01.12.2011, 09:45

Otvoren natječaj za odobravanje potpora inovatorima

Zagreb, 31. studeni 2011. - Grad Zagreb, na temelju Pravilnika o uvjetima za odobravanje potpora inovatorima (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/09), otvorio je natječaj za odobravanje potpora inovatorima radi pripreme inovacija za poduzetničko korištenje.

Korisnici potpora su: fizičke i pravne osobe koje su podnositelji zahtjeva za zaštitu ili nositelji prava industrijskog vlasništva i koje razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje prema uvjetima i kriterijima u točkama 2.1., 2.3. i 4.1.2. Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Gradu Zagrebu, a čije je prebivalište ili sjedište na području Grada Zagreba; zagrebačke udruge mladih inovatora i najbolji mladi inovatori i njihovi voditelji iz članka 11. Pravilnika o uvjetima za odobravanje potpora inovatorima.

Potpore su namijenjene za: stjecanje i provedbu zaštite industrijskog vlasništva u zemlji i inozemstvu; razvoj i tehničko-tehnološku obradu inovacija; tržišno-ekonomsku obradu inovacija; sufinanciranje promotivnih aktivnosti; poticanje mladih inovatora; poduzetničko obrazovanje inovatora.

Potpora se može odobriti inovatoru za naknadno pokriće troškova nastalih u razvijanju inovacije.

Potpore se ne odobravaju za inovacije: za koje nije pokrenut postupak zaštite industrijskog vlasništva; kojima je potpora za istu namjenu ranije odobrena; koje su razvijene do razine gotovog proizvoda i koje su na tržištu u velikim serijama; kojima je potpora već ranije odobrena tri puta ili prije pet i više godina.

Izbor inovacija, za koje će se dodijeliti potpora, obavlja se prema sljedećim kriterijima: ocjena dokumentacije za zaštitu industrijskog vlasništva; pokazatelji izgleda za komercijalizaciju inovacija; osvojene nagrade i priznanja na domaćim i inozemnim izložbama inovacija; ekološka podobnost i energetska prihvatljivost inovacije; tehnička složenost inovacije; ocjena vrijednosti udruga mladih inovatora.

Više informacija možete vidjeti u vezanim dokumentima ili pozivom u sjedište Saveza za energetiku Zagreba na broj 01-2452-329 ili slanjem upita na info@croenergo.eu.