30.04.2014, 12:09

Održano individualno savjetovanje klijenata u sklopu projekta IMAGEEN

TERA TEHNOPOLIS je nacionalni nositelj projekta IMAGEEN koji ima u cilju predstaviti i promovirati optimizaciju ambalaže u sektoru prehrambene industrije i proizvodnje pića. U sklopu projekta, 24. Travnja 2014. održana je i prva radionica na kojoj su sudionici bili većinom OPG-ovi i male tvrtke koje koriste proizvode ili zbrinjavaju ambalažu za pića i prehrambene proizvode ili na neki drugi način sudjeluju u vrijednosnom lancu. Radionicu je vodila Ivana Ostoić iz tvrtke IQ Consulting iz Zagreba koja je sve sudionike upoznala sa pojmom eko-dizajna i životnog vijeka proizvoda te skrenula pozornost na mogućnosti korištenja raznih vrsta ambalaže kao i upravljanja otpadom koji nastaje njezinim korištenjem.

Dodana vrijednost za sudionike radionice bile su besplatne dvosatne konzultacije oko konkretnih problema vezanih za dizajn i poboljšanje ambalaže, gospodarenje otpadom, nove zakonske regulative oko zbrinjavanja otpada, mogućnosti korištenja ekološke ambalaže za svoje proizvode i drugih konkretnih pitanja. Na radionici je svaka prisutna tvrtka ispunila upitnik koji se sa svakim klijentom pojedinačno analizirao te se tvrtku konkretno savjetovalo oko uočenih problema ili pitanja. Ovisno o potrebi, klijentima se pružila mogućnost dobivanja besplatne usluge izrade rješenja ambalaže prema principima eko-dizajna, a koje će izraditi talijanski partner na projektu Razvojni park Galileo.

Ekološka ambalaža više nije hir već potreba današnjice. Svi proizvodi s „eko“ predznakom imaju mnogo veće šanse za uspjeh na tržištu. Environmental Leader, vodeći svjetski portal u području zaštite okoliša, predviđa da će do 2018. tržište održive ambalaže dostići 244 bilijuna dolara. Pametnijim pakiranjem možete postati konkurentniji i usklađeni sa propisima EU, a istodobno smanjiti troškove proizvodnje. Kvalitetnija ekološka ambalaža otvara vrata novim poslovnim prilikama te mogućnost ulaska na nova tržišta.

Ovo je prva od četiri planirane radionice te pozivamo sve koji imaju u vidu pronaći optimalno rješenje za svoja pakiranja da sudjeluju u narednim radionicama. Sve ostale informacije možete dobiti kontaktom na broj telefona 031/251-002 ili putem elektroničke pošte imageen@tera.hr.