku; eksperiment je studija slučaja koja prikazuje upotrebu HPC sustava utemeljenog u oblaku i dokazuje njegove koristi cijelom lancu vrijednosti, od pružatelja HPC infrastrukture do krajnjeg korisnika. Uspješno završen eksperiment rezultira uspješnom pričom, a time i dodatnim poticajem cjelokupnoj industrijskoj zajednici.

Više informacija o otvorenom pozivu možete naći na poveznicama: 

https://www.hpc-cc.hr/2020/FF4EuroHPC

https://www.ff4eurohpc.eu/en/open-calls/open-call/

Kontakt osoba:

Lada Benzon Kršnjavi, HAMAG-BICRO

Email: Lada.benzonkrsnjavi@hamagbicro.hr