30.03.2021, 12:27

Otvoren je javni poziv za RCK HUB Opatija, 1. ciklus


Imate ideju koja je primjenjiva u sektoru turizma i ugostiteljstva i razmišljate o pokretanju posla? Želite se izdvojiti iz „standardne“ ugostiteljsko-turističke ponude i okrenuti se razvoju novih tehnologija ili novih poslovnih modela? Želite kreirati rješenje koje je posebno ili novo u odnosu na postojeća? Prijavite se na besplatni šestomjesečni program edukacije i mentoriranja RCK HUB pri Regionalnom centru kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.

Što je RCK HUB? Kome je namijenjen?

RCK HUB je besplatni šestomjesečni program edukacije i mentoriranja koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija i koji je namijenjen svima koji imaju:

  • - ideju koja je po nečemu posebna ili nova u odnosnu na postojeća rješenja (inovativna)
  • - već razvijenu novu tehnologiju koju žele plasirati na tržište.

Sve ideje i tehnologije moraju biti primjenjive u sektoru turizma i ugostiteljstva. Npr. inovativno pakiranje hrane, novi način prerade hrane, novi oblik organizacije smještaja, software za komunikaciju s gostima, inovativni shaker, novi način serviranja salate, 3D print kolača…

Možete sudjelovati pojedinačno ili u timu. Odabrani sudionici imat će priliku dobiti dodatna znanja i povećati svoje poslovne i poduzetničke kompetencije.

Što dobivate sudjelovanjem u programu?
  • - Edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina koje provode iskusni poslovni savjetnici i edukatori s dugogodišnjim radom na komercijalizaciji inovacija i inkubiranju poslovnih ideja.
  • - Individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja organizacije i upravljanja u turizmu i ugostiteljstvu, digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu te marketinga u turizmu.

Najboljim timovima pruža se prilika za sudjelovanje u Proof of Concept (PoC) aktivnostima, odnosno za:

  • - zaštitu intelektualnog vlasništva (žiga ili industrijskog dizajna) prijavom Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo RH
  • - realizaciju prototipa (dizajn proizvoda, 3D printanje, tehnička i tehnološka dokumentacija) kulinarsko-prehrambeno-ugostiteljskih proizvoda
  • - izradu biotehnološke, kemijske ili organoleptičke analize proizvoda.

Više informacija i projave pronađite OVDJE.